2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Herkese merhaba,

Ara ara girip okumaya ve yazmaya çalıştım,ama yaziyorum, bitene kadar ekrandan atiyor,olmadi. Doğum yapan ve yapacak tüm annelere hayırlı olsun şimdiden..Doğumu gerçekleşenlerii tebrik ederim.
Evlat kokusu cooook başkaymış Allah isteyene nasip etsin...

️Bu, "3 saatte 1" olayı çok yipraticiymis, geceyi, uykuyu nasil yönetiyorsunuz? Zombi gibiyim. Bir de pimpirikliyim, gece on kez bakasım geliyor bebeğe...

Simdi gelim.doguma , spinal anestezi ile bebeğinin doğumuna şahit olmak paha biçilemez Ama spinalde 3.seferde tutturduk igneyi. Doktor, kıpırdama diyor anestezi için de iğne battığında refleks olarak hareket etmemek pek mümkün değil. Beni 2 kişi tuttu önden ve yandan Evet buz gibi sprey sikiliyor, sonra dezenfekte ediliyor ve uyuşmaya başliyorsunuz. Solda uyusma karincalanma var sagda hissetmedim ve ben panik. Doktora uyusmadi sanırım diyorum Ayağını kaldır dedi, baktım aaa olmuyor.

Spinal tarif edilemez bir duygu olsa da (bebenizi goruyorsunuz dogar dogmaz) imkan varsa tabii, bacaklarım saatler sonra açıldı, genel anestezide erkenden kalkmistim, o sonda saatlerce bende kaldı. Kac gündür sondadan dolayı yanma ve ağrım var, bugün antibiyotik yazdi doktor. Gaz sancisindan tükendim, 3 gün çıkmadı, bedenimin.ici.agridi... Sonda, sezaryen, gaz sancisi derken iptal etti kaç gündür beni. Aşırı yorgun ve uykusuzum...

Bebek 37.haftada 3200 kg +48 cm doğdu.Sonra da ödem kaybediyor dediler 200 gram azaldı kilosu. Doktor, emzirme ve mama takviyesi önerdi, sarılık değeri 8, iyi ama sarilığa dönmesin, iyi beslensin kilo alsin dedi.

️Bir de bıraksam 1 saat emmek istiyor ama ne kadar süt geldigini bilmiyorum, mamayi üzerine veriyorum 15 20 cc doktor önerdi diye. Siz kac dakika emziriyorsunuz? 3 saatte 1 Emzirme + 15 20 cc civarı mama veriyoruz şu an son durumda.

Bebis iyi çok şükür, çok küçük geliyor gözüme Ne zaman buyuyecekler bilmiyorum

Sevgiler Delirella

Çarşambadan beri kimler dogurdu? Kimler doğuracak haftaya ? Aklım sizde.

Allah herkese sağlıklı doğum nasip etsin

Canım eşine konusunu açma bence mahcup olmasın sonuçta oda görüyordur kv kızımda bir çeyrek taktı eşim o kadar mahcup oldu ki gidip 41 tane almıştı bunda öyle bir şey yapmadı keşke bunda da mahcup olsa 41 tane alsa

Benımkı ultrasonda 3200 deniyodu bi doğdu 2575 cocugum Ultrasonu cokta dikkate alma

Kb eşimin abisi evlendiğinde emeklilik parasını onun evinin peşinatı için vermiş evinin eşyasına yardım etmiş. Bizim sadece 4 parça beyaz eşyamızı aldı. Şimdi kazandığı para daha fazla biliyorum çünkü mutlu mutlu anlatıyor konuşuluyor görüştüğümüzde. Kızı evlenecek diye para biriktiriyor olmazsa bizim ev senin olur filan diyor. Bi benim eşime bişey yok niye biz kendimize çok rahat yetiyoruz diye düşünüyorlar. Allah’a çok şükür maaşlarımız iyi ama bunun için ikimizde senelerdir çok çabaladık. Evi arabayl benim sayemde nişan düğün takılarımı, tüm birikimlerimizi hepsini bozarak aldık. Yinede bişey demiyorum başkasına muhtaç olmayayım çalışmayı seviyorum sağlığım inşallah el verir çalışır hep çok kazanırım bişey beklemiyorum kimseden

Mahçup olur mu bilmiyorum, sanmıyorum. Ona göre ailesi hiçbişeye masraf yapmasın. Biz hallederiz hep

Ay vallahi yaa dünyanın en güzel ve en zor şeyiymiş evlat nasıl geçecek bu günler

Haha inan bilmiyorum. Aklımı yemek üzereyim artık
Her sicrama doneminden sonra az daha bilinclenip daha tatli ve daha kolay olcaklar. Benm buyuk oglum surunmeye baslayinca cok rahatlamistim ben. Butun evi tavaf ederdi bagimsizdi. Yuruyunce daha da rahatlamistim. Ilk ay zor geciyo ama sonra yavas yavas rahatlariz

Mahçup olur mu bilmiyorum, sanmıyorum. Ona göre ailesi hiçbişeye masraf yapmasın. Biz hallederiz hep
Şuan yapılan herşey senin gozune batabilir canım lohusaligin verdiği hassaslik bu konuyu en azından 40 gün sonra daha sakin olarak konuşabilirsin o zaman daha farklı değerlendirebilirsin diye düşünüyorum yinede sen bilirsin

Amaan bosver onlardan gelecek hayir gelmesin. Benm babam ilk oglumda hem bileklik yaptirdi cocuga hem de bana ne istiosun dedi ankastre set aldi. Onlarda benm dugunumde ic ettikleri altindan tam altin getirdiler agizlariyla da soylediler dugununden sakladik bak getirdik diye. Smdi babam yine sordu ne istiosun die robot istedim. Hem ev hediyesi hem dogum hediyesi olsun diye robot supurge aldi. Onlarda tik yok. Ne eve ne bebege. Getirdigini de sanki dunyalari getrmis gibi dillendircdkler getrmedikleri daha iyi

Düşüşe fototerapi olmadan gecerse herhalde bi dahs yukselmez cunku bizimki 15 ten 6 ya terapi ile düştü. Sonra tekrar 11 e cıktı

Bazı bebeklerin cok gec düşüyor, göbek düşmeden yıkamıs mıydınız
Yok yıkamadık, bir kere sadece göbeğine değdirmeden elimizle kafasını gövdesini filan ıslattık. Ama annemi tutamıyorum artık, yarın göbeğini bağlayıp yıkayacam artık diyo

Kızlar bebelerinizin boylarını eve gelince bir daha ölçtünüz mü? Oğlum 56 cm doğmuştu kıza 51 cm yazmışlar ama abisinin kıyafetleri tam oluyordu hatta bazıları küçük gelince şüphelendim evde mezurayla bir ölçtük 58 çıktı hadi +/-2 cm yanlışlık payı koyalım bizim kız en az 56 cm miş yani

Bugün foto çekimine gittik fotoğrafci bayan dedi. Geçen bı bebek geldi göbeği düşmeden banyo yaptırmışlar akşam 8 saat geçtikten sonra soğuk havale geçirmiş su almış göbeğinden bebek

Hastanede 50 yazmislar. Asm de 48 cikti 3 gun sonra. Artk hangisi dogru bilemedm

Haklısın zaten konuyu hemen açmam bakalım o açacak mı :) elbet yastıktan altınlar toplanacak kim ne taktı muhabbeti olacak aramızda o günü bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…