Hepsi atestendir doktorun dedigi gibi. Guzel gelismeler, her sey kontrol altina aliniyor gibi. 1 cm acikliktan korkma. Ben 2 cm aciklikla gezdim 1 ay. 39da sezaryenle aldilar bebegi, acikliga ragmen dogum kendiliginden baslamamisti. Oluyormus aciklik son ay. Normalmis.Sağolun kızlar tek tek mesajlarıniz içinokudum ama cevap veremiyorum ayrı ayrı. Sonraki nst lerde sancım cıktı. 1 cm de acıklıgım varmıs hemen doktor ciğer geliştirici iğne yaptı, erken dogumu önleyecek bir de hap verdiler 3 tane yarım saat arayla içtim. Bi parasetamol verdiler ateşim düzeldi. Başım dişim ve belim cok agrıyordu parasetamol den sonra düzeldm biraz. Sonra yine nst cekildi bir saate yakın sancı cıkmamıs cok sukur. Tedaviye yanıt verirsem daha vaktim var vermezsem bebek gelecek ama veriyorum gibi bilemiyorum. Bugum covid testini alamadılar dorttem sonra alınmıyomus sabah alacaklar su anda supheli olarak yatıyorum kimseyi almıyorlar yanıma. Bebeöin de kalp atısları 160 da seyretti son nst de. Kendi doktorumla görüstüm ateştendir carsambaya kadar dayan ben geleceğim tedaviye yanıt verirsen 1 cm ile dogum basladı diye düsünme ciğer geliştirici cok iyi olmus dedi carsamba kendi doktoruma gideceğim yarın buradan sağlıkla taburcu olursam. Bu arada benim nabiz da arada yükseliyor. Bakalım ne olacak. Dua edin kızlar bebem daha çok küçük sağolum iyi dilekleriniz için
1cm açıklık korkutmasın seni canım doktor da söylemiş merak etme daha doğmaz o. Önlem amaçlı ciğer gelistirici de yapmışlar. Gözlem altında olman da iyi olmuş. Ateş düşünce nabız da normale döner sağlıkla taburcu olur gününü beklersin hiç merak etme. Sancı, su veya Nisan gelmesi olmayınca doğum başlangıcı sayılmıyor. Nişan gelince bile baya bekletiyorlar. Hatta şöyle düşün demek ki kolay açılacaksın doğumun kolay olacakSağolun kızlar tek tek mesajlarıniz içinokudum ama cevap veremiyorum ayrı ayrı. Sonraki nst lerde sancım cıktı. 1 cm de acıklıgım varmıs hemen doktor ciğer geliştirici iğne yaptı, erken dogumu önleyecek bir de hap verdiler 3 tane yarım saat arayla içtim. Bi parasetamol verdiler ateşim düzeldi. Başım dişim ve belim cok agrıyordu parasetamol den sonra düzeldm biraz. Sonra yine nst cekildi bir saate yakın sancı cıkmamıs cok sukur. Tedaviye yanıt verirsem daha vaktim var vermezsem bebek gelecek ama veriyorum gibi bilemiyorum. Bugum covid testini alamadılar dorttem sonra alınmıyomus sabah alacaklar su anda supheli olarak yatıyorum kimseyi almıyorlar yanıma. Bebeöin de kalp atısları 160 da seyretti son nst de. Kendi doktorumla görüstüm ateştendir carsambaya kadar dayan ben geleceğim tedaviye yanıt verirsen 1 cm ile dogum basladı diye düsünme ciğer geliştirici cok iyi olmus dedi carsamba kendi doktoruma gideceğim yarın buradan sağlıkla taburcu olursam. Bu arada benim nabiz da arada yükseliyor. Bakalım ne olacak. Dua edin kızlar bebem daha çok küçük sağolum iyi dilekleriniz için
Covidin ilk basladigi zamanlarda yine hasta olmustum 1-2 hafta surdu. Bebegimde herhangi bir sorun olmadi cok sukur ama o zaman sadece bogaz agrisi ve kuru oksuruk vardi ama hic atesim yukselmedi. Bu hamileligimde 3 kez ates cikardim.Daha önceki hamileliğiniz de covid yoktur da boğaz enfeksinyonu Grip falan olmuş muydunuz bebekle ilgili bir durum oldu mu
Cok gecmis olsun canim senin bebekte aceleci az daha sıksın dişiniSağolun kızlar tek tek mesajlarıniz içinokudum ama cevap veremiyorum ayrı ayrı. Sonraki nst lerde sancım cıktı. 1 cm de acıklıgım varmıs hemen doktor ciğer geliştirici iğne yaptı, erken dogumu önleyecek bir de hap verdiler 3 tane yarım saat arayla içtim. Bi parasetamol verdiler ateşim düzeldi. Başım dişim ve belim cok agrıyordu parasetamol den sonra düzeldm biraz. Sonra yine nst cekildi bir saate yakın sancı cıkmamıs cok sukur. Tedaviye yanıt verirsem daha vaktim var vermezsem bebek gelecek ama veriyorum gibi bilemiyorum. Bugum covid testini alamadılar dorttem sonra alınmıyomus sabah alacaklar su anda supheli olarak yatıyorum kimseyi almıyorlar yanıma. Bebeöin de kalp atısları 160 da seyretti son nst de. Kendi doktorumla görüstüm ateştendir carsambaya kadar dayan ben geleceğim tedaviye yanıt verirsen 1 cm ile dogum basladı diye düsünme ciğer geliştirici cok iyi olmus dedi carsamba kendi doktoruma gideceğim yarın buradan sağlıkla taburcu olursam. Bu arada benim nabiz da arada yükseliyor. Bakalım ne olacak. Dua edin kızlar bebem daha çok küçük sağolum iyi dilekleriniz için
Nstde kalp atislari yuksek cikmis ya. Demek ki ateş olmasa da etkiliyor. Bir de uzerine mus4117 covid gecirince perinatologa sormus bebegi etkilemis midir diye, o da simdi belli olmaz etkisi olsa da birkac ay sonra ortaya cikar demis. Insan okuyunca korkuyorCanım çok geçmiş olsun içinde rahat olsun. Bebeğin bekleyecek biraz daha eminim. 1 cm açıklık hiç bir şey. İnşallah zamanında sağlıkla doğum yapacaksın
Benşm normal vücut ısım hep 35.5 çıkardı covid kaynaklı 37.8 e kadar yükseldi ama şükğr fazlası olmadı. Bu şimdi bebeği etkiliyor mu?
Bu sefer azimliyiz kendimizi salmicaz yüzme spor yoga ne gerekirse yaparız kendimize geliriz inşallah. Hem sporla dopamin salgilariz lohusa depresyonumuz da daha çabuk geçer. Benim gittiğim spor salonu kilo verme Challengi yapıyor her gün yemeğinin resmini koça atıyorsun falan Cezayir'e dönünce ona baslicam inşallah. Emziren annelere göre de diyet listeleri varmış ellerinde. Ben zaten fazla kilolarla hamile kaldım. Korona zamanı aldıklarımı vermemiştim zaten 70 e kadar hızla inerim doğumdan sonra herhalde ama sonrası 3 senedir falan sabit olduğundan zorlayacak beni muhtemelen. Zaten 162 minnak bir şeyim 70 bana çok fazlaDogumla veriliyor ya, ona guveniyorum zaten ama ben bu sefer kilo aldim. Ilkinde almamistim boyle. Ilkinde de 90 kiloyla hamile kaldim 97.5 ile doguma girdim, dogumdan eve geldigimde 85 kiloydum.yani hamilelikte kilo bile vermistim. Simdi unudum yok cunku biliyorsunuz diyet yapmadim. Sevdigim nutellali tatlilardan ve bazi meyvelerden feragat etmek disinda ozel bir sey yapmadim ya.
Sadece ates mi etkiliyormus bebegi .. bende sadece bogaz agrisi ve eklem agrisi fazlaydi sukur atesim olmadiNstde kalp atislari yuksek cikmis ya. Demek ki ateş olmasa da etkiliyor. Bir de uzerine mus4117 covid gecirince perinatologa sormus bebegi etkilemis midir diye, o da simdi belli olmaz etkisi olsa da birkac ay sonra ortaya cikar demis. Insan okuyunca korkuyor
Ya zaten ben ilk pozitif yazısını okuyunca çok korkmuş strese girmiştim. Direkt doktoruma sormuştum böyle demişti. Bence çok endişelenecek bir durum olsaydı söylerdi ama. Benim tek gerildiğim nokta dediğin gibi bu kalp atış hızı.Nstde kalp atislari yuksek cikmis ya. Demek ki ateş olmasa da etkiliyor. Bir de uzerine mus4117 covid gecirince perinatologa sormus bebegi etkilemis midir diye, o da simdi belli olmaz etkisi olsa da birkac ay sonra ortaya cikar demis. Insan okuyunca korkuyor
Ben sisman oldugum icin m bana kucuk geldi cikmadi bacaklardan. Ama zayif bi insana olur bence. Kalcayi olc uzerinde olculer yaziyo paketin. Bi 10 cm kucukse max olcuden bence rahat olurBen onu M beden almışım alalı da baya oldum değiştiremiyorum. Büyük alın diyorlar kaç kilo olursanız olun L beden almak gerekiyormuş galiba. Küçük mü gelir ki sence canım ?
Benm de hep beyaz dolu ama fotida belli olmamis kalitesi dustugu icin. Seninki de belli diil ayricaSaclar fln guzel gorunuyor hee. Benim hep beyaz dolu
Cirkinlige bak. Bahsettigim sey bu iste. 30 kisilik evde her gun sevismeseniz noluyo yani. Zaten 5 aile ayni evde yasiyosan uremesen noluyo. Bi de zil takmislar. E ne gerek var.orta yerde yapin herkesin haberi oluyo madem.Ben 10 yillik evliyim ilk.cocuga 5. Yilda ancak karar verdim insanlarin bu azmi beni sasirtiyo gercektenBenimki oğlandan kalma bundan fiyatı da çok uçmamış gibi 1 yıl kadar cybex in ana kucağın kullandım iri bir bebek olmasına rağmen sığıyordu hatta Doğu Karadeniz turu yaptık 10 gün arabayla o kadar yol gittik sonra buna geçtik. Yani anakucağı varsa 0-36 değil de 9-36 modellere bak bence. Bundan daha rahat önünde dayanak olan modelleri falan var cybex in ama çok pahalı. Bu işimizi görmüştü bizim.
O kuma mantığını ben de hiç anlamıyorum küçüklükten beri öyle gördükleri için normalleştiriyorlar belki de. Bizde de doğuda hala var malesef.
Çok çocuğa da ben hala şaşırıyorum valla bu belirsizlik içinde küçücük yaşta evlenip çok fazla çocuk yapmak hangi mantığa sığar. Bence cahillikten. Bizde de var öyle tavşan gibi doğuran bilinçsiz bir sürü insan ama bunlar bir de başka bir ülkede geçici misafir konumunda mülteci statüsünde bile değil. Bir arkadaşım merak edip sormuş 5 aile bir arada yaşıyorsunuz hepinizin bir karnında bir kucağında bir elinde boy boy çocuklar Allah aşkına nasıl yapıyorsunuz bu kalabalıkta diye. Eve zil sistemi yapmışlar önce basan o gece banyoyu kullanıyormuş duş almak için işi bitince de haber veriyormuş falan ay resmen rezillikBenim İstanbul'daki düğünden sonra annemler dayımlar falan Cezayir'deki düğüne geldiğinde onları bizim eve yerleştirdik biz kayınvalidemlerde kaldık ki yeni evliyiz daha 5 günlük falan o zaman bile baştan anlaşmamı yapmıştım ailenin evine gidince bacı kardeş takilacaz diye yine biraz ısrar etti falan ama yılmadım ki ayrı oda var koskoca ev ama yok yapamam ben
Dondurma nasıl sevilmez yaaaMerdivenleri inemezsen sepet gönder aşağıdondurma olunca bir çözüm bulmalısın ben dondurma hiç sevmem hiç yemezdim yazın ortasında bile soğuk su içmem ilik icerim hemen boğazım ağrır kızımda hiç böyle canım birşey istemezdi ama bu bebemin maşallahı var herseylerden çok yemek istiyor
Doktor da iplemedi siz de iplemediniz beniKızlar ya benim ellerim ve ayaklarım kaşınıyor ara ara çok fena, sürekli değil arda bi kaşıntı tutuyor, kaşıdıkça su toplamış gibi minik minik kabarcıklar çıkıyor, sonra kaşıntısı geçince o kabarcıklar da geçiyor.
Doktora yazdım perşembe randevum vardı ama kolestaz olabilir mi endişelendim perşembeyi beklememeli miyim diye, kolestazda tüm vücut kaşınır ve döküntü olmaz dedi. Zaten döküntü yok kaşımaktan kabartıyorum bence, baktım nette el ve ayaklarda olur diyor. Doktor tınlamadı ama ya kolestazsa
Iplememek demeyeleim de gormemis olabiliriz ya da fikrimiz olmayabilir. Kolestaz cok kasinti icten icten kasinti diye biliyorum ama sadece el ayakta olmaz ben vucudu kasinan biliyorum yani.Doktor da iplemedi siz de iplemediniz beni
Kolestaz geçiren var mı hiç sadece el ve ayakta olmuyor mu? Karaciğer enzimlerine mi baktırmak gerekiyor başka bir testi mi var?
Benimde kabızlık sorunum oluyor, gece eşimle oturduk kayısı yedik üzerine su içtim sabah ilaç gibi etki etti.Kızlar "magnesie calcinee" kullanan oldu mu aranızda? 5-6 gündür tuvalete çıkamıyorum bugün artık çok kötü oldum midem bi yandan gaz sancısı oldu bi yandan bağırsaklar desen çalışmıyor aklıma bu ilaç geldi ilk 3 aydan sonra kullanilanilir oldugunu biliyodum. 1 saat önce içtim ne zamana fayda eder ki bu acaba, duphalac ben de hiçbir işe yaramamıştı inşallah bunun faydasını görürüm berbat durumdayım
Ben gordum ama bilmedigim konuda yanlis bir sey yazmayayim dedim. Gecmis olsun. Inan bi fikrim yok.Doktor da iplemedi siz de iplemediniz beni
Kolestaz geçiren var mı hiç sadece el ve ayakta olmuyor mu? Karaciğer enzimlerine mi baktırmak gerekiyor başka bir testi mi var?
Biliyorum canım şaka yaptım zaten iplememek diyerek, o yüzden tekrar sorayım dedimIplememek demeyeleim de gormemis olabiliriz ya da fikrimiz olmayabilir. Kolestaz cok kasinti icten icten kasinti diye biliyorum ama sadece el ayakta olmaz ben vucudu kasinan biliyorum yani.
Bende de bundan var. Turkiyeye gittigimde almistim. Ilkinde kullanmadim korse, cok sicakti gozum gormedi zaten sismandim koca gobegim kaldi. Bu sefer takicam ama sanirim 2-3 hafta sonra takiliyor. Ben de emin degilim. Bilen varsa yazabilir mi?Kızlar günaydın bende bu korseyi aldım acaba doğumdan hemen sonramı kullanmalıyım 3-4 gün sonramı
Ya daha işe yaramadı, ben de çok mu içtim acaba diyodum. Kaç ölçek iciyordunuz, içinden çıkan ölçek iki taraflı bir taraf minik tek ölçü, bir taraf 12 ölçüye kadarmış. Prospektuste kabızlık sorunu için 6-12 ölçü arası yaziyodu ona göre içtim ama acaba hamilelikte fark ediyor mu, çok mu koydum diye kafama takılmadı da değilBen kullandım doktor verdi hemoroidim varhamileyken daha kötü oldu. İlkten işe yarıyordu vücut alışınca etki etmedi. Ama kullanın yani ne kadar işe Yararsa okadar iyidir.
Tesekkur ederimbende yürüdüm biraz başta zorlandım ama iyi geldi bu sefer de hava muhalefeti cok rüzgarlıydı. Yürüyüş yapmayayım diye herhalde tüm bu olumsuzluklar
Pilates Dr um önerdi muayene olurken sedyede dönerken eşim elimi tuttu diye ben böyle yardım almanı istemiyorum dedi esnek olman lazım dedi pilates yap dedi ama hocanın böyle söylemesi de beni daha cok teşvik etti zaten düşünüyordum çünkü ne havuza izin verdi kendi drum devletteki dr um da çok önermedi havuzu tek hareket pilates kaldı iki dr un da şartı hamile pilates eğitimi sertifikası olanla yap dediler. Dr um birini önerdi falan online saati 80 TLArmuttan baktım falan instagram dan online baktım aklıma udemy platformu geldi ordan eğitim alıyorsun her türlüsü var çok uygun 39 mu neydi toplam kurs Elif Atay diye birini buldum kendisi de hamileyken çekmiş
12 haftadan başlıyor 38 inci haftaya kadar sürüyor ve dersleri uzun 1 saate yakın onu yapıyorum dersler ingilizce
aslında youtube dan yapardım ama Udemy platformunu seviyorum instagram youtube cok dikkatim dağılıyor.
Benim doktorum eve gecince korseni takabilirsin demisti ilkinde. Ama her doktor ayni seyi dusunmeyebilir doktoruna sor bence canimKızlar günaydın bende bu korseyi aldım acaba doğumdan hemen sonramı kullanmalıyım 3-4 gün sonramı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?