Aman sağlıklı olsun da kilosu hic önemli değil bence, benim kız kardesim 2 kilo dogmus 4 aylık bi fotosu var sumocu gibi, dogduktan sonra cabuk alıyorlar, cabucak tosbik olur eminim :)Selam herkeslere annem gelecek evi kırklıyorum iş güç yazamadım
Bu minik sipam yine kilo almamış yediklerimle kilolarımla kaldım
2780gram cumadan bugüne hiç almamış yaramaz walla bende yemeyi ney bıraktım deemek yemeyle olmuyorben 1500gr prematüre doğmuşum anası kılıklı iki gram almamaya inat etmiş
Minik bir bebek dedi doktor 2500 2600 Gr civarı bekliyoruz bakalm hayırla şükür heehangi bir sorun yok Allah en iyisini bilir tabiki
Benim ağrı sızı tansiyon filan hiç takmadı ahaha 2 gün kaldı dedi cumartesi bitecek gözüyle bakıyor nst filan hiç gerek görmedi ben dooplerden bakıyorum herşeyine dedi
Artık atarsa 3 mü oluyo noluyo
Sondayıda sordum ameliyata girerken tuvaletini mutlaka yap sorun etme gerisini dedi ayıkken bir işlem yapmycak gülüyor bana korkuyrm iğneden diyeçok iyi bir adam abi gibi bir doktor onla konuşunca acayip iyi hissediyorum kaygılarım azalıyor
Bizde haberler böyle ben az tombik olsun diye elimden geldiğince sağlıklı beslendim çok dikkat ettim ama genetiği anadan almış bir fayda etmedi napayım
Hepimizin kolay doğumları olsun bugün grubu hiç okuyamadım ben temizliğe dewam görüşürüz kızlar
Gün gectikce düzelir ibsallah cabucak iyileş, güzel günler sizi bekliyorMerhaba kızlar elime teli almam mümkün olmadı çok şükür biz kavuştuk pazartesi günügeceleri biraz zor umarım sağlıkla düzelir.
Amin insallah gun gectikce zorlasıyo hersey tez vakitte saglikla kucagimiza alsaydik bi hayirlisylaBirbirimize dua edelim de allah hepimixe bir an önce şifa versin
Doktorum banada dedi kbb ye git diye aman devlet hastanesinde sira beklemek güc o yuzden hic ugrasamam dedim bide ustune oglum hastalandi kendi muaneme bile geciktim sonra bosver dedim evde olanlarla idare ediyorm.. bu dunyaya cekmeye gelmisiz napalimİnsanın tüm tadı tuzu kaçıyor hasta olunca bide sen ne zamandır çekiyorsunben yarın geçmezse KBB gidecem hiç evde bi başına çekilecek gibi değil
Hadi sağlıkla sihhatle gelsingün verdi mi doktor
Muanemde durumu anlatmama gerek kalmadi canim kendisi sesimden anladi zaten git dedi ama ben kendim gitmedim bayram sonu bide hafta basina denk gelince hastane aşırı kalabalikti gözüm yememisti idare ediyorum bakalim haftaya kendi cagirdi randevu bile yok nasil yapicam bilmiyorumCcanim ya doktoruna durumunu anlat yada KBB ye filan gidip zararsız soğuk algınlığı ilacı verirler belki
Ay duygular aynı kafalar karışık ama geçecek hepsi37. Haftaya geldigime inanamiyorum. Tekrardan anne olacagima doguracagima surecin sonuna geldigime de. Smdi donup bakinca sanki hic istememisim de kendiliginden olmua gibi bu bebek. Lohusa depresyonu yukleniyo galiba bana. Cok endiseli cok gerginim. Hem nasi dogurcam.diye korkuyorum. Hem sonra buyuk oglum nolucak diye dusunuyorum. Cok cabuk gerilen ses yukselten bi insanim ona hic gerginlik yasatip kardesim yuzunden diye dusunsun istemiyorum. Yanimda bana yardmici olucak benimle ben iyilesene kadar kalicak kmse yok malesef. Kucuk bisey anlamaz ama o surecte buyuk oglum yalnizlasir die cok cok.korkuyorum cunku cok algisi acik. Kendimi yeniden anne olmaya karar vererek yanlis yapmis gibi hissediyorum
Yaaa ben de kimse gelmese yalnız idare ederiz gibi geliyorŞaka maka doğuma hazır gibi doğumu istesekte hepimizde yumurta dayanınca bi heyecan korku stres bu bebek çıksa rahatlicaz cikmamasina imkan yok ama acılı da olcak kendimi ne kadar sonuca odaklasam da 3 hafta sonra ameliyata gireceğim bebeğim olcak 7 yıl geçmiş aradan ilk kez anne olacağım gibi duygular 2 çocuklu bir hayata başlayacağız kızım aslan ilgi odağı hep onda eşimin trafinda tek torun prenses gibi büyüdü iligiyi seviyor ve hala bebeksi kardeşine alışacak ben stresliyim sinirliyim lohusa depresyonum ağır
Geçecek gibi eve biri gelcek diye ödüm kopuyor kimse yatıya gelsin istemiyorum. Bu hafta sonu kardeşim askere gidiyor daha doğrusu askerliği Ankara’ya çıktı o gelcek kaynım gelcek ayni gün yatıya üniversite tercihleri için abisi ile konuşacak falaaan filann kafam 1 milyonKimseyi kırmakta istemiyorum ama iyi degilim net kirarim kayin valide gelsin hic istemiyorum mecbur gelcek ama bari 40 çıksın öyle gelsin diyorum zorluycam şartları.
Yaaa ben de kocam yanımda olsun istedim annemi eve göndermiştim kırılsa bile en çok bebekten uzak kalıyor diyedir ben kocam görsün yaşadın öğrensin de istedim yani ne o kocam eve gidip horul horul uyuyacak ben çırpınıcam yok öyle bunda da kocam olacak valla bebeği beraber yaptık başkasına ne yaaaAyakalri yananlar çoraplarınızı ıslatıp giymeyi denediniz mi?
Bence herkesle açık açık konuş. Kızını öne sür onun iyiliği için falan de. Amacım kimseyi kırmak değil aman zaten kızıma kardeş gelecek benim sakın kalıp onunla rahat ilgilenmem için şu şu şu olmalı bu bu bu olmamalı diye güzelce anlat.
Mesela benim annem doğuma giderken onu refakatçi almadığım için bence bana bozuk ki doğumdan sonra eşim gidecek o kalacak. Geçen ona refakatçi kalacaksın ya falan diye bir şey dedim "sen doğuracaksın daaa ben gelecem deeee" diyor. Halbuki en az bir gece hastanede kalicaz ama doğum sürecinde onu değil eşimi tercih ettiğim için bence bana bozuk. Doula bile ona göre gereksiz para tuzağı ama benim için zorunluluk çünkü eşim Türkçe bilmiyor. Doğumda eşim yanımda olsun istiyorum, oğlumu annemden başkasına bırakırsam içim rahat etmez. Ama bence ona göre eşim oğlana baksın o da doğuma gelsin foulaya falan da gerek yok. Ama ben kesin kararımı verdiğim için karışamıyor.
İlk doğumumda kendimi değil hep onları düşündüm ve çok pişmanım. Ücretsiz steajyer doula bulmuştum sırf onlar istemez diye reddettim, doğuma cümbür cemaat gittik. Minnacık sancı odasında annem, yengem, eşim, benHastanenin verdiği gecelikle yengemin önünde oram buram açıldı mı diye hep stres oldum. Arada dayımla abim bir uğruyorlardı. Eşim yanımda olup elimi falan bile tutamadı tabi bunca insan içinde. Herkes dogurmamı beklerken iyice stres oldum açılmam gıdım ilerledi falan bir sürü sıkıntı.
Şimdi kimse kusura bakmasın. Doğuran benim artık öncelik kendi huzurum ve rahatım. Doktorum kabul etmiyor, hastane korona dolayısıyla tek refakatçiye izin veriyor diyecem inşallah.
İstanbul’da bir araya gelmek zor ama yaaaAyyyy ne güzel. Bak kıskandım şimdi bir İstanbul buluşması da yapmayalım mi biz de
Bu ne ya büyün gece resmen öldüm mide yanmasından vitaminler ziyan olmasın diye de kafamın altına 5 yastık koydum resmen öyle yattımBu gece berbat bi mide yanmasina bende uyandim döndüm durdum Allahtan surubum vardida oyle rahatladim uyumusum oyle
Yaaa aynen sabah sandviç yaptım yedim doktor kontrolüm vardı o ne ya sürekli midem yandı hiç böyle olmamıştımGünaydın herkese bu arada içimizde büyüyen volkanlar mı var bu ne ya su insanı yakar mı mesajlara bakıyorum herkes aynı, herkes volkan modunda , bi yuduö su içiyorum zehir oluyor, rabbim bari midelerimize yer kalsaydı diyorum, artık ona da yer yok demekki kapagı filan kapanmıyor artık
Doktora git cnm, cts ben kotuydum, eklem ağrısı boğaz ağrısı ve ateş, resmen perttim. Antibiyotik verdi doktor cok sukur toparladım. Bağışıklığınıllmiz düşük, kendi kendine takviyesi geçmiyor ne yazık ki
Ben aylardır reflu ve reflu öksürüğü ile uğraşıyorum. Artık top noktasındayım bebek daha da yukarı çıktığından midem ağzımdaAsit ağzımda... Geceleri uykusuzum bildiğin, gündüz uyuyorum ancak.Onda da gece babaya yastıkla sırtımı verip oturup uyumaya caoisiyorjm bildigin,nyatarak degil yani... Gaviscon felan sifir etki bende, belki sende ise yarıyorsa ona devam edersin cnm.
Sonda korkum benimde vardı. Belden uyusturmali olmadı doğumum genel anesteziydi oyuzden ameliyattan önce takıldı.sizin belden uyusturmali olur büyük ihtimal siz korkmayin ozman uyusturup takiyorlar.konya da değilim canım samsundayim.Bebeğiniz hayırlı olsun
Sonda korkum vardı çoğu kişide uyuşma sonrası takıldı demiştisizi yanlış hatırlıyor olabilirim Konya da mıydınız hangi hastane o acaba
İyiyiz cnm çok şükür, emzirme, arada ciyaklama kaka çiş geceden beri d0zenimiz buAy ben kaçırdım herhalde nasıl oldun iyi misiniz bebişle?
Çok sevindim iyi olmanızaİyiyiz cnm çok şükür, emzirme, arada ciyaklama kaka çiş geceden beri d0zenimiz bu
Meryem ana otu yok unut onuAynen canım öyle düşünüyorum bende artık nasip neyse o oluyor
Korktuğum başıma geldiaman sakın Meryem Ana otunu karıştırma artık geçti o işler
Evet korkuyorum. Daha önce söylediklerim tamamen şakaydı11 gün sonra inci tanemin gül yüzünü paylaşırım
Gerçekten az kaldı. İnanamıyorum hala
İnanılmaz korkuyordum sezaryenden ama hepinizin dediği gibi sonuç odaklı düşünüyorum artık. Bir süre sonra gelip geçecek acısı.
Daha fazla aklımı karıştırmak istemedim ya. Zaten şurada ne kaldı. Napalım artık inşallah boşa sezaryen olmuyorumdur tek duam o artık. Sürekli doktor değiştirince de insan kötü oluyor afallıyor. Buraya geldim geleli düzenim kalmadı. O kadar pişman oldum ki geldiğime anlatamam yani.
Aynen aramızda 1 hafta var.
AA sen neden sezaryen olacaksın?
Yaaaa zor gecen günlerin cabucak geçsin insallahMerhaba kızlar elime teli almam mümkün olmadı çok şükür biz kavuştuk pazartesi günügeceleri biraz zor umarım sağlıkla düzelir.
Ayyy mersin dedin icim bi hoş oldu mersin taşucu aşeriyorum şuan
Anam sende sezaryen olacaksan Meryem Ana ptunu niye getirttinMeryem ana otu yok unut onutaa hacdan getirttiydim onu sezeryan doğurucam
Yaaaa zor gecen günlerin cabucak geçsin insallah
Ayyy mersin dedin icim bi hoş oldu mersin taşucu aşeriyorum şuansunucu gibi burdan mersine selamlar gönderiyoruz
Ay baktım çok şekerler kullananlarda çok memnunmuş. Keşke bende ağda yapabilsem/yaptırabilsem. 12yaşımdan beri jilet kullanıyorum maalesef. Doğum sonrası lazere gideceğim tek çaremDaha yeni çıkardı bu markayı kuaförüm Serap Abla çok da titiz bir kadındır her yaptığına gözüm kapalı kefil olurum zaten de bunu bizzat denedim. Sır ağda gibi yağ sürme derdi falan da yok çok pratik geldi bana.
Şu anda sadece balmumu kozmetik markasının Trendyol ve Hepsiburada mağazasında satışı var bir de kendi sitelerinde galiba. Bir de kuaförde elden satıyorlar tabi. Henüz zincir mağazalarla anlaşmamışlar, ortağımı değiştiricem diyordu bu işlerin peşinde koşacak biriyle anlaşıcam dedi.
Kendileri kuaförde ağda yaparken tek defa kullanıp atıyorlar ama internetteki yorumlarda 3 tur ısınıp bir daha kullanan olmuş eve alınca denicem bakalım
Ben onu taa kac sene önce bizim dükkanda calisan amca hhacca gidince istemistim bana kullanmak nasip olmayacak birine veririm artikAnam sende sezaryen olacaksan Meryem Ana ptunu niye getirttin
Ay duygular aynı kafalar karışık ama geçecek hepsi
Yaaa ben de kimse gelmese yalnız idare ederiz gibi geliyor
Yaaa ben de kocam yanımda olsun istedim annemi eve göndermiştim kırılsa bile en çok bebekten uzak kalıyor diyedir ben kocam görsün yaşadın öğrensin de istedim yani ne o kocam eve gidip horul horul uyuyacak ben çırpınıcam yok öyle bunda da kocam olacak valla bebeği beraber yaptık başkasına ne yaaa
İstanbul’da bir araya gelmek zor ama yaaa
Bu ne ya büyün gece resmen öldüm mide yanmasından vitaminler ziyan olmasın diye de kafamın altına 5 yastık koydum resmen öyle yattım
Yaaa aynen sabah sandviç yaptım yedim doktor kontrolüm vardı o ne ya sürekli midem yandı hiç böyle olmamıştım
Delirella canım benim oğlumda da reflü ve reflü öksürüğü var yeni bi şurup deniyoruz gaviscon Dan daha iyiymiş onu sana atarım
Çok şükür ben simdilik rennie ile idare ediyprum gavisgona gecmedim.günde 3 tane filan rennie yiyorum benim de aksam baslıyor dediğin gibi gündüz yatmadığım için biraz rahatım, daha dogrusu rahat olmak icin yatmıyorum
Vavvv süpersin vallaAy bugün canim çıktı niyet ettim allahin izniyle dondurucuyu doldurmaya tuzlu tatli kurabiyeler yapiyorum bi de börek sarsam müko olcak dogum sonrasi gelen gidene hazirlik yapiyorum annem ugraşmasin yaşli başli haliyle diye ah bi de ablami tavlayip içli kofte yaptırırsam tamamdir bu işçok yoruldum yaa
HahahaMeryem ana otu yok unut onutaa hacdan getirttiydim onu sezeryan doğurucam
Yaaaa zor gecen günlerin cabucak geçsin insallah
Ayyy mersin dedin icim bi hoş oldu mersin taşucu aşeriyorum şuansunucu gibi burdan mersine selamlar gönderiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?