Merhaba ben doona marka aldım Almanya’da yaşayan kuzenim önermişti o da aldı ama üç-dört ay önce aldık biz kampanya vardı orada tabi izofix ile beraber Türkiye’deki fiyattan daha uyguna geldi yurtdışında varsa tanıdığınız bazen çok güzle indirimler oluyor doona içinÇok yazışmışsınız okuyamadım valla. Bugün gümüş kapaklar geldi, ona sevindim ben de. Bu hafta sonu eksikleri tamamlamayı ve haftaya bavulu hazırlamayı düşünüyorum inşallahKabin tipi dediginiz arabaya minik bebeği nasıl oturtacaksınız ki? 6+ onlar. Bende kızımınki var Chicco Ohlala red passion. Çok hafif ve güzel. Şimdiden 2 ülke gördü ama minik bebek onda yatamaz ki. Yatar pozisyonda duzlestirebiliyorsun, sozum ona minik bebeğe uygun oluyor ama bence uygun değil kesinlikle. Travel sistemdeki oturmali olan disindaki diger 2 kafayi kullanabilirsiniz. Yani araba tekerlekleri ile puseti ya da pram dedikleri minik bebekler icin olan kafayi kullanabilirsiniz. Turkcelerini bilmiyorum. Ben sirf puset alicam hem arabada araba koltugu olarak kullanicam hem disarida da bebek arabasi tekerlegine takip gezdiricem. Doona diye bir araba var hem puset hem araba oluyor. Ikisi bi arada. Onda gozum var ama cok pahali. Tekerlekli puset yeter Zaten sling ya da kanguru da akacagimdan ilk 6 ay boyle yeter. Oturmaya baslayinca ablasinin chiccosuna gecer. Ablasi yuruyor zaten artik en olmadi arkasina ablasi icin ataklik koyariz scooter gibi.
Listeni caldimm öyle ne koycagimi dusunuyodum iyice acemilestim inanir misinAynen öyle hani evine mesafesi olanlar fazladan 1er yedek iç çamaşırı vs koyabilir ama abartmaya gerek yok bence de. Ben küçük bir çanta yapacam sezo da bile 1 gün tutuyorlarmış olabildiğince min. eşya koyarım.
Kendim için:
1) Gecelik ve pijama(1er adet)
2) hasta bezi (daha almadım küçük paket alırım muhtemelen kaç tane varsa içinde)
3) Emzirme atleti ve sütyeni (onları da Yedeksiz alacam)
4) Diş macunu-fırçası
5) Terlik (1 tane ağzıma da yüzüme de ayağıma da yeter)
6) El yüz havlusu
Bebek için:
1) 1 hastane çıkışı
2) 2 takım alt üst
3) 2 tane kolsuz zıbın
4) 1 tane müslin
5) Bebek bezi 10 tane (kızım çok mıçardı bu sayıyı gözüm korkup yükseltebilirim)
6) Kullan at alt açma 2 adet
7) pamuk
Yanına ekstra su ısıtıcısı (küçük kahve makinelerinde) , sade nescafe, rezene-kimyon çayı falan almayı düşünüyorum.
Kız bak listeye bakmadım ya yazarken kaç defa düşündüm. Sorsan bizde tecrübeliyiz işteListeni caldimm öyle ne koycagimi dusunuyodum iyice acemilestim inanir misin5. Maddeye bayildim
Ellerine sağlık kuzum kullandığınız günleri de görelimYorucu bir gündü ama bebemin herşeyi tamamlandı ve valizimizi hazirladimbir tek kapı süsü, takı yastığını bekliyoruz
Ben kendim yurtdisindayim. 450 Euro burda doona. Belki sizin icin uygundur ama benim icin cok pahali. Travel sistem car 350ye. Onu alirim daha iyi o kadar para vereceksem.Merhaba ben doona marka aldım Almanya’da yaşayan kuzenim önermişti o da aldı ama üç-dört ay önce aldık biz kampanya vardı orada tabi izofix ile beraber Türkiye’deki fiyattan daha uyguna geldi yurtdışında varsa tanıdığınız bazen çok güzle indirimler oluyor doona için
2. El doonalar var 250ye. Temiz bir sey bulursam belki oyle alirim.Merhaba ben doona marka aldım Almanya’da yaşayan kuzenim önermişti o da aldı ama üç-dört ay önce aldık biz kampanya vardı orada tabi izofix ile beraber Türkiye’deki fiyattan daha uyguna geldi yurtdışında varsa tanıdığınız bazen çok güzle indirimler oluyor doona için
2. El doonalar var 250ye. Temiz bir sey bulursam belki o
Siizn öyle bir şansınız var ne güzle ben de yurt dışında yaşasaydım 2. El temiz alırdım kesinlikle Türkiye’de yok malesef ,ben aldığım zaman Türkiye’deki fiyatına kıyasla Almanya’daki fiyatı çok daha uygundu ve Türkiye’de izofixi satılmıyordu üstelik evt biraz pahalı ama artık herşey okadar pahalı ki Türkiye de ,ben bebekle sık sık dışarı çıkmam gerektiği için kolaylık olsun diye onu tercih ettik2. El doonalar var 250ye. Temiz bir sey bulursam belki oyle alirim.
Aaa anladım canım çok teşekkür ederimGümüş kapak emdikten sonra orayi nemli tutuyo canim onunla kapatiyosun benim dedigim kelebek kalkan olan onu takip emziriyosun bebeği yara falan oluyoya baslarda ozaman
Çok sağol canım aminnnn inşallah cümlemizin o güzel günlerini görelim inşallahEllerine sağlık kuzum kullandığınız günleri de görelimbende bu hafta son siparişlerdi, hazırlıklardı bitiririm gibi cumartesi günü 28 e elveda diyoruz hareket zamanı geldi
Severler böyle şeyleri bir kere doğana kadar 9 doğurtuyorlar bizeÇok sağol canım aminnnn inşallah cümlemizin o güzel günlerini görelim inşallahAllah kolaylık versin canım dün benim bebe zaten korkuttu beni temizlik falan derken hiç hareket etmedi naptiysam böyle çok derinden kasik bölgesinde pıt pıt etti gitti sanki hıçkırık gibiydi vurma degilde devamlı sert vurmalara alışınca tedirgin oldum çok şükür gecenin bir vakti düzeldi ama ben pazartesi doktora gideceğim yine
Aynen valla zaten benimkilerin bir acelesi var erkenden koşup gelip napacaklarsa hiç bilmiyorumSeverler böyle şeyleri bir kere doğana kadar 9 doğurtuyorlar bizepazartesi de güzel haberlerle gel inşallah
38. Hafta diye biliyorum. Bende korkuyorum bu muayeneden. Kanamam olduğu zaman çok kötü anlar yaşattılar çünküKızlar çatı muayenesi kaçıncı haftada başlıyor biliyor musunuz? Benim hafif vajinismus geçmişim var bu elle muayenede kasılır kalırım diye çok korkuyorum
Bu çatı muayene sini her gebeye uyguluyorlarmı mesela benim sezeryan kesinleşti bakıyorlarmı gene de. Birde nst ye kaçıncı haftalar gireceğiz38. Hafta diye biliyorum. Bende korkuyorum bu muayeneden. Kanamam olduğu zaman çok kötü anlar yaşattılar çünkü
Yaa canım kalabalıkta çocuk kaybetmek aklını kaybetmek zatenBugun benim icin cok zorlu gecti. Bebegim karnimda tas gibi kaskati. Neden. Cunku cok kalabalik bi torende abisini kaybettim. Hepi topu 5 dakikaydi ama aglamaktan perisan oldum. O kadar agladim ki guvenlige derdimi anlatamadim aglamktan. Oglumu buldum ama bebek girecegi strese coktan girmisti. Smdi uyumayi deneyip rahatlicam insallah bebek de rahatlar. Iyi geceler diliyorum hepinize
1-instagfamda mcg bağ myroka bağ gördüm onları beğendim ama daha almadımKızlar alışverişte bazı eksiklerimi size danismak istiyorum hem almayan varsa fikir olur.
1- Anne cantası.
Sirt çantası da olan aşırı büyük olmayan bir model istiyorum. Oğlumda havuzluhandan kocaman bir şey almıştım ama çok büyük olunca da kullanışlı olmuyor. Dikiş kursuna giderken makinayı içine koydum o derece kocaman
Sizler ne aldınız ya da tecrübeli annelerden kullanip memnun kaldıkları modeller varsa özellikle onlar marka ve model belirtirse çok sevinirim.
2- Pişik Kremi ve pişik önleyici krem.
Sudokremin içeriğinin temiz olmadığını yedi düvele duyurdular artık oğlumda kullanmıştım ama o zaman bilmiyordum hatta temiz sanıyordum. Cildimiz ikinci ağımız o yüzden temiz içeriğe önem veriyorum ve başka bir marka arayışındayim.
Oksizinc çok övülüyor ama içeriği temiz mi araştıran var mı? Bir de %40 olanı yani pişik tedavisi için kullanilani çok kötü kokuyor diye okudum yorumlarda kullanan var mı? Dayanilmayacak bir koku mu?
Pişik önleyici olarak hangi markayı tercih ettiniz? Ocsizinc in pembesi%20lik olanını mi alayım yoksa daha uygun fiyatlı ve temiz içerikli başka bir marka var mı?
Çocuk doktoru trukid tavsiye etti en temiz içerik diye ama dolar kurundan dolayı o da almış başını gitmiş
3- Ergonomik kanguru.
Eylül başı gibi muhtemelen daha kırkımızın içinde bir tatil planımız var. Ev tutucaz falan ama yine de kanguru rahat olur dedim. Oğlumda kanguru kullanmadim çünkü hep eşimle arabayla takıldık ama bunda bireysel takılmam gerekecek kanguruya kesin ihtiyacım olacak. Ama başlarda Sling mi alsam yoksa direkt yenidoğandan itibaren kullanilan bir kanguru mu alsam bilemedim. Hangisi daha az sıcaklatir ve daha pratik olur? Bir de kanguruyu kendim dikemez miyim acaba ergonomik olanlar baya pahali da dikilmiyorsa mecbur alicaz ne yapalım
Benim daha önceki randevuda bebeğin kafası yukardaydi AA yukarda mi dedim o döner daha kaç kere döner dedilerArkadaşlar bugün bizim randevu günümüzdu 32 haftalik hamileyim doktor muane etti bebisim 2 kilo kafası büyük dedi bazı çocukların kafası minyon oluyor bazısı büyük olabilir dedi birde dedi bebek ters dönmüş eğer zamani na kadar beklerse 40 haftalikken dönerse normal olur dönmezse sezeryan olur dedi insallah normal doğar bebeğim iki kızimda normal dogum yaptim sezeryan bilmediğim için korkutuyor beni acaba bebek döner mi çünkü daha hesaba göre 55 gun var doguma tabi erken gelmezse
Gecmis olsun .. bizde dün oyleydik baya stresliydi esimle tartistik cok canimi sıkıyo bu aralar aglayarak rahatlayim dedim ama bebegi strese soktm galiba ne dogru duzgun hareket etti ne baska bisey birde cok temizlik yaptim oturmadim sertleştide sertleşti .. dusa girdim rahatladim uyumusum bgun iyi gibi bakalimBugun benim icin cok zorlu gecti. Bebegim karnimda tas gibi kaskati. Neden. Cunku cok kalabalik bi torende abisini kaybettim. Hepi topu 5 dakikaydi ama aglamaktan perisan oldum. O kadar agladim ki guvenlige derdimi anlatamadim aglamktan. Oglumu buldum ama bebek girecegi strese coktan girmisti. Smdi uyumayi deneyip rahatlicam insallah bebek de rahatlar. Iyi geceler diliyorum hepinize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?