Benim de çok ayakta kaldığım dönem aşırı artmıştı ama şimdi çok temkinli gidiyorum baya azladilar biliyor musun artık damar damar elime gelmiyorlar. Ben de o zaman aynayla bir bakayım dedim de kendimden korktumBilmiyorumki güvenmiyorum makineye. Eşim eve taşınmadan önce varmış o yüzden korkuyorum birazhall edemezsem sen dediyin o makineyi bir araştırırım.
Ya demeya şu eltimler gelip gittikten sonra dahada artmış varislerimdün baktım. Korkunc görüntü almaya başlıyor artık. Çok ayakta kaldım çok acı çektim Düşünmedimki kendimi Yarın eczaneden varis için külotlu çorap alıcam
Gümüş kapakta çok kararsızımHe bende onları koymadım zaten. Eledim çoğu şeyi. Ki gümüş kapak falanda almadım ben.
Emzik biberon bende alıcam yanıma, süt olur olmaz Allah korusun o yüzden onlar önemli. Bebek için çok şeye gerek yok benceOda süslemesi vs opsiyonel ama diğer herşeye ihtiyaç oluyor. Normal doğum olursa doğum öncesi bir süre de hastanede oluyorsun, sezaryen olunca da daha geç çıkıyorsun iki türlü de hastanede kalacağımız süre az değil. Özel hastanelerde bazı şeyleri veriyor hastane ama devlet vermez mecbur götüreceksin.
Ha bir de ben emzik de koyucam çantayaAldım onu da Cezayir'de de rahat bulabileyim diye Chicco 0-2 ay aldım inşallah tutar kızım. İlk gebeliğimde ne gerek var vermeme kendim emziririm diyordum, Allah razı olsun yoğun bakımda alıştırmışlar Yok böyle bir rahatlık
Ben alicam valla, meme yarasi çok fenaGümüş kapakta çok kararsızımçok övenler var, belki alarım
Tamam, tamam ikna oldumBenim de çok ayakta kaldığım dönem aşırı artmıştı ama şimdi çok temkinli gidiyorum baya azladilar biliyor musun artık damar damar elime gelmiyorlar. Ben de o zaman aynayla bir bakayım dedim de kendimden korktumDikkat edince küçülüyorlar yani merak etme. Genel şişkinlik ve ayakta kalınca ya da çömelince ağrı aynen devam. Ben varis külotu da giyemem muhtemelen Naylonlu ve sıkıştıran nefes aldırmayan bir şeydir. Ben şu anda zaten enfeksiyon tedavisi görüyorum pamuklu çamaşır dışında normal zamanda bile giysem hemen mantar olurum. Dikkat etmeye devam başka çare yok.
Ya ne güvenmiceksin makina bu zaten temizlik için var. Bence sen yakında değiştimeyecekseniz makineyi genel olarak bir temizle. Makine temizliği için özel temizlik ürünleri var deterjan gözüne koyup yüksek derecede yikiyorsun ben kendi makinemizi bile arada dezenfekte ediyorum o şekilde. Bebek doğduktan sonra surekli elde yıkamak zor olur o dediğim portatifler de 2bin TL falan galiba yazık evde çalışan makine varken neden masraf edesin.
Lanshinoh krem yardımçı olamaz dimi? Tamam o zaman alayım bende. O tek seferlikmi kullanım için? Yani diğer bebeklerde kullana bilirmiyim?Ben alicam valla, meme yarasi çok fena
Bilmiyorum hiç alayım diye düşünmedim ben. Belki çok işe yarıyor olabilirGümüş kapakta çok kararsızımçok övenler var, belki alarım
Benim oğlum yoğun bakıma alınmıştı hastane odasinda bebeğiyle kalan anneler daha iyi bilir ama bu liste bana çok abartı geldi. Hayır mesela en basitinden 2 tane terliği ne yapacaz? Ericek mi terlik bozulacak mi bir tanesi neyimize yetmicek. 3 gecelik bir pijama takımı demiş tamam yedek olması lazım kan çıkar, ıslanır falan ama 4 takıma da gerek yok yani. Alt açma örtüsü bir tane hadi 2 tane al hastaneden çıkarken de at çöpe bitti gitti 4 taneyi napcaz. Ben Naylonlu yüzünü üste getirip batarsa siliyordum öyle baya uzun süre gidiyor. 4 müslin örtüyü napıyorlarmış? Odanın duvarlarını da müslinle mi kaplicazTakım ikişer tanı götürürüz, zıbınları ayni şekilde. Sadece o kadar şey yazıyolarki instagramda 4tane müslin battaniye, gögüs kalkanıymış, gümüş kapakmış, kremmiş bilmem daha nelerpompa almadım almayı düşünmüyorum gerçi. Süt gelmezse alırım
Bana hastane verdi lanisohu, 3 günde hastanede "hastane tipi süt sagma cihazi" ile mahvetti beni. Belki başkasına yeterli gelir ama bana yetmedi. Gümüş kapak da alicam sılikon gogus kalkani da. Hassas konuLanshinoh krem yardımçı olamaz dimi? Tamam o zaman alayım bende. O tek seferlikmi kullanım için? Yani diğer bebeklerde kullana bilirmiyim?
Bencede hassas konuBana hastane verdi lanisohu, 3 günde hastanede "hastane tipi süt sagma cihazi" ile mahvetti beni. Belki başkasına yeterli gelir ama bana yetmedi. Gümüş kapak da alicam sılikon gogus kalkani da. Hassas konu
Buyuk ikili umudum çok kalkan ve gümüş kapaktanBencede hassas konukızımda sütüm gelmedi ama göğüslerim hep yara oldu hatta çok kez mastit oldum antibiyotik kullandım o yüzden bende silikon göğüs kalkanı ve gümüş kapak kesinlikle götüreceğim belki bu bebemde sütüm de gelir
Ben kışın doğum yaptım nerdeyse her saat başı pijama takımı değiştirdim o kadar fazla terliyordum tansiyon yüksekliğiyle o yüzden bu seferde çok götüreceğim 2 gün kalicam ve yaz olacak ne kadar da havalandırma ya da klima da açık olsa çok fazla acmam bebekten dolayı ayrıca lohusaligin verdiği sıkıntıdan yine çok terlerim diye düşünüyorum mesafede uzak eşime pijama takımı getir desem bulamaz bile kendininkinden getireceğinden ben yanıma alırımBenim oğlum yoğun bakıma alınmıştı hastane odasinda bebeğiyle kalan anneler daha iyi bilir ama bu liste bana çok abartı geldi. Hayır mesela en basitinden 2 tane terliği ne yapacaz? Ericek mi terlik bozulacak mi bir tanesi neyimize yetmicek. 3 gecelik bir pijama takımı demiş tamam yedek olması lazım kan çıkar, ıslanır falan ama 4 takıma da gerek yok yani. Alt açma örtüsü bir tane hadi 2 tane al hastaneden çıkarken de at çöpe bitti gitti 4 taneyi napcaz. Ben Naylonlu yüzünü üste getirip batarsa siliyordum öyle baya uzun süre gidiyor. 4 müslin örtüyü napıyorlarmış? Odanın duvarlarını da müslinle mi kaplicazHastaneyi geçtim toplamda 4 tane alsan zaten yeter de artar bile hastaneye götürmeye ne gerek var o kadarını. Sanki haftalarca mi kalicaz hastanede ben de göğüs kalkanı var ama hastaneye taşımama gerek yok hiço. Pompayı da gerekirse alırım, geçen sefer oğlum yoğun bakımdayken arkadaşım kendininkini getirdi, hastaneden çıktıktan sonra 3 sene emzirmeme rağmen hiç ihtiyacım olmadı. Hastanede 1-2 gün kalacak şekilde çantanız hazır olsa yeter bence. Sonrasinda Allah korusun bir sıkıntı olur da daha uzun kalmak gerekirse o zaman bir çözüm bulunur. Koca valizle hastaneye gitmeye gerek yok bence.
Benim de büyük umudum vallaBuyuk ikili umudum çok kalkan ve gümüş kapaktan
Amin cnm inşallahBenim de büyük umudum vallabu sefer benim ve herkesin herşeyi yolunda gitsin inşallah
Ben aldımİyi günler kızlarGümüş Gögüs ucu koruyucu önerirmisiniz almayı?
Benim o krem sayesinde hiç yara olmadı birde avent göğüs kalkanı kullandım. Hava alması ve nemli kalması yeterli aslında. Bu sefer bende gümüş kapak mı alsam dedim ama faydasız olursa diye korkuyorumLanshinoh krem yardımçı olamaz dimi? Tamam o zaman alayım bende. O tek seferlikmi kullanım için? Yani diğer bebeklerde kullana bilirmiyim?
Canım pişik konusunda bepantolün üstüne tanımıyorum. İçeriği temiz değil. Birde desitin mor ve mavi olanlar çok iyi. Oğlum 2.5yaşında bezi bıraktı asla pişik olmadı hep bepantol kullandım. Sadece 1 kere ishale bağlı yara oldu onda zaten ilaçlı kremler kullandık. Şampuandan bebek deterjanına kadar herşeyi doğal kullandım yine öyle yapacağım ama pişik kreminde farklı markalara güvenememKızlar alışverişte bazı eksiklerimi size danismak istiyorum hem almayan varsa fikir olur.
1- Anne cantası.
Sirt çantası da olan aşırı büyük olmayan bir model istiyorum. Oğlumda havuzluhandan kocaman bir şey almıştım ama çok büyük olunca da kullanışlı olmuyor. Dikiş kursuna giderken makinayı içine koydum o derece kocaman
Sizler ne aldınız ya da tecrübeli annelerden kullanip memnun kaldıkları modeller varsa özellikle onlar marka ve model belirtirse çok sevinirim.
2- Pişik Kremi ve pişik önleyici krem.
Sudokremin içeriğinin temiz olmadığını yedi düvele duyurdular artık oğlumda kullanmıştım ama o zaman bilmiyordum hatta temiz sanıyordum. Cildimiz ikinci ağımız o yüzden temiz içeriğe önem veriyorum ve başka bir marka arayışındayim.
Oksizinc çok övülüyor ama içeriği temiz mi araştıran var mı? Bir de %40 olanı yani pişik tedavisi için kullanilani çok kötü kokuyor diye okudum yorumlarda kullanan var mı? Dayanilmayacak bir koku mu?
Pişik önleyici olarak hangi markayı tercih ettiniz? Ocsizinc in pembesi%20lik olanını mi alayım yoksa daha uygun fiyatlı ve temiz içerikli başka bir marka var mı?
Çocuk doktoru trukid tavsiye etti en temiz içerik diye ama dolar kurundan dolayı o da almış başını gitmiş
3- Ergonomik kanguru.
Eylül başı gibi muhtemelen daha kırkımızın içinde bir tatil planımız var. Ev tutucaz falan ama yine de kanguru rahat olur dedim. Oğlumda kanguru kullanmadim çünkü hep eşimle arabayla takıldık ama bunda bireysel takılmam gerekecek kanguruya kesin ihtiyacım olacak. Ama başlarda Sling mi alsam yoksa direkt yenidoğandan itibaren kullanilan bir kanguru mu alsam bilemedim. Hangisi daha az sıcaklatir ve daha pratik olur? Bir de kanguruyu kendim dikemez miyim acaba ergonomik olanlar baya pahali da dikilmiyorsa mecbur alicaz ne yapalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?