Amazondan alacaktim, aciklamalarinda nasil icilecegi bilgisi bile varBen doulama sordum, içilmiyormuş o. Suya atıyoruz o açıldıkça sizin de rahim ağzınızın açıldığını düşünüyoruz dedi. Plesabo etkisi yani tamamen. Bana getirme Abla ben inanmıyorum öyle şeylere boşuna ziyan olmasın desem mi diye düşünüyorumSonradan da kadına ayıp mı olur benlik bir şey değil ne de olsa diyorum henüz karar vermedim
Onun yerine hurma kaynat iç, karanfil+tarçın+zencefil kaynat iç en azından gerçekten içeriğindeki maddeler rahim kasılmalarını destekliyor.
Senin hikayen en cok merak ettiklerimden biri zaten. 10 gun kaldi. Belki daha da az. Heyecan doruktaKatılıyorum buna. Ben kesin ilk gün bile buralarda olurum. Pek uzun uzadıya hikayem olacağını sanmıyorum ama tüm detayları ile anlatırım her şeyi inşallah
Aynen canım nasip diyorum artık. Napalım
Sorma bence doktora zaten gına gelmiştir bu konudanAy bende aldım 40 TL verdim içime oturdu inşallah işe yararEbe bize büyük geniş bir kaba koyun daha fazla açılsın dedi ağzı dar kaplara koyman demişti. İçmeyi hiç söylemedi bilmiyorum içebilir miyim korkarım öyle şeylerden doktoruma sormaya da cekiniyorum açıkçası.
İnan ben bile çok merak ediyorum.Senin hikayen en cok merak ettiklerimden biri zaten. 10 gun kaldi. Belki daha da az. Heyecan dorukta
Bak başka etkileri vardır ona bir şey demem, içeriğindeki maddeler ağrılara iyi gekiyoedurr vs.Amazondan alacaktim, aciklamalarinda nasil icilecegi bilgisi bile varicen iciyor valla. Daha cok kisirlik icin regl agrisi icin fln demis
Hanımlar
Isimlerin karakterlere etkisi varmış.nehir irmak adli çocuklar çok hareketli olur zapt edilmez dediler.
Kutay isimli bebekler/çocuklar yaramaz olur mu?etrafınzda gördünüz mü?
Melodinin bebek çikolataları arasında safari temalı mıknatıslı olan da var bi arkadaşım almamış hastaneye gelenlere onu vermiş eve gelenlere özel yaptırdığından vermişti o da çok güzel tavsiye ederim. Melodi çikolatayı çok seviyorum valla ben de evde misafir için kahve yanına özellikle yarısı sütlü yarısı bitter olan modeli var hep ondan alırım.
Hahah şu yazdıkların o ladar doğru ki. Babaannem duvarda Arapça yazıyor diye durup dua eden insan. Halbuki ki Arapça yazıda bambaşka şeyler yazıyor.Bak başka etkileri vardır ona bir şey demem, içeriğindeki maddeler ağrılara iyi gekiyoedurr vs.
Ama suya attığım ot açıldıkça benim rahim ağzıma nasıl etki etsin. Aromaterapik bir şey de değil öyle olsa yine mantıklı gelirdi. Dediğim gibi plesabo etkisi tamamen o da inanana.
Bizim milletimize göre Suudi Arabistan komple mübarek, hatta kesmiyor bütün Arap ülkeleri mübarek. Oralardan gelen her şey şifalı. Ay ben birine bir komşu iftara çağırdığında Cezayir'den meyve suyu götürmüştüm. Kadın poşette Arapça yaziyor diye atmamışErtesi sene yine iftara çağırınca sordu bana ben bunu atamadım diye dedim Teyze Allah hayrını versin adres ve marka yazıyor orada ayet değil ya at çöpe gitsin
Ben doktora sordum öyle başladım, ama o da etki etmeyeceğini biliyor bence ondan iç dedi. Etkisi vardır doğuma elbet ama düşük heralde. Ben bio oil, lierac, kakao yağı karışık kullandım Elime hangisi geldiyse. Çok su içiyorum ona da güvendim, bu ara havuza girdim havuzdan sonra da yağlanmadım ondan mı çatladım anlamadım. Telefonuma anımsatıcı kurdum artık, kalça, üst bacak, göbek, yanlar yağlanıyorumCanım o çayların, hareketlerin sayılarının falan hafta hafta oranları var. Bir anda yüklenme kendine doğum kolay olsun geç olmasın derken de erken doğumu tetiklemek de istemeyiz. Benim de karnımın yanları sıfır çatlar ama hep altı çatlamış ilk gebeliğimde göbekten görmemişim de doğumdan sonra gördümBiooil kullanıyorum ben çatlak görünümünü azaltır diyor güya ama bilemiyorum ondan mı tüm çatlaklarım belli belirsiz. Benim basenlerim falan çatlamıştı bir de kilo alınca direkt basenden aldığım için herhalde. Neresi büyüyorsa nerede baskı çoksa orayı bol yağlamak lazım.
Benim ilk gebeliğimde çok ödem olmuştu. Yani rahat 3 numara atmıştı ayaklarım. Tabi ki doğumdan sonra 3 numara büyük giymeye başlamadım ama ayak numaram 1 numara büyüdü. Şimdi şöyle oluyormuş. Ayaklar şiştikçe içerdeki kemikler de yayılıyor sonra şişlik iniyor ama kemikler o haliyle kalıyormuş. Benim ayaklarım zaten taraklıydı e biraz daha yayılınca 36,5'tan 37,5'a terfi ettimSkechers falan geniş olduğu için hala 37 oluyor ama çoğu markada hele topukluda falan direkt 38 alıyorum.
Patronumun kızlarının birinin adı nehir diğeri ırmakHanımlar
Isimlerin karakterlere etkisi varmış.nehir irmak adli çocuklar çok hareketli olur zapt edilmez dediler.
Evet ben çok inanıyorum buna. Mesela Azra ismindeki kızlar da aşırı yaramaz. Ne kadar Azra tanıdıysam öyleydi. Nette yazıyor bir araştır bakalım. Ben isim koyacağımız zaman araştırmıştım baya. Harf harf karakteristik özelliklerine bakmıştımHanımlar
Ben içildiğini bilmiyordum ya, instada ebeler suya koyun yazıyorlardı için diyeni görmemiştimDün Meryem Ana otu aldım kızlar suyum gelirse bı bardak içip öyle hastaneye gitmeyi planlıyorum. Gidene kadar açılmam olur çok zorlanma inşallah evde hazır dursun şişede öneri olsun
Zararlıymış diye duymuştum. Bence içmeye gerek yok. Sonuçta ne olduğunu bilmiyorsun bebeğe zarar verebilir.Ben içildiğini bilmiyordum ya, instada ebeler suya koyun yazıyorlardı için diyeni görmemiştim
Hastanelerde oluyor makine, hastaneye yada doktora sorarsın. Ben sordum bizde var hatta çok iyi getirme sen dediBen şu anda yiyemiyorum bulguru falan çok yükseltiyor şekerimi. Doktor da son hafta dikkat et yediklerine yükseltme şekerini falan diyince korktum iyice. Süt sağma makinem yok benim. İlla gerekli oluyor mu? Ya da doğumdan hemen sonra süt gelmesi için yiyip içebileceğim bir şey var mı ki?
Bence isin sirri buna takip stres olmamak. Ben hic sut konusunda endiselendigimi hatirlamiyorum. Normal isleyis bebek dogar ve sen emzirirsin diye bildigimden emzirebilecek miyim sutum gelecek mi diye uzerine disunmedim dahi. Gercekten de dogumdan sonra hemen emzirdim. O an durup dusundum emiyor ama sut var mi ki bende diye. Ebe meme ucumu sıktı aman Allahim sut geliyor sari sari. Oha bu benden mi cikiyor, mucize gibi memelerim sut uretiyor diye dusundugumu hatirliyorum. Sonrasinda da sutum var mi yetiyor mu dusunmedim. Emzirdim her istediginde emzirdim. Ne kadar emzirirsen sutun o kadar geliyor. Çünkü emzirdikce meme ihtiyac oldugunu fark edip o an ici bossa bile sut uretmeye devam ediyor. Kisacasi bana gore isin sirri cok da stres olmamak isi memelere birakmak. Uyumanin ve su icmenin arti etkileri oluyor, orasi yadsinamaz. Premature durumlarda sutle ilgili sorunlar yasanabiliyor orasi ayri konu. Su an biz o kismi gectik cok sukur yani sen canını sıkma sutun gelir.Ben şu anda yiyemiyorum bulguru falan çok yükseltiyor şekerimi. Doktor da son hafta dikkat et yediklerine yükseltme şekerini falan diyince korktum iyice. Süt sağma makinem yok benim. İlla gerekli oluyor mu? Ya da doğumdan hemen sonra süt gelmesi için yiyip içebileceğim bir şey var mı ki?
Haha onu caglaus yazdi ama ota degil, mama sandalyesine diyormus zararliymis diye. Bu baslikta okuduysan diye soyluyorum. Bir yanlis anlasilma olmustu.Zararlıymış diye duymuştum. Bence içmeye gerek yok. Sonuçta ne olduğunu bilmiyorsun bebeğe zarar verebilir.
Sorayım o zaman haftaya. Bende mochi nin pompası var yeterli olmaz o herhalde.Hastanelerde oluyor makine, hastaneye yada doktora sorarsın. Ben sordum bizde var hatta çok iyi getirme sen dedi
Ay inşallahBence isin sirri buna takip stres olmamak. Ben hic sut konusunda endiselendigimi hatirlamiyorum. Normal isleyis bebek dogar ve sen emzirirsin diye bildigimden emzirebilecek miyim sutum gelecek mi diye uzerine disunmedim dahi. Gercekten de dogumdan sonra hemen emzirdim. O an durup dusundum emiyor ama sut var mi ki bende diye. Ebe meme ucumu sıktı aman Allahim sut geliyor sari sari. Oha bu benden mi cikiyor, mucize gibi memelerim sut uretiyor diye dusundugumu hatirliyorum. Sonrasinda da sutum var mi yetiyor mu dusunmedim. Emzirdim her istediginde emzirdim. Ne kadar emzirirsen sutun o kadar geliyor. Çünkü emzirdikce meme ihtiyac oldugunu fark edip o an ici bossa bile sut uretmeye devam ediyor. Kisacasi bana gore isin sirri cok da stres olmamak isi memelere birakmak. Uyumanin ve su icmenin arti etkileri oluyor, orasi yadsinamaz. Premature durumlarda sutle ilgili sorunlar yasanabiliyor orasi ayri konu. Su an biz o kismi gectik cok sukur yani sen canını sıkma sutun gelir.
Yine mi aynı konuHaha onu caglaus yazdi ama ota degil, mama sandalyesine diyormus zararliymis diye. Bu baslikta okuduysan diye soyluyorum. Bir yanlis anlasilma olmustu.
Patronumun kızlarının birinin adı nehir diğeri ırmak13-15 yaşlarındalar ama görsen benden büyük gibi tavırları evde gizli gizli partileme, dışarda insanlarla kavgaları filan baya olaylılar :) iki kardeş birbirini bile sakatlamıştı bi influencerın kızının adı da nehir yerinde durmuyordu. Dediğin doğru olabilir
Teşekkür ederiz teyzesiNormalde isimli takımları pek sevmem aşırı süslü taşlı falan oluyor ama buna bayıldım. Çok şık çok kibar olmuşBaskı dimi? İsmi de pek güzelmiş kızımızın
@sevimlican tarif efsane hem yuvarlama ya bile gerek yok tam benlikŞekil vermekten nefret ederim. Cezayir'de kahvaltılar Fransız usulü sütlü kahve ve kurabiye ile bunu eşime yapıcam kahvaltıya inşallah.
Cezayir'de de Allah'ım bir kurabiye yapıyorlar sanırsın kurabiye değil gelin başıKurabiyenin kendi süslü, bir de altına tüldü süslü kağıttı bir sürü şey koyuyorlar. Doğum için yaptırdım eşim sağ salim getirebilirse buraya da atarım fotoları inşallah
Bende aldım 20 TL..Ay bende aldım 40 TL verdim içime oturdu inşallah işe yararEbe bize büyük geniş bir kaba koyun daha fazla açılsın dedi ağzı dar kaplara koyman demişti. İçmeyi hiç söylemedi bilmiyorum içebilir miyim korkarım öyle şeylerden doktoruma sormaya da cekiniyorum açıkçası.
Mochiyi bende koydum valize, ama o pompa gibi değil daha çok emzirirken diğerinden gelen sütü toplamak için. Ama çok etkili bişey gibi, yanımdan hiç ayırmam :)Sorayım o zaman haftaya. Bende mochi nin pompası var yeterli olmaz o herhalde.
Ay inşallahmümkün olduğunca tentene temas ettirip emzireceğim sanırım öyle olunca da artıyormuş süt. Hepimizin bol bol sütü olsun inşallah
Yine mi aynı konugeçen gün çok gülmüştüm ona.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?