- 17 Aralık 2018
- 2.322
- 3.208
- 133
Tabiki şuan doktorum yaptır derse yine yaptırırım ama benim bu bebekte 37.haftadayim 37. haftada hatta bazılarına 37.haftada bile yapılabiliyorKortizonmus zaten ama acıklıgım olunca ciğer geliştirixiyi olmamayı göze alamadım ilk gün sancım da cıkmıstı, bizi alt üst ediyor ama bebeğe yararı var diye işte mecbur vurunuyoruz
Doktordan doktora fikir ayrılıkları çok fazla belki sen o kadar kullanamazsınHaydaa ben doguma kadar nasıl kullamcam diye düşünürken bi de kırk gün mü cıkti. Su gebelikte hayatım boyunca kullanmadıgım kadar ilac kullandım valla
Ben kendime yapamam ki ya nasıl olacak bilmiyorum göbekte sıkıştıracak yer kalmadı ki davul gibi bacak sanki mantıklıBen başından beri kendim göbeğimden yapıyorum, göbek deliğinin üç parmak yanına üç parmak üstüne veya üç parmak yan üç parmak alt olacak şekilde yağını sıkıştırıp oraya vuruyorum. Bacağının üst yan kısmı da olabilir veya biri koluna yapabilir, bana göbek rahat geliyo hep öyle yapıyorum. Her gün akşam 11de yapıyorum ben alarm kurdum, hem illa ki evde oluyorum hem de henüz uyumamış oluyorum.
Sinirlendiğini görmedim ama çok karışırdı bi iş yaparken :) bende başağım mesela benziyoruz küçüğümüz yay çok rahat bu nasıl kız diyoruz birbirimizeben sinirleniyorum bideablan da sinirleniyo mu bisey yapılacaksa hemen yapılmalı düzgün ve mantıklı hareket edilmeli ikinci kez iş cikarmamali falan
gerçekten sevmiyorum ama içime sinmez yarim yamalak olursa da.
Aa doğru unuttum inşallah sorun olmazHipoglisemi var bende, çok sorun olacağını sanmıyorum
Soluma yatıyorum zaten de mesela su anda asağı kasığıma ve vajinaya sancı giriyor yattıgım yerde neden acababen de dün sabah gittim. ebe bana sol tarafına yat dedi özge.
bol bol dinlen kendini yorma dedi.
Bende hafif rahim yumuşamasi varmış açıklık yoktu. bırak mutfağı falan yat sen. aşağı inen bebek hareketleri yine yukarı çıktı demekki etkisi var. 2 3 hafta sabret.
ilk doğumda da sancı gelirken ebe demişti sakin yan dönme sancin kesilir acilman olmaz sırt üstü yatacaksın diye. dediğini yaptım çok çabuk acilmam doğumun oldu.
sen yapabildiğin kadar soluna yat. yorulursun ağrın olur sağa dönersin.
inşallah bekler bebis
Yok galiba bu gidişle en önce doğuranlardan olacağım ben valla.sen diyordun ya en son ben doğuracağım diye bak bak bebeği en aceleci sen oluyordun neredeyseNeyse ki sağlıkla çıktınız az daha gününüzü bekleyin sağlıkla doğun
Kac haftalıl dogum yapmıştıAblamda sabah yaptılar, etki etmesini bekleyip akşam doğuma almışlardı
Soluma yatıyorum zaten de mesela su anda asağı kasığıma ve vajinaya sancı giriyor yattıgım yerde neden acaba
İnşallahDoktordan doktora fikir ayrılıkları çok fazla belki sen o kadar kullanamazsın
Sinirlendiğini görmedim ama çok karışırdı bi iş yaparken :) bende başağım mesela benziyoruz küçüğümüz yay çok rahat bu nasıl kız diyoruz birbirimizeablam genelde evden uzaktı üniversiteye gitti sonra Amerika, İngiltere oralarda yaşadı kendi başına ayarladı hep okulları vs . Arkadaş çevresine çok farklıydı çok rahat benim yaşımda arkadaşlarıyla takılırdı bana gelince çocuğu muamelesi yapardı izin vermezdi filan zaten benim asıl ebeveynim ablamdı bu bizimkilerin hoşuna gidiyordu tabi kardeşimide ben idare ettim biyere gideceğinde önce beni ikna ederdi. 6şar yaş var aramızda 3ümüzün belkide bu yüzden böyle olduk. Üniversitelere gidince arkadaş gibi olduk anca
Yok belimde agrı yok cok sukur, vajinaya da nadir oluyor düzenli veya sık değil yatarken kalkarken de oluyor bazen. Demekki endişelenecek bisey yok. Sürekli süreli de kendimi dinlemekten paranoyak oldumama sen ayakta kalmışsın bugün mutfakta is falan yapmışsın.
biraz devam eder sen bol bol su içip yat. bana kalırsa tuvalet dışında da kalkma. Bir gün bir gündür bebek için. bak ben 37+0 olmama rağmen beklesin 38 o görsün diye yat dinlen dediler.
rabbim hayırlısını versin inşallah bekler bebeğin.
beline ağrı girip kasilma yasiyosan. belden alt karın kasiklarina ağrı giriyorsa o durumda hastaneye gitmen gerekir.
bi tane uygulama indir ben de indirdim. adı kasılmalar. ordan takip yap bakalım bi en azından kafan biraz netleşir.
34+4 tü, ikiz gebelik bebeklerden biri suyu patlatmıştı :)Kac haftalıl dogum yapmıştı
Yok belimde agrı yok cok sukur, vajinaya da nadir oluyor düzenli veya sık değil yatarken kalkarken de oluyor bazen. Demekki endişelenecek bisey yok. Sürekli süreli de kendimi dinlemekten paranoyak oldum
Haaa ikizlerdi bir de maasallah zaten iğne ciğeri 2 hafta civarı geliştiriyormus galiba sıkıntu olmamıştır34+4 tü, ikiz gebelik bebeklerden biri suyu patlatmıştı :)
Ben hiç kalkmıyım o zaman zorunlu ihtiyac dışında cunku dediğin gibi kalkınca baskı hissediyorum kerata durmuyor yerinde. Programı da hemen indireyim. Zaten covidden dolayı da cok su içmem gerekiyor. Bugun 3 litreyi de gectim valla. Bir agrım olmadığından cok gerekli görmezsem parol icmeyecdğim doktor vermiş ama o kadar ilac kullanıyorum o da eksik kalsıno bebek kanala inip başını koymaya çalıştığı için oluyo canım. bazen ben klozete bile oturamıyorum baskıdan sonra cekiyo kafayı hersey normal.
sen hareket ettikçe o aşağı iniyo galiba. bütün hamileligim boyunca yürümek aşağı baskıya neden oldu ve çok zorladı beni.
şimdi doğurmak istesem yapacağım tek şey yürüyüş olur. demekki senin de bebek hareket ettikçe aşağı iniyo. yat güzelce sen soluna. yarına bile aradaki farkı görürsün:)
kasilma programını da indir ama. ben gece boyunca takip etmiştim. bebek iyice aşağı inmişti yatmaya başlayınca yukarı çıktı tospaga.
günde en az 2 litre de su içmek gerekiyomus. doktor bana için rahat etsin parol ya da buscapon içebilirsin demişti ama ben içmedim. Sen de parol ya da minoset içebilirsin bence. hamilelere ikisi de serbest.
Küvezde kaldılar tabi ama 6-7 gün filan kaldılar. Sağlık problemi yaşamadılar, şimdi maşallah çok tatlı oldular :)Haaa ikizlerdi bir de maasallah zaten iğne ciğeri 2 hafta civarı geliştiriyormus galiba sıkıntu olmamıştır
Küçükken hoşuma gitmiyordu 2. Anne diyordum ama iyiki öyle olmuşuz diyorum şimdi :) benimde 6 yaş küçüğüm olduğu için sonradan anladım onu :)yok ben iş yapanın işine karışmam. ama büyük işlerde ihale hep bana kalır
sizin çok güzelmiş maşallahbence abla abi dediğin de böyle olmalı ben en büyük çocuğum küçük kardeşime de kuralları ben koyardım diğeriyle bir buçuk yaş var çünkü aramızda. onla abla kardeş gibi degildik hiç:)
Canım ben iki gündür yaşıyorum yataktan dahi kalkamıyorum resmen sağdan sola dönerken kesiliyor sanki vücudumBugün çok ağrım oldu kızlar özellikle gece vajina ile kasık arası bir yer tarifte edemiyorum jilet kesiği mi desem kramp mı desem tarifsiz feci ağrı varmı benzer yaşayan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?