2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bende yaptım çöpünü de eşim gelmeden attım :) hatta işte de içtim 1-2 kez. napayım aklımda kalacağına içiyim aklımdan çıksın dedim
Kağan kocatepe diyor zaten kola cips cok nadir oldugunda bir zararı olmaz diye. Ben de içtim ramazanda filan bikac kere, cips de yedim. o zaman seker problemim yoktu. Önemli olam cok sık yememek abartmamak yoksa arada birden bi zarar gelmez bebeğe,

Benimki de tüm gün hareketsiz, arada bir sallanma oynamalar, saat gece 10 11 oldu bi başlıyor ben uyuyana kadar oynuyor. Sabah da 9 gibi uyanıyorum uyandıgımda uyanmış hareket ediyor oluyor

Magnezinc hap verdi doktor sabah akşam onu iciyorum.degerlerim tahlilde iyi ama kramplarim vardi. Hala da devam kramp gece
Hadi ya kramp geçmiyor mu magnezyum içince neyse nadiren olmaya devam eder inşallah :)
Doktor magnorm içersin olursa demişti daha önce o yüzden ondan aldım keşke hap olan var mı deseymişim, 60 TL verdim içecem artık bunu mecbur

Benim alt bacak arkama 2 kere girdi kramp 3 gün üstüne basamadım agrıdı durdu
Aynen oraya oldu benim de. Fena bişeymiş ya, o sırada çok ağrıyo ama çok uzun sürmüyo, sonradan devam etmesi kötü üstüne bastırmıyo gerçekten

Güzel o zaman bayadır içmemiştim, konuştukça canım çekti içicem bugün cips yine hiç yemem hamilelikte de ilk aylar 1-2 çekti sonra hiç istemedim. Eşim yanımda yer umurumda olmaz

Yaş pasta benimde aklımda bikaç gündür mide yanması insanda yaşama hevesi bırakmıyor resmen beni çok etkilemişti. Umarım yakın zamanda biter seninde
Evet katılıyorum tamamen enerjisini sömürüyor insanın, oturma yatma pozisyonları bile ona göre hep dimdik durma çabası falan çok zor.. Sağol inş inş hepimizin biter gider biran önce..

Hiç bukadar uzun sürmüştü bütün gece ayağa kalkınca ağrıdı hala hafif var. İnşallah geçer geçmezse kontrole gidince soyleyecegim

Ahahahqh benim eşimde aynı panik atak oldu adam benim yüzümden. Elinden gelse 36 dolar dolmaz suni ile doğurtacak beni
Benim eşimde beklemiyor onun doğum günü 13 Temmuz benim 13 Eylül. Dedim bari sezeryan olursa 13 ağustosu seçerim. Aklımda dövme fikri var:) napıcan içerde çocuğu olmaz temmuz sonu doğur diyor

Benim eşimde beklemiyor onun doğum günü 13 Temmuz benim 13 Eylül. Dedim bari sezeryan olursa 13 ağustosu seçerim. Aklımda dövme fikri var:) napıcan içerde çocuğu olmaz temmuz sonu doğur diyor
Valla çok biliyorlar ya geçen eşim diyor ki temmuz 18 de doğur. Yeter o kadar durduğu diyor.

2. Bebekte de bakıyorlar mı zaten ilkini normal yapmışım tekrar bakmaya gerek var mı ki? Doktorumda aynı. Birde erkek doktor, evirip çevirmişti sürekli elini herşeyi incelemişti anlatmıştı saolsun
Tabi bakiyolar isterse 5. olsun canim hazirla kendini

Kızlar benim şeker ölçüm cihazı yanlış ölçüyor galiba dün hastanede açlık tokluk şekerime de bakıldı. Açlık 50 çıkmış tokluk 83 çıkmış. Bugün kendim ölçtüm açlık 97 tokluk 140 çıktı

2. Bebekte de bakıyorlar mı zaten ilkini normal yapmışım tekrar bakmaya gerek var mı ki? Doktorumda aynı. Birde erkek doktor, evirip çevirmişti sürekli elini herşeyi incelemişti anlatmıştı saolsun
El ile bakıyor çatı muayenesine diye biliyorum. Şahsen dün bana el ile baktı doktor Bi de şunu duymuştum doğum zamanı gelen elliyormuş giden elliyormuş açılmaya bakmak için siz doğurmuşsunuz daha önce var mı öyle Bi şey yav

Günaydınlar Herkeslere
ebe sadece bakıyormuş açılmayı kontrol etmek için ama araştırma hastanesindeysen öğrenci doktorlar varya uzmanlaşmaya çalışan ismini unuttum onlar bakıyorlarmış galiba çevremde doğuranlardan öyle duymuştum.

İlçedeyim allahtan herkeşler görmesin ya

Oo baya bi yorucu olmuş sana, umarım evde rahatça dinlenebilirsin yolculuk da güzel geçer inş.. K valide olmasa iyimiş ama yapacak bişey yok işleri ona yıkıp bolca dinlen bari..

Bende de olmuştu çocuğu okula hava güzel olunca yürüyerek bıraktım dönüşte de bi yerlere uğradım hızlı da hareket etmiştim o gün bütün oturup kalkarken yürürken hep aynı bıçak saplanması gibi o ağrıdan girdi gece de geçmedi oldu hep ara ara sağa sola dönerken uyandığımda az vardı gün içinde geçmişti unutup gitmiştim hatta.. Geçer gider seninde inş bi süre dinlenince..
Çok tatlı bayıldım fiyatı ne kadardı acaba
Teşekkür ederim 400 lerde bişeydi tam hatırlayamadım şuan ama 300 e anlaşıp yaptırdım.. Ben sadece instagram da bulabilmiştim beğendiğim modelleri, fiyatlar 250-500 arası gidip geliyordu.. Kendim yapayım dedim o çiçekler öyle pahalanmış ki o yapay çiçeklerin minik bi demeti 30-40 lira çiçekleri sadece 200 ü geçiyordu.. Ama dün dolapta bebek çikolatası bakarken kapı süsleri de gördüm daha uygun fiyatlara varmış meğer benzer modeller mutlaka oraya da bakın..
Ayyy ben de ufak bir kaçamak yapayım bugün o zaman uzun zaman oldu yemeyeli, sınırımı da bilirsem sıkıntı olmaz sanki bana gün doğdu şuan aydınlandı günüm

Arkadaşım anlatmıştı ben hamileyken geceleri ışıkları kapatıyoruz şimdi uyumaya geçiyoruz oğlum demiş hep ve doğduktan sonra uyku problemi hiç yaşamamış düzenli uyumuş tabi. Vala benim oğluşum geceleri tekme atıyor tabi ben kendim çok düzensiz uyuyorum malesef bu tavsiyesini hiç yapamadım ve aynı arkdasım demişti ki sakın kendini üzme dedi bebeğin alerjik bir bünyeye sahip olabilir dedi araştırma yapılmış stresli ve üzgün hamilelik geçirenlerin birçoğunda alerjik bünyeli oluyormuş şu üç haftadır çok üzüldüm inşallah dua ediyorum inşallah bebeğim sağlıklı ve bir uyuyan bir bebek olur

Ben dün kan verdim ama kan değeri nasıl gösteriliyor enabızda hiç merak edip bakmadım kaç olduğuna
Burasi cok geri bir ülke ya. Bir kan veriyorsun 10 gun sonra sisteme dusuyor. Doktor sistemde hemen gorebiliyor orasi ayri ama sen gormek icin epey bekliyorsun. Gerçekten Türkiye'nin sağlık sistemi ile boy ölçüşemez.

Şimdi bir konu paylaşacağım, eminim hepiniz küçük dilinizi yutacaksınız. Ben utanarak paylaşıyorum ama koca ülke bu durumdan rahatsız değil. Tüm Malta, dünden beri de Avrupa bunu konuşuyor. Katolik bir ülke olduğu için katı kuralları var ve kürtaj olmak yasak. Kendi rızanla zaten olamıyorsun ama senin hayat tehliken varsa da olamıyorsun. Hiçbir doktor yanaşmıyor kanunlar dolayısıyla. Kendi hayatı tehlikeye giren hamile kadınlar başka ülkelere seyehat ediyor kürtaj olabilmek için. Şöyle ki bunun bir örneği İrlanda'da daha 2012 yılında yaşandı. Onlar da katolik ve daha birkaç yıl öncesine kadar kürtaj orada da yasaktı. 2012 yılında Savita Halappanavar, İrlanda'da yaşayan Hint kökenli bir diş hekimiydi ve kürtaj talebinin yasal gerekçelerle reddedilmesinden sonra sepsisten öldü. Şu an aynısı burada yaşanıyor. Amerikalı bir çift buraya tatile gelmiş. Kadın 16 haftalık hamile ancak düşük yaşıyor. Yoğun kanamayla hastaneye kaldırılıyor. Plesantanın bir kısmı kopuyor, suyu geliyor. Yaşama şansı bebeğin kurtulma şansı hiç yok. 0 şans. Ama kalp atışı ne hikmetse hala var ve dolyısıyla kürtaj işlemi başlatılmıyor. Kadının hayatı söz konusu, İrlanda'da hayatını kaybetmiş kadın gibi sepsis geçirip ölmesi an meselesi. Tüm yabancılar ayaklandı, protestolar yapılıyor. Ama hala kalp atışı durursa işlem başlatacaklarını ya da annenin kritik duruma gelmesi durumunda işlem başlatabileceklerini söylüyorlar. Yani diğer bir deyişle kadının resmen öleyazmasını bekliyorlar. Burada hamile kalmak büyük cesaret gerçekten. Ben bu cesareti 2 kez nasıl gösterdim kendime şaşırıyorum. Kürtaj hala yasal değil ama onu bırakın boşanmak bile yasal değilmiş 2002 yılına kadar inanabiliyor musunuz? Pandemi sırasında binlerce kürtaj hapı sipraiş edilmiş İngiltere'den. İstenmeyen gebelik yaşanıyor, günümüzün gerçeği, büyük konuşmamak lazım. Gebeliğe devam edip etmemek ilk haftalarda annenin verebileceği bir karar olmalı. Hadi bunu tartışmaya açabiliriz ama bir kadının hayatı söz konusuyken zaten kurtarılamayacağı kesin olan bir fetüs söz konusuyken işlem başlatmayayı asla tartışmaya açamayız. Bu bahsettiğim durumu yaşayan hatta ölen Maltalı kadınlar var. Kimse korkusundan hapse girememek için ses çıkaramıyor.

Ay amin inşallah. Dün kaptirmisiz kendimi gezerken hızlı yürürudum.
Eve gelince farkettim.tesekkurler inşallah gecer

Ben inanmıyorum böyle şeylere ya. Uyku konusunda aynı fikirdeyim. Ben 23:00 - 00:00 dedin mi yatakta olurum, saat sabah 6ya 7ye kadar uyurum. Sabah insanıyımdır. Kızım da aynı şekilde gece uyuyan bizi hiç sıkıntıya sokmayan bir bebekti. Ama bunun yanı sıra alerji konusunda söylenen çok fazla şey var, çoğuna inanmıyorum. Ben hep stresli ve depresif biriyim. Sık ağlarım çok sinirlenirim, kızım tam bir çitlenbik. Mutlu ve neşe dolu bir bebek. Alerji genetik bence. Bir gıda alerjisi yok kızımın ama toza alerjisi var gözlerinin altı kızarıyor ve burnu akıyor. Biz toza olduğunu düşünüyoruz, henüz kesin sebebini bulamadık ama ben de toza polene alerjiğim, dolayısıyla kalıtsal olduğunu düşünüyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…