2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sağolun kızlar tek tek mesajlarıniz için okudum ama cevap veremiyorum ayrı ayrı. Sonraki nst lerde sancım cıktı. 1 cm de acıklıgım varmıs hemen doktor ciğer geliştirici iğne yaptı, erken dogumu önleyecek bir de hap verdiler 3 tane yarım saat arayla içtim. Bi parasetamol verdiler ateşim düzeldi. Başım dişim ve belim cok agrıyordu parasetamol den sonra düzeldm biraz. Sonra yine nst cekildi bir saate yakın sancı cıkmamıs cok sukur. Tedaviye yanıt verirsem daha vaktim var vermezsem bebek gelecek ama veriyorum gibi bilemiyorum. Bugum covid testini alamadılar dorttem sonra alınmıyomus sabah alacaklar su anda supheli olarak yatıyorum kimseyi almıyorlar yanıma. Bebeöin de kalp atısları 160 da seyretti son nst de. Kendi doktorumla görüstüm ateştendir carsambaya kadar dayan ben geleceğim tedaviye yanıt verirsen 1 cm ile dogum basladı diye düsünme ciğer geliştirici cok iyi olmus dedi carsamba kendi doktoruma gideceğim yarın buradan sağlıkla taburcu olursam. Bu arada benim nabiz da arada yükseliyor. Bakalım ne olacak. Dua edin kızlar bebem daha çok küçük sağolum iyi dilekleriniz için

Allah şifa versin bebeğini sağlıkla al kucağına inşallah

Bu malesef benim saygi duyacagim bi yasama bicimi degil. Dolayisiyla boyle kultur de olmaz diye bakiyorum olaya. Ustelik bizim ulkemizde yasal da degil. Yapan var mi var. Bizim insanimizda da var ama onlara da bakisim aynen boyle. Natgeo belgeseli izler gibi izledim

Canim hic endiselenme belli ki ilaclar ise yariyo. 1 cm aciklik gercekten bisey degil bebek kafayi kanaldan cikardiginda kapanio benim basima gelmisti. Dualarim seninle ve bebeginle

Canım çok geçmiş olsun benim kızımda 3 cm açılmam olmuş doktorum rahim ağzını karından ölçtügu için farketmeden 1 ay öyle gezdim üstelik preeklampsi geçirerek o yüzden 1 cm seni tedirgin etmesin strese girme ki nabzın düzelsin sen ne kadar etkilenirsen onun kalp atış hızı artar Allah korusun eskisi kadar aktif olmadan dinlenerek geçirirsin inşallah biran önce iylesirsin sağlıkla gelir Aslan bebek

Canım orda stres altındasın korkup tansiyonun yükselmesi de normal. İnşallah hemencecik toparlarsın da doğum istediğin gibi senin ve bebeğin için en doğru zamanda olur.

1 cm açıklık seni hiç korkutmasın. Benim geçen hafta muayenemde 2 cm açıklık çıktı. Ona rağmen bak bebek gününü bekliyor. Her bebeğin doğacağı günü saati belli yalnızca biz bilmiyor sabırsızlanıyoruz. Acilde bile 2 cm açıklığı eve gönderip sancılar 5 dakikada bir gelince gelin diyorlar

Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin İnşallah bebişi de zamanı gelince sağlıkla al kucağına canım

Kızlar "magnesie calcinee" kullanan oldu mu aranızda? 5-6 gündür tuvalete çıkamıyorum bugün artık çok kötü oldum midem bi yandan gaz sancısı oldu bi yandan bağırsaklar desen çalışmıyor aklıma bu ilaç geldi ilk 3 aydan sonra kullanilanilir oldugunu biliyodum. 1 saat önce içtim ne zamana fayda eder ki bu acaba, duphalac ben de hiçbir işe yaramamıştı inşallah bunun faydasını görürüm berbat durumdayım

Ooo hayırlı olsun. Artık yatıp dinlenip enerji depolama zamanı. Malum bebek için hepimize bol bol enerji lazım
Doğal doğum diye bir kitap oluyorum da hep yatmak da iyi değilmiş daha doğrusu yatar pozisyonda dinlenmek. Ayakta yanda otururak farketmez herhangi bir şekilde dik durmak bebeğin doğru pozisyon almasında çok etkiliymiş.
Çok geçmiş olsun iki gündür benim de tansiyonum aşırı düşüyor nedense. Dün yürüyemedim ben de ama bugün çıktım yürüdüm yürüyünce açıldım sanki.

Plates olarak ne yapıyorsun? Takip ettiğin ya da tavsiye ettiğin bir kanal/hesap vb. var mı?

Bu arada kızlar Yogarama_om diye bir hesap var instada bedava çeşit çeşit yogalar var zoom üzerinden. Telegram hesabına kaydolup oraya bakabilirsiniz. Çarşamba günleri
14.30-15.45 arası da hamile yogası var. Şimdi bayram tatilindeler 18 temmuzdan itibaren ücretsiz dersler tekrar başlayacak. Doğumdan sonra da diğer yogaları yaparız ben önceden katılıyordum hocalar alanında gerçekten uzman.

Mesajlar içimi rahatlatıyor valla. Acıklık deyince insan bi korkuyor ama acıklıkla da hafta doldurulabiliyor demekki insallah bizimki de böyle olur.

Canim normal kalin ped bile olur. Ben kulot ped ugrasmayim diye depend kullanmistim rahat olmustu yoksa sart degil yani
Ben onu M beden almışım alalı da baya oldum değiştiremiyorum. Büyük alın diyorlar kaç kilo olursanız olun L beden almak gerekiyormuş galiba. Küçük mü gelir ki sence canım ?

Çok geçmiş olsun canım

Ben kullandım doktor verdi hemoroidim var hamileyken daha kötü oldu. İlkten işe yarıyordu vücut alışınca etki etmedi. Ama kullanın yani ne kadar işe Yararsa okadar iyidir.
Tesekkur ederim bende yürüdüm biraz başta zorlandım ama iyi geldi bu sefer de hava muhalefeti cok rüzgarlıydı. Yürüyüş yapmayayım diye herhalde tüm bu olumsuzluklar
Pilates Dr um önerdi muayene olurken sedyede dönerken eşim elimi tuttu diye ben böyle yardım almanı istemiyorum dedi esnek olman lazım dedi pilates yap dedi ama hocanın böyle söylemesi de beni daha cok teşvik etti zaten düşünüyordum çünkü ne havuza izin verdi kendi drum devletteki dr um da çok önermedi havuzu tek hareket pilates kaldı iki dr un da şartı hamile pilates eğitimi sertifikası olanla yap dediler. Dr um birini önerdi falan online saati 80 TL Armuttan baktım falan instagram dan online baktım aklıma udemy platformu geldi ordan eğitim alıyorsun her türlüsü var çok uygun 39 mu neydi toplam kurs Elif Atay diye birini buldum kendisi de hamileyken çekmiş
12 haftadan başlıyor 38 inci haftaya kadar sürüyor ve dersleri uzun 1 saate yakın onu yapıyorum dersler ingilizce
aslında youtube dan yapardım ama Udemy platformunu seviyorum instagram youtube cok dikkatim dağılıyor.

Son haftalarda benim gibi kilo almaya baslayan oldu mu?
Korkumdan tartılmıyorum İzne çıktın ya artık illa ki alırsın ama verirsin doğum sonra merak etme. Ödem varsa o da çok farkediyor bu arada ama doğumdan sonra fissss diye iniyor o şişlikler anında kilo vermiş oluyorsun.

Bebek bezi stoklayanlar, her numaradan kaç adet aldınız acaba :)
Stoklamak çok mantıklı değil aslında bakalım bebeğinin totosu hangisini beğenecek. En iyi marka bile bazen alerji yapabiliyor en dandiği iyi gelebiliyor yani elinde patlama ihtimali de var ama ben premium care aldım Şubat indiriminden. O zaman tanesi 2 liraya geliyordu şimdi 3 TL
1 paket (70li) 1 numara 2 paket de (60lı) 2 numara sonrasi kilosuna göre bakıcam artık. Sen 1 numarayı kesin bitirisin, oğlum biraz iriydi her emzirmeden sonra kaka yapmasına rağmen 1 numara bitmemişti. Seninki erken doğacağı için (eğer kilosu 2.5'dan azsa) 1 paket de prematüre yani 0 numara alsan iyi olur 3 kg'dan başlıyor 1 numara bezler daha küçük bebeğe büyük gelir.

Hahah gunaydin. Ben de bugun tartilmadim korkumdan. Surekli fazla çıkıyorum. Canim sıkılıyor sonra butun gun

Benim de göbeğim yağladığım için çatlamadı sadece çok altlar seyimin hemen üstü biraz çatlamıştı herhalde son zamanlarda görmediğim için dikkatli sürmedim mi nedir ama bacaklarım hep çatlamış Allah'tan beyaz çatlaklar ve pek belirgin değil. Ben kilo alınca basenden aldığım için genişleyen yer doğal olarak çatlamış. Şimdi yağlı güreşe gider gibi yağlanıyorum Biooil'i çok beğeniyorum ben vıcık vıcık yapmıyor benim cildim de kuru zaten her gün banyo sonrası sürüyorum hemen emiyor cildim. Göbek popo bacak her yere sürüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…