İyi bari seni uyandırmıyormuş. Kimisi bebeği hareket ederken uyuyamıyor. Hep gece bebeği oynayan bir arkadaşım vardı, gece kalkıp oturuo ağlıyordu uyumak istiyorum diye.Benimki de tüm gün hareketsiz, arada bir sallanma oynamalar, saat gece 10 11 oldu bi başlıyor ben uyuyana kadar oynuyor. Sabah da 9 gibi uyanıyorum uyandıgımda uyanmış hareket ediyor oluyor
Çok yazık ya hiç mi bilimsel kurulları yok bu kadar mı geri kalınır yahu ben katolik değilsem nolcak banane katoliklerden herkes hem katolik olmak zorunda mı güya insan hakları avrupa gel de gör ortaçağda kalmışlar. Hep kadınlara olan oluyor zatenBurasi cok geri bir ülke ya. Bir kan veriyorsun 10 gun sonra sisteme dusuyor. Doktor sistemde hemen gorebiliyor orasi ayri ama sen gormek icin epey bekliyorsun. Gerçekten Türkiye'nin sağlık sistemi ile boy ölçüşemez.
Şimdi bir konu paylaşacağım, eminim hepiniz küçük dilinizi yutacaksınız. Ben utanarak paylaşıyorum ama koca ülke bu durumdan rahatsız değil. Tüm Malta, dünden beri de Avrupa bunu konuşuyor. Katolik bir ülke olduğu için katı kuralları var ve kürtaj olmak yasak. Kendi rızanla zaten olamıyorsun ama senin hayat tehliken varsa da olamıyorsun. Hiçbir doktor yanaşmıyor kanunlar dolayısıyla. Kendi hayatı tehlikeye giren hamile kadınlar başka ülkelere seyehat ediyor kürtaj olabilmek için. Şöyle ki bunun bir örneği İrlanda'da daha 2012 yılında yaşandı. Onlar da katolik ve daha birkaç yıl öncesine kadar kürtaj orada da yasaktı. 2012 yılında Savita Halappanavar, İrlanda'da yaşayan Hint kökenli bir diş hekimiydi ve kürtaj talebinin yasal gerekçelerle reddedilmesinden sonra sepsisten öldü. Şu an aynısı burada yaşanıyor. Amerikalı bir çift buraya tatile gelmiş. Kadın 16 haftalık hamile ancak düşük yaşıyor. Yoğun kanamayla hastaneye kaldırılıyor. Plesantanın bir kısmı kopuyor, suyu geliyor. Yaşama şansı bebeğin kurtulma şansı hiç yok. 0 şans. Ama kalp atışı ne hikmetse hala var ve dolyısıyla kürtaj işlemi başlatılmıyor. Kadının hayatı söz konusu, İrlanda'da hayatını kaybetmiş kadın gibi sepsis geçirip ölmesi an meselesi. Tüm yabancılar ayaklandı, protestolar yapılıyor. Ama hala kalp atışı durursa işlem başlatacaklarını ya da annenin kritik duruma gelmesi durumunda işlem başlatabileceklerini söylüyorlar. Yani diğer bir deyişle kadının resmen öleyazmasını bekliyorlar. Burada hamile kalmak büyük cesaret gerçekten. Ben bu cesareti 2 kez nasıl gösterdim kendime şaşırıyorum. Kürtaj hala yasal değil ama onu bırakın boşanmak bile yasal değilmiş 2002 yılına kadar inanabiliyor musunuz? Pandemi sırasında binlerce kürtaj hapı sipraiş edilmiş İngiltere'den. İstenmeyen gebelik yaşanıyor, günümüzün gerçeği, büyük konuşmamak lazım. Gebeliğe devam edip etmemek ilk haftalarda annenin verebileceği bir karar olmalı. Hadi bunu tartışmaya açabiliriz ama bir kadının hayatı söz konusuyken zaten kurtarılamayacağı kesin olan bir fetüs söz konusuyken işlem başlatmayayı asla tartışmaya açamayız. Bu bahsettiğim durumu yaşayan hatta ölen Maltalı kadınlar var. Kimse korkusundan hapse girememek için ses çıkaramıyor.
Aynen insan strese giriyor gerçekten.İnşallah güzelim görmesin tabiöyle bir durumda stresten doğuramam
Tövbe tövbe.. o neymiş öyle ya. Valla ne diyeceğimi bilemedim. Bizim burası evet iyi ama işte çalışma şartları yüzünden de doktorlar çalışmak istemiyor başka ülkere gidiyorlar. Muayene olmak istiyorsun sıra bulamıyorsun. Bulsan doktor 5 dk bakıyor gönderiyor. Dersini bile anlatamıyorsun ki. İnsan çok doktor yetersiz.Burasi cok geri bir ülke ya. Bir kan veriyorsun 10 gun sonra sisteme dusuyor. Doktor sistemde hemen gorebiliyor orasi ayri ama sen gormek icin epey bekliyorsun. Gerçekten Türkiye'nin sağlık sistemi ile boy ölçüşemez.
Şimdi bir konu paylaşacağım, eminim hepiniz küçük dilinizi yutacaksınız. Ben utanarak paylaşıyorum ama koca ülke bu durumdan rahatsız değil. Tüm Malta, dünden beri de Avrupa bunu konuşuyor. Katolik bir ülke olduğu için katı kuralları var ve kürtaj olmak yasak. Kendi rızanla zaten olamıyorsun ama senin hayat tehliken varsa da olamıyorsun. Hiçbir doktor yanaşmıyor kanunlar dolayısıyla. Kendi hayatı tehlikeye giren hamile kadınlar başka ülkelere seyehat ediyor kürtaj olabilmek için. Şöyle ki bunun bir örneği İrlanda'da daha 2012 yılında yaşandı. Onlar da katolik ve daha birkaç yıl öncesine kadar kürtaj orada da yasaktı. 2012 yılında Savita Halappanavar, İrlanda'da yaşayan Hint kökenli bir diş hekimiydi ve kürtaj talebinin yasal gerekçelerle reddedilmesinden sonra sepsisten öldü. Şu an aynısı burada yaşanıyor. Amerikalı bir çift buraya tatile gelmiş. Kadın 16 haftalık hamile ancak düşük yaşıyor. Yoğun kanamayla hastaneye kaldırılıyor. Plesantanın bir kısmı kopuyor, suyu geliyor. Yaşama şansı bebeğin kurtulma şansı hiç yok. 0 şans. Ama kalp atışı ne hikmetse hala var ve dolyısıyla kürtaj işlemi başlatılmıyor. Kadının hayatı söz konusu, İrlanda'da hayatını kaybetmiş kadın gibi sepsis geçirip ölmesi an meselesi. Tüm yabancılar ayaklandı, protestolar yapılıyor. Ama hala kalp atışı durursa işlem başlatacaklarını ya da annenin kritik duruma gelmesi durumunda işlem başlatabileceklerini söylüyorlar. Yani diğer bir deyişle kadının resmen öleyazmasını bekliyorlar. Burada hamile kalmak büyük cesaret gerçekten. Ben bu cesareti 2 kez nasıl gösterdim kendime şaşırıyorum. Kürtaj hala yasal değil ama onu bırakın boşanmak bile yasal değilmiş 2002 yılına kadar inanabiliyor musunuz? Pandemi sırasında binlerce kürtaj hapı sipraiş edilmiş İngiltere'den. İstenmeyen gebelik yaşanıyor, günümüzün gerçeği, büyük konuşmamak lazım. Gebeliğe devam edip etmemek ilk haftalarda annenin verebileceği bir karar olmalı. Hadi bunu tartışmaya açabiliriz ama bir kadının hayatı söz konusuyken zaten kurtarılamayacağı kesin olan bir fetüs söz konusuyken işlem başlatmayayı asla tartışmaya açamayız. Bu bahsettiğim durumu yaşayan hatta ölen Maltalı kadınlar var. Kimse korkusundan hapse girememek için ses çıkaramıyor.
Kız dikkat et bacım. Ben bıraktım yürüyüşü korktum. 36 dan sonra başlarım tekrar doğurmak için.Ay amin inşallah. Dün kaptirmisiz kendimi gezerken hızlı yürürudum.
Eve gelince farkettim.tesekkurler inşallah gecer
Valla öyle oluyor sanırım biliyor musun? Örnekleri var çevremde. En basitinden benim kızım da gece oynamazdı karnımdayken, hala da deliksiz uyur geceleri. Bebekliğinden beri bizi ayağa dikmedi sağ olsun :) İnşallah sakin bir bebek olur, sizi çok zorlamaz.Eğer uyku düzenleri karnımızdaki gibi olacaksa ben yandımözellikle geceleri çok aktif öğle ikindi arası sanırım uyuyor 2-3 saat onun dışında devamlı hareketli . Çok sakin olsun diye dua etmiştim ters tuttu galiba duam
Ay benim kızım da uyuyor. Hiç sesi yok maşallah geceleri. Sabah çok erkene çekti uyanma saatini amaBenim oğlum geceleri uyuyor. Insallah doğunca da boyle devam eder. Once tribe girdim geceleri oynamiyor diye, surekli elim karnimda bekliyordum, simdi artik anladim, geceleri uyuyor ana sabah 6 gibi uyaniyor ve uyandiginda cok enerjik oluyor. Sert gunaydin tekmeleri atiyor.
oo bebeişlerimizin uykuları güzel yani desene. arabada çok yüksek sesten korkup da çok hareket ediyor da olabilir. ben sinemaya gittiğimde fark ettim, çok kasıldı karnımda, gürültüden korktuğundan olabiliyormuş.Benim oğlanda öyle, ben yatağa geçince o da 1-2 hareket ediyor yerleşiyor gibi. Gece hiç hissetmiyorum. 2 saatte bir uyanıyorum hareket yok. Sabah 6.15de alarm çalıyor lavaboda hareket başlıyor :) hele arabada radyoyu açıyorum yüksek ses müzikle başlıyor hareketler hala uyanık şuan :) Öğlene kadar böyle. Umarım gece uyur doğduktan sonrada. Şuanki rutinimiz benziyor birlikte gece ve gündüz uykularımızı alıyoruz :)
Gerçekten öyleValla çok biliyorlar yageçen eşim diyor ki temmuz 18 de doğur. Yeter o kadar durduğu diyor.
Bana da 30.haftamda yapıldı çatı muayenesi erken doğum geçmişim sebebiyle, elle baktı evet bi aleti çıkmamış demekki hala, çok saniyelik oldu acı da olmadı.. Haftaya yine kontrol var inş bakmaz yine her seferinde gerek yoktur umarım, geriliyor insan..El ile bakıyor çatı muayenesine diye biliyorum. Şahsen dün bana el ile baktı doktorBi de şunu duymuştum doğum zamanı gelen elliyormuş giden elliyormuş açılmaya bakmak için siz doğurmuşsunuz daha önce var mı öyle Bi şey yav
Bizden daha panik olmuş durumdalarAhahahqh benim eşimde aynı panik atak oldu adam benim yüzümden. Elinden gelse 36 dolar dolmaz suni ile doğurtacak beni
ben sabahları müziğe alıştırdım onu diye düşünüyorumoo bebeişlerimizin uykuları güzel yani desene. arabada çok yüksek sesten korkup da çok hareket ediyor da olabilir. ben sinemaya gittiğimde fark ettim, çok kasıldı karnımda, gürültüden korktuğundan olabiliyormuş.
ne güzel maşallah kızçeneBen inanmıyorum böyle şeylere ya. Uyku konusunda aynı fikirdeyim. Ben 23:00 - 00:00 dedin mi yatakta olurum, saat sabah 6ya 7ye kadar uyurum. Sabah insanıyımdır. Kızım da aynı şekilde gece uyuyan bizi hiç sıkıntıya sokmayan bir bebekti. Ama bunun yanı sıra alerji konusunda söylenen çok fazla şey var, çoğuna inanmıyorum. Ben hep stresli ve depresif biriyim. Sık ağlarım çok sinirlenirim, kızım tam bir çitlenbik. Mutlu ve neşe dolu bir bebek. Alerji genetik bence. Bir gıda alerjisi yok kızımın ama toza alerjisi var gözlerinin altı kızarıyor ve burnu akıyor. Biz toza olduğunu düşünüyoruz, henüz kesin sebebini bulamadık ama ben de toza polene alerjiğim, dolayısıyla kalıtsal olduğunu düşünüyoruz.
Kız anaaaa bunlar ne çok biliyor.Gerçekten öylebi çeneyle herşeye yetiyolar maşallah.. Benim ki de aslan kızlar çok çektirir çocuklukları falan zor olur diye duymuş hep (ben de aslanım, benden de çekti hem zamanında hem hala ) .. Şimdi yengeç aralığında doğsun evde 2 aslanla nasıl boğuşacağım diyip duruyo bide zaten erken doğum geçmişim var hala böyle diyo gülüyorum ama sonra kızıp erken doğurtcan beni gene diye çemkirince bıraktı burç mevzusunu, Aman hep haklısın zaten erken olur o suç da bana kalır diye
Bana da 30.haftamda yapıldı çatı muayenesi erken doğum geçmişim sebebiyle, elle baktı evet bi aleti çıkmamış demekki hala, çok saniyelik oldu acı da olmadı.. Haftaya yine kontrol var inş bakmaz yine her seferinde gerek yoktur umarım, geriliyor insan..
Benim de önceki doğumumda normal olacak diye beklerken tabi, gidip gelip kontrol etti dr açıklığı ama özeldeydim ebe de değil sadece kendi dr m kontrol etmişti hep hiç başkası etmedi.. Ama devletin araştırma hastanelerinden ebeler den asistan dr lara değişik kimseler gidip gelip kontrol ediyorlar tanıdığım birinde öyle olmuştu.
Kan değerim 12 doktorla konuşmadım bugün arayip bakacam ne dicek.kan ilacını sabah akşam icmeme rağmen çok yükseltmemiş.nisanda 11.7 çıkmıştı. doktorumda yüksek olmalı demişti oyuzden merak ediyorum bende ne dicek diye.
Hadi ya kramp geçmiyor mu magnezyum içinceneyse nadiren olmaya devam eder inşallah :)
Doktor magnorm içersin olursa demişti daha önce o yüzden ondan aldım keşke hap olan var mı deseymişim, 60 TL verdim içecem artık bunu mecbur
Hiç bukadar uzun sürmüştü bütün gece ayağa kalkınca ağrıdı hala hafif var. İnşallah geçer geçmezse kontrole gidince soyleyecegim
Ya yemin ediyorum aynı şeyleri duyuyorum eşimden. Bana diyor ki 32 yi atlattık artık önemli değil. Sonra dün doktor serum takınca neyse 34 gelsin Bi bakalım diyor.Bizden daha panik olmuş durumdalarbenimki de öyle riskli dönemin ne zaman bitiyor o zaman doğur diyor
İnanmıyorum şaka gibi, ne kadar da katılar, insan canı söz konusu ama ölmek üzere olmasını bekliyorlar çok tuhaf.. Ve şok oldum boşanmanın da taa 2002 ye kadar yasal olmayışı!! Akıl fikir diliyorum umarım kürtaj olayına da bir çözüm getirebilirler..Burasi cok geri bir ülke ya. Bir kan veriyorsun 10 gun sonra sisteme dusuyor. Doktor sistemde hemen gorebiliyor orasi ayri ama sen gormek icin epey bekliyorsun. Gerçekten Türkiye'nin sağlık sistemi ile boy ölçüşemez.
Doktorla goruştum şimdi iyi dedi.b12 duşukmuş iğne verdi.12 iyi degil mi iste ya? Benim hep 11 -12 civari
Hiç bilmiyorum canım e nabızda falan yazmıyor çünkü doktorun yanına girdim doktor dedi kansızlıgın artmış 9 dedi.Ben dün kan verdim ama kan değeri nasıl gösteriliyor enabızda hiç merak edip bakmadım kaç olduğuna
Kan ilaci dışında ekstra bişey yapmadım ben zaten başından beri değerim hep böyleydi çok oynamamış. Arkadaşımda bu haptan kullaniyordu sağlık ocağındaki doktor bu pek etkili değil değil demiş ona kana benzeyen şurup yazmış.Kızlar kan değerlerinizi nasıl yükselttiniz yada düşük olan var mı benim 9 düşük bu aya kadar sorun yoktu ilacımı da kullanıyorum artık faydamı etmiyor bilmiyorum ki midemi de mahvediyor zaten. İlaç dışında ekstra birşey kullanıyor musunuz
Yediklerin aynı mıydı kii üç aylık şeker ortalaması baktırdın mı kaç geldi ?Kızlar benim şeker ölçüm cihazı yanlış ölçüyor galibadün hastanede açlık tokluk şekerime de bakıldı. Açlık 50 çıkmış tokluk 83 çıkmış. Bugün kendim ölçtüm açlık 97 tokluk 140 çıktı
Şimdi konuştum normal dedi.ama alt sınırda üst sınıra yakın olsa daha iyi olurdu bence.Doktorum oncekinde sezeryan olacağım.icin yüksek olmalı, aksi durumda kan takviyesi yapacağız demişti. Bende sendeki gibi ek bir durum da yoktu. Danisirsin cnm yine
Valla belki de günde 10 kramp girecegine 5 giriyordur
Bol su ve uzanmak devam, inşallah gecer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?