- 22 Ekim 2017
- 7.788
- 17.123
- 248
- 37
Kız sende iş buyur hiç alttan alma. Bizim ki de martta geldi ağrım var görüyor oğlu izin almıştı kalkamıyorum diye izni bitti bu çat diye gelmeye kalktı eşim bana bardak kaldırmadı hanımefendi sabahları çaydanlığı önüme itiyordu kız bide dediğin gibi ya elinde kuran ya namazda ya telefonda dedikodu daBumerang gibi kadin atiom atiom gelio. Is var gel desem aslinda kapimi acmaz
Bilmem mi bende de 2,5 yaşında var bir tane o da geçenlerde boğaz enfeksiyonu oldu çocuk hastalanması çok zorŞimdilik ishal yok yarına belki olur diyorum vallahi daha birini buyutemeden öbürüne nasıl bakacağım bilmiyorum Allah yardımcım olsun çocukların hastalığı zor ne yiyor ne içiyorlar yetişkin olsa zorlada olsa patates sıvı verirsin bebek olunca yemiyor
Patates seviyor iki kez verdim çıkardı zaten bugün 5 kez kustu sabaha doğru götürürüm muhtemelen ateşine baktım şimdi 38.2 valla acillerde virüs deposu mübarekBilmem mi bende de 2,5 yaşında var bir tane o da geçenlerde boğaz enfeksiyonu oldu çocuk hastalanması çok zor
Çok mu kusuyor peki midesi hiç bir şey tutmuyor mu? Hani patate haşlayıp fırında kızartma gibi biraz kızartsan
Ahh kuzum çabucak iyileşir inşallahPatates seviyor iki kez verdim çıkardı zaten bugün 5 kez kustu sabaha doğru götürürüm muhtemelen ateşine baktım şimdi 38.2 valla acillerde virüs deposu mübarek
Sağol canım nobetteyim bekliyorum mecbur gidicez gibiAhh kuzum çabucak iyileşir inşallahAteşi ilaç için tam sınırda. Duş falan aldırdın mı düşüyorsa ateş sabahı bekle yükselirse ilaç verip sabahı bulursunuz ama baktın ateş düşmüyor ben olsam beklemem. İnan aciller nasilsa çocuk poliklinik lerde aynı her yer salgin Bizde ne yapsam ateş oynamadı gittik acile iğne yaptılar çocuk nefes aldı.
Amin canım çok teşekkür ederimİnşallah bi an önce atlatır ve kurtulursun zor bir durum rabbim sabır versin
Benim evde küvet olsa orda yaşarım ben ahahahahBen bebek bir tarafta yıgılıyor saniyordum ki doktora söylediğimde bebek olmadığını, kasılma olduğunu söyledi. Kasılma olunca bol su ile vücut hidrasyon kaybini önleme ve uzanarak istirahat etmemi soylemisti. Sen de şu ve istirahat deneyebilir ve doktoruna aybi tarif ettiğin gibi anlatabilirsin. Kasilmayi bilsin doktorun yalancı da olsa.
Su bebelere aldığımız kuvvetlere takılan kuvet filesinin yetişkin versiyonu yok mu yaGece suyun altında küvette geçirmek istiyorum
Ah bu kocalarŞimdi balkondan geldim vantilatörü taktım eşim diyor ki esiyorkime esiyor kime ya dedim ben estim gürledim adam pişman oldu yarın klima gelecek inşallah abartıp hasta olmam ama bu halde sıcağa dayanmak mümkün değil
Ayyy ben de hem sıcak hem tuvalete gitmekten yoruldummm. Hayır susuyorum korkumdan yine 27267272 kez uyancam diye su da içmiyorum. Bi daha hatırlatın yazın hamile olmucamNöbet tutuyorum resmen sicaktan uyuyamiyorum vantilator kapandigi an uyaniyorum sicaktan tam uyucam açliktan uyuyamadim kalktim kaşarla salatalik gömüyorumdogum hediyesi klima mı istesem napsam a dostlar
Gözünüz Aydın canım Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.Selam kızlar biz geldik. Dün sabah 4 cm ile hastaneye yatış yaptık. Akşama kadar ancak 6 cm oldu devamı ilerlemedi. Doktor zorlamayalım gece yat uyu sabah deneriz dedi. Sabah 7 de suni sancı desteği ile başladık öğlen 1.30 da doğdu
Yaaa canım gözün Aydın iyi olmanıza çok sevindim.sütün de gelir merak etme emzirmeye devam.Kızlar herkese iyi akşamlar… Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim.. 2 gündür biraz dinleniyorum o yüzden yazamadım..
Perşembe günü sabah hafif kanlı akıntı olmuştu sabah 6 da.. gün içinde akıntım artmıştı berrak bir şekilde meğer o akıntı değilmiş suyum geliyormuş sürekli bende biraz bekledim akıntı olduğunu kanlı akıntının nişan olduğunu düşündüm doktorumda biraz bekle demişti.. sonra öğlen yine hafif kanlı akıntı olunca yine doktoruma haber verdim doktorum öğlen saat 3 gibi gel muayene edelim demişti.. doktora gittik… nst de sancı çıkmadı ztn bende sancı ağrı hiç bişey yoktu sonra alttan muayene etti ve suyumun geldiğini fakat hiç açılmamOlmadığı ve oğlumun kafasının çok çok yukarda olduğunu ve normal doğumun neredeyse imkansız olduğunu söyledi hemen hastaneye geçip yatış işlemlelerimi yaptırmam gerektiğini söyledi..
Hastaneye gittik bu süreçte yine açılma sancı vs hiç ama hiç olmadı akşam 10 buçuk gibi sezeryanla oğlumu kucağıma aldım…
Sezeryan esnasında herşey hissettim..
Şimdi daha iyiyim toparlanıyorum oğlumda iyi.. emziriyorum ama hala sütüm gelmedi mama veriyoruz. Benden şimdilik bu kadar
Çok çok güzel bir duygu darısı sizlere olsun..
Bu arada tam 39+0 da doğdu
Ben de hiç istemiyorum gelmelerini hiç bir faydaları da yok ıyyy resmen kp albay emekli kv emekli öğretmen ama kara cahiller hala kendi doğumlarıyla bebek bakmalarıyla kıyaslıyorlar ben şuram ağrıyo desem benim hiç öyle olmadı diyo senle ben bir miyiz. Bir kere kızım nasılsın diye sormadılar hiç görmek bile istemiyorum şimdi covid oldular ben de salı falan doğum yapsam da gelemeseler diye dua ediyorum. Zaten çocuktan hiç hoşlanmıyorlar. Oğlum olacağı zaman keşke kız olsa dediler ikinciye hamileyim diye şok geçirdiler ne gerek varmış ikinciye lannn bir tane torununuz var 6 yılda 6 kez gördünüz zaten vicdensızlar yaBugün eşim aradı ki babamlar Pazartesi geliyormuş benim tansiyon ve nabız fırladı. Dedimkayin validem gelcek demedin mi dedim ama olsun dedi . Ben daha da cildirdim. Kayin valideyi bir kaşık suda bogardim o sinirle telefonu kapattım saatlerce açmadım ağladım filan. Sonra eşim konuşmuş filan annesi ile . Ben de mesaj attım beni arama bir süre beni rahat bırak kimseyi görmek istemiyorum dedim. Sen kocana demedin mi biz seninle buni defalarca konuştuk kimseyi istemiyorum doğuma annem gelcek dedim . Alev aldım alev aşırı gerginim hayatımda hep nezaketli oldum hep onlara karşı alttan alan sessiz taraf oldum ama artik tahammul edemiyorum zorba hayatlarına. Beni sal beni saaaalllll ben kocamla evimle meşgulüm aşırı eş düşkünüyümdür her zorlukta yanında oldum eşten ötesi oldum yol arkadaşı oldum benim aile yapim yasam tarzım bu oldu. Biz iyiyiz sen bize dokunmadığnda niye
Huzursuz edersin be kadın. Kocamla arama girdin hamileligimin son günleri tansiyonumu zıplattın iyi mi oldu. En sonunda tüm bağı keseceğim onu istiyor. Oyle dolu dizgin mutsuzum
Canım vitamin ne kullanıyorsun benim de kabızlık sorunum olup hastanelik olmuştum elenatal 2 kullanıyordum o zaman Dr şurup fitil ve lağman vermişti asla kabız olma demişti ve vitamini de elevit ile değiştirmişti o vitamin kabızlığı gidermişti şimdi doğum yakın diye başka vitamin yazdı onu alana kadar kalan elenatal i kullanayım dedim 2. Gün kabızım ya sabah ben de fitil kullanıcam bugün tuvalete çıkayım derken doğurucam diye korktum valla.Berbat bir gün geçiriyorum şu saat oldu hâlâ kendime gelemedim. Dün gece sabaha kadar mide ağrıması, ekşimesiylr uğraştım sonra da midem gaz doldu. Soğuk soğuk terleyip durdum. Sindirim ve boşaltım olayı beni acayip yordu yaklaşık olarak kurban bayramından bu zamana fitil kullanmadan tuvalete çıkamıyorum. Denemediğim yol kalmadı kefirinden hoşafına kayisisindan eriğine. Vücut artık isyan ediyor mide bozulması yasıyorum ara ara. Acayip halsizim dogurunca geçer kendine gelir sindirim ve boşaltım sistemi diye umut ediyorum
Benim eşim aşırı araştırmacı biri ve biz de oğlumun yatağını yenileyelim dedik 3-4 ay girip çıkmadığı yatakçı okumadığı şey kalmadı en sonunda yataştan yarı sert bi yatak aldı. Çarşamba gelecek çocukların gelişimi için asla yumuşak olmamalı yatak ben modelini sabah öğrenir yazarım yine sana canımArkadaşlar montessori yatak yapanlar, yatak aldınız mı? 6 aydan sonra yatırmak üzere 100x200 yatak hangisi uygun olur diye birkaç yere sorduk, yarı ortopedik orta-sert veya sert olması lazım anladığım kadarıyla. Yataşta yaylı olanlar var star önerdiler mesela, işbirdeki adam da yaylı yatak çocuğa uygun değil lateks yatak öneririz dedi. Kafam karıştı, tecrübeli anneler çocuklara uygun yatak öneriniz var mı?
Sorma ilk kez bu gece bütün camlar açık olduğu halde hiç serin değil kaç saattir kıvranıyorum klima da açmak istemiyorum oğlum hep yanımda yatıyorNöbet tutuyorum resmen sicaktan uyuyamiyorum vantilator kapandigi an uyaniyorum sicaktan tam uyucam açliktan uyuyamadim kalktim kaşarla salatalik gömüyorumdogum hediyesi klima mı istesem napsam a dostlar
Evde probiyotik yada prebiyotikmiydi olsa ondan versen midesine kusmasına etki ediyor ama hangisiydi inan hatırlamıyorum hastaneye giderseniz doktordan iste daha çabuk toparlıyor. Küçük daha canım heryeri elleyip ağızlarına değiriyorlar benimki 6 buçuk yaşında hala yere düşen şeyi alıp yalıyor. İnşallah hemencecik düzelir yavrun canım. Çok geçmiş olsun.Kızlar 2 yasinda kızım var bugün sürekli ne yese kusmaya başladı hoş bir şey de yemiyor onun dışında bıseyi yok sadece halsiz hastaneye goturucez ama biraz gozlemliyelim dedik 1 hafta önce de hastaydı antibiyotigi yeni 1 hafta oldu biteli zaten rotavirus olabilir mi diyorum yaşayan var mi
Kuzum bunla basedemiyorum ben bazen. Dogumdan once dolaptan et cikardim 1 derecelik kisma koydum ertesi gune cozulsun de pisireym die. Bak ta 27 snde dogurdum. Dun bi anda et yapiim die dustu ortaya tamam dedm yapti aksam icime kurt dustu. Dolaba baktm et yok cope baktim yok. Makineye baktim tabagi makinede. Kac gun olmus bozulmustur o et. Sen onu benm coluk.cocuguma bana acimadan yedircen kendi ogluna yedirmeye imtina eder insan. Kendi dogurduguna acimayan bana mi aciycak. Sirf bulask vs yikamamak icin her geldiginde eltimi de cagiriyo israrla. Ona iteledigim her isi eltim yapmak zorunda kaliyo sonra. Mecbur mu kiz. Cildirtti bizi iki ayri yerdenKız sende iş buyur hiç alttan alma. Bizim ki de martta geldi ağrım var görüyor oğlu izin almıştı kalkamıyorum diye izni bitti bu çat diye gelmeye kalktı eşim bana bardak kaldırmadı hanımefendi sabahları çaydanlığı önüme itiyordu kız bide dediğin gibi ya elinde kuran ya namazda ya telefonda dedikodu dasofrayı yemekten sonra kalkmıyorum deyip ona sattım. 5 yıl sonra gelmiş evime bir işin ucundan tutmadı hadi beni geçtim oğluna bir kap yemek yap bari ya.
Böylesi olsa ne olmasa ne. Sen işi yık buna toto yemez kaçar rahat edersin.
Git bakalim Canim Insallah ters giden bisey yoktur belkide bebek geliyordurKızlar şimdi uyandım tuvalete girdim kanamam olmuş çamaşırım kan olmuşhastaneye gidicem neden olur ki
İnşallah ters bişey yoktur korktum bayağı yoldayız şimdi, hareket de etmediGit bakalim Canim Insallah ters giden bisey yoktur belkide bebek geliyordur
Hayirlisi olsun zamanında sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsinler bebislerjmiz insallahhhhYok ben cıktım hastaneden evdeyim su an kasılmalar artarsa gideceğim
Mecbur geldik acile damar yolu açılana kadar mahfolduk çok teşekkür ederimEvde probiyotik yada prebiyotikmiydi olsa ondan versen midesine kusmasına etki ediyor ama hangisiydi inan hatırlamıyorum hastaneye giderseniz doktordan iste daha çabuk toparlıyor. Küçük daha canım heryeri elleyip ağızlarına değiriyorlar benimki 6 buçuk yaşında hala yere düşen şeyi alıp yalıyor. İnşallah hemencecik düzelir yavrun canım. Çok geçmiş olsun.
Geçmiş olsun rabbim yardımcınız olsun kuzu bi an once iyileşir insallahhMecbur geldik acile damar yolu açılana kadar mahfolduk çok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?