Ey masallah. Cok iri degil mi dedi bana da masallahi var gibi geldi ama doktor daha iyi bilir tabi. Hangisi daha hayirlisiysa oyle olsun.selam kızlar:) 34+3 oldum ben bugün. doktor kontrolüne gittim.
böreği takipteydi genislemeden dolayı. su an sınırlar içinde sorun yokmuş. 2.800 olmuş tospaga oğlum. doktora sezaryen mi olcak dedim. daha doğumu konuşmak için erken normal de olur çok iri değil dedi:)
bebek iyice aşağı inmiş erken gelmesini istemeyiz ayakta çok kalmayın dinlenin artık dedi. 38 e kadar beklesin en azından dedi. haftaya nst ye gircem cumaya tekrar çağırdı. sonra izne gidiyormuş zaten. iki hafta olmicak:)
Mrb nekadardı böbrek büyümesi bizdede vardı 5mm iki böbrektede
Ooo benim bir sürü işlem yaptirmam gerek ama şuan herşey beni bunaltiyor herşey doğumdan sonra artıkAyy cilt bakimina ihtiyacim var ama asla sirt üstü yatamiyorum
1.3 mm üst sınır bizimki baya yüksek galiba Pazartesi kontrol var sorucam tekrar ama bundan önce 1-2 kontroldür bişi dememişti bende sormamıştım inşallah küçülmüştürüst sınır 1.3 olduğunda doğum sonrası takip yapılmasını öneriyoruz dedi. biri 0.77 diğeri 0.85 çıktı şu an için sorun yok bizde. İlk çocuğunda da aynı şekilde büyüme vardı doğuma doğru normal sınırlarda kalmıştı o da.
Ey masallah. Cok iri degil mi dedi bana da masallahi var gibi geldi ama doktor daha iyi bilir tabi. Hangisi daha hayirlisiysa oyle olsun.
Valla ben bi cilt bakimi yaptirsam tüm elemim kederim geçicek gibi birde gebelik çillerimle başbaşa kalmak istiyorumOoo benim bir sürü işlem yaptirmam gerek ama şuan herşey beni bunaltiyor herşey doğumdan sonra artık
1.3 mm üst sınır bizimki baya yüksek galiba Pazartesi kontrol var sorucam tekrar ama bundan önce 1-2 kontroldür bişi dememişti bende sormamıştım inşallah küçülmüştür
Canım dinlenmeye çalış esin biraz yardımcı olsa ya da annen yakınsa annen gelip yardımcı olsa dikkat et canımCook sağol canım açıkçası kullanmak istemiyorum leke tekrar olursa alacagm ama ağrım War yaa yatıp uzanmaya pek waktimde olmuyo ondan oldu galiba ara ara nadiren oluyor ben söylemiyodum doktora
Selamlar kızlar şükür bir aksilik yok doktor herhangi birşey demedi kordon boynunda ama sorun değil baya bol dedidönmemiş kafası hala yukarda, benim iki gündür az az lekelenmelerim karın ağrım War progestan iğne yazdı bende iğne istemiyorum dedim fitil yazdı sabah akşam kullan dedi ama istemiyorum birkc gün takip edicem tekrar olmazsa almycam bana istirahat etmen gerekiyor dedi bakalm haftaya izin alicam birkaç gün 2093 gram olmus biz 33+6yız doğum için de en geç bir aksilik olmazsa 23 temmuz dedi
@Serhatkars36 sorduğun için sağol canım
Hastane ölçümü çok düşük çıkmış, endokrin doktorum beklemis kanda düşük çıkıyor demişti öyle bir duruö mu var acabaKızlar benim şeker ölçüm cihazı yanlış ölçüyor galibadün hastanede açlık tokluk şekerime de bakıldı. Açlık 50 çıkmış tokluk 83 çıkmış. Bugün kendim ölçtüm açlık 97 tokluk 140 çıktı
Bende kafayı yicem bu şekerle sabah haşlanmış yumurta domates peynir tam buğday ekmeği yemiştim 146 çıktı. Hamburger patates kızartması yedim 138 çıktı. Varmi yokmu anlamiyorum.
benim doktorum da sağlık ocağında verilen kana güvenmiyor kan bekledikçe şeker azalıyor parmaktan ölçüm daha sağlıklı demişti.Hastane ölçümü çok düşük çıkmış, endokrin doktorum beklemis kanda düşük çıkıyor demişti öyle bir duruö mu var acaba
Ben bu konuda tam ortadayım. Yani kurtajın keyfi yapılmasının yasak olması ama anne bebek hayati durumlarında hemen öudahale edilmesini, veya bebekte bir sorun var ise anne isteği ile sonlandırılması taraftarıyım. Herkes istediği hayatı yaşasın ancak hamile kalındığında masum minicik kalbi atan bedenlerin, yerinden keyfiyetle sökülüp alınması taraftarı değilim. Herkes daha dikkatli olsun korunsun taraftarıyım. Ancak anne hayatına en ufak bir sıkıntı verecek durum var ise tabiki maltadaki kanunun bir an önce değişmesi gerekiyor tabiki, en iyisi ülkemizdeki gibiBurasi cok geri bir ülke ya. Bir kan veriyorsun 10 gun sonra sisteme dusuyor. Doktor sistemde hemen gorebiliyor orasi ayri ama sen gormek icin epey bekliyorsun. Gerçekten Türkiye'nin sağlık sistemi ile boy ölçüşemez.
Şimdi bir konu paylaşacağım, eminim hepiniz küçük dilinizi yutacaksınız. Ben utanarak paylaşıyorum ama koca ülke bu durumdan rahatsız değil. Tüm Malta, dünden beri de Avrupa bunu konuşuyor. Katolik bir ülke olduğu için katı kuralları var ve kürtaj olmak yasak. Kendi rızanla zaten olamıyorsun ama senin hayat tehliken varsa da olamıyorsun. Hiçbir doktor yanaşmıyor kanunlar dolayısıyla. Kendi hayatı tehlikeye giren hamile kadınlar başka ülkelere seyehat ediyor kürtaj olabilmek için. Şöyle ki bunun bir örneği İrlanda'da daha 2012 yılında yaşandı. Onlar da katolik ve daha birkaç yıl öncesine kadar kürtaj orada da yasaktı. 2012 yılında Savita Halappanavar, İrlanda'da yaşayan Hint kökenli bir diş hekimiydi ve kürtaj talebinin yasal gerekçelerle reddedilmesinden sonra sepsisten öldü. Şu an aynısı burada yaşanıyor. Amerikalı bir çift buraya tatile gelmiş. Kadın 16 haftalık hamile ancak düşük yaşıyor. Yoğun kanamayla hastaneye kaldırılıyor. Plesantanın bir kısmı kopuyor, suyu geliyor. Yaşama şansı bebeğin kurtulma şansı hiç yok. 0 şans. Ama kalp atışı ne hikmetse hala var ve dolyısıyla kürtaj işlemi başlatılmıyor. Kadının hayatı söz konusu, İrlanda'da hayatını kaybetmiş kadın gibi sepsis geçirip ölmesi an meselesi. Tüm yabancılar ayaklandı, protestolar yapılıyor. Ama hala kalp atışı durursa işlem başlatacaklarını ya da annenin kritik duruma gelmesi durumunda işlem başlatabileceklerini söylüyorlar. Yani diğer bir deyişle kadının resmen öleyazmasını bekliyorlar. Burada hamile kalmak büyük cesaret gerçekten. Ben bu cesareti 2 kez nasıl gösterdim kendime şaşırıyorum. Kürtaj hala yasal değil ama onu bırakın boşanmak bile yasal değilmiş 2002 yılına kadar inanabiliyor musunuz? Pandemi sırasında binlerce kürtaj hapı sipraiş edilmiş İngiltere'den. İstenmeyen gebelik yaşanıyor, günümüzün gerçeği, büyük konuşmamak lazım. Gebeliğe devam edip etmemek ilk haftalarda annenin verebileceği bir karar olmalı. Hadi bunu tartışmaya açabiliriz ama bir kadının hayatı söz konusuyken zaten kurtarılamayacağı kesin olan bir fetüs söz konusuyken işlem başlatmayayı asla tartışmaya açamayız. Bu bahsettiğim durumu yaşayan hatta ölen Maltalı kadınlar var. Kimse korkusundan hapse girememek için ses çıkaramıyor.
Abooo sıkıntı büyük desene. Neyse bir seferlik idare edeceğiz
Şekeri etkileyen birçok şey var stres bile etkiliyor, sadece yediklerimiz olsaBende kafayı yicem bu şekerle sabah haşlanmış yumurta domates peynir tam buğday ekmeği yemiştim 146 çıktı. Hamburger patates kızartması yedim 138 çıktı. Varmi yokmu anlamiyorum.
Maaşallah tombik yaaselam kızlar:) 34+3 oldum ben bugün. doktor kontrolüne gittim.
böreği takipteydi genislemeden dolayı. su an sınırlar içinde sorun yokmuş. 2.800 olmuş tospaga oğlum. doktora sezaryen mi olcak dedim. daha doğumu konuşmak için erken normal de olur çok iri değil dedi:)
bebek iyice aşağı inmiş erken gelmesini istemeyiz ayakta çok kalmayın dinlenin artık dedi. 38 e kadar beklesin en azından dedi. haftaya nst ye gircem cumaya tekrar çağırdı. sonra izne gidiyormuş zaten. iki hafta olmicak:)
Benimki 6,1 cıktı hiçbir seker olcumumde 120nin üstünü görmediğim halde. Seninki nasıl düşük çıkmış boyle cok iyi bir değerO zaman yavaş yavaş yürü canım. Sürekli otur. Örnek veriyorum 20 dk yürü 5 dk dinlen.
Sanırım dediğin şey bu. Dün ona da bakılmış.
Progestanı neden almıyorsun cok rahat edersin için rahat olur, ben gebeliğin basından beri kullanıyorum benim kurtarıcım oldu. Doktorun önerdiyse al bence çünkü düşük gebelij hormonu bebekte komplikasyona neden olabilirSelamlar kızlar şükür bir aksilik yok doktor herhangi birşey demedi kordon boynunda ama sorun değil baya bol dedidönmemiş kafası hala yukarda, benim iki gündür az az lekelenmelerim karın ağrım War progestan iğne yazdı bende iğne istemiyorum dedim fitil yazdı sabah akşam kullan dedi ama istemiyorum birkc gün takip edicem tekrar olmazsa almycam bana istirahat etmen gerekiyor dedi bakalm haftaya izin alicam birkaç gün 2093 gram olmus biz 33+6yız doğum için de en geç bir aksilik olmazsa 23 temmuz dedi
@Serhatkars36 sorduğun için sağol canım
Aslında çok doğru söylüyorsun ben ne zaman vitamin demir hapı kullansam sonrasında ölçüm yapsam hep sınırı bir tık geçiyor normalde ölçüm yaparsam ilaç kullanmadığım zaman normal çıkıyorsabahları kan ilacı alınca ölçüm yapıyorsan kan ilacinda laktoz oluyomus. o şekeri olduğundan yüksek cikariyo.
ben bilmeden ölçüm yaptırdım. demir hapını içtim yarım saat sonra falan açlık baktırdım 165 çıktı
Aslında çok doğru söylüyorsun ben ne zaman vitamin demir hapı kullansam sonrasında ölçüm yapsam hep sınırı bir tık geçiyor normalde ölçüm yaparsam ilaç kullanmadığım zaman normal çıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?