2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Son 2 gündür karnım baya bi aşağıya indi, karnımın üstü boş, ayakları göbek deliğimde. Önceden ayakta, yürürken acırdı aşağısı şimdi otururken bile sızlıyor bişeyler değiyor gibi oraya. İşe gitmeyince kremlenmeyide unuttum 3-4 gün tembellikten, bebekte aşağıda indikçe alt karnımda çatlak olmuş kısa kısa bikaç çizgi umarım iyileşir toparlar yada görüntüsü azalır öyle bir ihtimal varsa çayımı içiyodum topa çıkıyodum doktorum tamam demişti ama karnımı görünce korktum ben daha 36yı doldurmadım acele etmemeye karar verdim, erkenden gelmesin bebiş

İlginç bir konuda endişem var ve sizinle paylaşmak istedim
Hamilelikte şişen ayaklarım sebebiyle ayağım 1 numara büyüdü geçen gün biri de bana hmilelik sonrası ayağının eski numarasına dönmediğini söyledi. Böyle kalabiliyomuş. Baya takıldım bu duruma hiçbir ayakkabım olmuyor inş hamişlik sonrası eski haline döner ayaklarım

Biraz dinlenerek hemen doğum olmasını önleyebilirsin,37 den sonra da risk kalmıyor zaten çok az kalmış:) şuanda da risk yoktur eminimki ama olsun 37 psikolojik sınır sanırım :)

Biraz ağrılı geçiyor bugünler bebek kilo aldıkça aşağıda olan iğne batması artıyor bizim ilk kıskançlık sinyalleri başladı bebeğin eşyalarına önünde vakit ayıramıyoruz ilgiyi kendine çekmeye çalışıyor bebek gelince nolur Allah bilir

Doğum için en yakın ve sağlıklı zamanı istiyorum zaman geçtikçe gözümde büyüyecek herşey.
Doğum sancısı hakkında bilgim yok canım yani şuan ki ağrıları bile yaşamamıştım ben yeni tecrübe ediyorum.

Keske son 2 gun olsa bende ki bu anlattiklarin nerden baksan 3 haftadir yasiyorum ben ayni seyleri.. cok yorucu gobek dusmesi bile

Koydeyim bide git gel su havada zor islerimde var hepsi birden gozumde buyudu .. anca haftaya cagirdi ona hazirladim kendimi
Bizim adam da gelmiş artmadı sanki kalabalığa girme evde atlatırsın diyor dedim böyle düşünen birini tanıyorum teşekkürler
Ama bizim randevu cuma günü oldu o zamana dipçik gibi olurum bak başıma kalkar durur

Ilk cocugu olanlara ozeniyorum. Sadece bir bebekle ilgilenecekler. Gerci insan oyle de attan dusmuse donuyor. Her sekilde zor. Neyse bunlari goze aldik yaptik. Artik yapacak bir sey yok. Esin izin alabiliyorsa tabi sadece ikiniz olmasi cok daha rahat olur. Benim esim izin alamamisti, 3. Gun ise donmustu, bu sefer is degistirdi 2 hafta izin alacak, o yuzden icim bir nebze rahat.

Aslinda iyi fikir. Oyuncak alalim biz de. Beni en cok.e endiselendiren 2 gun bizden ayri kalacak olmasi. Hastaneye almiyolar cocuk. Babasini eve gonderirim arada 15 dk mesafede hastane ama ben gelemicem, trqvma yasayacak diye korkuyorum. Artik akli da eriyor. Insallah senin ilk oglun gibi olur. Buyukler daha uysal oluyor sanki. 2.ler biraz daha zipir oluyor gibi geliyor. Kolay gelsin hepimize.

Hazır mıyım bilmiyorum ama önümde koca bir göbekle dolaşmaktan ve doğurmadın mı sorularından ciddi anlamda sıkıldım. 2 çocukla ilgili endişelerim had safhada zaten. Çocuk psikolojisinde uzman olduğum için ikisi arasında dengeyi bulabileceğimi düşünüyorum. Hamileliğin başından beri 2,5 yaşındaki kızımı hazırlıyorum. Hatta dün kontrolde doktora kardeş doğunca ben kucağıma alacağım, ınga ınga diyecek bende ağlama bebek anne tuvalete gitti geliyor dicem diyor Ama annem ve kv konusunda endişelerim var. Sürekli kıskanacağı yönünde kendilerini koşullamış durumdalar. Ne kadar konuşursam konuşayım onların öğretileri değişmiyor maalesef. Tek emin olduğum şey ise doğumdan sonra kızlarım ve eşimle başbaşa kalmak istediğim

Biraz dinlenerek hemen doğum olmasını önleyebilirsin,37 den sonra da risk kalmıyor zaten çok az kalmış:) şuanda da risk yoktur eminimki ama olsun 37 psikolojik sınır sanırım :)
Evet 37den önce gelirse kendimi suçlu hissedebilirim :) doktorum şimdide gelebilir sorun olmaz diyor ama ana yüreği
Keske son 2 gun olsa bende ki bu anlattiklarin nerden baksan 3 haftadir yasiyorum ben ayni seyleri.. cok yorucu gobek dusmesi bile
Göbek düşmesi daha yordu gerçekten bide alışmışım yukarıda hissetmeye, herşey aşağıda şimdi tuhaf hissediyorum. Hala zamanım var bencede bende çayla topla hemen geleceğine inanmıyorum pek kendisi belirleyecek. Ama 37 dolsun öyle gelsin içim daha rahat eder :)

Bizim etrafta bebege ait hic esya yok simdi sen yazinca dusundum. Besik hazir yikadik, ama geldiginde kurucaz, 2 dklik is. Kiyafetleri cekmecede. Biberonlar vs uzanamayacagi yerde. Karnimi gordukce babyyyy diyor guluyor ama resmen şok yasayacak çocuk. Ben mi abartiyorum bilmiyorum ama travma olusmaz cocukta insallah.
Dogum sancisi icin hep olunca anlarsin, oyle karistirilacak bir agri degil, dogumun basladigini kesin anlarsin diyenlere guveniyorum. Supheye yer birakmicaktir gercek sanci.

Göbeğin aşağı inmesi nefes alıp vermeyi kolaylaştırır, organlara mideye de iyi gelir diye dğşünmüştüm. O da zorsa vay halimize

İyi geceler kızlar geceler biraz sıkıntı bebek açısından sezeryan olunca.kıyafetler yetti 2 takım koymuştum kendime de ona da 3830 doğduDarısı sağlıkla başınıza

İyi geceler kızlar geceler biraz sıkıntı bebek açısından sezeryan olunca.kıyafetler yetti 2 takım koymuştum kendime de ona da 3830 doğduDarısı sağlıkla başınıza
Gebelik takvimini bebek takvimine çevirme zamanı gelmiş sanki

Ne guzel ya, insallah desigin gibi dengeyi bulabilirsin. Ben tahammulsuzum, sinirleniyorum anlik parliyorum, bunu kontrol etmeyi ogrenmeye calisiyorum ama kolay degil 35 yillik hadise oyle bir iki ayda cozulmuyor. Kizim bir haftadir evde benimleydi, cok yoruldum, cok sinirlendim. Gelip gidip karnima vuruyor, gobek deligim zonkluyor, ama cocuk da bilerek yapmiyor, beni sevmeye, sarilmaya, sirnasmaya calisirken istemeden yapiyor. Annecim bevek var burda yapma vurma bebek annecim vs derken artik bagirdim sana on kere bebek var dikkat et demedim mi diye. Haliyle surati dustu. Boyle sakin kalmaya calisip calisip cok alakasiz bi anda birden yukseliyorum. Gazli aglayan bebekle uykusuz sekilde ilgilenirken dengeyi pek kuramam gibi geliyor. Degil denge kurmak kizimin psikolojusini bozmam insallah neyime guvenip bu kadar erken 2. Cocuk yaptiysam

Ben önünde ütüledim bide biberonlara baktım dezenfekte edilecek kaç parça var falan diye onları görünce direk geldi oyuncaklarını getirdi bunlarla oyna ben izleyeyim diyor artık aklından ne geçiriyorsa bizde büyüyen beşik hep kuruluydu yarın sepet beşik, otomatik sallanan anakucağı ve puset parçaları yıkanacak kurulum için erken bekletecem ama kenarda temiz kalsın istiyorum. Tüm hepsine şahit oluyor işte o da bir değişiklik olacağının net farkında sadece gerçekten olayı idrak ettiğini sanmıyorum.
Daha önce yaşamadığımız için süreç daha uzun olur diyenler var haliyle düzenli sancılar falan da uzun sürecek mutlaka ayırt ederiz gibime geliyor.

Benim döndü. hamikileligin som zamanlarinda ayakkabım sıkıyordu gittim yeni aldım. O zaman olmuştu ayağıma sonradan ödem gittikçe bol oldu ayağıma şimdide değerlendiriyorum tabi sorum değilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…