2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bilemiyorum. Geçmiş olsun. Deterjan, sabun falan yapmış olabilir mi?
Hayır deterjan ellemedim ama annem kurutmak için biber almıstı torun gelmeyince onları ipe dizmişti, onlara dokundum, dolmalık biber yapar mı ki

Bebek kendiliğinden gelmezse normal doğumu desteklemek için fitil vb. denemeden direkt sezaryen mi yapacaklar?

Ay neyini anlayacakmis pardon. Sabah inek sagip oglen taraya gidip aksam da hizmetlerini mi yapicakmissin ne istiyo neee. Ben de senin kvligini anlamadim dezeydin milletin nasi kaynanalari var etrafinda pervane. Annemin alt komsusu 25 yasinda bi kadin. Keske kv benm oz annem olsaydi dio oyle seviyo. Kadin fir doner gelinin etrafinda. Bize de duse duse bunlar dustu

Kızlar şimdi döndük hastaneden, açıklığın doğum başlatacak kadar yok dedi nöbetçi doktor, hiç mi yok açılmaya mı başlamış anlamadım
Nst çektiler iyi dediler, sancım yok.
Git eve, kanama artarsa suyun gelir sancın olursa gel dediler.
Kanama neden olur dedim, nişanın da gelmiş zaten rahim ağzı yumuşamış yavaş yavaş açılmaya başlıyor ondan dolayı dediler.
Yalnız nstde bebeğin kalp atışları hep 140landa çıkıyordu daha önce hareket edince 160ları buluyordu, bunda 120lerde gezdi hareket edince 140a çıktı. Bebeğim iyi olsun da o kafama takıldı, biz sancı beklerken bebeğin kalp atışları düşerse haberim olmazsa diye endişelendim. Ama doktorun da bi bildiği vardır heralde yoksa git eve demezdi

Dun sacim islak yatmistim. Aksi gibi tam dogum uzeri usutmusum sanirim. Burnum tikali uyandim
Ben 5 dk sacım ıslak dursa bogazım iltihaplanır hemen, burnum tıkanır, gün içinde gecer insallah tıkanıklık

Ayyy ben de hem sıcak hem tuvalete gitmekten yoruldummm. Hayır susuyorum korkumdan yine 27267272 kez uyancam diye su da içmiyorum. Bi daha hatırlatın yazın hamile olmucam
tamam sen cocuk dusunurken bize soyle biz sana ı ııh deriz
Benim bebek cikmaya calisiyor gibi hic durmuyor ayaklari, kasigimda hep aci agri var ihtiyacimiz olan ya suyumun gemesi yada Düzenli sanci biri olsa ikimizde rahatliycaz artik
Valla benimkininde kafasi asagida sözde sanirim elleriyle ayni şeyleri yapiyor artik bazen canim oyle yaniyor ki oturup agliyorum
Ahh valizden pisti olduk benimki de çırtlak pempe
Mirunem olmuyorsa psikolojini zorlama be hayirlisi senin icin sezeryan demek ki kuşum
Günaydın hanımlar, dün aksamdan bu yana ellerimin her yeri kuru kuru kaşınıyor sadece alerji belirtisi yok, neden acaba, yaşayan var mı hiç
Gunaydin canim adini unuttum ama cigerle ilgili bisey vardi kssinti yapan o olabilir mi ama heryerin kaşiniyosa sıkıbtıydı galiba
Tam sana dogum başlamiş yaziyodum bilgi geçmişsin dr oyle bisey olsa soylerdi evde egzersiz yapta rahat açılsin canım hayirli acisiz gelsin minnoş insallah

Canım meme uçlarıyla oynamayın doğumu tetikliyor diyorlar ya onu yap bi baya oyna yani çünkü rahim de kasılma Yapıyormuş. Bu perine masajı var ya ona bi bak YouTube Dan onu yap normal istiyorsun zaten orayı da yumuşatıp esnetirsin hem. Karnına ve vajinal bölgene duş alırken falan soğuk su değil sıcak su tut. Ayyy ne bileyim ben mesela pazartesiden itibaren bunları yapıcam. mesela oğlumda suyumun geldiği gün ben epilatör le tüyleri almıştım sıcak banyo yapıp keselenmiştim ve o gün yılbaşı olduğu İçin hazırlık yapıp çok yorulmuştum.

Ben 5 dk sacım ıslak dursa bogazım iltihaplanır hemen, burnum tıkanır, gün içinde gecer insallah tıkanıklık
Benim gibi olsaniz zature olursunuz kafamda çeşme var resmen yikiyorum kuruyor hooop ter akiyor yine ıslak

Bugun 39+0, aslinda 39+3 hatta. Pek umudum kalmadi ama belli olmaz dedigin gibi. Artik hayirlisi. Ne ise kabulumuz saglikli gelmesi tek dilegim.

Bebek kendiliğinden gelmezse normal doğumu desteklemek için fitil vb. denemeden direkt sezaryen mi yapacaklar?
Evet burda ssvdnin kurali bu (ssvd icin vbac diyolar ayrıca, vaginal birth after c section) dogal baslamali. Suni fln vermiyolar. Sezaryen gunune kdr digal baslarsa normali denersin dediler ki benimki baslamadi. Ben kilolu olmasam, bebek kilolu olmasa ve gebelik sekerim olmasa ( bu 3u vbac icin risk) 41e kdr da beklerdim, ama o kadari aptallik olurdu benim durumum icin. Ben de onerdikleri sekilde, 39+6'da 3 Agustosta sezaryeni kabul ettim.

Yok normal dolmalık biber, kolestaz geldi aklıma da 2 g0n bakmıslar değerlerime alt ast ye normal cıkmıs, salı günü sorayım doktoruma bakalım
Kolestazda vücutta başka yerlerde de kaşıntı olur diye biliyordum, göbüş falan da çok kaşınırmış ya. Bir sor bakalım. Önemli bir şey yoktur umarım.

Evet, bayağı da beklemiş oluyorsun zaten. Haklısın. Daha fazlası risk olur. Hayırlısı olsun. Sağlıkla doğsun da gerisi boş. Belki bir ters köşe yapıp bugün doğacağı tutar. Şaşırtır annesini.

38+5ten sonra meme ucu uyarimini ve sicak dusu denedim. Denemem mi burda acik acik yazmadim, çünkü kimisi tutup erken dener, yanlis bir sey yapar diye. Bebek hazir degilse ne yapsan nafile sanirim

Mirunem olmuyorsa psikolojini zorlama be hayirlisi senin icin sezeryan demek ki kuşum
Kibariye'nin annesinin şafeeer şafeer diyerek şoför damadina seslenmesi gibi doktooor doktorrrr diye boguresim var. Baslatin du dogumu doktor saka bi yana, yapacagimi yaptim, baska bir sey kalmadi. En iyisi kabullenip son gunlerin tadini cikarmak artik.

Nstye gittigimde yolda bile bir suru sancim olurken oraya yatinca kasiliyor sancilari

Sen kendi doktorunlada iletisime gec anlat Ona, ama Nobetci doktor bildigi vardir onunda. Endiselenme, suyu yerindeyse sanci yoksa yolundadir hersey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…