- 26 Ocak 2022
- 521
- 844
- 18
- 37
Whatssapptan yazdım ama iletilmedi henüz telefonu kapalı herhalde, döner inşallah 1-2 saateSen kendi doktorunlada iletisime gec anlat Ona
Spinal oldum zaten uyuşmuştu bacaklarım.. kontrol edip etmediklerini bilmiyorum bana söylemediler..Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün, güzel ömürleri olsun inş
Sezaryen esnasında herşeyi hissettiniz acıyı falan kesiği falan mı, spinal mi olmuştunuz..
Spinal iğne yapıldıktan sonra uyuşup uyuşmadığı kontrol edilmedi?
Korkma hiç birwz dikkat etsen düzelir inş seninki de. Benim şeker oranım çok yüksek çıkmadığı için dr bi diyet verdi ama katın i şekilde uyma a gerek yok dedi çok katı değildi diyetim.. Yine de bi süre sadece çavdar ekmeği yedim taltlı şekerli şeylerden uzaklaştım azalttım yani komple kesmedim ben, yediklerimin miktarımı azaltmadım öğünü çoğalttım dr dediği gibi.. Et süt ve yumurta çok tüketemiyorum bol bol yeşillik sebze yedim.. Bi süre sonra yine normal ekmeğe geçtim sadece kahvaltıda yiyorum zaten normalde de, dr n dediği gibi esnek bir diyet oldu benimki.. Sağlık ocağında ki kontrollerde de 3 aylık şeker ölçümümve açlık şekerim de normal çıkıyordu hep.. Suyum da birkaç aya düzeldi..
Yaaa aynen canım haklısın benim de sürecim normal başlayacak yani bebek kendisi gelecek ben sezaryen olacağım tarih belirlemek istemedim. Bir yandan kaderini değiştirmiş olurmuyum müdahale edersem diyorum bir yandan da 10-11 e kalmasın diyorum napcam bilmiyorum ya. Yani salı günü benim de 38. Haftam bitmiş oluyor bakalım bugün yarın gelmesin diye yatmaya çalışıyorum ben. Yarın öğleden sonra artık hep bi hareket içinde olucam çünkü kardeşim yanıma gelecek biraz rahatlarım.38+5ten sonra meme ucu uyarimini ve sicak dusu denedim. Denemem miburda acik acik yazmadim, çünkü kimisi tutup erken dener, yanlis bir sey yapar diye. Bebek hazir degilse ne yapsan nafile sanirim
Nişan geldiğinden beri çantalar arabada zatenDogum baslamis muhtemelen. Gidebiliyorsan hastane cantalariyla git. Hayirli olsun simdiden. Insallah guzel ve rahat bir dogum olur.
Dinlenince geçmiyorsa, düzenli aralikla gelip yine belirli bir süre olup geçiyorsa (yarim saatte bir 15 sn vb.) Doğum sancisidir. Kasılmasayar programı varmış ben yükledim yeşil, bebekli olan en iyisiymisKızlar benim ilk defa belden kasığa vuran sancılarım var doktorum düzenli bir şekilde belden kasığa sancı vurursa direk gel demişti. Ayaktayken otururken var karnımda taş gibi sertleşti ama yatınca geçiyor yarım saattir yatıyorum. Napmalıyım yalancı sancı mı bu acaba birde bugün dip köşe temizlik yaptık yoruldum mu acaba bilemedim
Şu son zamanların sıkıntısı gerçekten çok başka yaa her dönem ayrı dertler vardı ama şimdi hem belirsiz bir bekleyiş hem ağırlık hem ağrılarGünaydin yine sırılsıklam bi geceydi Allahim havalar ne güzel soguktu ya Ankara'ya kış geri gelebilir mi aminaksam oturup hava cok sicak diye bi posta agladim resmen kasiklarim agriyordu sabaha karşi cok korktum aksamda slttan birden bi kramp girdi vajinaya ölüyodum bebek tepindikce yıttılıyor göbegim ve cok aciyor tüm şikayetlerimi yazdiysam gidebilirim
Bence gelsin diye bekledikçe de stres sebebiyle gelmiyorlar. Ben de bir an önce gelsin pasaportu çıksın, uçak biletleri iyice pahalanmadan alayım istiyorum ama ben bekledikçe hiç bir belirti olmuyor. İlkinde de böyle olmuştu sonra 0 belirtiyor zorla çıkardık çocuğu 42. HaftadaDogum baslamadi, baslayacagina dair hicbir emare yok. Enerjiye inanirsaniz bana oyle bir enerji gonderin ki dogumum baslasin benim deDun merdiven cikip indim o da işe yaramadi. Genel anlamda denemedigim şey kalmadi. Pilates topu, yürüyüş, squat, bitki cayi, cinsel birliktelik vs her seyi denedim. Artik bugun benim son sansim. Carsamba sezaryen olmamasi icin normal dogum deneyebilmem icin bugun ya da yarin dogumun baslamasi lazim. Isin tuhafi bebegim oyle buyudu ve oyle guclu ki hareket ettiginde canim aciyor artik, ciglik attim dun akşam o derece. Bu sabah da ayni sekilde bogrumu delecek gibi tekmeledi. Boyle bir guce oynamaya o kese nasil dayaniyor da patlamiyor anlamiyorum gercekten. Benim etim dayanamiyor kese dayaniyor. Allahin gucune bakin. Cok ilginc geliyor bana.
Ben de o gun kesin dogurucam sanmistimNişan geldiğinden beri çantalar arabada zatensabah o telaşla çikolatayı bilem aldım koydum arabaya, sonra gerisingeri getirdim
Ay o alttan baskı yok muuuBenim bebek cikmaya calisiyor gibi hic durmuyor ayaklari, kasigimda hep aci agri varihtiyacimiz olan ya suyumun gemesi yada Düzenli sanci biri olsa ikimizde rahatliycaz artik
Vallahi benim sicaktan psikolojim bzoulduŞu son zamanların sıkıntısı gerçekten çok başka yaa her dönem ayrı dertler vardı ama şimdi hem belirsiz bir bekleyiş hem ağırlık hem ağrılarbir yandan ay gelenden şunu da yapayım telaşı bir yandan bir an önce gelsin diye istemek ama bakalım abisi/ablası nasıl etkilenecek diye endişe etmek ayyy delirmezsek iyi
Rahat birakmayi denedim 2 gun hic uzerinde durmadim ve sonyc degismedi. Zaten Carsamba sabahi sezaryen gunu. Hislerinde haklisin yaniBence gelsin diye bekledikçe de stres sebebiyle gelmiyorlar. Ben de bir an önce gelsin pasaportu çıksın, uçak biletleri iyice pahalanmadan alayım istiyorum ama ben bekledikçe hiç bir belirti olmuyor. İlkinde de böyle olmuştu sonra 0 belirtiyor zorla çıkardık çocuğu 42. Haftadaartık salayım takmayım diyorum ama nafile Halbuki günümüz dolmadı henüz, biraz da çok erken başlıyoruz beklemeye sanki. Yine de içimden bir ses haftaya doğuracaksın diyor. Belki de öyle olsun istediğimden
İstanbul şimdilik iyi gibi 30 derecenin üstüne çıkmıyor pek ama ben arttı yapış yapıp oluyor insanVallahi benim sicaktan psikolojim bzouldu
Evdeki termometre 32 dereceydi dün disarisi 35 gece çok bunaldim 1de kalkip dusa girdim yattim yok uyunmuyor 3 oldu hala vantilatorün önünde yatiyorum bu seferde karnim acıktıİstanbul şimdilik iyi gibi 30 derecenin üstüne çıkmıyor pek ama ben arttı yapış yapıp oluyor insan
Allah vicdan merhamet versin ya insan hiç mi yarını düşünmez her şeyi geçtim ölüp gideceğiz arkandan fatiha okuyacak birileri olmayacak yahu az insan olKuzum bunla basedemiyorum ben bazen. Dogumdan once dolaptan et cikardim 1 derecelik kisma koydum ertesi gune cozulsun de pisireym die. Bak ta 27 snde dogurdum. Dun bi anda et yapiim die dustu ortaya tamam dedm yapti aksam icime kurt dustu. Dolaba baktm et yok cope baktim yok. Makineye baktim tabagi makinede. Kac gun olmus bozulmustur o et. Sen onu benm coluk.cocuguma bana acimadan yedircen kendi ogluna yedirmeye imtina eder insan. Kendi dogurduguna acimayan bana mi aciycak. Sirf bulask vs yikamamak icin her geldiginde eltimi de cagiriyo israrla. Ona iteledigim her isi eltim yapmak zorunda kaliyo sonra. Mecbur mu kiz. Cildirtti bizi iki ayri yerden
Sonuna kadar haklı olduğun bir konu canım yani anlaşamasa bile insan eş ailesi diye idare ediyor ama seninkilerGece içeri odada yattım boğazım ağrıyorEşimle konuşmuyorum normalde bize kimse dokunmasın kavga edecek konu yoktur uzatmayız da ama bu kez anlasın istiyorum yoruldum tolere eden olmaktan. Annesine de ders olsun yerini bilsin istiyorum artık zamanı geldi geçiyordu bu hamileliğim vesile oldu iyi oldu ona.
Sen daha kaç günlüksün ki akraba getiriyor bide bu k valideler ruh hastası anlayışsız eski kafalar.kafam zonkluyor sinirden 1 ay sonra gelcekler durabilirse tabi kendi etti vallahi hiç umrumda değil tek bir hayir dedim benden kötüsü yok en berbat gelin benim benim gelinligimi anlayamamis misssss . Sen baska gelinler gelince benimkini daha iyi anlayacaksin dur canim
Bizden uzak Allaha yakın olsunlar kendi halimizde ne kadar iyiyiz benim anne babam çok hasssas düşüncelidir asla rahatsiz etmek gelmek istemezler. Damatlarına saygıli sevgilidirler ki kendi ailesinden daha cok uzerine duserler esimin esim de bilir bunu sohbetleri filan baya iyidir. Babası ile iki çift laf edemezler babamla saatlerce konuşurlar. Zorba baskıcı bir ailesi var eşimin eşim askeri lise okumuş birisi o yüzden onlara hic benzemez benzese benim dengim olamazdı ben baski gormemisim ben sevgiyle büyümüşüm özgürlük düşkünüyüm kendi halimde olmayi severim herseyin sınırını bilir ve severim uzakligim verdiği saygıya hayranimdir. Ama nalet Ankara onlara çok yakın oldu son 1 sene burdan bi şekilde taşınmam lazım yoksa huzurmuz kalmayacak.
Ay bu benEvdeki termometre 32 dereceydi dün disarisi 35 gece çok bunaldim 1de kalkip dusa girdim yattim yok uyunmuyor 3 oldu hala vantilatorün önünde yatiyorum bu seferde karnim acıktıkalktim karnimi doyurdum bebem anca durdu o da at kosturuyo mübarek sonra 5 gibi uyumuşum zombi gibi geziniyorum evin icinde kocamda horul horul uyuyo
Canım yeni deneyimlemis biri olarak söyleyeyim elbise daha kolay oluyor ben elbise giydim sadece pijamayı indir kaldır tuvalette filan zor olur, yaranı zaten doktor kapatacak su geçirmez bantla we acmiycak kat hemşiresi gelip ikinci gün açıp patikon sürüp tekrar su geçirmez bantla kapıyor zaten hiç gözün görmüyor o süreçte oram açılmış buram açılmış diyeTeşekkür ederim cevaplarınız için.Bende çok kararsız kaldım nasıl yapacağım konusunda. Alt üst giymek istiyorum ama elbise de çok rahat olacak sanki.
Pijamayı indirmek zor olmaz mı dikiş ile. Of kafam karıştı. Yine de yedek olsun diye alsam mı bi tane elbise?
Ay evet az kaldı doğurcam bu sefer
Dogum baslamadi, baslayacagina dair hicbir emare yok. Enerjiye inanirsaniz bana oyle bir enerji gonderin ki dogumum baslasin benim deDun merdiven cikip indim o da işe yaramadi. Genel anlamda denemedigim şey kalmadi. Pilates topu, yürüyüş, squat, bitki cayi, cinsel birliktelik vs her seyi denedim. Artik bugun benim son sansim. Carsamba sezaryen olmamasi icin normal dogum deneyebilmem icin bugun ya da yarin dogumun baslamasi lazim. Isin tuhafi bebegim oyle buyudu ve oyle guclu ki hareket ettiginde canim aciyor artik, ciglik attim dun akşam o derece. Bu sabah da ayni sekilde bogrumu delecek gibi tekmeledi. Boyle bir guce oynamaya o kese nasil dayaniyor da patlamiyor anlamiyorum gercekten. Benim etim dayanamiyor kese dayaniyor. Allahin gucune bakin. Cok ilginc geliyor bana.
Sorma …en sevmediğim insan tipi tatlı dilli görünüp kıskanç ve sadece kendi istediğini dayatmaya çalışan cahil insanlar. Diyecek bişeyim yok kendisi bu duruma getirdi bizim de şansımıza böylesi denk gelmişAy neyini anlayacakmis pardon. Sabah inek sagip oglen taraya gidip aksam da hizmetlerini mi yapicakmissin ne istiyo neee. Ben de senin kvligini anlamadim dezeydin milletin nasi kaynanalari var etrafinda pervane. Annemin alt komsusu 25 yasinda bi kadin. Keske kv benm oz annem olsaydi dio oyle seviyo. Kadin fir doner gelinin etrafinda. Bize de duse duse bunlar dustu
Foti atarım buraya datamam sen cocuk dusunurken bize soyle biz sana ı ııh deriz
Valla benimkininde kafasi asagida sözde sanirim elleriyle ayni şeyleri yapiyor artik bazen canim oyle yaniyor ki oturup agliyorum
Ahh valizden pisti olduk benimki de çırtlak pempe
Mirunem olmuyorsa psikolojini zorlama be hayirlisi senin icin sezeryan demek ki kuşum
Gunaydin canim adini unuttum ama cigerle ilgili bisey vardi kssinti yapan o olabilir mi ama heryerin kaşiniyosa sıkıbtıydı galiba
Tam sana dogum başlamiş yaziyodum bilgi geçmişsin dr oyle bisey olsa soylerdi evde egzersiz yapta rahat açılsin canım hayirli acisiz gelsin minnoş insallah
Eşim anne babasinin farkında ve anlatirda zaten ama dedim ya bu aile baskiyla büyümüş sevgi yok saygı sonsuz bu da iletişimin sifirligini sadece bir kişinin dediginin olduğunu korkunun olduğunu gösteriyor karisi kocadan cocuklar kocadan korkuyor ama su yasa gelmisiz idrakina var artik hadi cocuktuk önceden sabrettik ama geldik 30yasimiza ve gayet normal baba 1 ay sonra gelin demekte ne var . Amaan neyse igrendimSonuna kadar haklı olduğun bir konu canım yani anlaşamasa bile insan eş ailesi diye idare ediyor ama seninkilerçıkarıyor. Bu idare edilmenin ötesi resmen yük oluyorlar ama en acı tarafı buna set çekemeyen eşlerimiz sebep oluyor umarım seninki de artık anlar ev huzuru herkesten üstün.
Bu yorumlardan faydalanarak elbiseden bi tane var koyuverim onuda barimiyeCanım yeni deneyimlemis biri olarak söyleyeyim elbise daha kolay oluyor ben elbise giydim sadece pijamayı indir kaldır tuvalette filan zor olur, yaranı zaten doktor kapatacak su geçirmez bantla we acmiycak kat hemşiresi gelip ikinci gün açıp patikon sürüp tekrar su geçirmez bantla kapıyor zaten hiç gözün görmüyor o süreçte oram açılmış buram açılmış diyedoktor hastaneden çıktıktan sonra kontrolde açtı benim yaramın bandını o zaman pijama filan giymek gerekir
Birde bu yaraya pansuman filan bant acma filan hiç acımıyor şimdiden söyleyeyim korkma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?