- 21 Eylül 2021
- 1.100
- 909
- 73
Evet çamaşır degisiyorum bende yada peçete kullaniyorumMikrop kapmış olabilir kaşıntı varsa, bu sıralar vajina daha da hassas. Hiç ıslak bırakmamak gerekiyor. Ama akıntı zaten normal diye biliyorum bende de çok oluyor, sürekli değiştiriyorm çamaşır.
Gögüs içinse bilemiyorum ben de okumuştum ama o kdr erken soğumu tetikleyebilir mi emin değilim.
TesekkurlerBenimde kasiniyor bence buyudukce catladigi icin canim akinti kaşinti pek iyi degil sirkeli su ile tahret alabilirsin mantar olabilir
Aksam iş cıkısı acile gitcem hayatım iyi oldu söylediğin valla unutmusum bile acile gitmeyi akıl edemedim.Bol su içip yatıp dinlen gecer inşallah, içim rahat etsin diyorsan bi acile git ama stres yapıp kendini dinledikce artar
Doktorum aynı sürekli oraya gidiyorumRandevusuz bakıyorlar canım. Takipli hastasın ya . Sürekli doktor değiştirmiyorsan sabah doktora git alır.
Korkma canım Bi şey olmaz bebişine. Benim bazen 170 falan çıkıyordu doktora sorduğumda önemli olan düzenli olarak bu şekilde çıkmaması demişti ki senin öyle bir anda zarar verecek kadar yüksek değil zatenGünaydın kızlar, dün bir iki kaşık dondurma yiyim dedim arkadasım da tatlı göndermiş seker diyetinde oldugumu bilmeden bir iki catal da ondan aldım, sabah aclık seker 94 toklu 1. Saat 141 cıktıkorkudan öldüm bir aya gidecektim doktora daha 15 gün yeni oldu carsambaya randevu aldım bi sıkıntı olur mu bebeğime zaten basım agrıyor dun aksamdan beri, bebem de hareketi az
Gecmis olsun. Devam ediyor mu? Dinlenirsen gecmezse lutfen doktora git. Dun benim de belime kuyruk sokumuna ağrı vurdu. Yalanci kasilma gibi degil, gaz sancisi gibi regl agrisi gibiydi. Hemen yattim. Esime dedim gecmezse gece acile gitmeye hazir ol. Sukur gecti. Cocuklara ve baska islere kosturmaktan yoruluyoruz sanirim. Daha cok dikkat etmemiz lazim.Kızlar bugün cok fazla kasılmam var belime ve kasıklarıma sancı vuruyor. Pazartesi kontrolüm var umarım erken gelmez bizimki
Ay sorma bizimki de aynıAynen öyle canım iyi ki gitmişim yoksa kafayı yerdim herhalde pazartesiye kadarYa sizin bebişler yüzünü hemen gösteriyo mu bizim şuana kadar sadece birkere gösterdi her usg ye girdiğimde direk elleriyle yüzünü kapatıyor
Ya ama diğer arkadaş da nasıl risk aldılar ki. Takip eden doktorla doğum yaptığı doktor aynı değildir muhtemelen. Çünkü çatı dar olursa çocuğun doğum kanalında sıkışma ihtimali var Allah korusun, o zaman çocuk kanala girmeden önce sezaryen olması gerekiyor.Allah'ım Allah'ım inşallah benim de öyle oluuuurriçerden ıkına ıkına çıkartırım onda sorun yok yeter ki elleriyle dokunmasınlar
ara ara geçiyor sonra devam ediyor, magnezyum alıyorum sabahtan beriGecmis olsun. Devam ediyor mu? Dinlenirsen gecmezse lutfen doktora git. Dun benim de belime kuyruk sokumuna ağrı vurdu. Yalanci kasilma gibi degil, gaz sancisi gibi regl agrisi gibiydi. Hemen yattim. Esime dedim gecmezse gece acile gitmeye hazir ol. Sukur gecti. Cocuklara ve baska islere kosturmaktan yoruluyoruz sanirim. Daha cok dikkat etmemiz lazim.
O zaman sıkıntı olmaz . Randevu alamadığınızı söyleyin düzenli gidin kontrollerinizeDoktorum aynı sürekli oraya gidiyorum
Ay ben bir de sıfır sancıyla gittim sıfırdan sadece suni sanciyla açılma sağlandı. Ama bence beni ebe eliyle açtıYookk yanlış anladınız kontrollerde hiç çatı muayenesi olmadı,hele bı hastaneye yatış yap,gelen geçen elliyor,yol geçen hanına dönüyor mübarek,hiç bu kaadar kamuya açık hissetmenistim kendimi taki yatış yaptım,sanki kamu malı gibi hissettim kendimi
Evet kesinlikle uyumak dinlenmek en çok sütü arttıran şeyler. Bir de su içmek, düz su. Ben her emzirmeden sonra bir büyük bardak su içmeye çalışıyordum yoksa unutuyordum içmeyi. Bir de yazın doğurmuştum yeşillik boldu çok da severim bol bol yemiştim. Annem de ye kızım ye "bak ineklere ot yiyorlar süt veriyorlar" diyordubuna benzer bira mayası bir ürün kullanmıştım. valla her gün bir kaşık yiyordum ama çok arttırdı da diyemem. dereotu, çubuk kraker, patlamış mısır, karpuz, hurma daha çok işe yaramıştı. Bir de rezene çayı içiyordum. ama en çok iyi uyursam sütüm geliyordu. dinlenmenin gücü yadsınamaz
Ay bu neeeee..Ne biçim doktormuş hem kendi uzmanlığı alanında ne bir tavsiye vermiş ne çözüm bulmuş hem de uzmanlığı olmayan bir konuda mahalle teyzesi gibi bizim bir tanıdığın şöyle oldu böyle oldu diye korkutmuş seni. Allah'ım bir de doktor olacak. Ha bir de sanki sen ne olursa olsun aslaaaa sezaryen olmam, demişsin gibi neden bu kadar dert edinmiş. Çok ilginç gerçekten.Günaydın kızlar, dün çok ilginç bir deneyim yaşadım. Kalça ağrım sebebiyle ortopedi doktoruna gittim baya yürümeme engeldi çünkü, önce beni muayene etti kalça değil burası kuyruk sokumun ağrıyor. O da kalçan genişlediği için normal dedi. Nasıl geçer sıcak mı tutayım dedim yaani dedi, egzersiz mi yapayım dedim, yap desem yapabilecek misin dedi… ardından napayım dedim kadın doğumcuna danış bu normal bi ağrı bebek doğum için geçeceği yeri hazırlıuor dedi.
Ve ardından bana nasıl doğum yapıcaksın dedi, eğer olursa normal istiyorum dedim. Neden dedi, doğal olan bu çünkü dedim. Doğal olanın içinde ölüm de sakat kalma da var biliyosun di mi dedi. Madem doğal istiyosun çok fazla komplikasyon olabilir doğum sırasında bunları da kabullenmen lazım dedi. Ben de riskli bi durum varsa tabii normal yapamam doktoruma güveniyorum, o sezeryan derse ona da tamamım dedim. O zaman doğal doğum olmuyor dedi. Ardından kuzeninin normal doğum için ıstarı üzerine bebeğinin karında kakasını yaptığını onun akciğere kaçtığını ve yoğun bakımda kaldığını anlattı. Yerinde olsam sezeryan olurdum tüm riskleri konuş notmal doğumdaki diue de tembihledi. Ağlayarak çıkacaktım doktordan zaten yürüyemiyorum, çare aramaya gelmişim bana hiçbir şey söylemediği gibi bi de normal doğum kötüledi…
Ayy içimi rahatlattın sağolasınKorkma canım Bi şey olmaz bebişine. Benim bazen 170 falan çıkıyordu doktora sorduğumda önemli olan düzenli olarak bu şekilde çıkmaması demişti ki senin öyle bir anda zarar verecek kadar yüksek değil zaten
Bundan sonra pamuklu camasırlar giymeyi dene bir de istersen. Dantelli, sentetik karışımlı kumaşı olan çamaşırlar giyiyorsan belki onlar da tahriş etmiş olabilir. Ben emzirme sütyenlerini şimdiden gitmeyw başladım evdeYok oynamadım canım belki çamaşırım yapmış olur bilemiyorum ama gercekten acıyor yahu
M Mirune seni de etiketleyeyim. Simitlerden alana kadar emzirme yastığının üstüne de oturabilirsiniz. Benim doğumdan hemen sonra varislerimi diktikleri için 10 gün oturmam yasaktı yemek yerken falan hep emzirme yastığının üstüne oturmuştum. Hatta bir tanıdık simit verecekti gerek yok dedim emzirme yastığı yetti.Geçmiş olsun sana da, kadın doğumcum 1-2 hafta dinlen oturma, otururken şu ortası delik simitlerden alıp ona otur geçer dedi. Bilgin olsun senin de :)
Ne demek canımAyy içimi rahatlattın sağolasın
Ayy içimi rahatlattın sağolasın
Normalde 13 ünde randevum var 20 sinde calısabilir raporu alacaktı m amcak bu gittiğimde bir hafta rapor yazdırıp sonrasında dogum izinine cıkabilirim diye düsünüyorum. Suan kesildi sancılar ama devam ederse acile gitcem aksamBundan sonra pamuklu camasırlar giymeyi dene bir de istersen. Dantelli, sentetik karışımlı kumaşı olan çamaşırlar giyiyorsan belki onlar da tahriş etmiş olabilir. Ben emzirme sütyenlerini şimdiden gitmeyw başladım evdeValla çok rahatlar hiç yok gibiler
M Mirune seni de etiketleyeyim. Simitlerden alana kadar emzirme yastığının üstüne de oturabilirsiniz. Benim doğumdan hemen sonra varislerimi diktikleri için 10 gün oturmam yasaktı yemek yerken falan hep emzirme yastığının üstüne oturmuştum. Hatta bir tanıdık simit verecekti gerek yok dedim emzirme yastığı yetti.
miaselinam gecmezse pazartesiyi bekleme hatta patronların sorun etmeyecekse şimdi hemen yakınlardaki bir bir hastanenin aciline git nts ye bağlarlar sancina bakarlar.
Rapor alabiliyorsan rapor al bir kaç gün dinlen. Ama bilmiyorum doğum izninden düşerler mi onu bir sorman lazım.
Zaten daha geçen gün refakatçi kaldın hastanede üstüne bir de çalışıyorsun dinlenememişsindir bile.
İnşallah,Tabi tabi sıkma canini. Her seyde oldugu onemli olan genel durum. Oyle birkac kez sınırı asmakla bi sey olmaz.
Allah yardımcın olsun kuzum ya az kalmış rahatlamanaEvet cnm doğru hatırlıyosun, 32 ye kadar çalışcam, sonrasında evden çalışcam allahtan yoksa sıcaklarda mafolurdum
Kuzum bizde 6 aydan sonra kimyon verdik biizm gaz nirvanaya ulaşmıştıKimyonu ilk defa duyuyorum verilmemeli bence ama rezene cayini gunde bir cay kasigi doktor onerisiyle cocuklara cok gazli zamanlarinda verdim bi zararinida gormedim tam aksine rahatliyolardi.. kimyonu bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?