Ayyy cok normal oyle yapmalari garibim eltime neler etmiş benim kv ilk torundaKız odama cekilsem ne olur kadın hiç odasıdır girmiyim yapmıyor ki. Düsün gec 2.30 olmus hala kapımıza gelmis sesinizi dıydum cok agladı diyor. Eşim terslemese küt diye giricek utanmadan. Zatrn sizin yüzünüzden bütün gün duss girememişim. Gece 2 de dus almısım bi sal be bi sal da üstümü giyineyim.
Bir sey diyim mi en iyiisini yapmıssın ben yapamadım malesef
Evet ilk torun canım
Zaten bi kere yapinca akisiyosun ben igneyi sokarken deriiin bir nefes aliyorum daha rahat oluyor canimLady Luck Karkuresi64 tesekkur ederim kizlar. Disimi sıkıp dediginiz gibi vurdum valla. Ben de hala saskinim.
Ayyy ne kadar güzelBenim kv iyi ya. Dun ilk defa gormeye geldiler. Kizimla oynadilar daha cok. Hem o da kendini kotu hissetmemis oluyor. Corba getirmisler.
Bir de bebege hediye getirmisler. 1 saat oturup kalktilar. Ideal kv.
Canım benim oğlum 56 cm doğmuştu bazı çıtçıtlı badyler olmadıSorum var kızlar, belki bu durumu yaşayan olmuştur. Ölçümlerde boyumuz 54cm çıkıyor, yenidoğan kıyafeti 50 cm diyor. İyiki 0-3 aylık fazladan almışım ama yenidoğan aldıklarım küçük mü gelir şimdi giydirmeyecek miyim? Tabi ölçümler birebir tutmayabilir ama merak ettim
Süt içinse çemen otu tohumu içiyorlar Cezayir'de acayip süt arttırıyormuş. Yapımı da çok pratik. İçme suyunun içine 1,5 lt suya 10 tane tohum atıyorsun su olarak onu tüketiyorsun. Duruma göre içine attığın tohum miktarını arttırabilirsin.Kızlar çay önerilerinize açığımrezene çayı başka ne alıyım? Humana biraz pahalı geldide uygunu varmı? Olmazsa alıcamda sadece her gün içecek biri olaraq mailiyyetli olur düşündüm
Ne güzel zaten bence dogumun daha bir haftası bile dolmamısken böyle olmalı. Ayrıca kalmalı gelmeye kalkanlar kendi ogullarından değilde hic kimse kusura bakmasın evdeki lohusadan bizzat izin almalı. Benımkıler bana sormadı bile.Benim kv iyi ya. Dun ilk defa gormeye geldiler. Kizimla oynadilar daha cok. Hem o da kendini kotu hissetmemis oluyor. Corba getirmisler.
Bir de bebege hediye getirmisler. 1 saat oturup kalktilar. Ideal kv.
Galiba her bebek kendine özgü bir fiziğe sahip ilk kizim hep öndeydi bu da hep geride benimde 36 haftalık oldu bugün dün 35+6 da 2450 gram çıktı bende üzüldüm bir yandan da sağlıklı olsun sağlık doğsun sonra zaten kilo alıyorlar böyle şeyleri takmamak.lazim. Ilk kızım emzik almadı sürekli beni emiyordu 1 yaşında nerdeyse 12 kiloydu herkes obez olacak çok yiyor çok tombul diyordu çocuğum 2 yasina geldi 13 kusur artık doğru düzgün bısey yemez sürekli hasta olup iştahı kesilir anlayacağın her dönem bambaşka bu bebisler.Günaydin kizlar dün doktora kontrole gittik herşey yolunda nst vs 0 sanci ama 2 haftadir oglum 50 gr aliyor sadece ki surekli kaşar maden suyu vs tuketiyorum ozellikle bu haftada 85 gr almiş noyu da uzamamiş normalde 1 hafta ileride gidiyordu kendi kendime nazar mi ettim çok üzüldüm dr normal dedi 3 kg anca dogar dedi modum düştü fena şekilde surekli bunu düşünüyorum 2935 gr olmuş gününe göre 3 gün geriye düşmüş
Bizim 38 de 2590 gr doğdu 2490 a indi hemen kilo alıyorlar ve bizim bebişin kilo alımı durdu diye doktor suni sancıyla alalım dedi ve en basından geç döllenme muhabbeti vardı bizde de şuan bulunduğunuz haftaya göre kilosu gayet iyi o yüzden daha alırKızlar 35+6 da 2450 gr çıktı bebeğim gelişimi genelde başından beri 1 2 hafta geride reglim 40 gün sürüyordu geç döllenme belki de zaten sizce çok mu zayif
Canım sağlığı yerindeyse hiç moralini bozma. Bizimki de hep önden gitti kilosu boyu uzundu hep. Ben 173 babamız 193 bir de ikimiz de iri dogmuşuz o yüzden hep öyle bekledik. Son 1 aya yakındır yerinde sayıyor neredeyse 3 kilo 52 cmde kaldı kaşar peyniri muz süt çok dikkat ediyorum ama almıyor. İlk başta ben de kafaya çok taktım ama sağlıklı çok şükür ve 3 kilo da güzel bir kilo. Erken doğum olabilirdi ya da daha farklı şeyler o yüzden şükretmek akışına bırakmak lazım biraz galiba. Annelik duygusu şimdiden başladığı için acaba besleyemiyor muyum diye düşünmeden edemiyor insan tabi ama ne yaparsak yapalım bazen herşey olacağına varıyor. Sağ salim doğsun da minnaklar hiç üzme kendini canımGünaydin kizlar dün doktora kontrole gittik herşey yolunda nst vs 0 sanci ama 2 haftadir oglum 50 gr aliyor sadece ki surekli kaşar maden suyu vs tuketiyorum ozellikle bu haftada 85 gr almiş noyu da uzamamiş normalde 1 hafta ileride gidiyordu kendi kendime nazar mi ettim çok üzüldüm dr normal dedi 3 kg anca dogar dedi modum düştü fena şekilde surekli bunu düşünüyorum 2935 gr olmuş gününe göre 3 gün geriye düşmüş
Doktor gelişimi hep böyle geridemiydi dedi zaten bend eevet dedim sonradan yakalar diyordum ama hep 1 2 haftalık oynamalar oldu peki doğumun nasıl kolaymiydi canım birde doğmadan önceki ultrason kilosu ile gerçek doğum kilosu farklı miydiBizim 38 de 2590 gr doğdu 2490 a indi hemen kilo alıyorlar ve bizim bebişin kilo alımı durdu diye doktor suni sancıyla alalım dedi ve en basından geç döllenme muhabbeti vardı bizde de şuan bulunduğunuz haftaya göre kilosu gayet iyi o yüzden daha alır
Benimde öyle canım 9 günde 100gr bile almamış 2 hafta geriliği 4gune düşünmüştüm ama 2 haftaya gerilemiş yine dikkatte ediyorum ama anlamadım salı kontrol var eğer yine almamissa alicak doktor süt ve süt ürünü görmek istemiyorum artıkGünaydin kizlar dün doktora kontrole gittik herşey yolunda nst vs 0 sanci ama 2 haftadir oglum 50 gr aliyor sadece ki surekli kaşar maden suyu vs tuketiyorum ozellikle bu haftada 85 gr almiş noyu da uzamamiş normalde 1 hafta ileride gidiyordu kendi kendime nazar mi ettim çok üzüldüm dr normal dedi 3 kg anca dogar dedi modum düştü fena şekilde surekli bunu düşünüyorum 2935 gr olmuş gününe göre 3 gün geriye düşmüş
Yerleri daraldi artık, hareket hissettiğin sürece normal. Bebeğin hareketlerinde azalma olursa hastaneye gelin dedikleri uzun süre hiç hareket hissetmemek.Kızlar birde doğuma üç gün kaldı nasipse bebeğimin iki gündür hareketleri çok narin yavaş sakin normal mi. Karnımın orta kısmında toplandı ve taş gibi 2gündür doktorum 2 saatte bir hareket bizim için yeterli demişti hareketi var ama çok yavaş narin normal mi son haftalarda
Söyle kulaklık taksınSize bişe sorcam eşiniz ne sıklıkla annesi ile görüşür uzaksa da ne sıklıkla görüntülü konuşur? Hayır benimki her gün bizim evde gibi normal mi acaba merak ettim. Surekli görüntülü arıyor annesini ben bu kadar düşkün değilim hergun sesine tahammül etmek zorunda miyim zaten kadınla aram bozuk daha da tahammülsüz oldum.
Canım yapma kendine bunu sen üzüleceğine millet üzülsün senden değerli değil kimse. Eşine söyle gerekeni yapsın yapmıyorsa açık bir dille sen anlat problem neyse. Şuan çok hassas bir dönemdesin kendini kimse için yıpratma lütfenKv daha beter
Oturdum ağlıyorum 1 saattir herkes uyudu evde. Sessiz sessiz ağlıyorum resmen. Lohusa depresyonu dedikleri bu mu
Kız odama cekilsem ne olur kadın hiç odasıdır girmiyim yapmıyor ki. Düsün gec 2.30 olmus hala kapımıza gelmis sesinizi dıydum cok agladı diyor. Eşim terslemese küt diye giricek utanmadan. Zatrn sizin yüzünüzden bütün gün duss girememişim. Gece 2 de dus almısım bi sal be bi sal da üstümü giyineyim.
Bir sey diyim mi en iyiisini yapmıssın ben yapamadım malesef
Evet ilk torun canım
Arkadasim doğumda yapınca 3 gün eve Yenidogan hemşiresi getirdi.kadinin yaptığı ilk şey yatak altı yastik koyarak reflu yatağı gibi yükseltmek olmuş başınıBir de keramet reflü yatağından mı bilmiyorum çocuk kusmuyor rahat uyuyor üzerinde. İyi ki almışım
Günaydin kizlar dün doktora kontrole gittik herşey yolunda nst vs 0 sanci ama 2 haftadir oglum 50 gr aliyor sadece ki surekli kaşar maden suyu vs tuketiyorum ozellikle bu haftada 85 gr almiş noyu da uzamamiş normalde 1 hafta ileride gidiyordu kendi kendime nazar mi ettim çok üzüldüm dr normal dedi 3 kg anca dogar dedi modum düştü fena şekilde surekli bunu düşünüyorum 2935 gr olmuş gününe göre 3 gün geriye düşmüş
Hala saatli emzirmeyi savunan kaldı mı yaaa. Bu doktorlar da bazen Nuh nebiden kalan bilgilerini güncellemeyip insanları yanlış yönlendiriyorlar. Hele ASM hemşireleri hepten beterBugün eşim hipp aldı fiyatı daha uygunmuş
Ohaaa ya gıcık bu kv ler ya töbe töbe
Bazı yeni doğanlar biraz büyük oluyor denersin canım
Ayyy kızlar mı böyle oluyor acaba benim kızım da doğunca böyle mi olacak çok merak ediyorum
evet öyle yaptık diyeceksin sana ne ya
Ay ben oğlumu doktor 3 saatten önce emzirmeyeceksin ağlasa da emzirme dediği için emzirmiyordumHerkes bana kızıyordu. Deli gibi sütüm vardı birde benden 5 gün sonra doğum yapan arkadaşım da her saniye emziriyordu kızını resmen 20 saat emziriyorum diyordu benim oğlumun boyu vs iyi çok şükür ama onun kızı hem tombiş hem oğlumdan uzun resmen 2 yaş var gibi aralarında
Bizim doğum koçu günde 30 CC salatalık suyu tavsiye ediyor kendi bebeğinin değerini de öyle düşürmüş ama ben ilk.6 ay sadece anne sütünü savunanlardanım. Oğlum Haziran'da doğmasına rağmen şu falan vermedim sadece emzirdim. Sarılık durumunda o endişeyle bilemiyorum fikrim değişir mi o yüzden seninle de paylaşayım dedim bu bilgiyi.Kızlar ancak girip bakabildim yazdıklarınıza. Bebek kokmuş buralar bir bir gelmiş bebeler şükürler olsunHala kavuşmayanlar varsa sağlıcakla kavuşsun. Ben de 38 haftada kucağıma aldım yavrumu. 2770 gr 51 cm doğdu. Çok şükür sorunsuz hastaneden ayrıldık. Sütüm hemen gelmedi mama desteği ve süt birlikte ilerliyoruz. Süt artırıcı neler yapıyorsunuz? Sarılık değeri 14 çıktı. Ne kadar beselemeye çalışsam da yükselmiş maalesef. Neler yapabilirim?
E normal dogum olacaksa süreç nirnal cnm. Sancı ne zaman gelirse o zaman doğuma:)Kızlar merhaba tam 40 haftalık olduk ama benim bebişten ses yok sancı filan yok hiç gelmeye niyeti yok gibi hemen hastaneye koşmak da istemiyorum hareket ediyor ama ben korkuyorum sizde durumlar nasıl
Sıkma canını ayyy 2900 ler az değil doğunca hemen toparlıyor kızım 2980di bebiş önde çıkıyor olmasına rağmen 2970 doğdu. Büyüyeceklerrrr takma kilosunuGünaydin kizlar dün doktora kontrole gittik herşey yolunda nst vs 0 sanci ama 2 haftadir oglum 50 gr aliyor sadece ki surekli kaşar maden suyu vs tuketiyorum ozellikle bu haftada 85 gr almiş noyu da uzamamiş normalde 1 hafta ileride gidiyordu kendi kendime nazar mi ettim çok üzüldüm dr normal dedi 3 kg anca dogar dedi modum düştü fena şekilde surekli bunu düşünüyorum 2935 gr olmuş gününe göre 3 gün geriye düşmüş
Sarılık kaçınılmaz gibi bizim de çok az var süt dün geldi benim aşure yedim 3 kaseKızlar ancak girip bakabildim yazdıklarınıza. Bebek kokmuş buralar bir bir gelmiş bebeler şükürler olsunHala kavuşmayanlar varsa sağlıcakla kavuşsun. Ben de 38 haftada kucağıma aldım yavrumu. 2770 gr 51 cm doğdu. Çok şükür sorunsuz hastaneden ayrıldık. Sütüm hemen gelmedi mama desteği ve süt birlikte ilerliyoruz. Süt artırıcı neler yapıyorsunuz? Sarılık değeri 14 çıktı. Ne kadar beselemeye çalışsam da yükselmiş maalesef. Neler yapabilirim?
Çok şükür canım benimm rabbim isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin inşallahKimisinin suyu bi anda boşaltıp gelir kimsinin parça parça sızıntı şeklinde değişebiliyor
Tutabilmen beni de düşündürdüöama yine de su olma ihtimali de var yuksek, kontrolü beklemeden muhakkak bi görün sabah.. Suysa eğer enfeksiyona açık hale geliyo bebiş dr kontrolü altında daha iyi olur herşey...
Maşallah normal olma durumu olsa kolayca olacaktı demek kihayırlısıyla sağlıkla aldım kucağına nihayetinde maşallah güzel bi anıyla geldi minnoş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?