- 22 Ekim 2017
- 7.788
- 17.123
- 248
- 37
Temmuz annelerinde 2.doğumu yapanların çoğu 5cm açılmayla gidip direk epidural almıştı şu gibi de doğurdular sende öyle olacan galibaAhahah ay dayanabilsem.dogururum ama epiduralsiz dogurmaya cok korkuyom
Artk dogurmak istiyorum mirune. Karnim gobek deligimden patlayacak gibi. Oglum o kadar hassaslasti ki anne keske bebek artk gelse de gobek olmadan sarilabilsek falan diyo. Oyun iynamak kosturmak istiyo. Bi de bunun oncesinde kimyasal gebelik gecirdim dusuk vs yaptim. 2. Ay hamile kald yine. 1 yildir hamileyim yani. Yetti bu hamilelik banaOoooo valla olur mu olur. Heyecan yaptim he
Bisi diyim mi agzini operimTemmuz annelerinde 2.doğumu yapanların çoğu 5cm açılmayla gidip direk epidural almıştı şu gibi de doğurdular sende öyle olacan galiba
Benim 2. Dogum oldugu icin sancilari bildigimden doktr 37 de nstye girersin dedi. Ilkinde daha erken almisti. Benm muayenem bile 2 haftada 1 dahabari kontrol suresinde geleyim cok pahali dedm de hadi oyle olsun dedi yarin kontrol randevum var
YaaCanım az öncede bahsettim, kv eşime hamileyken akıntısı olmuş meğerse bebeğin suyuymuş. Doğumda su kalmamış buruş buruş doğmuş zorlanmış. Bi kontrol ettirmeye gitsemiydin acaba
Benm canim cok tatli ya sanmam ki hissetmeyim. Bi de daha yeterince asagida degil bugun uyandigimda biraz ust taraf bosalmisti gerci ama. Nasilsa bi yerde hissederim artk dogsa da bisi olmaz 36 bitti sonictaBu 3.dogumum olacak, 2.dogumda saatler öncesinden sancim baslamisti ve ben hiç hissetmemiştim hastaneye gittigimde doktor sasirmisti. Düzenli değil aralıklı yasadim hissetmeye başladığımda ise. Hiçbir gebelik birbirine benzemiyor ne yazik ki.
Valla.26. Haftada nst ye başladım iyi hissetmeyip doktora gittiğimde
Su olsa gelmeye devam eder. Turnusol kagidi alin bi kirtasiyeden onunla su mu degil mi belli oluyomusYaaağrım var diye acile gittiğimde orda suyun normal demişlerdi ertesi gün böyle su geldi. Hemen azalmış mıdır ki cumartesi günü randevuyu bekleyeyim demiştim ama bilemedim şimdi. Bebeğin hareketlerinde azalma olur mu acaba su azalınca ?
Canım ablamda su azalması oldu o da 35+4te doğum yaptı. Doktor o zaman istersen bekleriz ama ben o riski almak istemiyorum demişti o esna bebek hareketinde sorun yoktu ama su sınıra inmiş denilmişti. Bi baktır için rahat etsin derim benYaaağrım var diye acile gittiğimde orda suyun normal demişlerdi ertesi gün böyle su geldi. Hemen azalmış mıdır ki cumartesi günü randevuyu bekleyeyim demiştim ama bilemedim şimdi. Bebeğin hareketlerinde azalma olur mu acaba su azalınca ?
Doğrudur canım iğnesini bilmiyorum ben coraspirin kullanıyodumCanım aspirin farklı iğne farklı. Aspirini ben ilk kızda kullanıyordum 32.haftadan sonra bıraktırıyor doktor ama iğneler çoğunlukla doğuma kadar devam eğer planlı sezaryen ise 24 saat önceden falan kesiyorlar iğneyi
Resmi tatile denk geldiği için sonrasinda gel demisti doktorum bende sanki 32+0 mış gibi yazacak sanmıştım yarin arayip alacam bakalim doktor ne söyleyecek stres oldumValla bu konuda da doktorlar ayrılıyorBen riskli gebeyim, doktorum perinatolog, e izin verdi belli haftadan sonra normal boya olmaması koşulu ile, devam ediyorum :)
Bildig kadarı ile yasak 37 den sonra çalışmak zaten. 32+0 da almadığın raporu 0 yapmazlar, 4 ise 4 yazarlar. 37 ye kadar 4 gün az çalışmış olursun. Ben 32 de çıktım misal, fazla çalışmadık bir durum yok
Ama 32+4 olmusken 32+0 yazarsa 37+0 tarihim 4 gün ileri kaymaz mi37+0 daki zorunlu geciktirilemez. 32 vermezse 4 gun izinden kullanmis sayilirsiniz. Ama doktor genelde 32 yaziyo
Evet doğuma 12 saat kala bile yapılabiliyormuş ciğer gelişticiHer doktor farklı kafada
Benim doktor perinatologum, sezaryenden 3 gün önce 1 ciğer geliştirici yapacağız, sonra da doğum diyor
Hayir 32 verecekse 32 de hangi tarihse o gunun tarihini atar. 32+4 verecekse dogum izninden 4 gun kullanmissin gibi gorunur 37 de zorunlu izne ayrilman gerekir. 37 yi ileri atamaz cunku sistemde hangi tarih oldugu belli zorunlu izne ayrilman gerek 37 deAma 32+4 olmusken 32+0 yazarsa 37+0 tarihim 4 gün ileri kaymaz mi
Benm bastan beri var o takilip kalma. Doktorum her agriya normal diyoMerhaba hanımlar 1 sorum olacak, 31 haftalığız oturup kalkarken alt karın kaslarım tutuluyor bir kaç saniye sabit durup sonra adım atabiliyorum. Bir de sürekli sola yatmaktan mıdır bilmem sol kasığımda ağrı var 10 gün fln olmuştur elimle masaj yapınca hafifliyor. Bunlar haftama göre normal mi dr a mı gitmem gerekli??
Bugün öğleden sonra nst ye baglandım sancım cıkmadı bebek nabizları iyiydi. Hemsire yine alttan acıklıgıma baktı hala 1 cm civarında imiş. Sanırım biraz daha bekleyecek. Eve geldim zatem ama biraz önce mutfakta biseyler yapıyordum karnım kasılıp durdu hastanede hic olmamıştı. Valla bilemiyorum her an hersey de olabilir ama en azından 3 hafta daha bekler insallah bebişimçok şükür canım geçmiş olsun.
durumunuzda gelişme var mı bekleyecek mi minnoş
Ben 5. Ayda boyatmıstım. Bi daha boyatmadkm korkumdanKızlar saç boyatma konusunda ne düşünüyorsunuz? Doğuma 2-3 hafta kala boyatmak istiyorum da
Benim arkadas 37+5 te suyu gelmiş ve 2 cm acıklık la normal doğurmus bebesi de gayet saglıklıymıs vakti gelmiş de olabilir anne beni artık burdan cıkar diyo olabilirSelamm beybiler
Benim 3 gundur sancilarim var. Baya dogum sancisi gibi ama 2 3 duzenli gelip sonra kayboluyo. Ne zamn snci gelse benim uykum geliyooglumu dogururken de dpktora yalvarmistim az uyyim soz sonra dogurcam diye yakin midir dogum dersiniz
O hazirsa ben hazirimBenim arkadas 37+5 te suyu gelmiş ve 2 cm acıklık la normal doğurmus bebesi de gayet saglıklıymıs vakti gelmiş de olabilir anne beni artık burdan cıkar diyo olabilir
Basak olduguna eminizde yukseleni fark ediyor mu bilmemBaşak olduğuna emin miyiz
Ahaha evet fazla tertibi ana daginigindan da iyidir sanırım
Bu link sana gelsin, al sana liderebeveynlerine bebe iken kafa turunca bu yazı ve beni hatırla
Aslan Burcu Çocuğu
Çocukların ve bebeklerin burçlarındaki özellikleri öğrenmek onlara nasıl davranılması gerektiği konusunda etkin bir bilgi verir. Bu sebepten dolayı pek çok...www.hurriyet.com.tr
Alla alla sanki balık
Acılaya kendiöi bakmak istedi durup dururken yoksa önceden bi sıkıntımı yasadınız riskli gebelikmiBugün öğleden sonra nst ye baglandım sancım cıkmadı bebek nabizları iyiydi. Hemsire yine alttan acıklıgıma baktı hala 1 cm civarında imiş. Sanırım biraz daha bekleyecek. Eve geldim zatem ama biraz önce mutfakta biseyler yapıyordum karnım kasılıp durdu hastanede hic olmamıştı. Valla bilemiyorum her an hersey de olabilir ama en azından 3 hafta daha bekler insallah bebişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?