Canım o çayların, hareketlerin sayılarının falan hafta hafta oranları var. Bir anda yüklenme kendine doğum kolay olsun geç olmasın derken de erken doğumu tetiklemek de istemeyiz. Benim de karnımın yanları sıfır çatlar ama hep altı çatlamış ilk gebeliğimde göbekten görmemişim de doğumdan sonra gördümSon 2 gündür karnım baya bi aşağıya indi, karnımın üstü boş, ayakları göbek deliğimde. Önceden ayakta, yürürken acırdı aşağısı şimdi otururken bile sızlıyor bişeyler değiyor gibi oraya. İşe gitmeyince kremlenmeyide unuttum 3-4 gün tembellikten, bebekte aşağıda indikçe alt karnımda çatlak olmuşkısa kısa bikaç çizgi umarım iyileşir toparlar yada görüntüsü azalır öyle bir ihtimal varsa çayımı içiyodum topa çıkıyodum doktorum tamam demişti ama karnımı görünce korktum ben daha 36yı doldurmadım acele etmemeye karar verdim, erkenden gelmesin bebiş
Benim ilk gebeliğimde çok ödem olmuştu. Yani rahat 3 numara atmıştı ayaklarım. Tabi ki doğumdan sonra 3 numara büyük giymeye başlamadım ama ayak numaram 1 numara büyüdü. Şimdi şöyle oluyormuş. Ayaklar şiştikçe içerdeki kemikler de yayılıyor sonra şişlik iniyor ama kemikler o haliyle kalıyormuş. Benim ayaklarım zaten taraklıydı e biraz daha yayılınca 36,5'tan 37,5'a terfi ettimİlginç bir konuda endişem var ve sizinle paylaşmak istedim
Hamilelikte şişen ayaklarım sebebiyle ayağım 1 numara büyüdü geçen gün biri de bana hmilelik sonrası ayağının eski numarasına dönmediğini söyledi. Böyle kalabiliyomuş. Baya takıldım bu duruma hiçbir ayakkabım olmuyor inş hamişlik sonrası eski haline döner ayaklarım
Canım bak ben de sezaryen olmuştum odaya geldiğimizde hemen emzirdim sütüm gelmişti. Doktorlar maksimum 1 saate süt geliyor dedi. Bu arada sürün gelmesini engelleyen en önemli şey stres. Sakin ol tamam mı lütfen. Herşey güzel olacak de belki ağrın sızın da olmayacak. Çok kişi de olmuyor. Ben hiç hissetmemiştim mesela olmadı ağrı kesici verirler zaten epidural takılı oluyor bazılarında düğme oluyor hafif ağrın olursa düğmeye basıp kendine ağrı kesici verebiliyorsun onu bi sor sen. Kendini korkutup durma artık. Bence güzel geçecek senin herşey yolunda gidecek.Valla inan bilmiyorum. Sanırım beni ameliyat kesi vs korkutuyor. Aşırı gerildim.alıştıramıyorum kendimi bir türlü. Ya sütüm hemen gelmezse çok acı çeker bebeğimle ilgilenemezsem falan diye korkuyorum.
Bence de en iyisi tek olmak. Gerçi yetişen telefondan da yetişiyorHazır mıyım bilmiyorum ama önümde koca bir göbekle dolaşmaktan ve doğurmadın mı sorularından ciddi anlamda sıkıldım. 2 çocukla ilgili endişelerim had safhada zaten. Çocuk psikolojisinde uzman olduğum için ikisi arasında dengeyi bulabileceğimi düşünüyorum. Hamileliğin başından beri 2,5 yaşındaki kızımı hazırlıyorum. Hatta dün kontrolde doktora kardeş doğunca ben kucağıma alacağım, ınga ınga diyecek bende ağlama bebek anne tuvalete gitti geliyor dicem diyorAma annem ve kv konusunda endişelerim var. Sürekli kıskanacağı yönünde kendilerini koşullamış durumdalar. Ne kadar konuşursam konuşayım onların öğretileri değişmiyor maalesef. Tek emin olduğum şey ise doğumdan sonra kızlarım ve eşimle başbaşa kalmak istediğim
Ne güzel olurduAyyyy ne güzel. Bak kıskandım şimdi bir İstanbul buluşması da yapmayalım mi biz de
M Mirune İstanbul yaş 35 doğum tarihi belli değil Erkek Yusuf Agah ismide isim konusunda hala git geller yaşıyoruz ama herhalde bu olacak@tarhanabulgur @grpaysgl @Salaynu @caglaus @Emelerva H Humpdumplady @Zeyno2734 @mey94 @agustos72 @tpk35 @peeony @asuella @HAYALKIZ @Liveyourlife şehriniz, yaşınız, doğum yapacağınız tarih, bebeğinizin cinsiyeti ve ismi belliyse ilk sayfadaki listeye yazmam için paylaşır mısınız?
İnşallah normal değerlere ulasiriz.Aslında yiyoruz yani dikkat ediyoruz illaki ben bu ara kavun karpuza dadandim direk onu soyleyince düzensiz yemek ve karpuz diye hemen dedim yalan yok diye1 hafta sonrada benim var kontrol en azından normal değere ulasaak bari fazlada gözüm yok sağlıkla doğsunlar da en önemlisi o
Gözün aydınMerhaba kızlar elime teli almam mümkün olmadı çok şükür biz kavuştuk pazartesi günügeceleri biraz zor umarım sağlıkla düzelir.
Gözün aydın senin deKızlar ben dün sabah ipek kızımı kucağıma aldım rabbim sizleri de tez zamanda sağlıkla buluştursun inşallah
Ay bende aldım 40 TL verdim içime oturdu inşallah işe yararDün Meryem Ana otu aldım kızlar suyum gelirse bı bardak içip öyle hastaneye gitmeyi planlıyorum. Gidene kadar açılmam olur çok zorlanma inşallah evde hazır dursun şişede öneri olsun
Maşallah canım. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.İyi geceler kızlar geceler biraz sıkıntı bebek açısından sezeryan olunca.kıyafetler yetti 2 takım koymuştum kendime de ona da 3830 doğduDarısı sağlıkla başınıza
Canım ben de bu hamilelikte oğlumu çok yordum ve çok bağırdım çağırdım yavrum içine kapanmaya başladı düzelmeye çalışıyorum ama birden ptlayıveriyor insan. Evet bir de bebek doğumca o ağlarken falan oğlum bişey ister ısrar eder anlamıyor gibi davranırsa çıldırıp ne yaparım bilmiyorum. O kadar masum ki oğlum da o kadar duygusal ki. Onu üzmek hiç istemiyorum. İnşallah güzelce atlatırız bu süreçleri.Ne guzel ya, insallah desigin gibi dengeyi bulabilirsin. Ben tahammulsuzum, sinirleniyorum anlik parliyorum, bunu kontrol etmeyi ogrenmeye calisiyorum ama kolay degil 35 yillik hadise oyle bir iki ayda cozulmuyor. Kizim bir haftadir evde benimleydi, cok yoruldum, cok sinirlendim. Gelip gidip karnima vuruyor, gobek deligim zonkluyor, ama cocuk da bilerek yapmiyor, beni sevmeye, sarilmaya, sirnasmaya calisirken istemeden yapiyor. Annecim bevek var burda yapma vurma bebek annecim vs derken artik bagirdim sana on kere bebek var dikkat et demedim mi diye. Haliyle surati dustu. Boyle sakin kalmaya calisip calisip cok alakasiz bi anda birden yukseliyorum. Gazli aglayan bebekle uykusuz sekilde ilgilenirken dengeyi pek kuramam gibi geliyor. Degil denge kurmak kizimin psikolojusini bozmam insallah neyime guvenip bu kadar erken 2. Cocuk yaptiysam
Gözünüz Aydın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin canım. Ne güzel herşeye alışıyor insan. Güzelliğini yaşayınAncak girebildim buralara dün suni sancıyla doğumum başlatıldı zorlu bir süreçti cok şükür ki sezeryana donmeden doğum gerçekleşti bugün evimize geldik bebişle ilgileniyorum emzirmek vs ilk deneyim olunca oldukça zor geldi ama tarifsiz bir duygu buİnsallah herkes bebeğini sağlıkla kucağına alır bizde durumlar böyle
Canım göğüs pedi, kremler, zaten bebeğin herşeyini almışsındır. Ya valla ben kendime küçük valiz kıza küçük valiz hazırladım aklıma geldikçe de içine bişeyler tıkıyorum. Eşim için birşeyler koydum. Hastanede banyo yapacaksan havlunu banyo malzemeni alırsın. Son dakika eklenecek listesi de yaptım kapıya yapıştırdım makyaj çantam hatta aseton ve açık renk oje bile. Süsler vskizlar cuma günü nasip olursa dogumum olacak çantanızda neler vardı ben sanki bisiler unuttum gibi şunu unutma.sakin dediğiniz bişi varmi ikinci bebeğim.olmasina rağmen son iki gündür kafami toplayamiyirum bir türlü heyecan değil korku değil.garip.bi his aldı beni.
Ne güzelKızlar ben dün sabah ipek kızımı kucağıma aldım rabbim sizleri de tez zamanda sağlıkla buluştursun inşallah
Bende de var ayni korku bulgurdan nedret ederim surekli bulgur pulavi yiyorum son 1 ay bulgur protein bol bol tuketirsen sütün cok olurmuş ve sezeryanli arkadaşlarim yanima süt sagma makinemi almami soyledi uyarmak icin hiç ameliyat olmadim igneden dahi aşiri korkarım ama normal dogumdan nedense daha cok korkuyorum ben oramdan bir insan cikarma fikri midemi bulandiriyorValla inan bilmiyorum. Sanırım beni ameliyat kesi vs korkutuyor. Aşırı gerildim.alıştıramıyorum kendimi bir türlü. Ya sütüm hemen gelmezse çok acı çeker bebeğimle ilgilenemezsem falan diye korkuyorum.
Canim onu sancin suyun herneyse gelince 7 ayetel kürsi nas felak okuyup suya koycaksin acildikca rahim aciliyormuş biz yigenimde oyle yaptik pıt diye dogurdu eger etkisi varsaDün Meryem Ana otu aldım kızlar suyum gelirse bı bardak içip öyle hastaneye gitmeyi planlıyorum. Gidene kadar açılmam olur çok zorlanma inşallah evde hazır dursun şişede öneri olsun
böylesini ummaktan başka çarem yok, böyle tahammülsüz değildim en azından kızıma karşı değildim, çok dikkat ediyordum. hamilelikle beraber çocuk haliyle halden anlamadığı daha kafası ermediği için tahammül edememeye başladım. aksine çoğu zaman ona da değil kendime kızdım. hep kucağıma alamadım, istediğim gibi ilgilenemedim. ne suçu günahı vardı diye düşünüyorum. ilk 3 yaş ana kuzusu oluyorlar. burada yazmıyorum ama nerdeyse her akşam bir ağlama nöbeti geçiyorum, nasıl olacak nasıl altından kalkıcaz diye. gitsem diemiyorum kalsam kalamıyorum, sıkışmış gibi hissediyorum. çok endişeliyim. mutsuz hissediyorum. dün dedim ki eşime çocuk yarın doğsa doğar ama evde ona ait hiçbir şey yok. hanig odada nasıl kalacağını bile ayarlamadık. kurmadık yatagını tamam o 2 dklık iş ama nerede nasıl düzen kurucaz. sanki hiç doğmayacakmış gibi rahat yaşıyoruz. kafamızda hiçbir plan yok. naptık biz deyip duruyorum. doğsun diye gün sayarken şimdi aklımdaki tek şey endişe.M Mirune Robot değiliz ki insanız sonuçta elimizden gelen bu kadar. Hayat da böyle bir şey evde deneyimleyecek çocuklar da bu hayatı. Aklı sağlığı yerinde olan hiçbir anne çocuğunu bile isteye üzmez. Çocuklar da bizim sandığımız gibi aşırı kırılgan değil aslında çok güçlüler her duruma adapte olma hızları bizden çok daha iyi. Bağırdım diye üzülüp psikolojimizi bozacağımıza telafi etmeye bir de güzel anı oluşturmaya odaklansak çok daha onarıcı olacak bence.
Bir de belki bu bebeğin çok uslu olacak, her bebek gazlı sancılı kolik olacak diye bir şart yok sonuçtaGöreceksin Allah bir kolaylığını verecek su akacak yolunu bulacak sen de ay boşuna endişe etmişim o kadar diyeceksin
Hayırlı olsuuuuuuuuun. Hoşgelmiş İpek kızKızlar ben dün sabah ipek kızımı kucağıma aldım rabbim sizleri de tez zamanda sağlıkla buluştursun inşallah
Yaa hayırlı olsun inşallahKızlar ben dün sabah ipek kızımı kucağıma aldım rabbim sizleri de tez zamanda sağlıkla buluştursun inşallah
Ya inan önce böyle düşünüyorum pozitif falan sonra bi anda negatiflik perileri çöküyor üzerime.Canım bu kötü dusunceleri unut. Kötüyü çağrıştırma.
İlk sezeryan olacak sen değilsin. Birçok kadın bu yoldan geçti sen iyi düşün. Aci cekmeyecegini kucağına bebeğini alınca direkt emzirme yapacağını düşün.
Banada sezeryan dedi bende normalden korkuyordum. Helede biri bebek cikamadifi için kolunu kırdılar sakar kaldı filan yazmışlardı Allah muhafaza böyle olacagina.
Bütün kötü şeyleri unut kucağına alıp emzirdigini hayal et hemen
İnşallah İnşallah hepimizin çok güzel geçsin.Canım bak ben de sezaryen olmuştum odaya geldiğimizde hemen emzirdim sütüm gelmişti. Doktorlar maksimum 1 saate süt geliyor dedi. Bu arada sürün gelmesini engelleyen en önemli şey stres. Sakin ol tamam mı lütfen. Herşey güzel olacak de belki ağrın sızın da olmayacak. Çok kişi de olmuyor. Ben hiç hissetmemiştim mesela olmadı ağrı kesici verirler zaten epidural takılı oluyor bazılarında düğme oluyor hafif ağrın olursa düğmeye basıp kendine ağrı kesici verebiliyorsun onu bi sor sen. Kendini korkutup durma artık. Bence güzel geçecek senin herşey yolunda gidecek.
yaş, şehir, bebeğin cinsiyeti ve adını alabilir miyim?Benimde ekle canim
Ben şu anda yiyemiyorum bulguru falan çok yükseltiyor şekerimi. Doktor da son hafta dikkat et yediklerine yükseltme şekerini falan diyince korktum iyice. Süt sağma makinem yok benim. İlla gerekli oluyor mu? Ya da doğumdan hemen sonra süt gelmesi için yiyip içebileceğim bir şey var mı ki?Bende de var ayni korku bulgurdan nedret ederim surekli bulgur pulavi yiyorum son 1 ay bulgur protein bol bol tuketirsen sütün cok olurmuş ve sezeryanli arkadaşlarim yanima süt sagma makinemi almami soyledi uyarmak icin hiç ameliyat olmadim igneden dahi aşiri korkarım ama normal dogumdan nedense daha cok korkuyorum ben oramdan bir insan cikarma fikri midemi bulandiriyor
Anaaaaaam Nehir Irmak durmuyorsa Deniz nasıl olur kiiiiiiHanımlar
Isimlerin karakterlere etkisi varmış.nehir irmak adli çocuklar çok hareketli olur zapt edilmez dediler.
Kutay isimli bebekler/çocuklar yaramaz olur mu?etrafınzda gördünüz mü?
Negatifi aklına getirme canım. Her işte vardır bir hayır deYaa hayırlı olsun inşallahsağlıkla büyüsün minnoş ipek.
Ya inan önce böyle düşünüyorum pozitif falan sonra bi anda negatiflik perileri çöküyor üzerime.
İnşallah İnşallah hepimizin çok güzel geçsin.toparlayamadım psikolojik olarak bir kaç güne. Sanırım kendi evinde olmayacak olmam da beni gerecek gibi. Kv nin ev çok küçük üst üste olacağız asla rahat hissetmiyorum burda. O dikişlerle zorlanırım diye korkuyorum rahat hareket edemem diye.
Hadi yaAnaaaaaam Nehir Irmak durmuyorsa Deniz nasıl olur kiiiiiiAllah'tan Hale sabit bir şey belki dengeler Hale Deniz olunca Kutay diye bir tanıdığımın oğlu vardı Allahımmmm nasıl ehli keyf bir çocuktu, artık hareketsizlikten kilosu artmıştı da doktor spor önermişti
Teyzesine "Teyzecim ben yatayım sen bana spor yaptır, kolumu bacağımı kaldır" diyordu
Katılıyorum buna. Ben kesin ilk gün bile buralarda olurum. Pek uzun uzadıya hikayem olacağını sanmıyorum ama tüm detayları ile anlatırım her şeyi inşallahbundan sonra doğuracak arkadaşlarla anlaşalım. ilk zamanlar zamanınız olmaz, başınız kalabalık olur, bebeğe adaptasyon, emzirmeye çalışma, uykusuzluk... ama geç de olsa 1 hafta sonra da olsa bizi unutmayıp şöyle uzun uzadıya anlatın doğum hikayenizi. bu sayfanın amacı bu değil mi? ben bayılırım uzun uzadıya okumaya. beklentim yüksek ha bilesiniz. işte şu falanca gün şurdaydık şöyle şüphelenmeye başladım, şöyle ağrı oldu, şöyle suyum geldi, hastaneye şu saatte vardık, eşim böyle yaptı, doktor böyle dedi vs. heyecanla bekliyorum.
Aynen canım nasip diyorum artık. NapalımNegatifi aklına getirme canım. Her işte vardır bir hayır de
Ben doulama sordum, içilmiyormuş o. Suya atıyoruz o açıldıkça sizin de rahim ağzınızın açıldığını düşünüyoruz dedi. Plesabo etkisi yani tamamen. Bana getirme Abla ben inanmıyorum öyle şeylere boşuna ziyan olmasın desem mi diye düşünüyorumDün Meryem Ana otu aldım kızlar suyum gelirse bı bardak içip öyle hastaneye gitmeyi planlıyorum. Gidene kadar açılmam olur çok zorlanma inşallah evde hazır dursun şişede öneri olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?