Biraz dinlenerek hemen doğum olmasını önleyebilirsin,37 den sonra da risk kalmıyor zaten çok az kalmış:) şuanda da risk yoktur eminimki ama olsun 37 psikolojik sınır sanırım :)Son 2 gündür karnım baya bi aşağıya indi, karnımın üstü boş, ayakları göbek deliğimde. Önceden ayakta, yürürken acırdı aşağısı şimdi otururken bile sızlıyor bişeyler değiyor gibi oraya. İşe gitmeyince kremlenmeyide unuttum 3-4 gün tembellikten, bebekte aşağıda indikçe alt karnımda çatlak olmuşkısa kısa bikaç çizgi umarım iyileşir toparlar yada görüntüsü azalır öyle bir ihtimal varsa çayımı içiyodum topa çıkıyodum doktorum tamam demişti ama karnımı görünce korktum ben daha 36yı doldurmadım acele etmemeye karar verdim, erkenden gelmesin bebiş
Kocaeli 28 yaş 4.8.2022 kız ismi belli degil canim 3. Bebek@cevredostu @havva0742 @Gokcee27 @gs0303 @Ziyagillerdenn @aykizb @almadpr @lingolingo @Gulsenmug34 C ceycey4444 @reinablanche @f1983 @mucizelervar @drama kralicesi @Bsrdaemryns @Sosyallanne şehriniz, yaşınız, doğum yapacağınız tarih, bebeğinizin cinsiyeti ve ismi belliyse ilk sayfadaki listeye yazmam için paylaşır mısınız?
Koydeyim bide git gel su havada zor islerimde var hepsi birden gozumde buyudu .. anca haftaya cagirdi ona hazirladim kendimiBen tanıdık koydum araya canım ya bide hamilelikten dolayı öncelik tanıyorlarmış yarın gidecem başıma bir iş gelmezse
Biraz ağrılı geçiyor bugünler bebek kilo aldıkça aşağıda olan iğne batması artıyorNasilsiniz? Hazir misiniz? Ben degilim. Okudugum kadariyla 2. Cocugu olacak olan hic kimse hazir degil. Hepimizjn ortak endisesi ilk cocugumuzun durumdan etkilenecek olmasi. Hep vicdanimizi kavuracak bu durum, caresi pek yok gibi. Allah iki cocugumuza da saglik versin. Biraz da anlasabilseler kafi. Cunku endiselerimizin bir kismi gercek olacak, kiskanclik yasayacaklar ilk etapta. Yasamiyolarsa daha buyuk bir sorun var bence. Neyse yok mu sancisi olan, suyu gelen? Artik her aksam ayri bir atraksiyon bekliyorum. Benim ince bi sizim var aslinda regl agrisi gibi ama sadece sag kasigimda. Herhalde siradan ağrılardan biri olsa gerek. Kasigim zonkluyor. Dogum sancisi daha cok genele yayilan bir sey olsa gerek.
Keske son 2 gun olsa bende ki bu anlattiklarin nerden baksan 3 haftadir yasiyorum ben ayni seyleri.. cok yorucu gobek dusmesi bileSon 2 gündür karnım baya bi aşağıya indi, karnımın üstü boş, ayakları göbek deliğimde. Önceden ayakta, yürürken acırdı aşağısı şimdi otururken bile sızlıyor bişeyler değiyor gibi oraya. İşe gitmeyince kremlenmeyide unuttum 3-4 gün tembellikten, bebekte aşağıda indikçe alt karnımda çatlak olmuşkısa kısa bikaç çizgi umarım iyileşir toparlar yada görüntüsü azalır öyle bir ihtimal varsa çayımı içiyodum topa çıkıyodum doktorum tamam demişti ama karnımı görünce korktum ben daha 36yı doldurmadım acele etmemeye karar verdim, erkenden gelmesin bebiş
Bizim adam da gelmiş artmadı sanki kalabalığa girme evde atlatırsın diyor dedim böyle düşünen birini tanıyorum teşekkürlerKoydeyim bide git gel su havada zor islerimde var hepsi birden gozumde buyudu .. anca haftaya cagirdi ona hazirladim kendimi
Ilk cocugu olanlara ozeniyorum. Sadece bir bebekle ilgilenecekler. Gerci insan oyle de attan dusmuse donuyor. Her sekilde zor. Neyse bunlari goze aldik yaptik. Artik yapacak bir sey yok. Esin izin alabiliyorsa tabi sadece ikiniz olmasi cok daha rahat olur. Benim esim izin alamamisti, 3. Gun ise donmustu, bu sefer is degistirdi 2 hafta izin alacak, o yuzden icim bir nebze rahat.Ben hazır değilim açıkçası hazırda nasıl olunur bilemiyorum. Oğlumun Nasıl karşılayacağını tahmin edemiyorum. Hastanede hediye vereceğiz kardeşin getirdi diyerek. Umarım onlarla evde oyalanır babasıyla uyur güzelce, ben uyutuyorum çünkü. Sonrasında eve gelincede tek kalmaya karar verdim annem ve kayınvalidemide istemiyorum. Eşimle beraber başa çıkarız gibi geliyor. Hayırlısı olsun iyi düşünelim iyi olsun
Aslinda iyi fikir. Oyuncak alalim biz de. Beni en cok.e endiselendiren 2 gun bizden ayri kalacak olmasi. Hastaneye almiyolar cocuk. Babasini eve gonderirim arada 15 dk mesafede hastane ama ben gelemicem, trqvma yasayacak diye korkuyorum. Artik akli da eriyor. Insallah senin ilk oglun gibi olur. Buyukler daha uysal oluyor sanki. 2.ler biraz daha zipir oluyor gibi geliyor. Kolay gelsin hepimize.İkinci dogumda cok korkmuştum nasıl olacak nasıl etkilenecek diye. İstediği Bi oyuncağı hazırladım dogumdan sonra yanıma getirdiler bebegin yüzüne bakmadı bunu sana kardeşin getirmiş senin için dedik. Oyuncağı aldı gitti. Eve cıkınca agır agır yaklaştı hiç kıskançlık yapmadı vurma sıkma hiç bişey ama karakteri geregide zarar vermez hiç bişekilde hala aynı 9 yaşında kimseye vurma onun osu var benim niye yok GB hiç Bi cümle duymadım ondan ama 2 numaram tam tersi kıskanç vurur şimdi gözüm ondan çok korkuyor herşeyi dolu dolu yaşıyor. Allahtan abimiz onu engeller sevdirir diye düşünüyorum. Yaşayarak ögrenecegiz.
Hazır mıyım bilmiyorum ama önümde koca bir göbekle dolaşmaktan ve doğurmadın mı sorularından ciddi anlamda sıkıldım. 2 çocukla ilgili endişelerim had safhada zaten. Çocuk psikolojisinde uzman olduğum için ikisi arasında dengeyi bulabileceğimi düşünüyorum. Hamileliğin başından beri 2,5 yaşındaki kızımı hazırlıyorum. Hatta dün kontrolde doktora kardeş doğunca ben kucağıma alacağım, ınga ınga diyecek bende ağlama bebek anne tuvalete gitti geliyor dicem diyorNasilsiniz? Hazir misiniz? Ben degilim. Okudugum kadariyla 2. Cocugu olacak olan hic kimse hazir degil. Hepimizjn ortak endisesi ilk cocugumuzun durumdan etkilenecek olmasi. Hep vicdanimizi kavuracak bu durum, caresi pek yok gibi. Allah iki cocugumuza da saglik versin. Biraz da anlasabilseler kafi. Cunku endiselerimizin bir kismi gercek olacak, kiskanclik yasayacaklar ilk etapta. Yasamiyolarsa daha buyuk bir sorun var bence. Neyse yok mu sancisi olan, suyu gelen? Artik her aksam ayri bir atraksiyon bekliyorum. Benim ince bi sizim var aslinda regl agrisi gibi ama sadece sag kasigimda. Herhalde siradan ağrılardan biri olsa gerek. Kasigim zonkluyor. Dogum sancisi daha cok genele yayilan bir sey olsa gerek.
Evet 37den önce gelirse kendimi suçlu hissedebilirim :) doktorum şimdide gelebilir sorun olmaz diyor ama ana yüreğiBiraz dinlenerek hemen doğum olmasını önleyebilirsin,37 den sonra da risk kalmıyor zaten çok az kalmış:) şuanda da risk yoktur eminimki ama olsun 37 psikolojik sınır sanırım :)
Göbek düşmesi daha yordu gerçekten bide alışmışım yukarıda hissetmeye, herşey aşağıda şimdi tuhaf hissediyorum. Hala zamanım var bencedeKeske son 2 gun olsa bende ki bu anlattiklarin nerden baksan 3 haftadir yasiyorum ben ayni seyleri.. cok yorucu gobek dusmesi bile
Bizim etrafta bebege ait hic esya yok simdi sen yazinca dusundum. Besik hazir yikadik, ama geldiginde kurucaz, 2 dklik is. Kiyafetleri cekmecede. Biberonlar vs uzanamayacagi yerde. Karnimi gordukce babyyyy diyor guluyor ama resmen şok yasayacak çocuk. Ben mi abartiyorum bilmiyorum ama travma olusmaz cocukta insallah.Biraz ağrılı geçiyor bugünler bebek kilo aldıkça aşağıda olan iğne batması artıyorbizim ilk kıskançlık sinyalleri başladı bebeğin eşyalarına önünde vakit ayıramıyoruz ilgiyi kendine çekmeye çalışıyor bebek gelince nolur Allah bilir
Doğum için en yakın ve sağlıklı zamanı istiyorum zaman geçtikçe gözümde büyüyecek herşey.
Doğum sancısı hakkında bilgim yok canım yani şuan ki ağrıları bile yaşamamıştım ben yeni tecrübe ediyorum.
Göbeğin aşağı inmesi nefes alıp vermeyi kolaylaştırır, organlara mideye de iyi gelir diye dğşünmüştüm. O da zorsa vay halimizeKeske son 2 gun olsa bende ki bu anlattiklarin nerden baksan 3 haftadir yasiyorum ben ayni seyleri.. cok yorucu gobek dusmesi bile
İyi geceler kızlar geceler biraz sıkıntı bebek açısından sezeryan olunca.kıyafetler yetti 2 takım koymuştum kendime de ona da 3830 doğduAllah anali babali buyutsun. Saglikla buyusun, yuzu hep gulsun. Huzurlu bir hayati olsun insallah. Allah iyi insanlarla karsilastirsin.
Dogum nasil gecti? Simdi mesgulsundur ama kendine gelince var mi bize onerilerin? Yanina ne aldin ne lazim oldu? Bebis kac kilo dogdu? Goturdugun kiyafetler yetti mi?
Gebelik takvimini bebek takvimine çevirme zamanı gelmiş sankiİyi geceler kızlar geceler biraz sıkıntı bebek açısından sezeryan olunca.kıyafetler yetti 2 takım koymuştum kendime de ona da 3830 doğduDarısı sağlıkla başınıza
Ne guzel ya, insallah desigin gibi dengeyi bulabilirsin. Ben tahammulsuzum, sinirleniyorum anlik parliyorum, bunu kontrol etmeyi ogrenmeye calisiyorum ama kolay degil 35 yillik hadise oyle bir iki ayda cozulmuyor. Kizim bir haftadir evde benimleydi, cok yoruldum, cok sinirlendim. Gelip gidip karnima vuruyor, gobek deligim zonkluyor, ama cocuk da bilerek yapmiyor, beni sevmeye, sarilmaya, sirnasmaya calisirken istemeden yapiyor. Annecim bevek var burda yapma vurma bebek annecim vs derken artik bagirdim sana on kere bebek var dikkat et demedim mi diye. Haliyle surati dustu. Boyle sakin kalmaya calisip calisip cok alakasiz bi anda birden yukseliyorum. Gazli aglayan bebekle uykusuz sekilde ilgilenirken dengeyi pek kuramam gibi geliyor. Degil denge kurmak kizimin psikolojusini bozmam insallah neyime guvenip bu kadar erken 2. Cocuk yaptiysamHazır mıyım bilmiyorum ama önümde koca bir göbekle dolaşmaktan ve doğurmadın mı sorularından ciddi anlamda sıkıldım. 2 çocukla ilgili endişelerim had safhada zaten. Çocuk psikolojisinde uzman olduğum için ikisi arasında dengeyi bulabileceğimi düşünüyorum. Hamileliğin başından beri 2,5 yaşındaki kızımı hazırlıyorum. Hatta dün kontrolde doktora kardeş doğunca ben kucağıma alacağım, ınga ınga diyecek bende ağlama bebek anne tuvalete gitti geliyor dicem diyorAma annem ve kv konusunda endişelerim var. Sürekli kıskanacağı yönünde kendilerini koşullamış durumdalar. Ne kadar konuşursam konuşayım onların öğretileri değişmiyor maalesef. Tek emin olduğum şey ise doğumdan sonra kızlarım ve eşimle başbaşa kalmak istediğim
Ben önünde ütüledim bide biberonlara baktım dezenfekte edilecek kaç parça var falan diye onları görünce direk geldi oyuncaklarını getirdi bunlarla oyna ben izleyeyim diyor artık aklından ne geçiriyorsaBizim etrafta bebege ait hic esya yok simdi sen yazinca dusundum. Besik hazir yikadik, ama geldiginde kurucaz, 2 dklik is. Kiyafetleri cekmecede. Biberonlar vs uzanamayacagi yerde. Karnimi gordukce babyyyy diyor guluyor ama resmen şok yasayacak çocuk. Ben mi abartiyorum bilmiyorum ama travma olusmaz cocukta insallah.
Dogum sancisi icin hep olunca anlarsin, oyle karistirilacak bir agri degil, dogumun basladigini kesin anlarsin diyenlere guveniyorum. Supheye yer birakmicaktir gercek sanci.
Benim döndü. hamikileligin som zamanlarinda ayakkabım sıkıyordu gittim yeni aldım. O zaman olmuştu ayağıma sonradan ödem gittikçe bol oldu ayağımaİlginç bir konuda endişem var ve sizinle paylaşmak istedim
Hamilelikte şişen ayaklarım sebebiyle ayağım 1 numara büyüdü geçen gün biri de bana hmilelik sonrası ayağının eski numarasına dönmediğini söyledi. Böyle kalabiliyomuş. Baya takıldım bu duruma hiçbir ayakkabım olmuyor inş hamişlik sonrası eski haline döner ayaklarım
Gözünüz aydın kavuştunuz ne güzelİyi geceler kızlar geceler biraz sıkıntı bebek açısından sezeryan olunca.kıyafetler yetti 2 takım koymuştum kendime de ona da 3830 doğduDarısı sağlıkla başınıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?