2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

1 de giremedik içeri 2 ye geliyordu 1 saat fazladan bekledik. Zaten nst ye falanda sokmadı gerek yok dedi. Benim kız kanala girmiş bekliyor öyle. Dediklerini sürekli tüketiyorum ama karın çevresine yaramamış sadece kilo almış. Beni ameliyat olması çok geriyor nedense korku sardı. Kendimi sanırım çok adapte etmişim normal doğuma o yüzden böyle oldum.
 
Aynen öyle üzüldüm beklediğim gibi olmayınca. Ya çok güzel açıklayıcı ve korkutucu olmadan konuştu her riski anlattı. O yüzden düşünmedik bizde eşimle hiç.
 
valla çok haklısın ameliyat olması ister istemez geriyor insanı doğal yoldan değil sonuçta
bıçak kesiği olcak. en ufak bir yerimizi kesiyoruz yemek yaparken , günlerce acıyo
nasıl iyleşir bilmiyorum
ama her iki doğumun da kendine göre artıları eksileri var

caglausa katılıyorum her ikisine de hazırlıklı olmalıyız hepimiz için geçerli
son dk doğum anında bile değişebilirdi
en azından şimdi kendini hazırlarsın psikolojik olarak
 
Ben üç takım taç aldım incili, tüylü ve şifon çiçekli
bir beyaz takım tüylü beyaz sabahlıklı gecelikli, bir takım pembe sabahlıklı pembe şifon çiçekli bir takım pembe pijama takımı taçlı bunların her birinin terlikleri nide aldm incili ve pembeli vs.
Bebeğime de aynı şekilde üç set yaptım. Çok severim süs püsü tam teşekküllü gidiyorum. ama genelde kokona olduğum için bunlar bana çok normal :) hatta oda süslerinide hallettim hastanede bana yardım edecek olan eşim oğlum annem yakın arkadaşım kayınvalidemlere yaka iğnesi hazırladım çiçekten :)
 
Evet kesinlikle. Nasip artık napalım 12 gün var hazırlarım kendimi psikolojik olarak
 
Her iki doğumun da kendine göre zorlukları var. Hayırlısı ne ise o olsun Gün yaklaştı kavuşmayı düşün sen mis kokusunu çekeceksin güzel suratını göreceksin ben te 8 Ağustos ya belki biraz daha önce olmasını isterim duruma göre sorcam
 
Bende haftaya olsun diyecektim ama ciğerleri biraz daha gelişsin dedi. Temmuzu bitirelim dedi 38+6 ya kadar bekleyeceğiz yani.
 
Olsun canım hiç üzme kendini böylesi daha hayırlıdır belki. Bak ne güzel kızına kavuşacaksın çok az kaldı çok heyecanlı kilosu da gayet iyi daha o zamana kadar alır kilo
 
Olsun canım hiç üzme kendini böylesi daha hayırlıdır belki. Bak ne güzel kızına kavuşacaksın çok az kaldı çok heyecanlı kilosu da gayet iyi daha o zamana kadar alır kilo
Ani bi karar olunca çok gerildim ve korktum. Ama alışırım zamanla bu duruma. Yani şimdi zaman nasıl geçecek onu düşünüyorum
 
Kizlar biz doktora gittik bi sıkıntı yok çok şükür oğlum 3kilo 600 gram olmuş en son 2 700 grdi iyi kilo almış ya idrar istedi dedi ver idrar ne zamandır tahlil yapılmamış bi bakalim ver idrar yarın sonuçlar için gelirsin dedi dedi sen tecrubelisinagrim sancin kanaman olur suyun gelirse hemen gelirsin 1 hafta sonra içinde kontrole gelirsin dedi dedim hocam randevu almam mi lazım dedi son haftalarin sabah erkenden gelip sıra alirsin bakarız dedi öyle iste bebegin suyu eşi gayet iyi dedi bizden haber ler bunlar
 
Aynen öyle üzüldüm beklediğim gibi olmayınca. Ya çok güzel açıklayıcı ve korkutucu olmadan konuştu her riski anlattı. O yüzden düşünmedik bizde eşimle hiç.
Ne gibi riskleri varmış doğum anı için için mi bu riskler
 
Ne gibi riskleri varmış doğum anı için için mi bu riskler
Ünsilin kullanıyorsun dedi. Normal doğumda uzun süre açlık olabilir bunu kimse öngöremez dedi. Kan şekerinde ani iniş çıkışlar olur bu da bebeği strese sokar bebek tehlikeye girer dedi. Şeker hafife alınacak bir konu değil dedi. Sonuçta güç harcayacaklar ve ıkınacaksın ama şekerin düştüğü an doğum anında bayılma riskin var ve buna dayanarak bebeğin kanalda kalma riski var dedi. Bi düşündüm. Ben sabah kahvaltı hazırlarken bile elim ayağım titriyor şeker düşüklüğünden. Açlığa gelemiyorum. Normal doğumda dediği gibi durumlar olabilir.
 
Aynen öyle üzüldüm beklediğim gibi olmayınca. Ya çok güzel açıklayıcı ve korkutucu olmadan konuştu her riski anlattı. O yüzden düşünmedik bizde eşimle hiç.
Bana seker duzeyinde dengesizlikten bahsetmedilet. Bebek iri omzu takilir kolu sakat kalir kanalda kalir, oksijensiz kalir vb korkutucu seyler soylediler. Hepsi iri olmasiyla alakaliydi. Ama benim sekerim doymaz gibi cok yedigimde cikiyor stresten fln hic ciktigina rastlamadim, bu seker olayina zaten basindan inanmiyorum. Senin doktorunun soyledikleri farkli benim sezaryen olma sebebimden. Tabi ki o doktor en dogrusunu o bilir belki sekerin benimkinden daha ciddi, belki insulin kullandigindan riske atmak istemiyor.dengesizlik olabiliyor. Ben kendi acimdqn yasadiklarimi anlaticam. Hayatimda geri almak istedigim anlardan biri sezaryene evet dedigim o an. Kafamda ayni ani kurup kurup reddettigimi hayal ediyorum. 4.500 cikabilir dedikleri bebek 3640 gr cikti. Omrum boyunca normal denemedigim icin pisman olucam. Keske deneseydim diye kendi kendimi yiyorum. Hem icimde kaldi hem de bedenime yazik ettim. Sezaryen cok buyuk bir ameliyat. 1 yil.uyusuk karinla geziyorsun. Iyilesme surecin uzun, baskalarindan yardim istemek zorundasin her konuda. Esim koyuyordu pedimi, ne kotu bir kadin icin. 2 ay ust ve alt govde olarak ikiye bolunmus.hissiyle yasadim. Vucut butunlugum bozulmus.gibi hissettim. Cok kotu bi psikoloji. Hem cocugu istedigin gibi tutamiyorsun, emziremiyorsun baslarda. Dogrulurken canin aciyor. Ben ancak 2. Gun kucagima alabildim cocugumu. Ilk gun yattigim yerden kalkamadim. Lanet bir sey. Cocugumla bagim aninda olusmadi. Simdi bile rahmin yirtilmasi gibi bir suru ciddi risk olmasina ragmen once bir kere deneyelim diye diretmeyi dusunuyorum. Su gebelik sekeri keske olmasaydi. Herkese ayri sekilde celme takiyor.
 
Bende normali çok istiyordum ama benim şekerim anlıkmdüşüyor ve zaten tansiyon düşüklüğü yaşıyorum. Doktor ıkınma esnasında bayılma riskin var bebek kanalda kalabilir dedi. Onu riske atmak istemedim. Tamamen bebeğimi düşünerek sezaryene tamam dedim. Ama tabiki gönlüm hala normalden yana. Keşke imkanım olsaydı. Çok üzüldüm diyorum boşuna mı tamam dedim yapabilir miydim? Ama doktorun söyledikleri de doğru ben açlığa gelemiyorum. Evde sabah kahvaltı hazırlarken bile kendimden geçiyorum resmen şeker düşüklüğünden. Korkuyorum sezaryenden ama elimden bir şey gelmiyor. Doktor iki hastanın bebeğini de 37. Hafta da şeker varken normal doğumda direktifleri için kaybettim dedi.
 
Doktorlar en iyisini bilir, sağlıkla gelsin de nasıl geldiğinin bir önemi yok. Burda kaç anne adayıyız, herbirimizin yolu yöntemi farklı olacak. Yeter ki sonuç değişmesin bebeler sağlıkla doğsun
 
Doktorlar en iyisini bilir, sağlıkla gelsin de nasıl geldiğinin bir önemi yok. Burda kaç anne adayıyız, herbirimizin yolu yöntemi farklı olacak. Yeter ki sonuç değişmesin bebeler sağlıkla doğsun
Aynen öyle canım amin inşallah sağlıkla kucaklarımıza alalım
 
Kuzum doktorun en iyisini bilir. Normal dogumda bana bi yudum su bile vermemislerdi gizli gizli banyoya girip icmistim. Birak biseyler yemeyi. 5 saat sanciyla tum.gun uyumanin uzerine dogurdum. Ama artk doktora yalvariodum cok yoruldum nokur azcik uyyim diye. Ben doktorunun tarzini tavrini cok begendim. Hafif bi seker sorunu degil seninki insulinle ancak dengelendi. Korkacak bisey yok. Evet sezeryan zor. Surec agrili. Ama odak noktani kaybetme. Amac saglikla kucaga almak degil miydi? Nasil oldugunun onemi yok yeter ki saglikla kavusalim. Ayrica biraz da kirildim. Hani ayni gun doguruyoduk. Ben 40 lari beklerken 38 lerde dogurmaya utanmican mi
 
Aynen öyle canım amin inşallah sağlıkla kucaklarımıza alalım
Canım üzme kendini yapabilecek bişey yok ben 42 haftaya kadar bekledim 4 kiloluk oğlanı gelmeyince, olmayınca olmuyor. Sen üzülme bu senin için hayırlı olanmış her şerde var Bi hayır böyle düşün.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…