2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım o çayların, hareketlerin sayılarının falan hafta hafta oranları var. Bir anda yüklenme kendine doğum kolay olsun geç olmasın derken de erken doğumu tetiklemek de istemeyiz. Benim de karnımın yanları sıfır çatlar ama hep altı çatlamış ilk gebeliğimde göbekten görmemişim de doğumdan sonra gördüm Biooil kullanıyorum ben çatlak görünümünü azaltır diyor güya ama bilemiyorum ondan mı tüm çatlaklarım belli belirsiz. Benim basenlerim falan çatlamıştı bir de kilo alınca direkt basenden aldığım için herhalde. Neresi büyüyorsa nerede baskı çoksa orayı bol yağlamak lazım.
Benim ilk gebeliğimde çok ödem olmuştu. Yani rahat 3 numara atmıştı ayaklarım. Tabi ki doğumdan sonra 3 numara büyük giymeye başlamadım ama ayak numaram 1 numara büyüdü. Şimdi şöyle oluyormuş. Ayaklar şiştikçe içerdeki kemikler de yayılıyor sonra şişlik iniyor ama kemikler o haliyle kalıyormuş. Benim ayaklarım zaten taraklıydı e biraz daha yayılınca 36,5'tan 37,5'a terfi ettim Skechers falan geniş olduğu için hala 37 oluyor ama çoğu markada hele topukluda falan direkt 38 alıyorum.

Canım bak ben de sezaryen olmuştum odaya geldiğimizde hemen emzirdim sütüm gelmişti. Doktorlar maksimum 1 saate süt geliyor dedi. Bu arada sürün gelmesini engelleyen en önemli şey stres. Sakin ol tamam mı lütfen. Herşey güzel olacak de belki ağrın sızın da olmayacak. Çok kişi de olmuyor. Ben hiç hissetmemiştim mesela olmadı ağrı kesici verirler zaten epidural takılı oluyor bazılarında düğme oluyor hafif ağrın olursa düğmeye basıp kendine ağrı kesici verebiliyorsun onu bi sor sen. Kendini korkutup durma artık. Bence güzel geçecek senin herşey yolunda gidecek.

Bence de en iyisi tek olmak. Gerçi yetişen telefondan da yetişiyor En sinir olduğum da "kıskanıyor mu?" Çocuk zaten tüm antenleri açmış, her gelen kıskanıyor mu diye soruyor. Bunun bir üst levelı da bebeği kötülemek aman sen daha iyisin, yok efendim bu b.klu zaten falan Ay milletin üstüne çocuk psikolojisi bilgisi tozu olsa da atsak

Ben abisi ablası varsa bebeğe ya hiç hediye almam ya ufak bir şey alıp abiye ablaya odaklanırım onlara büyük hediye alırım. Bebeğe zaten bir sürü hediye geliyor, bir de büyüklerden de kalanlar oluyor. Evdeki bir bireye sürekli hediye gelirken kıskanmamak elde değil. Bu atmosferde büyüklere bir hediye gelince acayip seviniyorlar aklınızda bulunsun

Ayyyy ne güzel. Bak kıskandım şimdi bir İstanbul buluşması da yapmayalım mi biz de
Ne güzel olurdu
M Mirune İstanbul yaş 35 doğum tarihi belli değil Erkek Yusuf Agah ismide isim konusunda hala git geller yaşıyoruz ama herhalde bu olacak
İnşallah normal değerlere ulasiriz.
Merhaba kızlar elime teli almam mümkün olmadı çok şükür biz kavuştuk pazartesi günü geceleri biraz zor umarım sağlıkla düzelir.
Gözün aydın. Allah analı babalı büyütsün inşallah. Bebeğin ve sana sağlıklı mutluluklu huzurlu bir hayat dilerim
Kızlar ben dün sabah ipek kızımı kucağıma aldım rabbim sizleri de tez zamanda sağlıkla buluştursun inşallah
Gözün aydın senin de Rabbim sanada bebeğine de sağlık huzur mutluluk versin inşallah. Yakın arkadasımında iki ay önce kızı oldu adı aynı İpek. İkisinin de Bahtları güzel olsun
Rabbimize şükürler olsun tüm doğum yapan arkadaşlarımız ve bebekleri sağlıklılar

Dün Meryem Ana otu aldım kızlar suyum gelirse bı bardak içip öyle hastaneye gitmeyi planlıyorum. Gidene kadar açılmam olur çok zorlanma inşallah evde hazır dursun şişede öneri olsun
Ay bende aldım 40 TL verdim içime oturdu inşallah işe yarar Ebe bize büyük geniş bir kaba koyun daha fazla açılsın dedi ağzı dar kaplara koyman demişti. İçmeyi hiç söylemedi bilmiyorum içebilir miyim korkarım öyle şeylerden doktoruma sormaya da cekiniyorum açıkçası.

İyi geceler kızlar geceler biraz sıkıntı bebek açısından sezeryan olunca.kıyafetler yetti 2 takım koymuştum kendime de ona da 3830 doğduDarısı sağlıkla başınıza
Maşallah canım. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.
Canım ben de bu hamilelikte oğlumu çok yordum ve çok bağırdım çağırdım yavrum içine kapanmaya başladı düzelmeye çalışıyorum ama birden ptlayıveriyor insan. Evet bir de bebek doğumca o ağlarken falan oğlum bişey ister ısrar eder anlamıyor gibi davranırsa çıldırıp ne yaparım bilmiyorum. O kadar masum ki oğlum da o kadar duygusal ki. Onu üzmek hiç istemiyorum. İnşallah güzelce atlatırız bu süreçleri.
Gözünüz Aydın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin canım. Ne güzel herşeye alışıyor insan. Güzelliğini yaşayın
Canım göğüs pedi, kremler, zaten bebeğin herşeyini almışsındır. Ya valla ben kendime küçük valiz kıza küçük valiz hazırladım aklıma geldikçe de içine bişeyler tıkıyorum. Eşim için birşeyler koydum. Hastanede banyo yapacaksan havlunu banyo malzemeni alırsın. Son dakika eklenecek listesi de yaptım kapıya yapıştırdım makyaj çantam hatta aseton ve açık renk oje bile. Süsler vs
Kızlar ben dün sabah ipek kızımı kucağıma aldım rabbim sizleri de tez zamanda sağlıkla buluştursun inşallah
Ne güzel Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah

esesye G greenbirey hayırlı olsun bebişler. Bebiş sayısı arttıkça heyecanlanıyorum yaaa her gün başka bir güzel haber alıyoruz ne güzel Milyaay sizin taburcu haberinizi de alıcaz çok yakında inşallah

M Mirune Robot değiliz ki insanız sonuçta elimizden gelen bu kadar. Hayat da böyle bir şey evde deneyimleyecek çocuklar da bu hayatı. Aklı sağlığı yerinde olan hiçbir anne çocuğunu bile isteye üzmez. Çocuklar da bizim sandığımız gibi aşırı kırılgan değil aslında çok güçlüler her duruma adapte olma hızları bizden çok daha iyi. Bağırdım diye üzülüp psikolojimizi bozacağımıza telafi etmeye bir de güzel anı oluşturmaya odaklansak çok daha onarıcı olacak bence.
Bir de belki bu bebeğin çok uslu olacak, her bebek gazlı sancılı kolik olacak diye bir şart yok sonuçta Göreceksin Allah bir kolaylığını verecek su akacak yolunu bulacak sen de ay boşuna endişe etmişim o kadar diyeceksin

Bende de var ayni korku bulgurdan nedret ederim surekli bulgur pulavi yiyorum son 1 ay bulgur protein bol bol tuketirsen sütün cok olurmuş ve sezeryanli arkadaşlarim yanima süt sagma makinemi almami soyledi uyarmak icin hiç ameliyat olmadim igneden dahi aşiri korkarım ama normal dogumdan nedense daha cok korkuyorum ben oramdan bir insan cikarma fikri midemi bulandiriyor
Dün Meryem Ana otu aldım kızlar suyum gelirse bı bardak içip öyle hastaneye gitmeyi planlıyorum. Gidene kadar açılmam olur çok zorlanma inşallah evde hazır dursun şişede öneri olsun
Canim onu sancin suyun herneyse gelince 7 ayetel kürsi nas felak okuyup suya koycaksin acildikca rahim aciliyormuş biz yigenimde oyle yaptik pıt diye dogurdu eger etkisi varsa suyunu falan icmedi

böylesini ummaktan başka çarem yok, böyle tahammülsüz değildim en azından kızıma karşı değildim, çok dikkat ediyordum. hamilelikle beraber çocuk haliyle halden anlamadığı daha kafası ermediği için tahammül edememeye başladım. aksine çoğu zaman ona da değil kendime kızdım. hep kucağıma alamadım, istediğim gibi ilgilenemedim. ne suçu günahı vardı diye düşünüyorum. ilk 3 yaş ana kuzusu oluyorlar. burada yazmıyorum ama nerdeyse her akşam bir ağlama nöbeti geçiyorum, nasıl olacak nasıl altından kalkıcaz diye. gitsem diemiyorum kalsam kalamıyorum, sıkışmış gibi hissediyorum. çok endişeliyim. mutsuz hissediyorum. dün dedim ki eşime çocuk yarın doğsa doğar ama evde ona ait hiçbir şey yok. hanig odada nasıl kalacağını bile ayarlamadık. kurmadık yatagını tamam o 2 dklık iş ama nerede nasıl düzen kurucaz. sanki hiç doğmayacakmış gibi rahat yaşıyoruz. kafamızda hiçbir plan yok. naptık biz deyip duruyorum. doğsun diye gün sayarken şimdi aklımdaki tek şey endişe.

bundan sonra doğuracak arkadaşlarla anlaşalım. ilk zamanlar zamanınız olmaz, başınız kalabalık olur, bebeğe adaptasyon, emzirmeye çalışma, uykusuzluk... ama geç de olsa 1 hafta sonra da olsa bizi unutmayıp şöyle uzun uzadıya anlatın doğum hikayenizi. bu sayfanın amacı bu değil mi? ben bayılırım uzun uzadıya okumaya. beklentim yüksek ha bilesiniz. işte şu falanca gün şurdaydık şöyle şüphelenmeye başladım, şöyle ağrı oldu, şöyle suyum geldi, hastaneye şu saatte vardık, eşim böyle yaptı, doktor böyle dedi vs. heyecanla bekliyorum.

Yaa hayırlı olsun inşallah sağlıkla büyüsün minnoş ipek.
Ya inan önce böyle düşünüyorum pozitif falan sonra bi anda negatiflik perileri çöküyor üzerime.
İnşallah İnşallah hepimizin çok güzel geçsin. toparlayamadım psikolojik olarak bir kaç güne. Sanırım kendi evinde olmayacak olmam da beni gerecek gibi. Kv nin ev çok küçük üst üste olacağız asla rahat hissetmiyorum burda. O dikişlerle zorlanırım diye korkuyorum rahat hareket edemem diye.

Ben şu anda yiyemiyorum bulguru falan çok yükseltiyor şekerimi. Doktor da son hafta dikkat et yediklerine yükseltme şekerini falan diyince korktum iyice. Süt sağma makinem yok benim. İlla gerekli oluyor mu? Ya da doğumdan hemen sonra süt gelmesi için yiyip içebileceğim bir şey var mı ki?

Hanımlar
Isimlerin karakterlere etkisi varmış.nehir irmak adli çocuklar çok hareketli olur zapt edilmez dediler.
Kutay isimli bebekler/çocuklar yaramaz olur mu?etrafınzda gördünüz mü?
Anaaaaaam Nehir Irmak durmuyorsa Deniz nasıl olur kiiiiii Allah'tan Hale sabit bir şey belki dengeler Hale Deniz olunca Kutay diye bir tanıdığımın oğlu vardı Allahımmmm nasıl ehli keyf bir çocuktu, artık hareketsizlikten kilosu artmıştı da doktor spor önermişti
Teyzesine "Teyzecim ben yatayım sen bana spor yaptır, kolumu bacağımı kaldır" diyordu

Negatifi aklına getirme canım. Her işte vardır bir hayır de

Hadi ya

Katılıyorum buna. Ben kesin ilk gün bile buralarda olurum. Pek uzun uzadıya hikayem olacağını sanmıyorum ama tüm detayları ile anlatırım her şeyi inşallah
Negatifi aklına getirme canım. Her işte vardır bir hayır de
Aynen canım nasip diyorum artık. Napalım

Ben doulama sordum, içilmiyormuş o. Suya atıyoruz o açıldıkça sizin de rahim ağzınızın açıldığını düşünüyoruz dedi. Plesabo etkisi yani tamamen. Bana getirme Abla ben inanmıyorum öyle şeylere boşuna ziyan olmasın desem mi diye düşünüyorum Sonradan da kadına ayıp mı olur benlik bir şey değil ne de olsa diyorum henüz karar vermedim

Onun yerine hurma kaynat iç, karanfil+tarçın+zencefil kaynat iç en azından gerçekten içeriğindeki maddeler rahim kasılmalarını destekliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…