- 29 Kasım 2021
- 468
- 402
- 33
Ben doğuma kadar 10 kg almıştım tamamını vermişim istemsizAyy kaç kilo werdiniz ben 7 kilo werdim 75 te çakılı kaldım iştahımda maaşaallah yani yedikçe yiyorum sonum iyi değilçikolata kavanozunu bildiğin Kaşıklıyrmmm biri beni durdursuuuuunnnn
Uuu baya da geç düşmüş canım zor olur tabi insallah bu oyle olmaz ..ya tercih meselesi tabi ama biz yeni nesil analar olarak bazı şeyleri cok abartıyoruz bazı konular da bende dahil olmak üzere ama yıkama olayına takılmadım hem yeğenlerimde hep oyle yapıldı diye hem de bebek rahatlasın diye düşündüm her gün yıkıyoruz o yüzden eve geldiğimizden beri erken düşmesi de cok iyi oldu bizim icin yıkarken rahatlık oluyor hiç kanamadı da akıntı vs de olmadı önceden hep böyle yapılıyormuş sonuç daMaşallah ne iyi olmuş.. Benim oğlanın 17.gğn düşmüştü.. Çok zor oluyor uzun sürmesi ya Dün kontrolde dr kızının da geç düşecek gibi dedi.. Annem de resmen yalvarıyor yıkayalım bişey olmaz hepinizi öyle yaptık o koşullarda şimdi herşeyiniz daha temiz düzenli falan diyo ama cesaret edemedim.. Tam hadi yıksasak mı dedim kendi kendime o gün göbek bağında biraz bi kanama olmuş, bezine bulaşmış ordan falan enfeksiyon bişey olur diye korkudan yine vazgeçtim..
Tebrik ederim . Rabbim hayırlı evlat eylesin inşaallahKızlar dün doğum yaptım. 38+6 3200 Gr 51 cm doğdu oğlum. Çok tatlı bişey pamuk gibi maşallah. Emzirmek çok güzel bir duygu
Ay çok güldümAyy bu kızlar çok fenaa. Bizimki şuan telefonu elime almamı bile istemiyor bebeyi geri içime sokturmasa bari
Kafein al canım, kahve çay tüket. Spinalde ağrı oluyor doktorum kafein almamı söylemişti. Ağrılar özellikle 2.-3. Günde çıkıyormuşKızlar ilk spinal doğumdan sonra hiç baş boyun ağrım olmamıştı ama bunda basım boynum bugün ağrıma başladı böyle ağrı değilde tutulma sonra ağrı gibi değişik yemek yerken bile cignerken direk ağrıyor aranızda varmı baş ağrısı 2nci gün başlayan ve kaç gün sürdüparol yazdı doktor sadece hiç fayda etmiyor sanki
Vücudun soğuk almış olabilir mi? Cereyanda filan mı kaldın? Ben cereyanda kaldım göğüs sırt ağrım var. Terleme üşüme karman çorman bi haldeyim. Dik duramıyorum ağrımdanBu ağrılar beni öldürecek. Kalbimden tut böbreğime ordan karnımın içine mideme kadar ağrım oluyor. Sırt üstü yatınca hiç bir şeyim yok ama sağa veya sola dönmek zulüm. Ayağa kalkıp yürümek eziyet oluyor.
Aynısını bende yaşıyorum, sonra birikince dikiş ağrım başlıyor kasılıyorum. Anlamıyorum dolduğumu, çok çabuk doluyor. gelmeden kalkıyorum artık, hatırlatıyorum kendime sürekliDoğumdan sonra benim mesanem bozuldu galiba
Çok fazla çişim gelmeden geldiğini anlamıyorum. Her gittiğimmde şakır şakır şelale gibi işiyorum
Hamileyken aşırı çişim gelip gidiyordum iki şıkır bitti, sinir oluyordum, böyle şarıl şarıl işemek baştan bi hoşuma gitti ama idrar yolu enfeksiyonu olmam inşallah, sürekli tutuyo oluyorum çünkü
Benim bebeğim reflü yatağından kendini kaydiriyor bir bakıyorum en alt tarafa inmişKızlar benım bebe yatagında değilde sallanan ana kucağında uyumak istiyormus meğer ya ona bi koydum sustu uyudu hepbende hemen bi reflü yatağı siparisi verdm sevi bebenın bu tasınabilir olanlarından. Hem misafirliğe gidince kullanırım dedim hemde anne yanının icine koyarım dedim. Cünkü cocuk suan resmen o düz yatakta yatmak istemiyor her defasında uyanıyor dün uykusuzluktan hiç gücüm kalmamıstı resmen
Boyun agrım 3gün sürdü 2 gündür de baş agrım var geçmek bilmiyor agrı kesici fayda etmiyor bol su içiyorum nescafe yede bugün başladımKızlar ilk spinal doğumdan sonra hiç baş boyun ağrım olmamıştı ama bunda basım boynum bugün ağrıma başladı böyle ağrı değilde tutulma sonra ağrı gibi değişik yemek yerken bile cignerken direk ağrıyor aranızda varmı baş ağrısı 2nci gün başlayan ve kaç gün sürdüparol yazdı doktor sadece hiç fayda etmiyor sanki
Mama teklif ediyorum yok tükürüyor. Bende özledim markete bile gitmeye razıyım.Ilk 2 hafta aglamalarinin %99 sebebi aclik diyolar. Belki doymuyodur ya da sık acikiyodur. Bu cocuk doymuyo diyen kaynana gibi hissediyorum kendimi ama benimki de doymuyor. 24 saatin 20 saati memedeyiz. Yildim vallahi. Ben de bir an once duzene gecelim hayata donelim istiyorum. Disari cikmyi.ozledjm ya. 20si ciksin hemen cikicam.
Mamayı da arada alıyor arada almıyor yine viyaklıyor hemde uykunun en tatlı zamanında sabahta mecbur erken kalkıyorum yetmiyor uyku.Aynı benımkısı yemin ederim 60-70 cc mememden süt icmis gece altı temız gazı cıkık hala aglıyor cocuk . Delircektim ve ısrarla hala meme istiyordu. En son 30 cc mama verdim sustu uyudu
Geçmiş olsun canım inşallah biran önce iylesirsinBu ağrılar beni öldürecek. Kalbimden tut böbreğime ordan karnımın içine mideme kadar ağrım oluyor. Sırt üstü yatınca hiç bir şeyim yok ama sağa veya sola dönmek zulüm. Ayağa kalkıp yürümek eziyet oluyor.
Bunu internette araştırdım çoğu sitede yapmayın artmasına sebep olur yazıyor doğrusu nedir bilemedimKarbonatlı su yapıp
Muslin beziniz veya temiz tülbenti (yemeni kumaşı ) karbonatlı suya batırıp bebeğinizin ağzını dilini yumuşakça silin
Gün icinde üç kez
Bebeklerin kilo alma durumu değişkenlik gösterebilir ayrıca kilo durumu ultrasonda görünenle birebir olmayabilir. Hesaplanandan az ya da fazla olabilir birkaç yüz gram. Bebeğiniz haftada 200 gram alsa da doğuma kadar 3600 civarı olur. Çok büyük bir bebek değil rahatlıkla dogurursunuz. Ben pazartesi kontrole gittiğimde bebegin kilosuna 3400 denmişti cuma doğum olduğunda 3780 gram doğurdum. Kilo yönünden beni zorlamadı.bir sorum olacak, şuan bebiş 3200 ve ben 37+5 deyim diyelim 40 da doğdu her hafta böyle 200 gr almaya devam etöez değil mi? Şu ana kadar öyle gitti hep 200 gr aldı bu bilmem kaç haftada. Çok büyük olursa doğuramam diye korkuyorum
Bizim gece uykumuz maşallah deyim iyi uyuyor ama gündüz kısa kısa dalıyor yeter ki gece uyusun razıyımDun gece uyumadik. Bugun de miyk miyk
yapa yapa uyuyor. Ha uyandi ha uyanacak derken koca gunu uyuyamadan gecirdim. Birazdan uyanip geceye kadar uyanik kalir zaten. Aglarkm sinirden.
Gözünüz Aydın sağlıkla büyütünKızlar dün doğum yaptım. 38+6 3200 Gr 51 cm doğdu oğlum. Çok tatlı bişey pamuk gibi maşallah. Emzirmek çok güzel bir duygu
Ultrasonda önde görünüp doğduğunda düşük kilo çıkabiliyor bizim ki öyle oldu. - 300 400 gr olarak düşünülebilirsin. 2970 doğdu dogum sonrasi kilo veriyormuş bebekler 2800 gibi biseye düştü sonra hızlı toparladı şükür doğum kilosunu geçti. Verilen kilonun 10 günde toparlanmasi beklenirmiş.bir sorum olacak, şuan bebiş 3200 ve ben 37+5 deyim diyelim 40 da doğdu her hafta böyle 200 gr almaya devam etöez değil mi? Şu ana kadar öyle gitti hep 200 gr aldı bu bilmem kaç haftada. Çok büyük olursa doğuramam diye korkuyorum
Ay benimki de böyle hep emmek istiyor doymuyor diyeceğim ağzından burnundan geliyor artık kusuyor bebe hala derdi emmek uykuya dalamıyor bir türlüHanaaa benimki de öyle valla. Tüm göğsümü boşaltan kadar emiyor sonra uyuyor memede. Yerine yatırınca ağlıyor tekrar meme istiyor diğerini de emiyor. Çocuk doymuyorhalbuki sütüm de az değil yani. Diyeceğim sütüm mü yetmiyor ama mümkün değil
Ya inan bilmiyorum. Hava da çok sıcak esmiyor nasıl cereyanda kalacağım kiVücudun soğuk almış olabilir mi? Cereyanda filan mı kaldın? Ben cereyanda kaldım göğüs sırt ağrım var. Terleme üşüme karman çorman bi haldeyim. Dik duramıyorum ağrımdan
Çok teşekkür ederim. İnşallahGeçmiş olsun canım inşallah biran önce iylesirsin
Valla öyle. Ağzı yüzü süt oluyor. Sinirleniyor falan. Aşırı emiyor sonra hazımsızlık çekiyor. UyuyamıyorAy benimki de böyle hep emmek istiyor doymuyor diyeceğim ağzından burnundan geliyor artık kusuyor bebe hala derdi emmek uykuya dalamıyor bir türlü
Benmki de bugun ozellikle aynen oyle. Elini kolunu emiyo suratima boynua saldiriyo. Kusuyo ama daha derdi emmek. Perisan etti beni gece de uyumuyoAy benimki de böyle hep emmek istiyor doymuyor diyeceğim ağzından burnundan geliyor artık kusuyor bebe hala derdi emmek uykuya dalamıyor bir türlü
Ablalarim öyle yaparlardıBunu internette araştırdım çoğu sitede yapmayın artmasına sebep olur yazıyor doğrusu nedir bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?