- 2 Aralık 2018
- 4.392
- 4.625
- 133
Sormasi ayip nasil anladin ?Nisanin kalan kismi geldi. Ben diyordum zaten bir kismi gelmedi daha diye. Artik tamamen geldigine eminim. 24 saat içinde bekliyorum artik
Cunku baska bir sey olamaz. Bildigin lop.diye gelen yumurta aki gibi sarimsi sumukumsu bir sey. Zaten hissediyorsun agir bir sey aktigini, ben oyle gittim tuvalete. Kucuk parcalar halinde gelmisti 4 kez, simdiki ise o dordunun toplami kadardi, daha coktu, artik bittigine eminim.Yahu geri kalan kısmı olduğunu nasıl anladın peki?
Soran: nişan görmeyen masum köylü
Cok sevindim@cemre_naz M Mirune Normal doğumda açlık olayını konuşmuşsunuz. Doktorum bana doğuma gelirken sevdiğin yiyecekleri getir. Kuruyemiş , sarma, sevdiğin kurabiye falan varsa dediDoğumda aç kalinmasını asla istemiyor. Sonuçta çok büyük bir efor sarfediliyor bazen saatler sürüyor aç susuz kalınca takati kalmıyor insanın. Doğal doğum kitabında da bu konu vardı artık anestezi ilaçları eskisi gibi hastaları kusturmuyor, acil sezaryene dönülse de tok olmak sorun teşkil etmiyor yazıyordu.
2. Cocukta evde biraktigimi daha cok dusundum öptüm kokladim zırlayarak gittim 2 yaş 3 ay var aralarinda daha kucuk biseyden haberi yoktu .. simdi 2 cocuk birakicam ama yine icim rahat büyüdüler akillari eriyo herseyeÖzlem öz diye bi kadın var instada dogum vlogunda diğer kızını evde bırakırken doguma gitmeden önce cok aglamıstı o geldi aklıma demekki her 2. Doguma giden anne yaşıyor bu hissi cok doğal çok güzel bişey, bi de gebelikten dolayı hormonlar tavan duygularımızı çok yogun yaşıyoruz kontrol edemiyoruz, sıkma canını gayet normal seyler
Oyy naşallahGeçen hafta 3050 kiloydu yarın tekrar kontrolümüz var bakalım ne diyecek doktor 2 haftadır da nst de kasılma oluyor halbuki 100 lere kadar çıkan ama hala bir doğum belirtisi yok
Kızlar 18.56da doğurdum detayları yazarım inşallah darısı başınıza inşallah
❤Kızlar ben doğum yaptım
Sabah işe gittim
Suyum geldi iş yerinde
Apar topar hastaneye getirdiler
Öğlen 2.30 da doğdu
Hastanedeyim
Uslu dursun minnak bey 2 hafta daha ay daha benim mobilyalarda gelmemis bebeginkiler hazirda daha banyo dolabinin kapaklarini bugün sipariş edicem diyor kocam bey tehdit ettim az önce kendisini cabuk getirsin diyeYarin doktor kontrolü ve nst günü. Umarim bebekim uslu uslu duruyordur da bekleriz zamanınıBu hafta mobilyalarım da gelecek inşallah. Çok heyecanlıyım
Yaa gözünaydin canim insallah hemen toparlanirsincanlarım ben doğum yaptım cuma günü güzeller güzeli bı kızım oldu sezeryanim biraz sıkıntılı geçti maalesef kimseyi olumsuz etkilemek istemem herşeye rağmen mis kokusu dünyaya bedel.... evimizdeyiz ağrılarım var hala girip haber veremedim.merak eden arkadaslarim olmuş hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...
Yalan bacimm yalan inanmaaa 42 haftayi buluyoo sen aldanma yalaannKızlar takip edemiyorum pek, eşim geldi her gün bir yere gidiyoruz. Aradan aradan okudum muhabbetlerden de geri kalıyorum diye de aklım hep burada aslındaNeyse en azından sizi habersiz bırakmayayım.
Dün doktor kontrolüm.vardi 37+6 idim. Hale Deniz şimdiden 3.5 kiloyu çoktan geçmişDoktor her türlü 4 kg bir çocuk doğuracaksın, kendini hazırla dedi
Bundan sonra kontrole çağırmadı, artık doğuma gelirsin dedi. Bu 2. Doğumun ilki gibi 42. haftaları bulmaz muhtemelen dedi. NTS'de 2 tane dağ görüntüsü vardı. Sancıların çıkmış ama hissetmiyorsun dimi dedi. Yok dedim sadece alttan baskı oluyor. Perine masajı, adaçayı, yürüyüş vs. Tavsiye etti. Alt taraflari komple bolca yağla her gün dedi. Hurma ye ama çok abartma dedi galiba iri bebek olduğundan. Çuha çiçeği kapsülünü sordum gün aşırı atabilirsin bu haftada dedi. 40. Haftada hala doğurmamış olursan gel alttan bir uyarı veririm, o da çok etkili oluyor dedi.
Doğuma gelirken sevdiğin yiyecekleri içecekleri getir, kuruyemiş ve hurma getir dedi. Bir de hindistan cevizi yağı koy doğum çantana, hep unutuyorsunuz dediMuayeneleri de onunla yapıyormuş doğumda da kullanıyormuş.
Varisleri konuştuk tekrar yine daha bile iyi, esnek olursun hiç merak etme patlarsa düğüm atarım dedi. Ben genelde epizyosuz olması için elimden geleni yapıyorum en son çare epizyo açıyorum çünkü o durumlarda epizyo açmasam her taraftan yırtık olabiliyor, bazılarınızın derisi çok sert olabiliyor, asla esnemiyor o zaman mecbur kalabiliyorum, o yüzden masajlar ve yağlarla o dokuları yumuşatman bana çok yardımcı olur dedi. (ama doktorun en fazla dikişi 3 tane oluyormuş)
Eski dikişler tekrar açılır mı dedim? Evet açılabilir ama öyle komple tamamen hepsi açılmaz zaten sıyrık gibi bir kaç tanesi açılabilir aynı yerden onları da geri dikeriz dedi.
3 tane kıyafet getir kanıyorsunuz, kirleniyor falan yedek olsun yanında dedi.
Yine seni doğumhaneye falan götürmicem odanda doğurtucam ilk dogumundaki olumsuz şeyleri tamamen unut bu ikinci doğumun daha kolay olur zaten dedi.
Hadi inşallah dediği gibi kolay bir doğumum olur
Aaaa bu nişan parça parça geliyor mu? Sevindim senin adınaCunku baska bir sey olamaz. Bildigin lop.diye gelen yumurta aki gibi sarimsi sumukumsu bir sey. Zaten hissediyorsun agir bir sey aktigini, ben oyle gittim tuvalete. Kucuk parcalar halinde gelmisti 4 kez, simdiki ise o dordunun toplami kadardi, daha coktu, artik bittigine eminim.
Kiz doguruyomusun yoksaCunku baska bir sey olamaz. Bildigin lop.diye gelen yumurta aki gibi sarimsi sumukumsu bir sey. Zaten hissediyorsun agir bir sey aktigini, ben oyle gittim tuvalete. Kucuk parcalar halinde gelmisti 4 kez, simdiki ise o dordunun toplami kadardi, daha coktu, artik bittigine eminim.
Yaa bende hayatta yapamam kordon mordon kesemem bırak çoğumun yarası azcık büyükse bakamam bile. Amma et ha ıspanak ha et ikiside canlı ama benim gözümde mideme girecek malzemeKesiyor mu kesiyor iştebana kurban daha zor geliyor sonuçta bir canlıyı öldürüyorsun. Göbek bağını ben bile keserimamma kurbana bakamam bile Annem de kurbanla o bir mi hiç diye Ama yani kan falan tutan biri değil istese hiç zorlanmadan yapar. Doula da o canı ya koyamıyordur dedi, dedim kıyacak Ben o kadar çıkartacam içimden o da bir zahmet kordonu kessin
Ben de dün odalara baktım. 2 ebeyle tanıştım. Çok pozitiflerdi. Odaları da beğendim genişler baya. Bazılarında tek yatak var bazılarında çift yatak ama o yatağı da refakatçi kullanıyormuş her odada tek hasta kalıyormuş. Banyosu falan da genişti baya. Süsleme için masa veriyorlarmış, kapı süsü asma yeri var. Plates topu, öreke, isteyene doğum havuzunu hastane veriyormuş. Sadece havuzun 2.500 TL bir cüreti var tabi38+0 dan günaydınnn
Takvimimi güncelledim endişelenmeyin daha çok var 40 haftaya.
Bugün 11.30 da kontrolüm var. Doktorum ile saat kısmına karar vereceğiz kan tahlili vs alacaklar herhalde.
Hastane ile görüşmeye gideceğiz. Kalacağım odaya bakacağım.inşallah bir aksilik çkkmaz
59.9 olmuşum yine. Doğuma 60 kg ile giriyorum.
En önemlisi kızım inşallah 1 hafta daha bekler. Sanki beklemeyecek gibi geliyor bana
Kavuşmamıza 5 gün kalmış.
Hadi inşallah sağlıkla al bebişi kucağınaKızlar takip edemiyorum pek, eşim geldi her gün bir yere gidiyoruz. Aradan aradan okudum muhabbetlerden de geri kalıyorum diye de aklım hep burada aslındaNeyse en azından sizi habersiz bırakmayayım.
Dün doktor kontrolüm.vardi 37+6 idim. Hale Deniz şimdiden 3.5 kiloyu çoktan geçmişDoktor her türlü 4 kg bir çocuk doğuracaksın, kendini hazırla dedi
Bundan sonra kontrole çağırmadı, artık doğuma gelirsin dedi. Bu 2. Doğumun ilki gibi 42. haftaları bulmaz muhtemelen dedi. NTS'de 2 tane dağ görüntüsü vardı. Sancıların çıkmış ama hissetmiyorsun dimi dedi. Yok dedim sadece alttan baskı oluyor. Perine masajı, adaçayı, yürüyüş vs. Tavsiye etti. Alt taraflari komple bolca yağla her gün dedi. Hurma ye ama çok abartma dedi galiba iri bebek olduğundan. Çuha çiçeği kapsülünü sordum gün aşırı atabilirsin bu haftada dedi. 40. Haftada hala doğurmamış olursan gel alttan bir uyarı veririm, o da çok etkili oluyor dedi.
Doğuma gelirken sevdiğin yiyecekleri içecekleri getir, kuruyemiş ve hurma getir dedi. Bir de hindistan cevizi yağı koy doğum çantana, hep unutuyorsunuz dediMuayeneleri de onunla yapıyormuş doğumda da kullanıyormuş.
Varisleri konuştuk tekrar yine daha bile iyi, esnek olursun hiç merak etme patlarsa düğüm atarım dedi. Ben genelde epizyosuz olması için elimden geleni yapıyorum en son çare epizyo açıyorum çünkü o durumlarda epizyo açmasam her taraftan yırtık olabiliyor, bazılarınızın derisi çok sert olabiliyor, asla esnemiyor o zaman mecbur kalabiliyorum, o yüzden masajlar ve yağlarla o dokuları yumuşatman bana çok yardımcı olur dedi. (ama doktorun en fazla dikişi 3 tane oluyormuş)
Eski dikişler tekrar açılır mı dedim? Evet açılabilir ama öyle komple tamamen hepsi açılmaz zaten sıyrık gibi bir kaç tanesi açılabilir aynı yerden onları da geri dikeriz dedi.
3 tane kıyafet getir kanıyorsunuz, kirleniyor falan yedek olsun yanında dedi.
Yine seni doğumhaneye falan götürmicem odanda doğurtucam ilk dogumundaki olumsuz şeyleri tamamen unut bu ikinci doğumun daha kolay olur zaten dedi.
Hadi inşallah dediği gibi kolay bir doğumum olur
Canim o kesme surecine takilma. Ameliyat toplam 20 dk suruyosa bebegi cikarma sureci inan 1 dk. Dedm ya eltim bebek cikarilirken yeni kesiyolar sais. Sonrasinda kendini kotu hissedersen hemen sedasyon verip hafif uyutuyolar seni.Evet benim korkum çok travma gibi iğnenin her türlüsünde ufacık kan almalarında bile ayılma bayılma olurdu oraları atlattım şükür geç de olsa.. Amin çok teşekkür ederim. Size de Rabbim kolaylık rahatlık versin inş sağlıkla güzelce kucağınıza alırısnız..
Burası gerçekten iyi geliyor insanainş gönlüne göre hayırlı zamanda gelir bebeğin.. Kız kardeşin yanında olması da çok güzel olur. Geçmiş olsun baban için, inş bulunur gelir annen desteği varlığı çok iyi olur.. Ben e annem gelecek onsuz 2.çocuk olunca zorlanırım ya bide desteği bile yetiyor.. Keşke kız kardeşim de olsaydı hepsi erkek benim.. ama annen gelemese de kardeşinle hatta tek bile üstesinden gelirsin inş ilk haftayı atlatınca sezaryen ise doğumun, normalse zaten inş daha rahat olur.
Bendensinisterdim o anı yaşıtım bebişin ık mık sesini duyayım ama nöbet geçiririm sanırım ben orda..
Yaa spinalde katater takılı olmuyor mu sadece belden bi kez iğne o kadar mıaa ben onda da belde o aletle duruluyor sanıyorum hep.. Valla sağol bu ayrıntıyı öğrenmem iyi oldu.. Evet kalkması çok zor spinali bilmiyorum kıyaslaması I yapamam tabi ama o ilk ayağa kalkması felaket bişeydi onu hatırlıyorum 6 saat sonra mı ne kaldırıyorlardı heralde kendimce spinalde de ilk kalkarken etkisi bitmiş oluyor zaten aynı zorluk olur diye düşündüm bakınca benim için hiç bir artısı yoktu.. Maşallah kendisi kalkıp aldı mı ben yatar pozisyonda kalkarken desteksiz kalkamadım hiç ilk gün..
Bu belde takılı bişey olmaması bi düşündürecek beni, ama işte bide o ortam orda dr un beni kestiğini kan man düşünücem illa aklıma gelir onlar sonra yine uyuturlar boşa gider herşey diyorum.. Gerçi ona da rahatlatıcı falan sakinleştirici verilir diyorsçlar ayy bilemedim şimdi... Benim görümcem de herşeyi hissettim kestiklerini sağa sola sallandım çocuğu çıkarmalarını falan yapmayın ben hissediyorum dedim durmadılar dikiş geçtiler hepsini hissettim falan diye anlattı hiç gitmiyor aklımdan. . bide bebeği gösterip uzaktan götürüyorlarmış, kucağına vereceğiz bikaç dk duracak deseler daha bir cesaret gelirdi.. Ama ben zaten sormadım hiç hele de görümcemin anlattıklarından sonra genele adapte olduğum için yine, kontrol sürecinde gidip tekrar konuşayım detaylıca en iyisi kararımı ona göre şekillendirirm..
Doula da karnın baya inmiş ve sert 40. Haftayı bile bulmazsın muhtemelen dedi, arada böyle kaskatı oluyor ilk hamileliğimde hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Alttan baskı da fena. Nts de 2 dağ oluştu 75lere kadar ama ben hiç ağrı hissetmiyorum. 35. Haftadan beri günde hep 10bin adımdan fazla yürüyorum ilkinde 38de başlamıştım sanki ki bu kadar çok yürümüyordum. Dün 10 km yürüyüşün meselaYalan bacimm yalan inanmaaa 42 haftayi buluyoo sen aldanma yalaannsaka bi yana ins sag saglim kavusursun bebisine darisida bizlere
Bazen boyle de gelebiliyormus. Sag ol cok heyecanliyimAaaa bu nişan parça parça geliyor mu? Sevindim senin adına
E iyi hadi baya iyiymiş senin hastane.Ben de dün odalara baktım. 2 ebeyle tanıştım. Çok pozitiflerdi. Odaları da beğendim genişler baya. Bazılarında tek yatak var bazılarında çift yatak ama o yatağı da refakatçi kullanıyormuş her odada tek hasta kalıyormuş. Banyosu falan da genişti baya. Süsleme için masa veriyorlarmış, kapı süsü asma yeri var. Plates topu, öreke, isteyene doğum havuzunu hastane veriyormuş. Sadece havuzun 2.500 TL bir cüreti var tabi
Ayy en önemlisi fiyatlar güncellenmemiş en çok ona sevindimmmmmm
Bence doguruyorum.Kiz doguruyomusun yoksa
Cunku cok az az gelmisti kucuk tirnagim kadar. internetteki fotolarda daha cok gorunuyordu. Bu sefer yine ayni sari renk ve kivamda epey cok geldi lop diye. Dun acikligq baktiklarindan ya da qrdindan hirs yapip pilates topunda egzersiz yaptigimdan tetiklemis olabilirim.Sormasi ayip nasil anladin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?