Bişey diycem sarı yeşil karışımı sümüksü bişey bende de geldi 2-3 kere minik parça halinde, nişan değildir diye düşündüm. Enfeksiyonda değildi çünkü tahlil yaptırmıştım. Herhangi bişey diye çok takmadımSari bendede oluyo arada bir parca parca geliyo sümüksü bisey nisan mi oluyomus
sorma gerçekten çok kaldımNormalde doğum izninden düşmesi lazım ama bizim iş yeri çok garip illaki bu seneki yıllık izlerinizi bitireceksiniz diye tutturdular.
Başka yerde olsa yıllık izinler boşa gider doğum izninden düşer normalde ama değişik işte hiçbirsey kuralına göre değil.
Çağrı merkezi olduğu için çok stresli bir iş o yüzden hiç gitmek istemiyorum. Çocuğum orda çok strese giriyor oturtmuyor beni ayakta çağrı alıyorum evde ne güzel sakinlesmistik yeniden dellenecek
Aa sen baya geç kalmışsın çantayı hazırla bence ne olur ne olmaz iş yerinde doğurup gideceksin böyle giderse 38 haftaya kadar çalışan da duymamıştım
Ay sorma ya benim oğlum ve eşim aynı bütün gün evdelerse ev darmadağın. Ama ben yerdekileri toplamıyorum eşim de sağolsun biraz söylenince ben yada gece biz uyurken oyuncakları topluyor bulaşık makinasını doldurup boşaltıyor. Kendi bir yandan toplasa da ayrıca ben de ikisinin arkasını yine de topluyorumO enerjiden istiyorum ben. Hep uykum var hep yatasım var benim. Dogum öncesi temizliği gözümde büyüyor yapsamda oğluşlarım çok dagınık
Sonra insan pişman oluyor gelenek diye yapıp kendimizi yoruyoruz yıllar sonra düşününce ay ne saçma ne gerek varmış diyoruz ama anne işde gönlü kalmasınAy annem tutturdu dantelli pike takımını cıkar yıka ütüle diye. Kendi hasta gelip yardım edemiyo zaten bu dogumda hiç birseyime yardım edemedi. Sırf cenesinden kurtulayım diye attım makinaya. Vitrin temizliyorum bide üstüne yıkayıp ütülemiştim dantelleri. Bardakları bulasık makınasına attım. Ama heryerim agrıyo. Ölü gibiyim. Daha yarısı anca bitti. Oturup aglıcam resmen.bıktım bu gelenek görenek işlerinden
Canım ben oğlumda hiç olmamıştım doktor da önermemişti bunda 2 doz oldum nedense bunda doktorum da Asm de yaptır dedi aslında bir doz nerdeyse 1 yıl koruyormuş Asm doktoru öyle söyledi kafana takma çok sorun olacak olursa hastanede doğum anında da yapıyorlarmışKızlar tetanoz aşısı oldunuz mu? Ben ilk dozumu olmuştum ama 2. Dozu atlamışım ve sağlık ocağı 35. Haftamda olduğum için riskli buldu ve yapmak istemedi. Doktorun yapsın drdi. Erken doğumu tetikleyebilirmiş. Canım çok sıkıldı
Ayrıca vajina bölgesinde bi ağrıdan bahsetmişsiniz bende de var bi ağrı. Yürürken daha çok bacaklarımı birleştirince rahatsız ediyor anlayamadım tam me ağrısı. Dokunuyorum acaba bi yerde bişi mi var diye ama yok da. Anlatması da çok güç bi ağrıkasık ağrısı dediğiniz şey böyle bir şey mi?
Ya ne güzel bütün gece deliksiz uyuyordum 2-3 gündür uyuyormuyum emin değilim yastıklar her yerimde 3 başımın altında 2 bacak arasında bazen dönmemek için sırtıma da bir yastık koyuyorumKızlar uyku pozisyonlarınız nasıl? Artık yastık destekleriyle de uyuyamaz oldum yan yatabiliyorum sadece ama bebek büyüdükçe ağır geliyor karnımın alt tarafta kalan kısmı da acıyor üst tarafta kalan kısmı da karın yana düştüğü için gerilip acıyor. Bebek de rahat edemiyor sanırım kalktığımda karnım hep semsert oluyor bi süre acıyorsizlerin rahat edebildiği uyku pozisyonu var mı bu işin de var mı bi taktiği
Dualarımız seninle, sağlıkla dogur insallahKızlar suyum geldi hastanedeyim, ciğer geliştirici yapıldı sanırım yarınna doğum olur dua edin bana
İnşallah kilo alır canım ama hep söylüyoruz inan kilo dışarıda da alınır gelişimi iyiyse korkma doktorda güzelce izah etmiş durumu.Bugun bir hevesle randevuya gittim oğluşumu görem bakim kilo aldımı meraktan ölmüştüm gördüm çok şükür ama çok az kilo almış yavrucum ya kurbanda tabaklarca yediğim kavurmalar köfteler yavruma değil bana kilo yapmış 2299 gram ben 3 kg alır dedim ama yok ultrason kağıdına göre 33+4 gösteriyor.Dr 3 hafta geri 32 -33 hafta arası dedi kilosu için.
gecen ay 1600 gramdı ona da geri demişti 2 hafta. Eğer 10 gün içinde 100 gr kadar dahi koymazsa alabileceğim en erken vakitte bu bebeği almam lazım dedi 10 gün sonra 2500 gecerse daha 5 hafta var 2700-3000 gr da olabilir sakın üzülme dedi Suyun tertemiz plasenta damarların her şey çok iyi dedi bebek de çok hareketli zaten dedi inşallah kilo alır yumurtanı etini ihmal etme dedi. Kan uyuşmaxlığı kiloyu etkiler mi dedim etkilemez dedi. Birde alttaki imzadaki gibi 36 haftalık değilim 35 haftalıkmışım 35+1 in içinde imişim 36 haftalık denmezmiş onuda sordum. Buda tombik yanaklı ama göbüşü zayıf oğluşum. Teyzeleri dua edin kilo alsın inşallah. Nst de girdim hareket ettikçe kalbi çok hızlı attı hep 185 gecti kalp atışı. Bütün gün hareketliydi zaten yani bunları yazarken bile hareketli ve çok yorucu oluyor canımı acıtıyor minnoş olmasına rağmen. Sancıda çıkmadı yalancı sancı sandıklarım meğerse hiç bir şey değilmiş nst ye göre wala gözüm baya korktu doğumdan.
Eki Görüntüle 3099213
Canım sağlıcakla kavuşun inşallahKızlar suyum geldi hastanedeyim, ciğer geliştirici yapıldı sanırım yarınna doğum olur dua edin bana
Depend aldımsorma gerçekten çok kaldım((
şu bayram tatilinde yaparım diye beklemiştim
onda da hasta olup yatınca her işim kaldı
kızım dur sakın gelme diyorum
daha lohusa pedi alcam
normal ped mi koydunuz yoksa lohusa pedi ya da kilodu mu
terlik taç almadım kendime süslü
siz aldınız mı gerek var mı bilmiyorm ama
kararsınızım o konuda
ha bide organizer çantanın içi düzenli olsun diye
onu da almadım
Sorma valla. Aslında gercekten cok gereksiz. Kim gelipte görcek yatak odamı. Allah askına.Ay sorma ya benim oğlum ve eşim aynı bütün gün evdelerse ev darmadağın. Ama ben yerdekileri toplamıyorum eşim de sağolsun biraz söylenince ben yada gece biz uyurken oyuncakları topluyor bulaşık makinasını doldurup boşaltıyor. Kendi bir yandan toplasa da ayrıca ben de ikisinin arkasını yine de topluyorum
Sonra insan pişman oluyor gelenek diye yapıp kendimizi yoruyoruz yıllar sonra düşününce ay ne saçma ne gerek varmış diyoruz ama anne işde gönlü kalmasın
Canım ben oğlumda hiç olmamıştım doktor da önermemişti bunda 2 doz oldum nedense bunda doktorum da Asm de yaptır dedi aslında bir doz nerdeyse 1 yıl koruyormuş Asm doktoru öyle söyledi kafana takma çok sorun olacak olursa hastanede doğum anında da yapıyorlarmış
Ya ne güzel bütün gece deliksiz uyuyordum 2-3 gündür uyuyormuyum emin değilim yastıklar her yerimde 3 başımın altında 2 bacak arasında bazen dönmemek için sırtıma da bir yastık koyuyorumgenelde sola yatsam da bazen sağa yatıyorum zaten elim ayağım şiş maşallah hiç inmiyorlar kapı cam açık bütün ev öyle yatıyorum. İçimdeki de ne tarafa yatsam oraya yatıyor sanki sağa yatarsam baya bir saat ittiriyor beni bazen bi bakıyorum düz yatmışım Bebek sırtıma yapışmış ay kemikler sızlarsa hele dönülmüyor da ya.
Geçmiş olsun geçici bişeydir inş bazen böyle sabah ağrıyla uyanıp geçer gider ya inş öyledir.. Ay doğumdan çok hastalık okuyoruz burda ya nasıl bir salgın zamanı tam da yazın ortası, sıcaklar çok da bunaltmadan ferah geçiyo yaz dediğimiz dönem bir bir buluyo hastalıkSelam kızlar sabah sabah boğaz ağrısıyla uyandım. Kızdan mi geçti noldu bilmiyorum ateşim yok ama ışık hızıyla ütülenecek ve yıkanacak şeyleri hallettim. Yumurta dayanınca bayağı kısa sürede halloldumuayene sonrası tüm eksikleri alacam onlarda çok birşey değil zaten. Geriye beklemek kalacak
Kolay gelsin inş biran önce hazırlanır seninde eksiklersorma gerçekten çok kaldım((
daha lohusa pedi alcam
kararsınızım o konuda
onu da almadım
Canım depend bedenine göre alabilirsin hastanede doğuma anında bi bez koyuyorlar ama o pek koruyucu olmuyor önce depend belki hastaneden çıkarken kullanmak İçin de normalde kullandığın markanın gece modelini alabilirsin çünkü kanama yine de bir süre oluyor.sorma gerçekten çok kaldım((
daha lohusa pedi alcam
kararsınızım o konuda
onu da almadım
Tek doz yeterli olur sikma canini, tek doz olanda var hic olmayanda var. Bende tek olacaktim asmye gitmisken olayim demistim 2. İçin.Kızlar tetanoz aşısı oldunuz mu? Ben ilk dozumu olmuştum ama 2. Dozu atlamışım ve sağlık ocağı 35. Haftamda olduğum için riskli buldu ve yapmak istemedi. Doktorun yapsın drdi. Erken doğumu tetikleyebilirmiş. Canım çok sıkıldı
Ayrıca vajina bölgesinde bi ağrıdan bahsetmişsiniz bende de var bi ağrı. Yürürken daha çok bacaklarımı birleştirince rahatsız ediyor anlayamadım tam me ağrısı. Dokunuyorum acaba bi yerde bişi mi var diye ama yok da. Anlatması da çok güç bi ağrıkasık ağrısı dediğiniz şey böyle bir şey mi?
Bende sağda bi tık fazla uyuyabiliyorum sanırım defalarca uyanıyorum acıdanSadece soluma yatabiliyorumçok nadir sağıma dönüyorum o da kızım izin verirse
Yastıkla desteklemeyince de sırtım ağrıyor yine uyuyamıyorumiki gündür özellikle baya zorlanıyorum bnde
sanki ne tarafa yatsam oraya doğru akıyo karnımın içinde
yattığım tarafa düşmüş gibi hissediyorum
hiç yastık koymuyorum ben ya da çok şişmişlerse ayağımın arasına bir tane
bir sürü yastık olunca da uyuyamıyorum çnkü
sola yatmaya çalışıyorum genelde
bebek sağ tarafta
ama dediğin gibi yukarda kalan kısım sinir bozucu bi şekilde geriliyor
altta kalanda bebeği hissediyorum resmen
tam yan değil de hafif sanki yüzüstüne döner gibi daha rahat yatıyorum
yandan bi tık daha fazla dönüyorum yattığım tarafa
Ay doğurmayı da beceremedim ki geçen gün sancılandım baya da düzenliydi 15-20 dk da geliyordu heyecanlandım gittim doğuruyorum diye hastanede geçti sancılarBunu önceden alıntı yapmışım unutmuşum sanırım yazmayı..
Her dr farklı sanırım.. Benim de ikinci sezaryen dr 39+0 gün verdi, daha da bekleyebiliriz ama boşuna ağrı çekme, o vakit gelince yeniden değerlendirir istersen bekleriz demişti..
Benim de aynı tarif ettiğin gibi karnımda hissettiğim ağrı ve acı tam olarak birebir, ben de genelde sağda yatıyor oluyorum sola özen göstersem de bi türlü sağ tarafa dönüş oluyor.. Ama her türlü rahat yok tabi.. Karnımın altına yastık koyunca daha da acıyor benim, Bide dalıp gidince uyuyunca iyice karnıma doğru yaslanmış buluyorum kendimi inş içerde sıkışmamıştır diye panik oluyorum karnım da acımış oluyor, Allah korusun içerde eli kolu bişey mi olur diye aklım çıkıyo. Bide yastık olsa iyice sıkışcak Allah korusun..
Valla bi taktiği yok bend e her şekle girmeyi, bi ton yastık oraya buraya koyup yatmayı denedim yok. Tek çaresi doğurmak
Yok heralde yatmanın bi yolu az kaldı deyip idare etmeye çalışıyoruz ama çok zormuş beAy sorma ya benim oğlum ve eşim aynı bütün gün evdelerse ev darmadağın. Ama ben yerdekileri toplamıyorum eşim de sağolsun biraz söylenince ben yada gece biz uyurken oyuncakları topluyor bulaşık makinasını doldurup boşaltıyor. Kendi bir yandan toplasa da ayrıca ben de ikisinin arkasını yine de topluyorum
Sonra insan pişman oluyor gelenek diye yapıp kendimizi yoruyoruz yıllar sonra düşününce ay ne saçma ne gerek varmış diyoruz ama anne işde gönlü kalmasın
Canım ben oğlumda hiç olmamıştım doktor da önermemişti bunda 2 doz oldum nedense bunda doktorum da Asm de yaptır dedi aslında bir doz nerdeyse 1 yıl koruyormuş Asm doktoru öyle söyledi kafana takma çok sorun olacak olursa hastanede doğum anında da yapıyorlarmış
Ya ne güzel bütün gece deliksiz uyuyordum 2-3 gündür uyuyormuyum emin değilim yastıklar her yerimde 3 başımın altında 2 bacak arasında bazen dönmemek için sırtıma da bir yastık koyuyorumgenelde sola yatsam da bazen sağa yatıyorum zaten elim ayağım şiş maşallah hiç inmiyorlar kapı cam açık bütün ev öyle yatıyorum. İçimdeki de ne tarafa yatsam oraya yatıyor sanki sağa yatarsam baya bir saat ittiriyor beni bazen bi bakıyorum düz yatmışım Bebek sırtıma yapışmış ay kemikler sızlarsa hele dönülmüyor da ya.
Geçmiş olsun geçici bişeydir inş bazen böyle sabah ağrıyla uyanıp geçer gider ya inş öyledir.. Ay doğumdan çok hastalık okuyoruz burda ya nasıl bir salgın zamanı tam da yazın ortası, sıcaklar çok da bunaltmadan ferah geçiyo yaz dediğimiz dönem bir bir buluyo hastalık
Ay eksikler bitmeli artık gelenler geliyo durmadanben eksikler okuyunca burda geriliyorum kendi kendime benim de bez eksiğim var sadece okkalı bir indirim olur da öyle alırım diye bekledim ama inmek yerine hep çıkıyor, onu da bugün halledicem kendi stresimi bitireyim bari
Kolay gelsin inş biran önce hazırlanır seninde eksikler
Ben ped koydum öncekinde de ped kullanmıştım yetmişti sorun olmamıştı hiç, şimdi de extra ihtiyaç olursa o an alırız artık dedim koymadım yine..
Terlik evden rahat bişey koydum, beyaz inci taç aldım sadece kendime kızında beyaz bandanası var tatlış yeter bize
Düzenleyici iyi oluyor ne nerde belli derli toplu oluyor, ayy hemen hallolur inş hepsi kısa zamanda
Canım depend bedenine göre alabilirsin hastanede doğuma anında bi bez koyuyorlar ama o pek koruyucu olmuyor önce depend belki hastaneden çıkarken kullanmak İçin de normalde kullandığın markanın gece modelini alabilirsin çünkü kanama yine de bir süre oluyor.
Migros’larda falan da depend var. O hazır loğusa tacı terliği istiyorsan al çok gerek varmı bilmem ama normal doğumsa hastanede 1 gün sezaryen isen 2 gün kalıyorsun 1 gün sonra banyo yapabiliyorsun bence çok rahatlatıcı oluyor o yüzden ben banyo da da kullanabileceğim plastik plaj terliği gibi hani englishhome penti de falan satılan ucuza denk getirdiğim kaymayan bişey aldım çantama çünkü loğusa terliği gibi olanlar havlu gibi oluyor ya hastanede giydiğini evde giyemezsin birdaha onları temizlemek de zor. Çantanı hazırlamaya bak. İnşallah doğumundan önce herşeyin hazır olmuş olur.
Depend aldım ben bir de ped koyacagım 4 5 tane yeter diye düşünüyorum hangisinde rahat edersem artık. Ben de sevmediğimdeb teelik tac almadım kapalıyım zaten şal takarsam da üzerinde güzel durur mu bilemedim. Normal 2 terlik götürcem. Organizer herkrste olan gri cizgili olanlardsn aldım 6 li. Bir de civilde buzdolabı poşeti gii cantalar var agzı korumalı kapalı emzik biberon vs onları dezenfekte edip koymak için o cantalardab aldımsorma gerçekten çok kaldım((
daha lohusa pedi alcam
kararsınızım o konuda
onu da almadım
Her zaman gelmiyorsa yalancı kasılmafır bi ara bana da cok oldu gecti sonradan düzene binene kadar cumaya kadar idare eder insallah seni. Bu ara karnımız fake atıyor bizeGünaydın Kızlar; Dün akşam benimde aşırı kasılmam oldu karnım taş gibiydi. Magnezyum şase içtim iki tane banamısın demedi. bugğnde çok gergin karnım napsam bilemedim doktor randevum cuma günü akşam bebeğin hareketlerini hissediyorum. korkulacak bir şey yoktur heralde
Hastalıjk ile daha da kötü geciyır sendromlar ama insallsh düzelmiş kızın toparlar bir iki güne insallah instada görüyorum ikinizi dogurmuşsun zaten maaşallahSag ol hastaligi gecti ama huysuzlugu ve istahsizligi kaldisabrimi siniyor, yemiyor her seye itiraz ediyor, tam bunlarin uzerine bevegin geldigini hayal edemiyorum. Cunku 2 yas sendromu saglam adimlarla yaklasiyor.
@esesye den haber bekliyoruz. Bugun icin de @greenbirey ve @krtp86 ya sans diliyoruz. Bununla beraber @Rowlet imizin agrilari gecti mi merak ediyoruz
Depend lohusa pedi aldım ben ondan koydum.sorma gerçekten çok kaldım((
daha lohusa pedi alcam
kararsınızım o konuda
onu da almadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?