- 7 Şubat 2022
- 668
- 731
- 53
Selam canım, kuyruk sokumu ağrısını kabızlık da arttırıyormuş, o sebeple yediklerine dikkat et. Benim de kuyruk sokumum hala düzelmedi. Raporlu bi şekilde evde yatıyorum. Valla çok erken başladı bence de. Umarım ilk ve son ağrılı günler olur.. doğuma kadar rahat ederiz3-4 gundur kuyruk sokumun ve belim agriyor. Bilgisayar karsisinda oturmak iskence oldu. 3.5 haftam daha var dogum iznine cikmaya. Bugun arkadaslarin onerdigi gibi emzirme yastiginda oturarak calismayi dusunuyorum. Kaldi ki agrilarim yetmezmis gibi kabizlik çekmeye basladim. Boyle sorunlarim yoktu. Ilk gebeligimde de birkac kez olmuştu ve hemoroid memesi olusmustu ama acimiyor ve kanamiyordu. Şimdi çok zorlandim kanamaya basladi. Bu haftalarda kabizlik sorunu artiyormus sanirim. Ne guzel agrisiz sizisiz gidiyorduk. Kendi kendimi nazar ettim
Bir de eskiden hep 34u hedef koyuyordum ama Temmuz annelerinden gordum, 36da bile sorunlar cikabiliyor. 37den once gelmesin diye dua etmeye basladim. Doktorlar 37den once dogum baslarsa dogumu durdurmak icin ellerinden geleni yapiyolarmis zaten okuduklarima gore. Hepimizin bebegi zamanli gelsin. Bu agrilarimin artmasi beni biraz endiselendirdi dogum mu yaklasiyor diye.
ya bir şey ters gidince sanki her şey toptan ters gitmeye başlıyor. senin kızın da benim kızım da hasta oldu birden ağrılarımız çoğaldı farkında mısın? gerçekten insanın çocuğu hasta olunca sistemi çöküyor. geçmiş olsun bu arada. artık iyidir inşallah. benim kuzum iyi, bugün kreşe başladı yeniden.Ağrılar arttı benim de sırtım göğüs kafesim bacaklarımDoğum yaklaşıyor hayırlısı ile doğurup rahatlayalım
Yarın kontrolüm var, yine söylerim doktora. Söyleyeceğim 3 konudan biri zaten. Ama geçer herhalde sorun olmaz. Normal doğum olur mu ki böyle?Kuzum hemoroid zor bekleme git doktora. Bana gebelikte kullanilan fitil ve krem veriodu doktor onunla geciodu orda naparlar bilmiorum. Ama baskidan dolayi bi anda ilerleyebilio allah korusun
Biberon avent camMerhaba arkadaşlar, uzun zamandır girememistim. Umarım hepiniz bebekleriniz iyisinizdir. Ben uçuş yasağım başlamadan 2 haftalığına Türkiye’ye gittim geldim. Yurtdışınada daha tam yerlesemedim ev bulma olayları burda çok zormuş, geçici eşyalı evde kalıyorum o yüzden pek birsey almamıştım ama vakit yaklaşıyor :)
Kıyafetleri Türkiye’den aldım yıkayıp ütüleyip getirdim. Şimdi önerilerinize ihtiyacım var. Eksik listesi çıkardım ama hangi markaları alacağımı bilmiyorum. Listesini tamamlayan yada araştıran arkadaşlar benimle paylaşırsa çok sevinirim:)
- biberon
- emzik
- ateş ölçer
- şampuan, pişik kremi
- bebek bezi
- kafa yastığı ( gerekli mi?)
- reflü yatağı
Birde strerilize etmek için bir şey aldınız mi ? Almadıysanız nasıl strerilize ediliyor?
Aklıma gelmeyen varsa siz ekleyin :)
Şimdiden teşekkür ederim herkese
bende de ilk 4 ayda çok olmuştu. sonra geçmişti kendiğilinden. doğum yaklaştıkça pelvis doğuma hazırlanıyor herhalde. evde uzanabilmek çok büyük fark ediyor ya. dinlendiğim günler hiç ağrım sızım olmuyor. 2 iş güç yapınca yamuluyorum. böyle böyle geçecek ne yapalım. bugünleri unutucaz zatenç bebek sağlıkla doğduktan sonra gebeliğin gebelikte yaşananların gram bir önemi kalmıyor. insan dönüp 2. kez düşünmüyor bile.Ben de carsambaya aldım randevuyu erken aldım ne olur ne olmaz diye zaman yaklastıkca evhamlanıyoruz herhalde, bu kuyruk sokumu agrısı bende 3 ve 4. Ay arası oldu 1 hafta filan surdu ve kendiliğinden gecti. Benim de üst kaburga bölgem sürekli agrıyor normal dedi doktor, ama calısmadıgım için arada ofise gidip geldiğim için evde gecirmek daha iyi tabi, calışana cok zordur hele dediğin gibi masa bası oturaraksa zaten ayak şismesi baslı basına bi dert bir an önce zaman hepimiz için sağlıkla geçsin de doguralım bebeleri
Benim de aklıma geldi. Bağlantıları vardır muhakkak. Aslında iyi besleniyorum niye böyle oluyor anlamadım. benim kadar su içen biri yoktur. her gün yürüyüş de yapıyorum. kuru kayısı yemiş de yiyorum. ama bak imzamda ne diyor.Selam canım, kuyruk sokumu ağrısını kabızlık da arttırıyormuş, o sebeple yediklerine dikkat et. Benim de kuyruk sokumum hala düzelmedi. Raporlu bi şekilde evde yatıyorum. Valla çok erken başladı bence de. Umarım ilk ve son ağrılı günler olur.. doğuma kadar rahat ederiz
Sorun varsa yeni düzgün bir şey alman gerekiyor.Eger makine bozuksa hic moralim bozulmayacak demekki yüksek ölçüyormus diyecem ama o zaman da nasıl takibini yapacağız
Philips avent yenidoğan yavaş akım plastik 125ml olanı aldm bu hangisi oluyor fotoğraf atabilir misinizMerhaba listem tamam degil ama tecrübelerime istinaden naçizane yazayım 3. Bebeğim için aldıklarımı ve alacaklarımı
Bez, Prima premium care 0 numara aldım çünkü 37 .haftada sezaryan olma ihtimali yüksek ve bebek 3 kilo dogmayabilir haliyle 1 numara büyük oluyor öyle olunca
ıslak mendil, unibaby yenidoğan aldım ben ilk 3 ay onu kullanıyorum pamuk ilk bebeğim dışında kullanmadım bana zor geldi çünkünasıl alisirsa öyle gider diyerek 2. Bebeğimde unibaby aldım çok memnundum yine onu tercih ettim
biberon emzik, biberon Philips avent yenidoğan yavaş akım plastik 125ml olanı aldm, emzik olarak yine Philips avent night olan War gece hafif loşta emzik ışığıyla kendini belli ediyormuş gece beşikte aramam emzik filan ama tabi tutarsa kısmet
Mama, hip combiotik 1 aldm içeriği diğerlerine göre daha temiz diye biliyorum ilk zamanlar sütüm az olur yada ben ameliyattan çıkana kadar bebek acıkır beslenemez diye onu versinler istyrm
Şampuan, pişik kremi, ben şampuan unibaby alacağım, pişik kremi olarak Bepanthol tercih edicem
Reflü yatağı, e bebek in sitesinde War en çok tercih edilen model ama adını unuttum
Beşik, anne yanı prego marka arkadaşım werdi birkaç ay onu kullanıp sonra büyüyen karyola olan beşiğe geçeceğim
Ateş ölçer olarak koltuk altı olanı alacağım henüz almadm
Kafa yastığı olarak çok çok ince bir yastık belki koyarım bilmiyorum ama reflü yatağında yatacagı için gerek olmayacaktır diye düşünüyorum
Gecelik ve pijama, gecelik suwen önden göğüs bölümü fermuarli açılan bir model War bende, birde Trendyoldan çok aman aman olmayan bir takım aldm henüz gelmedi işimi görsün yeter şimdilik çünkü herşey aşırı pahalı
Aklıma gelenleri yazdım umarım işini görür
Aynen dr değiştireceğim çok şükür bişeyim yok dediğin gibi ekstra dikkat edilecek bir durumum yok o parayı da oğluşuma harcarım.eşim diyor ki senin beyin gücün çok yüksek. bir şey dersen 2 güne kalmıyor gerçek oluyor. bana hep iyi şeylere odaklan diye yalvarıyor. diyor ki sen zengin olacağımıza inan ve şans oyunları oynabense olumsuz biriyim. hep olumsuzlukları çekiyorum kendime
daha uygununu bulduysan kesinlikle değerlendir, üstelik doğumunu yapmayı düşündüğün hastanenin doktoruymuş zaten. bu devirde 2 ayrı yerde takip bence çok masraflı ve gereksiz. zaten ultrasonda iki bakıp devam et diyorlar özellikle farklı bir durumun bulunmuyorsa gebelikte. insanın ciddi bir sorunu olur ki kimsenin olmasın inşallah, o zaman ödediğin para da zaman da helali hoş olsun. normal seyrinde gidiyorsa bir takip yeterli, çok iyi düşünmüşsün.
Gerçekten tatlı hiç yemiyor musun Maşallah ya peki meyve yiyebiliyor musun canım.Hepimiz çok tatlıyızcanım tatlı istedi.
- Biberon Chicco wellbeing cam biberonMerhaba arkadaşlar, uzun zamandır girememistim. Umarım hepiniz bebekleriniz iyisinizdir. Ben uçuş yasağım başlamadan 2 haftalığına Türkiye’ye gittim geldim. Yurtdışınada daha tam yerlesemedim ev bulma olayları burda çok zormuş, geçici eşyalı evde kalıyorum o yüzden pek birsey almamıştım ama vakit yaklaşıyor :)
Kıyafetleri Türkiye’den aldım yıkayıp ütüleyip getirdim. Şimdi önerilerinize ihtiyacım var. Eksik listesi çıkardım ama hangi markaları alacağımı bilmiyorum. Listesini tamamlayan yada araştıran arkadaşlar benimle paylaşırsa çok sevinirim:)
- biberon
- emzik
- ateş ölçer
- şampuan, pişik kremi
- bebek bezi
- kafa yastığı ( gerekli mi?)
- reflü yatağı
Birde strerilize etmek için bir şey aldınız mi ? Almadıysanız nasıl strerilize ediliyor?
Aklıma gelmeyen varsa siz ekleyin :)
Şimdiden teşekkür ederim herkese
Bendede artık sürekli 100üstündeDayanamıyorum bazen
Arkadaslar ben bun evde aclık sekerimi ölçtüm 93 cıktı sonra aile hekimime gittim aile hekimim arka apartmanda cok yakın yürüyerek 3 dk yani bana, genel kan verdim tüm testleri yapsın diye, yani iki ölçüm arasında yarım saat gecmemiştir aclık şekerim 67 çıkmıs, nasıl oluyor bu benim makine mi bozuk anlayamadım, benim bu ara hep 90 üstü cıkıyor aclık dikkat ettiğim halde sağlık ocagında 67 cıkmıs hangisi dogru simdi
Belki akli karismiştirValla bence de öyle ama şaşılası bir durum zaten aclıgı 93 ölctü 1. Saati 94 ölçtü, anlayamıyorum makineyü bir türlü
Aynen Kürtçe konuşuyorlar. Zaten hepsi akraba birbirleri ile o yüzden çok ses geliyor.zaten gidiyorum cuma günü. Köyden indim şehre diyeceğim
Evde sürekli bağıran bir çocuk olması bebeği gürültülü ortamda uyumaya alıştırır. Bu anlamda daha iyi bile olabilir sizin için.Ay hanımlar düğün varmış kayınvalidemlerin düğüne gitme durumu varmış. Görümcemde düğüne gidebilir mis giderlerse bizde kalırlar. Doğuma yakın olursa donmezlerde. Kalmaları birşey değilde gorumcemin 3 yaşında çocuğu var hiç durmuyor sürekli bağırıyor evin içinde paylaşmayı da bilmiyor. Bebek doğunca oda olursa evde bebeği uyutmaz bebeğe huzur vermez diye endişeliyim. Gorumcem tek gelse sorun yokta cocugu ile gelirse sorun. Evde birsuru insandiyemem de şimdi çocuk gelmesin diye .dua edince düğüne girmesinler giderlerse de çocuğu getirmesib
B*k var gelin hamile kadinin basina ay sinir krizi geciriyorum soyle seyler gorunce yaAy hanımlar düğün varmış kayınvalidemlerin düğüne gitme durumu varmış. Görümcemde düğüne gidebilir mis giderlerse bizde kalırlar. Doğuma yakın olursa donmezlerde. Kalmaları birşey değilde gorumcemin 3 yaşında çocuğu var hiç durmuyor sürekli bağırıyor evin içinde paylaşmayı da bilmiyor. Bebek doğunca oda olursa evde bebeği uyutmaz bebeğe huzur vermez diye endişeliyim. Gorumcem tek gelse sorun yokta cocugu ile gelirse sorun. Evde birsuru insandiyemem de şimdi çocuk gelmesin diye .dua edince düğüne girmesinler giderlerse de çocuğu getirmesib
Tabiki inşallah iş çıkışı ataym yada netten bakıp ataym bu attığım biberon başlığı yeni doğan için uygun ve yavaş akım açıklamalarada bakabilirsnzPhilips avent yenidoğan yavaş akım plastik 125ml olanı aldm bu hangisi oluyor fotoğraf atabilir misiniz
Philips avent yenidoğan yavaş akım plastik 125ml olanı aldm bu hangisi oluyor fotoğraf atabilir misiniz
Yemiyorum tatlı hiç. Çok çok nadir. O da şekerim aşırı düşerse 1 küp helvaya limon sıkıp ağzıma atıyorum normale dönüyor hemen. Onun dışında tüm kaçamaklarımı bıraktım.Gerçekten tatlı hiç yemiyor musun Maşallah ya peki meyve yiyebiliyor musun canım.
Ya benim şeker normal çıktı diye çok dikkat etmiyorum çok da yemiyorum ekmek çok az sadece sabah yada 1 dilim akşam çok doymazsam artı bir tabak yemek tabaklarım küçüktür tuz çok az kullanıyorum bol su sadece kalori saymıyorum ama dün gece baya geçti dondurma yedimsabah ağzım kuru uyandım. Ay bide kilo aldım biraz fazla 8 kilodan 9 kiloya doğru gidiyorum 31 haftam ayım daha kaç hafta var dikkat etmem lazım Dr 11 kilo dedi en fazla sizce kalan haftalar da dikkat etsem 11 kiloyu geçmem dimi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?