- 2 Ağustos 2021
- 1.370
- 986
- 73
- 30
Rahat doğumu sağlıyo. Yerden tek tek toplıcakmışım, yapıyım bir hafta ne göstercekKirbit mi o nasılmış yabenimki de 40 gün dolunca ağzına herşeyi tattiralim diyo.herseyin tadına baksın diyo 6 ay fln beklemicez gibi
Müayinen ne zaman canım? Benimki çarşamba günü yapıcam dedi çok korkuyorum(( bende iki gündür hurmaya başladım bakalım faydası olur inşa Allah2 haftadir yiyorum hurmayi caylarada 2 hafta oldu baslayali sancisi disinda pek bi fayda goremedim ki squatta yapiyorum hergun alttan muane olunca bakicaz bakalim ne bi acilma nede bi yumusama biseyden umudum yok benim.
Bebek kitlemiyor iste, karinda sağda veya solda yigilma şeklindeki sertlik rahimde kasılma olması. Kasılma normal ama geçiyor olması lazım, saatler surmemeliBenimki de hep sağ tarafa top oluyor. Kitliyor kendini öyle dışardan bakınca bile belli oluyo kasılma dediğiniz bu toplanmalar mi oluyor
Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasop etsin inşa Allahdün sabah 11 gibi Nisan gibi bi akıntı geldi. sarı sumuksu sadece. sonra düzenli sancılar gelmeye başladı ama sancılar üstteydi. Bi türlü aşağı baskı yapıp açamadi rahim ağzını benim tospagam.
Sabah karşı 4 5 gibi de hastaneye geldik. sancılar doğru düzgün yoktu bebeğin hareketleri de azdı. ebe kontrol etti 3 parmak açıklık varmış. doktora sordular doktor yatış yaptırın demiş.
yatisim yapıldı bana bi serum verdiler nst ye bağladılar bebek yine pek hareket etmedi acliktandir dediler
odaya geçtim uyudum bi iki saat. o da sancıyı kesti mi
sonra doktor geldi bakti suni sancı verelim dedi. onu taktılar ama kasılmalar hala ustteydi. hatta hala kaburgalarım agriyo.
suni sancida da sorun yoktu. 6 cm olunca suyumu patlattı doktor. çok suyu varmış bebeğin doktor da şaşırdı. su çok olduğu için başını yerlestiremiyomus.
sonra odaya geldik 7 8 cm olunca yurutelim dedi doktor.
nstde bekledik ama bebeğin başı artık dayanıyor ya aşağı ben başladım ciyaklamaya
sonra kaldırdılar yürü diye.
6 cm dediklerinde saat tam 2 ydi. iki 20 gibi falan dedim eşime ebeler çağır benim ikinmam geliyo diye. iki kere gitti gelmediler. sonra geldiler beni dogumhaneye aldılar. doktor geldi kızdı kizlara tamamen açılmış çünkü.
o arada da eşim fotoğrafçısı aradı kız da yan sokaktaymis ama doktor ikinma geliyorsa tutma dedi tutar miyim sancıdan anam aglamis
baya hızlı doğurdum fotoğrafçı yetisemedi
sonra doktor sanki yetişmiş gibi tekrar önlük giydi bebekle poz verdi bana verdiler falan. eşimi içeri alabilir miyiz dedim onu da sokturdum dogumhaneye
atladığım bişey kalmadi galiba kizlar:)
ama anca yazabildim:)
trombositlerim tam sinirdaymis 3 kere hemogram aldılar. hematolojinin yazdığı görüş raporunu eklediler doğum evraklarına.
dün akşam 7 den bugün akşam bese kadar aç susuz kaldım.
çok yorgun hissediyorum o yüzden.
darısı bekleyen arkadaşlara olsun
mesajlara bakamadim daha kızlar. inşallah müsait olunca bakcam:)
Tebrik ederim Allah analı babalı buyutsun gozun aydın cok guzel anlatmıssın sağlıkla keyıfle huzurla buyutmek kısmet olsun miniğini:)dün sabah 11 gibi Nisan gibi bi akıntı geldi. sarı sumuksu sadece. sonra düzenli sancılar gelmeye başladı ama sancılar üstteydi. Bi türlü aşağı baskı yapıp açamadi rahim ağzını benim tospagam.
Sabah karşı 4 5 gibi de hastaneye geldik. sancılar doğru düzgün yoktu bebeğin hareketleri de azdı. ebe kontrol etti 3 parmak açıklık varmış. doktora sordular doktor yatış yaptırın demiş.
yatisim yapıldı bana bi serum verdiler nst ye bağladılar bebek yine pek hareket etmedi acliktandir dediler
odaya geçtim uyudum bi iki saat. o da sancıyı kesti mi
sonra doktor geldi bakti suni sancı verelim dedi. onu taktılar ama kasılmalar hala ustteydi. hatta hala kaburgalarım agriyo.
suni sancida da sorun yoktu. 6 cm olunca suyumu patlattı doktor. çok suyu varmış bebeğin doktor da şaşırdı. su çok olduğu için başını yerlestiremiyomus.
sonra odaya geldik 7 8 cm olunca yurutelim dedi doktor.
nstde bekledik ama bebeğin başı artık dayanıyor ya aşağı ben başladım ciyaklamaya
sonra kaldırdılar yürü diye.
6 cm dediklerinde saat tam 2 ydi. iki 20 gibi falan dedim eşime ebeler çağır benim ikinmam geliyo diye. iki kere gitti gelmediler. sonra geldiler beni dogumhaneye aldılar. doktor geldi kızdı kizlara tamamen açılmış çünkü.
o arada da eşim fotoğrafçısı aradı kız da yan sokaktaymis ama doktor ikinma geliyorsa tutma dedi tutar miyim sancıdan anam aglamis
baya hızlı doğurdum fotoğrafçı yetisemedi
sonra doktor sanki yetişmiş gibi tekrar önlük giydi bebekle poz verdi bana verdiler falan. eşimi içeri alabilir miyiz dedim onu da sokturdum dogumhaneye
atladığım bişey kalmadi galiba kizlar:)
ama anca yazabildim:)
trombositlerim tam sinirdaymis 3 kere hemogram aldılar. hematolojinin yazdığı görüş raporunu eklediler doğum evraklarına.
dün akşam 7 den bugün akşam bese kadar aç susuz kaldım.
çok yorgun hissediyorum o yüzden.
darısı bekleyen arkadaşlara olsun
mesajlara bakamadim daha kızlar. inşallah müsait olunca bakcam:)
Şu squat hareketleri yapıyorum 2 haftadır sabah akşam ara ara. Kirbitten farkı yok gerçi. Süt vericem tabi ama çay kaşığı ile suyundan tattirma onun dediğiRahat doğumu sağlıyo. Yerden tek tek toplıcakmışım, yapıyım bir hafta ne göstercek
süt vericeksin değilmi? Yok sen onu dinleme
Yok saat değil anlık toplanıyor bı iki dk sonra bırakıyor kendini dağılıyorBebek kitlemiyor iste, karinda sağda veya solda yigilma şeklindeki sertlik rahimde kasılma olması. Kasılma normal ama geçiyor olması lazım, saatler surmemeli
Valla hiç alttan alma sende onlara bagir cagir ne kendini ne de bebegini strese sok sen alttan aldikca daha cok ustune geliyorlar kafese mi koyayim de ya cocuk bu de polise sikayet edin istiyosaniz de bi daha kapima gelirseniz sizi taciz ediyor diye sikayet ederim de cok işe yariyor benim cocugum yok alt komsumun kocasi işsizdi ev supursem kapiya cikiyodu actim agzimi yumdum gözümü karisina da dedim o kocan bi daha kapima gelirse polisi ararim dedim yigenim bize gelince kapiya cikiyodu valla cocuk olunca nolur bilmiyorum bol bol kavga ederiz artik eşimden bi gün temiz bir dayak yer de ne zaman bilmiyorumŞikayete gelecekler endişesiyle tüm gün stres içindeyim. Çocuğun ağzını bantlayacağım elimden gelse.Kendilerinin de çocukları var ama anlayış göstermiyorlar maalesef.
Gerçekten anlayışsızlık. Şuan misafir olayı çok zor. Geçen hafta bi arkadaşımı davet etmiştim valla en kolay ne varsa onu yaptım. Bu koca göbekle iş yapmak zor zaten. Bi de insan evde rahat olmak istiyor. Sere serpme giyinmek ve gezmek. Umarım hemen giderlerİşte bu kız hamile diyen yok. Üniversite tercihi yaptılar abisiyle yani uzaktanda yapabilirlerdi bana kalırsa ama
O zaman hemen hareket lazımKaburgalarim agriyor ya
Benimki hala top gibi yukarda ya. Kanala gitmesi için napmam lazım acaba hafiften yol alsın ponçikBir iki parmak aşağıda sankibu bebeler kanala girince altta bıçak saplanmasi gibi ağrılar çoğalıyorsa benimki kanal yolunda demektir
Hayırlısı neyse o olsun canım. Doğacak olsa bile sıkıntı etme. Arkadaşımınki 34+3 te küvezde dahi kalmadan sağlıkla doğdu.Kontrole geldim nst de sık ve düzenli kasılmam cıkmıs doktor boyle geri gönderemem dedi rahim agzı da yumuşamış bi parmakta acılma varmış serum alıyırım su an sonra nst kasılma gecmezse yatısıım yapılacak hanımlar 35+1 iz, daha dua edin biraz beklesin bebişim cok stres li ve heyecan lıyım, evde de temizlikçi var aksi gibi yarım saat kontrol r gider gelirim diyodum
Ah keşkem yolunu yordamini bilsem kendime hayrım yok size olurdu bariBenimki hala top gibi yukarda ya. Kanala gitmesi için napmam lazım acaba hafiften yol alsın ponçik
Benımde bgn tahliller yapıldı , covid testi zorunlu olmus yenıden. pazar ya da pzt de onu yaptırmam mecburenPazarteside ben görüscem tahlilleri olcaz
Ayy hemen deneyecegim çok sagol canimO zaman hemen hareket lazım
Hatırlarsınız belki benim çok ağrılarım vardı 1.5 2 ay öncesine kadar pilatesle çok iyi oldum
Zorunlu degil devlette. Ben memorialde dpgum yapcam onlarada söyledim zorunluluk yok diye ama bizim kurumumuzda zorunlu dedi kız. Sinir oldum. Pazartesi onuda yaptırcam.Benımde bgn tahliller yapıldı , covid testi zorunlu olmus yenıden. pazar ya da pzt de onu yaptırmam mecburen
Sorma sicaklar bastırdı yani eşim de yanlış anlıyor sanki kovuyorum anlamıyorsun sen beni dedim ciddenGerçekten anlayışsızlık. Şuan misafir olayı çok zor. Geçen hafta bi arkadaşımı davet etmiştim valla en kolay ne varsa onu yaptım. Bu koca göbekle iş yapmak zor zaten. Bi de insan evde rahat olmak istiyor. Sere serpme giyinmek ve gezmek. Umarım hemen giderler
Bende merak ettim yazdımı son durum ne acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?