2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Aynı benımkısı yemin ederim 60-70 cc mememden süt icmis gece altı temız gazı cıkık hala aglıyor cocuk . Delircektim ve ısrarla hala meme istiyordu. En son 30 cc mama verdim sustu uyudu
Hanaaa benimki de öyle valla. Tüm göğsümü boşaltan kadar emiyor sonra uyuyor memede. Yerine yatırınca ağlıyor tekrar meme istiyor diğerini de emiyor. Çocuk doymuyor halbuki sütüm de az değil yani. Diyeceğim sütüm mü yetmiyor ama mümkün değil

Ben bugun gaz damlasina basladim. Bebek mirin kirin etmeye gerinmeye aglayarak pirtlamaya basladi. Dedim desteklemenin zamani gelmis. Ilk 20 gun vermiyim diyordum ama verdim. Bugun ayrıca d vitaminene de basladim.

Doğurmussun canım, tebrik ederimmm kaçinci haftanda doğurmus oldun?

Merhaba kızlar
Bende pazartesi doğum yapmıştım o zamandan beri ara ara girdim ama yazamadım bi türlü. Kim ne yaptı doğumlar hikayeler ne oldu meraktan sayfaları sırayla okuyup öyle yazayım dedim ama ilk gün zatwn giremedim ikinci gün de msjları birikmiş sırayla yine onu yaa başladım ama sonra benim zor süreçlerim başladı işin ucu koptu gitti zaten.. Aklım en çok tüm ağustos anneleri gibi Delirella daydı ne yaptı diye.. Onu da okuyamadım birazdan bakıcam..
Benimle aynı gün ve sonrasını kutlayamadım burdan o yüzden 8 ağustos benimle aynı gün ve sonrasında doğum yapan tüm m arkadaşlar gözünüz aydın sağlıkla aldınız inş kucağınıza.. Allah bekleyen arkadaşlar da vakitlice sağlıkla alırsınız inş kucağınıza sizler de

Evet evet lohusa terlemesi diye bir sey var hakikaten. Boncuk boncuk terliyorum. En cok emzirdikten bir sure sonra memelerimin ustleri boncuk boncuk ter oluyor. Memenin o an sut yapmaya calismasindan mutevellit terledigini dusunuyorum

Dun gece uyumadik. Bugun de miyk miyk
yapa yapa uyuyor. Ha uyandi ha uyanacak derken koca gunu uyuyamadan gecirdim. Birazdan uyanip geceye kadar uyanik kalir zaten. Aglarkm sinirden.

Emiyor çok şükür ama bugün bi huzursuz uyuyor uykuya tam geçiş yapamıyor pamukçuklar mı rahatsız ediyor diye düşünüyorum

Yeğenin ilaç kullandı mı geçmesi için yoksa kendiliğinden mi geçti?

Normal yani iyi bari bozuldu sanmıştım
Ay ben de çok terliyorum uyurken filan, ödemim pek yoktu aslında hamileyken ama inşallah ödem atıyorumdur, kilonun bir kısmı da ter ve çişle giderse sevinirim

Valla isilik olacaksa her gün yikasan da oluyor. Çözüm serin tutmak evet ama o da klima yoksa elimizde değil ki. Ben kendi isiliklerimden yola çıkacak olursam hamileyken yürüyüş için evden çıkmadan banyo yapıyordum, eve gelince yine duş alıyordum ama dışarda terleyince yine isilik oluyordum, pudradan başka önleyici çözüm de yok malesef. Pudraya rağmen yine pişik olduğum da oldu o zaman da işte oksizinc, sudokrem gibi deriyi komple kaplayan pişik kremleri iyi geliyor. Şimdi de Allah şu geçirmez bandı icat edenden razı olsun yine duş alıyorum ama emzirirken falan terliyor insan yine göğüslerimin kenarları falan pişik. Bebeğim Oksizinc yüzünden kesin benim kokumu balık kokusuyla özdeştirdi Allah'tan annemin evi serin henüz bebişte pişik görmedim.

Ben doktoruma sormadım ama yarın bi sorayım belki takılıyordur. Sanki bi yerlerde dogumdan hemwn sonra korse mesane rahim sarkması yapıyır gibi bisey okumuştum
Spora da baslattı . Hatta dogumdan ikinci gün sonra bile veriliyormus hareketler. Hareketleri nasıl kaç tekrar yapacagoma dair cıktı verdi elime

Gobek bagi dusmedi, sarimsi bir sey gorunuyor tam icinde. Boyle irin gibi... enfeksiyon olmus olabilir mi? kanamiyor ama gorunce icim titriyor. Boyle gorunmesi normal mi? Kiziminki boyle gorunmuyordu
Benimkide öyleydi. hatta basta kanıyordu düstükten aonra gittik yaktılar. Sonra sarı irin gibi oldu fucidin pomad verdiler. Onu kullanıyoruz şimdi.

Dun gece uyumadik. Bugun de miyk miyk
yapa yapa uyuyor. Ha uyandi ha uyanacak derken koca gunu uyuyamadan gecirdim. Birazdan uyanip geceye kadar uyanik kalir zaten. Aglarkm sinirden.
Benimkide öyle gece 11 de baslıyor 2.5 -3 e kadar dikiyor ayaga.

Hamileyken bebek baskı yapıyordu mesane bit kadar kaldiydi, 2 damla çiş ile doluyordu ne yapsın garibim Şimdi yer açılınca eski hacmine döndü işte. Fazla çiş yapmak kötü bir şey değil bence, demek ki sıvı alımın da iyi. Enfeksiyon sıvı alımın az olursa olur asıl, çişinin renginden anlarsın zaten ne kadar açık renkse o kadar iyi. Ben de anesteziyi rahat atmak için bol sıvı tüketmeye çalışıyorum aynen dediğin gibi hem sürekli WC deyim hem de şelale mod on

Benim hikayem doğum olarak problemsiz şükür ama sonrası sıkıntılı oldu sadece oğlumun hastalığından
8 ağustos büyük gün geldi çattı stresle beklerken hastaneye sabah gidip yatışım yapıldı işte hemen genel prosedürler uygulandı.. Ben daha damar yolu açılırken başladım sorun çıkarmaya bu iğne falan fobilerimden, damar yolundan kan alamadı hemşire zaten en acıyan tuhaf biyere taktı.. Doğru yerde değil diye diye söyledim ettim kontrol etti falan değiştirmedi sıkıntı yokndedi.. Ama doğru yerdeymiş tabi ben kesin bu koluma bişey olacak ameliyathandye ineyim ordakilere değiştirtcem diye koydum aklıma.. Tabi oraya gidince uçtu gitti herşey unuttum korkudan .. Biran önce orda uyuyup çekilmeyi istiyordum.. Beni bebeğe anestezi ilacı çok gitmesin diye tabi uyumadan hazırladılar o süreçte benim bacaklar zangır zangır oynuyordu korkudan masa üzerinde.. Neyse sonra uyudum bitti.. Uyanırken tabi yine ağrılar eşliğinde uyandım ama ilk sezaryenimdeki kadar felaket ağrıyla değildi o acının içinde bu daha hafifimiş diye düşündüm.. Deliler gibi ağlayarak uyandım, baya sesli sesli, ilkinde de öyle uyanmıştım niye bilmem.. Sonra hemen bebeğimi sordum aklımda ilkinden kalma yoğun bakım süreci vardı hep korkuyla.. Çok şükür iyi tosun UK geldi dediler.. Öğle saatlerinde 51cm 3900kg kızımız geldi aramıza..

Bu sırada bunlar yaşanırken 5 yaşındaki oğlum doğumdan 2 gün önce ateşlenmeye başlamıştı fena değildi ama.. Doğum olduğu gün de idare ederdi.. Sonra gecesinden dün sabaha kadar ağırlaştı ateşi düşmüyor ilaçlara rağmen boğazı iltihaplanmış bide üstüne tüm ağzı yara oldu her yeri ama.. Salı günü eve geldik ama düne kadar günleri nasıl geçirirdim anlayamadım.. Dikişli halimle çocuğuma eğilip bakıp ilgilenemedim yavrum anne diye ağlıyor, sarılsam öpsem kıza bulaşır dikkat edin dediler, bi yandan sütüm başta çıkmıştı az az yedikçe çoğalır dediler ama ne iştahım kaldı ne zorla yiyebildim.. N bebeğime odaklanabildim ne oğlumun hastalığı çyla doğru düzgün ilgilenebildim ilka ndan o kadar yetersizlik hissi oluştu ki anlatamam size.. Oğlumun ateşi 38 den aşağıya düşmedi 39 larda sayıklarken dayanamadım başında bekledim yere oturup.. O çektiğim acı gözümde değildi dikişleden oturup kalkarken tabi eşim annem yapman dediler ama dayanamadım kimseyi dinmeledim oturdum başucunda.. Acile de gidip geliyorlar aklım ayrı onda falan çok kötüydü daha bugün rahat nefes alıyorum.. Ben birazda lohusalığın etkisiyle çok çok korktum süre o kadar uzun gibi geldi ki bu kadar sürmezdi bu hastalık bişey mi var diye neler neler geçti aklımdan..

Bi yandan da süt olayımmız, benim sütüm ilk doğumumda maşallah güzeldi hiç sorun bol boldu.. Bunda ilk gün olmadı az biraz oldu hemşireler yeterli dedi mama vermediler veriidiler de içmemiş doymuş.. açlık falan haliyle ilk gün böyle olur dedim sonra da sanırım oğlumun hastalığıına üzüntüden çok yiyememeden başka streslerden (kaynana ve anne stresi diyimherşeyi yazsam sayfalar alır) çok olmadı sütüm ama yine de dün geceye kadsr yani 4 "günde 3 kez mama vermiştik sadece gerisi emmeydi.. Ben de sevinmiştim bu hastalık bitip rahat erince yine gelecek heralde diye ama tam tersi dün gece hi emmedi süt yok çünkü gelmiyor full mama verdim sabah oldu yine aynı dün geceden şu saate kadar mamayla besliyorum süt alamıyor emmiyo alıyor ağzına ve bi iki emip ağlayarak bırakıyor kaç kez deniyorum.. Yok bir a de kesildi mi neden böyle oldu hiç anlamadım.. Çaresi hissediyorum kendimi..

Bizim 9. Günümüz anneleri zor tutuyorum banyo yaptırmaları için
Bizim gobek bağı 3. Gün düştü banyo da yaptırdık her gün eve gelir gelmez bir sonraki gün vs rahatlasın diye yapılmaması gerekiyormuş verniks kazeoza faydalıymış ama annem tüm yeğenlerimi hemen yıkadı bişey de olmuyor diye yıkadık hem gobek erken düştü hem de enfeksiyon bs kapmadı cok şükür

Puda yerine nisasta kullanilabilir.

Arkadaşlar herkese teşekkürler,

Alintilayamadim

Bebek de ben de iyiyiz inşallah, tekrar yazacağım, haber vermek istedim.
Dualarınıza sağlık
Forma girip çıkıyorsun ama yazmaya fırsat bulamıyorsun muhtemelen ama biz ona bile seviniyoruz demek ki her şey yolunda diye Oğluşunla kavuştun ya biz bekleriz kuzum ama yine de ilk fırsat bulduğunda bize bir selam et, özledik

Maşallah ne iyi olmuş.. Benim oğlanın 17.gğn düşmüştü.. Çok zor oluyor uzun sürmesi ya Dün kontrolde dr kızının da geç düşecek gibi dedi.. Annem de resmen yalvarıyor yıkayalım bişey olmaz hepinizi öyle yaptık o koşullarda şimdi herşeyiniz daha temiz düzenli falan diyo ama cesaret edemedim.. Tam hadi yıksasak mı dedim kendi kendime o gün göbek bağında biraz bi kanama olmuş, bezine bulaşmış ordan falan enfeksiyon bişey olur diye korkudan yine vazgeçtim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…