Bende saldım zaten bize karşı olan huyları belli başından beri. Şu var kv sağolsun çok yardımcı oluyor şu süreçte, yemeğimi yaptı bana baktı, eve geçince temizliğimi bile yaptı. Manevi açıdan eksiklik yok belki ailemden fazla yanımda oldu, maddi açıdan kendilerini hep çektiler. Bende bıraktım artık düşünmeyi.Amaan bosver onlardan gelecek hayir gelmesin. Benm babam ilk oglumda hem bileklik yaptirdi cocuga hem de bana ne istiosun dedi ankastre set aldi. Onlarda benm dugunumde ic ettikleri altindan tam altin getirdiler agizlariyla da soylediler dugununden sakladik bak getirdik diye. Smdi babam yine sordu ne istiosun die robot istedim. Hem ev hediyesi hem dogum hediyesi olsun diye robot supurge aldi. Onlarda tik yok. Ne eve ne bebege. Getirdigini de sanki dunyalari getrmis gibi dillendircdkler getrmedikleri daha iyi
Kv ve annem hastaneden sonraki gece bendeydi, sonra ablam ikizlerle yorulunca annemi gönderdim kv zaten bende diye. 3-4 gün yardımcı oldu kv sağolsun yemeğimi temizliğimi bebeğe herşeyi yaptı. Ama biz istemiyoruz durdurmaya çalışıyoruz o durmuyor. Neyse eşim ne desin, anneler çok yoruluyor bize yardimci oluyor onlara birer bilezik mi alsakBir de onlara destek olayım falan diye saçmalamıyorsa boşver Allah size daha çok versin ama siz kendinize harcayın
Bizim de pazartesi kontrol var bakalım orada kaç çıkacakHastanede 50 yazmislar. Asm de 48 cikti 3 gun sonra. Artk hangisi dogru bilemedm
Bizim çocuğumuzsa onun da torunu de, hediye almak istiyorsa başka zaman aldı torununa bakarken yoruldu diye bilezik mi alınır. Sen eğitirsin onu zamanla.Kv ve annem hastaneden sonraki gece bendeydi, sonra ablam ikizlerle yorulunca annemi gönderdim kv zaten bende diye. 3-4 gün yardımcı oldu kv sağolsun yemeğimi temizliğimi bebeğe herşeyi yaptı. Ama biz istemiyoruz durdurmaya çalışıyoruz o durmuyor. Neyse eşim ne desin, anneler çok yoruluyor bize yardimci oluyor onlara birer bilezik mi alsakbende ne alaka ya dedim. Benim anneme almasın annemin ihtiyacı yok onun annesine de almasın yani. Onların yaptığını tüm anneler yapıyor abisinin çocuğuna haftada 4 gün annesi bakıyor zaten abisi bilezik mi almış yada annem ablamın yanında Şubat ayından beri annemin beklentisi mi var ablamdan bana bişey alsın diye. Boyle surekli bizim durumumuz iyi kafasinda. Kendisine senelerdir tel almiyor kamerasi calismiyor ama annesine dogum gununde telefon aldi. Bende karismadim ne diyim. Eminim kendi annesini dusunerek bilezik fikrini sunmustur
Aaaa o kadar fark oluyor mu çılgınlıkBenımkı ultrasonda 3200 deniyodu bi doğdu 2575 cocugumUltrasonu cokta dikkate alma
Valla ben eşime ailesiyle ilgili birşey demem onlarin maşallahı var maddi olayı geçtim manevi bir destekleride yok ama napalim kavga etsem düzelmez kiHaklısın zaten konuyu hemen açmam bakalım o açacak mı :) elbet yastıktan altınlar toplanacak kim ne taktı muhabbeti olacak aramızdao günü bekliyorum
Ya yazıkBugün foto çekimine gittik fotoğrafci bayan dedi. Geçen bı bebek geldi göbeği düşmeden banyo yaptırmışlar akşam 8 saat geçtikten sonra soğuk havale geçirmiş su almış göbeğinden bebek
Ben fototerapi 17' den sonra veriliyor diye biliyordum düşüşe geçip tekrar yükselmesini de bilmiyordum belki kan uyuşmazlığı sarılığı farklıdır canimDüşüşe fototerapi olmadan gecerse herhalde bi dahs yukselmez cunku bizimki 15 ten 6 ya terapi ile düştü. Sonra tekrar 11 e cıktı
Bizimkiler maddi manevi yoklar. Karsi binamda adimi.anmiyo yardim istersem diyr aramiyo bile beni. Ben de onun adini anmiom anneme gidip geliom oglundan duymuyo miBende saldım zaten bize karşı olan huyları belli başından beri. Şu var kv sağolsun çok yardımcı oluyor şu süreçte, yemeğimi yaptı bana baktı, eve geçince temizliğimi bile yaptı. Manevi açıdan eksiklik yok belki ailemden fazla yanımda oldu, maddi açıdan kendilerini hep çektiler. Bende bıraktım artık düşünmeyi.
Ates seni cagiriyoooKızlar benim bebe bugün hiç uyanmadı gündüz zorla meme sokuyorum agzına emiyor ama gözü kapalı hiç ayılmadı normal mi yoksa gece beni benden mi alacak
Çok geçmiş olsun 1 hafta boyunca ölecek seviye de ağrı çekmiştim. 2 parolu 1 fincan Türk kahvesi ile içtim. Gün içinde de koca bardaklar ile nescafe içmiştim. Çok zor inşallah bir an önce geçerKızlar ilk spinal doğumdan sonra hiç baş boyun ağrım olmamıştı ama bunda basım boynum bugün ağrıma başladı böyle ağrı değilde tutulma sonra ağrı gibi değişik yemek yerken bile cignerken direk ağrıyor aranızda varmı baş ağrısı 2nci gün başlayan ve kaç gün sürdüparol yazdı doktor sadece hiç fayda etmiyor sanki
Ben önden emzirip uyutuyorum öyle yiyorum. Gerçi çocuk alarm gibi yemek kokusu alınca açılıyor gözleri.Bende akşam yemeğimi kucağımda bebe emzirerek yedim
Ay inşallah. Tecrübesiz olmakta ayrı bir şey. Korkuyorum mesela bir şey olacak ya da ben yanlışlıkla inciteceğim diye.Her sicrama doneminden sonra az daha bilinclenip daha tatli ve daha kolay olcaklar. Benm buyuk oglum surunmeye baslayinca cok rahatlamistim ben. Butun evi tavaf ederdi bagimsizdi. Yuruyunce daha da rahatlamistim. Ilk ay zor geciyo ama sonra yavas yavas rahatlariz
Ayy benim kocam da aynılarını yaptı şok oldum bizim yasadiklarimizi anlatmışsınKv ve annem hastaneden sonraki gece bendeydi, sonra ablam ikizlerle yorulunca annemi gönderdim kv zaten bende diye. 3-4 gün yardımcı oldu kv sağolsun yemeğimi temizliğimi bebeğe herşeyi yaptı. Ama biz istemiyoruz durdurmaya çalışıyoruz o durmuyor. Neyse eşim ne desin, anneler çok yoruluyor bize yardimci oluyor onlara birer bilezik mi alsakbende ne alaka ya dedim. Benim anneme almasın annemin ihtiyacı yok onun annesine de almasın yani. Onların yaptığını tüm anneler yapıyor abisinin çocuğuna haftada 4 gün annesi bakıyor zaten abisi bilezik mi almış yada annem ablamın yanında Şubat ayından beri annemin beklentisi mi var ablamdan bana bişey alsın diye. Boyle surekli bizim durumumuz iyi kafasinda. Kendisine senelerdir tel almiyor kamerasi calismiyor ama annesine dogum gununde telefon aldi. Bende karismadim ne diyim. Eminim kendi annesini dusunerek bilezik fikrini sunmustur
Tamam doktor da önerdiyse yaparımBizim doktorumuz günde 3 defa yapabilirsiniz dedi
Tecrube hic bi ise aramio cunku her bebek baska karakterde. Tipi ayni kuzey. Sanki kuzeyi yeniden dogurdum diye dusunuyodum. Ama suandan belli karakteri cok baska. Kuzey suyu cok severdi mesela güney yikanirken ciglik kiyamet. Kuzey altinin temizlenmesine bayilirdi. Güney yine ciglik kiyamet. Kuzey cok saatli bi cocuktu güneyde duzenden eser yokAy inşallah. Tecrübesiz olmakta ayrı bir şey. Korkuyorum mesela bir şey olacak ya da ben yanlışlıkla inciteceğim diye.
Canım tecrübe diye birşey yok her bebek farklı ayrı bir macera valla o yüzden hiç üzülmeÇok geçmiş olsun 1 hafta boyunca ölecek seviye de ağrı çekmiştim. 2 parolu 1 fincan Türk kahvesi ile içtim. Gün içinde de koca bardaklar ile nescafe içmiştim. Çok zor inşallah bir an önce geçer
Ben önden emzirip uyutuyorum öyle yiyorum. Gerçi çocuk alarm gibi yemek kokusu alınca açılıyor gözleri.hemen ağzına emzik tıkıyorum öyle olunca idare ediyor bir süre
Ay inşallah. Tecrübesiz olmakta ayrı bir şey. Korkuyorum mesela bir şey olacak ya da ben yanlışlıkla inciteceğim diye.
Yenidoğan bebeklere ilaç çok nadir veriliyor canım o yüzden karbonatalı su en iyisiTamam doktor da önerdiyse yaparımdilinin üstündekiler gitmiş dudaklarında var biraz oralara süreyim
Ayy Ayy kimler gelmişHerkese merhaba,
Ara ara girip okumaya ve yazmaya çalıştım,ama yaziyorum, bitene kadar ekrandan atiyor,olmadi. Doğum yapan ve yapacak tüm annelere hayırlı olsun şimdiden..Doğumu gerçekleşenlerii tebrik ederim.
Evlat kokusu cooook başkaymışAllah isteyene nasip etsin...
️ ️ ️Bu, "3 saatte 1" olayı çok yipraticiymis, geceyi, uykuyu nasil yönetiyorsunuz? Zombi gibiyim. Bir de pimpirikliyim, gece on kez bakasım geliyor bebeğe...
Simdi gelim.doguma , spinal anestezi ile bebeğinin doğumuna şahit olmak paha biçilemez Ama spinalde 3.seferde tutturduk igneyi. Doktor, kıpırdama diyor anestezi için de iğne battığında refleks olarak hareket etmemek pek mümkün değil. Beni 2 kişi tuttu önden ve yandan Evet buz gibi sprey sikiliyor, sonra dezenfekte ediliyor ve uyuşmaya başliyorsunuz. Solda uyusma karincalanma var sagda hissetmedim ve ben panik. Doktora uyusmadi sanırım diyorum Ayağını kaldır dedi, baktım aaa olmuyor.
Spinal tarif edilemez bir duygu olsa da (bebenizi goruyorsunuz dogar dogmaz) imkan varsa tabii, bacaklarım saatler sonra açıldı, genel anestezide erkenden kalkmistim, o sonda saatlerce bende kaldı. Kac gündür sondadan dolayı yanma ve ağrım var, bugün antibiyotik yazdi doktor. Gaz sancisindan tükendim, 3 gün çıkmadı, bedenimin.ici.agridi... Sonda, sezaryen, gaz sancisi derken iptal etti kaç gündür beni. Aşırı yorgun ve uykusuzum...
Bebek 37.haftada 3200 kg +48 cm doğdu.Sonra da ödem kaybediyor dediler 200 gram azaldı kilosu. Doktor, emzirme ve mama takviyesi önerdi, sarılık değeri 8, iyi ama sarilığa dönmesin, iyi beslensin kilo alsin dedi.
️Bir de bıraksam 1 saat emmek istiyor ama ne kadar süt geldigini bilmiyorum, mamayi üzerine veriyorum 15 20 cc doktor önerdi diye. Siz kac dakika emziriyorsunuz? 3 saatte 1 Emzirme + 15 20 cc civarı mama veriyoruz şu an son durumda.
Bebis iyi çok şükür, çok küçük geliyor gözümeNe zaman buyuyecekler bilmiyorum
Sevgiler Delirella
Çarşambadan beri kimler dogurdu? Kimler doğuracak haftaya ? Aklım sizde.
Allah herkese sağlıklı doğum nasip etsin
Gününüz sarılığın pik yaptığı günlere yakın canım o uyanmasa da sen dürt et besleKızlar benim bebe bugün hiç uyanmadı gündüz zorla meme sokuyorum agzına emiyor ama gözü kapalı hiç ayılmadı normal mi yoksa gece beni benden mi alacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?