2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ayyy cok normal oyle yapmalari garibim eltime neler etmiş benim kv ilk torunda
Lady Luck Karkuresi64 tesekkur ederim kizlar. Disimi sıkıp dediginiz gibi vurdum valla. Ben de hala saskinim.
Zaten bi kere yapinca akisiyosun ben igneyi sokarken deriiin bir nefes aliyorum daha rahat oluyor canim
Benim kv iyi ya. Dun ilk defa gormeye geldiler. Kizimla oynadilar daha cok. Hem o da kendini kotu hissetmemis oluyor. Corba getirmisler.
Bir de bebege hediye getirmisler. 1 saat oturup kalktilar. Ideal kv.
Ayyy ne kadar güzel maşallah diyelim

Günaydin kizlar dün doktora kontrole gittik herşey yolunda nst vs 0 sanci ama 2 haftadir oglum 50 gr aliyor sadece ki surekli kaşar maden suyu vs tuketiyorum ozellikle bu haftada 85 gr almiş noyu da uzamamiş normalde 1 hafta ileride gidiyordu kendi kendime nazar mi ettim çok üzüldüm dr normal dedi 3 kg anca dogar dedi modum düştü fena şekilde surekli bunu düşünüyorum 2935 gr olmuş gününe göre 3 gün geriye düşmüş

Canım benim oğlum 56 cm doğmuştu bazı çıtçıtlı badyler olmadı Kaaaaavuuuşmuyor düğmeleeeeer Alttan çıtçıtı kapanmaya yetmedi. Ama hastane çıkışı setleri genelde alt üst iki parça oluyor ya onlar çok rahat oldu hatta baya giydi onları neredeyse 1 ay falan. Sorun tulumlarda. Bazı tulumları yıkadım giydirmeye sıra gelince bir baktım küçülmüş ayakları katlı kalıyor içinde keşke etiketini kesip yıkamasaymışım en azından değiştirir ya da hediye ederdim dedim. Hediye gelenleri hemen yıkama önce bir ölç ona göre yıkar giydirirsin yoksa gider büyüğüyle değiştirirsin en azından. Çoğu tulumu da sadece bir kere giyebildi ikinci giymeye fırsat olmadan küçüldü.
Şimdi bizim kız da iri gidiyor bir de çoğu kıyafeti abisinden kaldığı için bir kaç takımı var ancak tam kız için olan. Bir kız hastane çıkışı altlı üstlü takım, bir 3 aylık tulum, 2 tanede abisinden kalan yine altlı üstlü unisex takım koydum. Tulumu doğumhaneye vericem leke falan yapabiliyorlarmış ilaçla en güzel kıyafeti vermeyin doğumhaneye diyorlar. Kız hastane çıkışıyla da taburcu olmayı umuyorum. 2 takım da yedeğimiz var yeter herhalde.

Kızlar çay önerilerinize açığım rezene çayı başka ne alıyım? Humana biraz pahalı geldide uygunu varmı? Olmazsa alıcamda sadece her gün içecek biri olaraq mailiyyetli olur düşündüm
Süt içinse çemen otu tohumu içiyorlar Cezayir'de acayip süt arttırıyormuş. Yapımı da çok pratik. İçme suyunun içine 1,5 lt suya 10 tane tohum atıyorsun su olarak onu tüketiyorsun. Duruma göre içine attığın tohum miktarını arttırabilirsin.

Onun dışında ben hurma ve bilumum kuru meyveyi tarçın ve karanfille komposto yapıp içiyordum o da acayip süt yapıyor.

Aslında sütü en çok arttıran uyku ve bildiğin düz su. Her emzirme sonrası bir koca bardak su içmeyi adet edin yoksa insan ne kadar içtiğini bilemiyor. Fırsatını bulduğun an işe güce hiç bakma direkt uyu, uyuyup dinlendikçe sütün acayip artar.

Bir de ben gaz olmasın diye günde 1 kaşık kimyon yiyordum hatta şimdiden başladım bile doğum sonrasına yatırım olarak. Herhangi bir yemekten az bir şey alıp içine bir kaşık kimyon koyup yutuyorum.

Benim kv iyi ya. Dun ilk defa gormeye geldiler. Kizimla oynadilar daha cok. Hem o da kendini kotu hissetmemis oluyor. Corba getirmisler.
Bir de bebege hediye getirmisler. 1 saat oturup kalktilar. Ideal kv.
Ne güzel zaten bence dogumun daha bir haftası bile dolmamısken böyle olmalı. Ayrıca kalmalı gelmeye kalkanlar kendi ogullarından değilde hic kimse kusura bakmasın evdeki lohusadan bizzat izin almalı. Benımkıler bana sormadı bile.

Galiba her bebek kendine özgü bir fiziğe sahip ilk kizim hep öndeydi bu da hep geride benimde 36 haftalık oldu bugün dün 35+6 da 2450 gram çıktı bende üzüldüm bir yandan da sağlıklı olsun sağlık doğsun sonra zaten kilo alıyorlar böyle şeyleri takmamak.lazim. Ilk kızım emzik almadı sürekli beni emiyordu 1 yaşında nerdeyse 12 kiloydu herkes obez olacak çok yiyor çok tombul diyordu çocuğum 2 yasina geldi 13 kusur artık doğru düzgün bısey yemez sürekli hasta olup iştahı kesilir anlayacağın her dönem bambaşka bu bebisler.

Kızlar 35+6 da 2450 gr çıktı bebeğim gelişimi genelde başından beri 1 2 hafta geride reglim 40 gün sürüyordu geç döllenme belki de zaten sizce çok mu zayif
Bizim 38 de 2590 gr doğdu 2490 a indi hemen kilo alıyorlar ve bizim bebişin kilo alımı durdu diye doktor suni sancıyla alalım dedi ve en basından geç döllenme muhabbeti vardı bizde de şuan bulunduğunuz haftaya göre kilosu gayet iyi o yüzden daha alır

Canım sağlığı yerindeyse hiç moralini bozma. Bizimki de hep önden gitti kilosu boyu uzundu hep. Ben 173 babamız 193 bir de ikimiz de iri dogmuşuz o yüzden hep öyle bekledik. Son 1 aya yakındır yerinde sayıyor neredeyse 3 kilo 52 cmde kaldı kaşar peyniri muz süt çok dikkat ediyorum ama almıyor. İlk başta ben de kafaya çok taktım ama sağlıklı çok şükür ve 3 kilo da güzel bir kilo. Erken doğum olabilirdi ya da daha farklı şeyler o yüzden şükretmek akışına bırakmak lazım biraz galiba. Annelik duygusu şimdiden başladığı için acaba besleyemiyor muyum diye düşünmeden edemiyor insan tabi ama ne yaparsak yapalım bazen herşey olacağına varıyor. Sağ salim doğsun da minnaklar hiç üzme kendini canım

Doktor gelişimi hep böyle geridemiydi dedi zaten bend eevet dedim sonradan yakalar diyordum ama hep 1 2 haftalık oynamalar oldu peki doğumun nasıl kolaymiydi canım birde doğmadan önceki ultrason kilosu ile gerçek doğum kilosu farklı miydi

Benimde öyle canım 9 günde 100gr bile almamış 2 hafta geriliği 4gune düşünmüştüm ama 2 haftaya gerilemiş yine dikkatte ediyorum ama anlamadım salı kontrol var eğer yine almamissa alicak doktor süt ve süt ürünü görmek istemiyorum artık

Yerleri daraldi artık, hareket hissettiğin sürece normal. Bebeğin hareketlerinde azalma olursa hastaneye gelin dedikleri uzun süre hiç hareket hissetmemek.
Söyle kulaklık taksın Az ötede konuşun de Sana bulaşmıyorsa, illa seni de görmek istemiyorsa kendi hallerine bırak naparlarsa yapsinlar Benimki de tam tersi ben dürterim hep anneni ziyaret et diye gıcık da olsa zerre haz etmesem de kendisinden annesi, yapilacak bir şey yok vazifesi arayıp sormak ama benimki çok abartıyor bit kadar şehirde aynı şehrin içinde yaşıyoruz ne arıyor ne gidiyor süre uzayınca bir uğra ya da beraber gidelim diyorum.

Kv daha beter

Oturdum ağlıyorum 1 saattir herkes uyudu evde. Sessiz sessiz ağlıyorum resmen. Lohusa depresyonu dedikleri bu mu
Canım yapma kendine bunu sen üzüleceğine millet üzülsün senden değerli değil kimse. Eşine söyle gerekeni yapsın yapmıyorsa açık bir dille sen anlat problem neyse. Şuan çok hassas bir dönemdesin kendini kimse için yıpratma lütfen

İlkinde yapamadım k baba filan cümbür cemaat lohusalik geçirdim bu kez çok ters mesaj attım oğluna da arattım. K baba gelcez diyo ne demek ya hu ameliyatlı olcam torun sevcez derdine beni kim umursar. Hepimizin ortak derdi inşallah vakitlice giderler rahatlarsın.

Bir de keramet reflü yatağından mı bilmiyorum çocuk kusmuyor rahat uyuyor üzerinde. İyi ki almışım
Arkadasim doğumda yapınca 3 gün eve Yenidogan hemşiresi getirdi.kadinin yaptığı ilk şey yatak altı yastik koyarak reflu yatağı gibi yükseltmek olmuş başını

Cnm hiç üzülme , biliyorsun ben riskli gebeliğe gidiyorum. Doktor -1 +1 hafta tıbbi veri degildirdiyor. 3 gün geridenmis diye takilma yani...
Seninkinin kilosu düşük değil, premature kilosu da değil. Emzirmek önemli hızlıca büyüyorlar. 1700 doğum yapan arkadaşımın bebegi 1 nolu bezden direkt 3 e geçti, çok hızlı atak evresi geçirip büyüyorlar yani. Bir de dogum kilosuna boyuna takilma, eşim 40 haftada 2900 gr 50 cm doğmuş, ama 190 boy şu an ailenin en uzunu, bilmem anlatabildim mi

Hala saatli emzirmeyi savunan kaldı mı yaaa. Bu doktorlar da bazen Nuh nebiden kalan bilgilerini güncellemeyip insanları yanlış yönlendiriyorlar. Hele ASM hemşireleri hepten beter
Bizim doğum koçu günde 30 CC salatalık suyu tavsiye ediyor kendi bebeğinin değerini de öyle düşürmüş ama ben ilk.6 ay sadece anne sütünü savunanlardanım. Oğlum Haziran'da doğmasına rağmen şu falan vermedim sadece emzirdim. Sarılık durumunda o endişeyle bilemiyorum fikrim değişir mi o yüzden seninle de paylaşayım dedim bu bilgiyi.

Kızlar merhaba tam 40 haftalık olduk ama benim bebişten ses yok sancı filan yok hiç gelmeye niyeti yok gibi hemen hastaneye koşmak da istemiyorum hareket ediyor ama ben korkuyorum sizde durumlar nasıl
E normal dogum olacaksa süreç nirnal cnm. Sancı ne zaman gelirse o zaman doğuma:)

Sıkma canını ayyy 2900 ler az değil doğunca hemen toparlıyor kızım 2980di bebiş önde çıkıyor olmasına rağmen 2970 doğdu. Büyüyeceklerrrr takma kilosunusağlıklı olsunlarda

Sarılık kaçınılmaz gibi bizim de çok az var süt dün geldi benim aşure yedim 3 kase şimdi baya doldu sağmaya çalışıyorum yarmanin faydasi oldu

Çok şükür canım benimm rabbim isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…