Bende şehir hastanesinde doğum yapacağım. Minimum eşya hazırlıyorum yanıma. İlk doğumda koca valiz hazırladım acemilikle :) içinden bi pijama bi terlik kullandımBen doğuracağım devlet hastanesi. Bir gün sonra taburcu ediyor, o kadar şeye gerek varmı acaba?
katılıyorum ve bence yenidoğan ana kucağından başka bişeye oturtulmaz hemde arabayada bağlanıyor. İlk zamanlar travel çok iyi ama bebek büyüyüp ayaklanınca eziyet oluyor. işte o zaman baston veya kabin tibi alınabilir. Ben öyle yapmıştım. Başka türlü yenidoğan için güvensiz olur. kabin tipi olup anakucağı bağlanan varsa bakabilirsiniz kızlar birdeÇok yazışmışsınız okuyamadım valla. Bugün gümüş kapaklar geldi, ona sevindim ben de. Bu hafta sonu eksikleri tamamlamayı ve haftaya bavulu hazırlamayı düşünüyorum inşallahKabin tipi dediginiz arabaya minik bebeği nasıl oturtacaksınız ki? 6+ onlar. Bende kızımınki var Chicco Ohlala red passion. Çok hafif ve güzel. Şimdiden 2 ülke gördü ama minik bebek onda yatamaz ki. Yatar pozisyonda duzlestirebiliyorsun, sozum ona minik bebeğe uygun oluyor ama bence uygun değil kesinlikle. Travel sistemdeki oturmali olan disindaki diger 2 kafayi kullanabilirsiniz. Yani araba tekerlekleri ile puseti ya da pram dedikleri minik bebekler icin olan kafayi kullanabilirsiniz. Turkcelerini bilmiyorum. Ben sirf puset alicam hem arabada araba koltugu olarak kullanicam hem disarida da bebek arabasi tekerlegine takip gezdiricem. Doona diye bir araba var hem puset hem araba oluyor. Ikisi bi arada. Onda gozum var ama cok pahali. Tekerlekli puset yeter Zaten sling ya da kanguru da akacagimdan ilk 6 ay boyle yeter. Oturmaya baslayinca ablasinin chiccosuna gecer. Ablasi yuruyor zaten artik en olmadi arkasina ablasi icin ataklik koyariz scooter gibi.
Ben yanıma alacağım canım çünkü ilk oğlumda süt geliyor sanıyorsun ama damla damla oluyor mama veriyor hemşireler 2saatte bir. Olması gerekende o tabi süt olmayınca sarılık olmaması için. Ama pompa yapınca süt çok çabuk geliyor en azından aynı gün akşamı ertesi gün kendi sütünü verebilirsin evde de mama vermek zorunda kalmazsın. Ne kadar erken pompa yapılırsa o kadar iyi bence. Birde kolostrum ilk sarı süt birkaç damla gelmiyor benim 1haftaya yakın öyle gelmişti ama pompa yaptığım için fazla fazla verebildim o sütten, 1hafta sonra rengi açılmıştı sütümünSüt sağma makinesi bir gün için gerekli mi sizce? Bebe doğunca zaten sudan çıkmış balığa dönüyor insan. Gelse gelse kolostrum birkaç damla geliyor. O zaman süt sağma makinesi ne sağacak ki
Ben ilk dogumumda emiyodu ama hemsireler pompa getirmisti elektrikli ucu cıksın hem süt geliyomu diue ama aşırı yara olmuştu kac ay ağlayarak emzirmistim. Zaten topuk kani aliyolar aç tok ordan belli oluyo 2 gün ucundan sıkıyosun süt geliyosa az damla oluyo orda zaten canim gerekli degil benceSüt sağma makinesi bir gün için gerekli mi sizce? Bebe doğunca zaten sudan çıkmış balığa dönüyor insan. Gelse gelse kolostrum birkaç damla geliyor. O zaman süt sağma makinesi ne sağacak ki
Krem aldım, acaba gögüs kalkanımı alıyımBenim o krem sayesinde hiç yara olmadı birde avent göğüs kalkanı kullandım. Hava alması ve nemli kalması yeterli aslında. Bu sefer bende gümüş kapak mı alsam dedim ama faydasız olursa diye korkuyorum
Bencede koca valiz çok anlamsız geliyor. Birde devlet hastanesinde normal doğumda 1gün kala biliyorsunBende şehir hastanesinde doğum yapacağım. Minimum eşya hazırlıyorum yanıma. İlk doğumda koca valiz hazırladım acemilikle :) içinden bi pijama bi terlik kullandım
Teşekkür ederimBen aldımO kadar çok övdü ki kullananlar ebebekten baby Mom markasından aldım
Aynen yaBenim oğlum yoğun bakıma alınmıştı hastane odasinda bebeğiyle kalan anneler daha iyi bilir ama bu liste bana çok abartı geldi. Hayır mesela en basitinden 2 tane terliği ne yapacaz? Ericek mi terlik bozulacak mi bir tanesi neyimize yetmicek. 3 gecelik bir pijama takımı demiş tamam yedek olması lazım kan çıkar, ıslanır falan ama 4 takıma da gerek yok yani. Alt açma örtüsü bir tane hadi 2 tane al hastaneden çıkarken de at çöpe bitti gitti 4 taneyi napcaz. Ben Naylonlu yüzünü üste getirip batarsa siliyordum öyle baya uzun süre gidiyor. 4 müslin örtüyü napıyorlarmış? Odanın duvarlarını da müslinle mi kaplicazHastaneyi geçtim toplamda 4 tane alsan zaten yeter de artar bile hastaneye götürmeye ne gerek var o kadarını. Sanki haftalarca mi kalicaz hastanede ben de göğüs kalkanı var ama hastaneye taşımama gerek yok hiço. Pompayı da gerekirse alırım, geçen sefer oğlum yoğun bakımdayken arkadaşım kendininkini getirdi, hastaneden çıktıktan sonra 3 sene emzirmeme rağmen hiç ihtiyacım olmadı. Hastanede 1-2 gün kalacak şekilde çantanız hazır olsa yeter bence. Sonrasinda Allah korusun bir sıkıntı olur da daha uzun kalmak gerekirse o zaman bir çözüm bulunur. Koca valizle hastaneye gitmeye gerek yok bence.
Evet meme çok hassas bir konu. O yüzden en iyisi olsun istiyorum acı çekmeyeyim. Kesinlikle gümüş koruyucuyu alıcam o zamanBana hastane verdi lanisohu, 3 günde hastanede "hastane tipi süt sagma cihazi" ile mahvetti beni. Belki başkasına yeterli gelir ama bana yetmedi. Gümüş kapak da alicam sılikon gogus kalkani da. Hassas konu
Sezeryan olursa tek pijama yetmiyo canım. Ben ilk normal diye gitmistim pijamalarimla sadece elbise gecelik gibi olanlardan istediler alttan acilmayi kontrol ediyolarya habire oda lazim olmustu aldırdim hemen 3 pijama takimi kullanmistim bide sezeryanda batiyo cokAynen yamüslinle, terlik o kadar anlamsız geldiki bana. Birde bandana yazmış artı şapkada yazmış.şapka eldiven zaten setlerin içinde oluyor. Belkide fotosesiyanı düşünmüş bilemedim. Zaten hastane uzak değil, kardeşlerimde yanımda olacak. Eksiğim olursa evden söylerim getirirler. Kocaman valizle gitmem her halde bende. Pijamayı bile bir tane almayı düşünüyorum yanıma. Lohusa gecelik sabahlık almadım
Bende kelebek almıştım hemen göğüs kalkani olarak onunla emzirmistim o beni baya idare etmisti canimEvet meme çok hassas bir konu. O yüzden en iyisi olsun istiyorum acı çekmeyeyim. Kesinlikle gümüş koruyucuyu alıcam o zaman
Aaa çok teşekkür ederim bunu düşünememiştim. İnşa Allah olmaz sezeryanSezeryan olursa tek pijama yetmiyo canım. Ben ilk normal diye gitmistim pijamalarimla sadece elbise gecelik gibi olanlardan istediler alttan acilmayi kontrol ediyolarya habire oda lazim olmustu aldırdim hemen 3 pijama takimi kullanmistim bide sezeryanda batiyo cok
Gögüs kalkanl başka, gümüş koruyucu başka bir şey dimi? İkisidemi gerekli?Bende kelebek almıştım hemen göğüs kalkani olarak onunla emzirmistim o beni baya idare etmisti canim
Döner canım daha cok var benim ilki 42 haftadaydı gelmedi basıda dönüktü ama sezeryanla istedi oda agustos dogumlu rahat oluyo bu aslan burcu bebeleriAaa çok teşekkür ederim bunu düşünememiştim. İnşa Allah olmaz sezeryanO zaman gecelik alıyım bende. Bebeğim daha dönmedi şimdi ona endişelenmeye başladım((
Gümüş kapak emdikten sonra orayi nemli tutuyo canim onunla kapatiyosun benim dedigim kelebek kalkan olan onu takip emziriyosun bebeği yara falan oluyoya baslarda ozamanGögüs kalkanl başka, gümüş koruyucu başka bir şey dimi? İkisidemi gerekli?
Bence değil diyelim ki gelmedi şekeri düştü doğum yapacağım hastanede yenidoğan ünitesinde sağma odası var oraya inerim. Hastanedeki daha kuvvetli ayrıca yanıma alsam bide onun temizliğiyle mi uğraşacam o haldeSüt sağma makinesi bir gün için gerekli mi sizce? Bebe doğunca zaten sudan çıkmış balığa dönüyor insan. Gelse gelse kolostrum birkaç damla geliyor. O zaman süt sağma makinesi ne sağacak ki
Merhaba ben anne bebek çantası olarak samsonite siyah sırt çantasını aldım ilerde de kullanırım diye ,bir sürü bölmesi var çok kullanışlı büyüklüğü de ne küçük ne büyük ,pişikmkremi kzımda yeni doğduğunda sebamed kullanmıştım ,ek gıdaya geçince daha da pişik oluyor hametan vermişti doktor şimdi de sebamed aldım ,slingi bilmem ama ben ikisinden de almayacağım kanguru almıştım kızımda kullanışlı olmadı hiç kullanmadım yaniKızlar alışverişte bazı eksiklerimi size danismak istiyorum hem almayan varsa fikir olur.
1- Anne cantası.
Sirt çantası da olan aşırı büyük olmayan bir model istiyorum. Oğlumda havuzluhandan kocaman bir şey almıştım ama çok büyük olunca da kullanışlı olmuyor. Dikiş kursuna giderken makinayı içine koydum o derece kocaman
Sizler ne aldınız ya da tecrübeli annelerden kullanip memnun kaldıkları modeller varsa özellikle onlar marka ve model belirtirse çok sevinirim.
2- Pişik Kremi ve pişik önleyici krem.
Sudokremin içeriğinin temiz olmadığını yedi düvele duyurdular artık oğlumda kullanmıştım ama o zaman bilmiyordum hatta temiz sanıyordum. Cildimiz ikinci ağımız o yüzden temiz içeriğe önem veriyorum ve başka bir marka arayışındayim.
Oksizinc çok övülüyor ama içeriği temiz mi araştıran var mı? Bir de %40 olanı yani pişik tedavisi için kullanilani çok kötü kokuyor diye okudum yorumlarda kullanan var mı? Dayanilmayacak bir koku mu?
Pişik önleyici olarak hangi markayı tercih ettiniz? Ocsizinc in pembesi%20lik olanını mi alayım yoksa daha uygun fiyatlı ve temiz içerikli başka bir marka var mı?
Çocuk doktoru trukid tavsiye etti en temiz içerik diye ama dolar kurundan dolayı o da almış başını gitmiş
3- Ergonomik kanguru.
Eylül başı gibi muhtemelen daha kırkımızın içinde bir tatil planımız var. Ev tutucaz falan ama yine de kanguru rahat olur dedim. Oğlumda kanguru kullanmadim çünkü hep eşimle arabayla takıldık ama bunda bireysel takılmam gerekecek kanguruya kesin ihtiyacım olacak. Ama başlarda Sling mi alsam yoksa direkt yenidoğandan itibaren kullanilan bir kanguru mu alsam bilemedim. Hangisi daha az sıcaklatir ve daha pratik olur? Bir de kanguruyu kendim dikemez miyim acaba ergonomik olanlar baya pahali da dikilmiyorsa mecbur alicaz ne yapalım
Aynen öyle hani evine mesafesi olanlar fazladan 1er yedek iç çamaşırı vs koyabilir ama abartmaya gerek yok bence de. Ben küçük bir çanta yapacam sezo da bile 1 gün tutuyorlarmış olabildiğince min. eşya koyarım.Benim oğlum yoğun bakıma alınmıştı hastane odasinda bebeğiyle kalan anneler daha iyi bilir ama bu liste bana çok abartı geldi. Hayır mesela en basitinden 2 tane terliği ne yapacaz? Ericek mi terlik bozulacak mi bir tanesi neyimize yetmicek. 3 gecelik bir pijama takımı demiş tamam yedek olması lazım kan çıkar, ıslanır falan ama 4 takıma da gerek yok yani. Alt açma örtüsü bir tane hadi 2 tane al hastaneden çıkarken de at çöpe bitti gitti 4 taneyi napcaz. Ben Naylonlu yüzünü üste getirip batarsa siliyordum öyle baya uzun süre gidiyor. 4 müslin örtüyü napıyorlarmış? Odanın duvarlarını da müslinle mi kaplicazHastaneyi geçtim toplamda 4 tane alsan zaten yeter de artar bile hastaneye götürmeye ne gerek var o kadarını. Sanki haftalarca mi kalicaz hastanede ben de göğüs kalkanı var ama hastaneye taşımama gerek yok hiço. Pompayı da gerekirse alırım, geçen sefer oğlum yoğun bakımdayken arkadaşım kendininkini getirdi, hastaneden çıktıktan sonra 3 sene emzirmeme rağmen hiç ihtiyacım olmadı. Hastanede 1-2 gün kalacak şekilde çantanız hazır olsa yeter bence. Sonrasinda Allah korusun bir sıkıntı olur da daha uzun kalmak gerekirse o zaman bir çözüm bulunur. Koca valizle hastaneye gitmeye gerek yok bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?