- 27 Temmuz 2022
- 20
- 23
- 3
- 41
Benim oğlumda da aynı sıkıntıyı yaşadık. Yaklaşık 10 gün içinde birkaç kere kanama olunca doktora gittik. Yakma işlemi yaptı. Çok kolay bir işlem. Orada da yapılıyordu belki. Oğlum uyuyordu uyanmadı işlem sırasında o kadar acısız ve kısa bir işlem. Bence doktora gidin yaşadığınız strese değmez.Alkollu suyla 2 kere temizledim bugun. Aglamayinca kanamiyor, kuru. Etrafi kizarik sis degil ya da kotu kokmuyor. Boyle olup kendi kendine iyilesen var mi? Sanmiyorum burda yakacaklarini ya da temizleme kurulqma disinda farkli bir yontem ilac vereceklerini.
Bizimde öyle 5. Gün başladı ama öyle aşırı değil nemli bezle silip temizliyorum, göz çukuruna parmağımla masaj yapıyorum şimdilik. Artarsa geçmezse damlaya başlarımCanım gözünde çapak olduysa ve çok oluyorsa antibiyotikli krem bile veriyorlar onun için temmuz annelerinde oku bebeğin 4. veya 5. günü göz capagi başlamış gözleri capaktan açılmamış kremler verilmiş damlalar verilmiş
Kimyonu ben de bi denim cnm. Bana da öyle geliyo daha fazla emiyomuş gibi .Ben gaz için günde bir kaşık kimyon yiyorum. Az bir yemeğin içine karıştırıp yutuyorum. Gerçekten etkisini çok farkediyorum, kimyonla başladığımsan beri kızım daha rahat gaz çıkarıyor.
Pompalarken de miktara çok takılma bence bebeğin emerken çok daha fazlası çıkıyor göğsünden muhtemelen.
Bizi kullanıyorlar parmaklarında oynatıyorlarHanımlar merhabanasılsınız? Pek fazla takip edemez oldum şu aralar forumu
Tecrübeli annelerden yardım istiyorum. Benim kız hiç yerinde uyumak istemiyor huysuzluk çıkarıyo. Yanımda uyuttum kaç kere rahatta etti çoçuk. Dünden beride uyuyor meme emince yerine geçince gözler açılıyo uyumuyor. Pış pışla zorla uyuttum yanımda. Uyuyunca 2saat yatar o sorun değil. Napiyim ben bu çoçuğayerinde uyumazmı artık? Yanımdada artık mız mızlanıyor zor uyutuyorum.
Gecmiş olsun canım, doğumla hastalık birleşmiş kötü olmuş ama oglun da iyilesecek sen de iyileşeceksin gececek bu günler merak etme sütün de emzirdikce gelecek pes etme sen hemen gelmez zaten her bebekte farklı olur. Bi ayaklan ikisine de fazlasıyla yetersin merak etmeBenim hikayem doğum olarak problemsiz şükür ama sonrası sıkıntılı oldu sadece oğlumun hastalığından
8 ağustos büyük gün geldi çattı stresle beklerken hastaneye sabah gidip yatışım yapıldı işte hemen genel prosedürler uygulandı.. Ben daha damar yolu açılırken başladım sorun çıkarmaya bu iğne falan fobilerimden, damar yolundan kan alamadı hemşire zaten en acıyan tuhaf biyere taktı.. Doğru yerde değil diye diye söyledim ettim kontrol etti falan değiştirmedi sıkıntı yokndedi.. Ama doğru yerdeymiş tabiben kesin bu koluma bişey olacak ameliyathandye ineyim ordakilere değiştirtcem diye koydum aklıma.. Tabi oraya gidince uçtu gitti herşey unuttum korkudan .. Biran önce orda uyuyup çekilmeyi istiyordum.. Beni bebeğe anestezi ilacı çok gitmesin diye tabi uyumadan hazırladılar o süreçte benim bacaklar zangır zangır oynuyordu korkudan masa üzerinde.. Neyse sonra uyudum bitti.. Uyanırken tabi yine ağrılar eşliğinde uyandım ama ilk sezaryenimdeki kadar felaket ağrıyla değildi o acının içinde bu daha hafifimiş diye düşündüm.. Deliler gibi ağlayarak uyandım, baya sesli sesli, ilkinde de öyle uyanmıştım niye bilmem.. Sonra hemen bebeğimi sordum aklımda ilkinden kalma yoğun bakım süreci vardı hep korkuyla.. Çok şükür iyi tosun UK geldi dediler.. Öğle saatlerinde 51cm 3900kg kızımız geldi aramıza..
Bu sırada bunlar yaşanırken 5 yaşındaki oğlum doğumdan 2 gün önce ateşlenmeye başlamıştı fena değildi ama.. Doğum olduğu gün de idare ederdi.. Sonra gecesinden dün sabaha kadar ağırlaştı ateşi düşmüyor ilaçlara rağmen boğazı iltihaplanmış bide üstüne tüm ağzı yara oldu her yeri ama.. Salı günü eve geldik ama düne kadar günleri nasıl geçirirdim anlayamadım.. Dikişli halimle çocuğuma eğilip bakıp ilgilenemedim yavrum anne diye ağlıyor, sarılsam öpsem kıza bulaşır dikkat edin dediler, bi yandan sütüm başta çıkmıştı az az yedikçe çoğalır dediler ama ne iştahım kaldı ne zorla yiyebildim.. N bebeğime odaklanabildim ne oğlumun hastalığı çyla doğru düzgün ilgilenebildim ilka ndan o kadar yetersizlik hissi oluştu ki anlatamam size.. Oğlumun ateşi 38 den aşağıya düşmedi 39 larda sayıklarken dayanamadım başında bekledim yere oturup.. O çektiğim acı gözümde değildi dikişleden oturup kalkarken tabi eşim annem yapman dediler ama dayanamadım kimseyi dinmeledim oturdum başucunda.. Acile de gidip geliyorlar aklım ayrı onda falan çok kötüydü daha bugün rahat nefes alıyorum.. Ben birazda lohusalığın etkisiyle çok çok korktum süre o kadar uzun gibi geldi ki bu kadar sürmezdi bu hastalık bişey mi var diye neler neler geçti aklımdan..
Bi yandan da süt olayımmız, benim sütüm ilk doğumumda maşallah güzeldi hiç sorun bol boldu.. Bunda ilk gün olmadı az biraz oldu hemşireler yeterli dedi mama vermediler veriidiler de içmemiş doymuş.. açlık falan haliyle ilk gün böyle olur dedim sonra da sanırım oğlumun hastalığıına üzüntüden çok yiyememeden başka streslerden (kaynana ve anne stresi diyimherşeyi yazsam sayfalar alır) çok olmadı sütüm ama yine de dün geceye kadsr yani 4 "günde 3 kez mama vermiştik sadece gerisi emmeydi.. Ben de sevinmiştim bu hastalık bitip rahat erince yine gelecek heralde diye ama tam tersi dün gece hi emmedi süt yok çünkü gelmiyor full mama verdim sabah oldu yine aynı dün geceden şu saate kadar mamayla besliyorum süt alamıyor emmiyo alıyor ağzına ve bi iki emip ağlayarak bırakıyor kaç kez deniyorum.. Yok bir a de kesildi mi neden böyle oldu hiç anlamadım.. Çaresi hissediyorum kendimi..
İklye yaşamamıştım ama felaket bişey kafam dik durmuyor resmen hastanede falan çok içtim oysa Nescafe falan dün artık acile gittim serum taktırdımÇok geçmiş olsun 1 hafta boyunca ölecek seviye de ağrı çekmiştim. 2 parolu 1 fincan Türk kahvesi ile içtim. Gün içinde de koca bardaklar ile nescafe içmiştim. Çok zor inşallah bir an önce geçer
Ben önden emzirip uyutuyorum öyle yiyorum. Gerçi çocuk alarm gibi yemek kokusu alınca açılıyor gözleri.hemen ağzına emzik tıkıyorum öyle olunca idare ediyor bir süre
Ay inşallah. Tecrübesiz olmakta ayrı bir şey. Korkuyorum mesela bir şey olacak ya da ben yanlışlıkla inciteceğim diye.
Gözün aydın canımHerkese merhaba,
Ara ara girip okumaya ve yazmaya çalıştım,ama yaziyorum, bitene kadar ekrandan atiyor,olmadi. Doğum yapan ve yapacak tüm annelere hayırlı olsun şimdiden..Doğumu gerçekleşenlerii tebrik ederim.
Evlat kokusu cooook başkaymışAllah isteyene nasip etsin...
️ ️ ️Bu, "3 saatte 1" olayı çok yipraticiymis, geceyi, uykuyu nasil yönetiyorsunuz? Zombi gibiyim. Bir de pimpirikliyim, gece on kez bakasım geliyor bebeğe...
Simdi gelim.doguma , spinal anestezi ile bebeğinin doğumuna şahit olmak paha biçilemez Ama spinalde 3.seferde tutturduk igneyi. Doktor, kıpırdama diyor anestezi için de iğne battığında refleks olarak hareket etmemek pek mümkün değil. Beni 2 kişi tuttu önden ve yandan Evet buz gibi sprey sikiliyor, sonra dezenfekte ediliyor ve uyuşmaya başliyorsunuz. Solda uyusma karincalanma var sagda hissetmedim ve ben panik. Doktora uyusmadi sanırım diyorum Ayağını kaldır dedi, baktım aaa olmuyor.
Spinal tarif edilemez bir duygu olsa da (bebenizi goruyorsunuz dogar dogmaz) imkan varsa tabii, bacaklarım saatler sonra açıldı, genel anestezide erkenden kalkmistim, o sonda saatlerce bende kaldı. Kac gündür sondadan dolayı yanma ve ağrım var, bugün antibiyotik yazdi doktor. Gaz sancisindan tükendim, 3 gün çıkmadı, bedenimin.ici.agridi... Sonda, sezaryen, gaz sancisi derken iptal etti kaç gündür beni. Aşırı yorgun ve uykusuzum...
Bebek 37.haftada 3200 kg +48 cm doğdu.Sonra da ödem kaybediyor dediler 200 gram azaldı kilosu. Doktor, emzirme ve mama takviyesi önerdi, sarılık değeri 8, iyi ama sarilığa dönmesin, iyi beslensin kilo alsin dedi.
️Bir de bıraksam 1 saat emmek istiyor ama ne kadar süt geldigini bilmiyorum, mamayi üzerine veriyorum 15 20 cc doktor önerdi diye. Siz kac dakika emziriyorsunuz? 3 saatte 1 Emzirme + 15 20 cc civarı mama veriyoruz şu an son durumda.
Bebis iyi çok şükür, çok küçük geliyor gözümeNe zaman buyuyecekler bilmiyorum
Sevgiler Delirella
Çarşambadan beri kimler dogurdu? Kimler doğuracak haftaya ? Aklım sizde.
Allah herkese sağlıklı doğum nasip etsin
Ah canım benim hem doğum stresi hem sonrası çocuğun hasta olmus ve kv stresleri çok normal ben de ayni şekilde oldum kv stresini doğumdan bi kaç gün oncesi yaşadım ama hala içimde bi volkan gibi stres bende. Ve ayni şekilde eve bi geldim kizim ağlıyor stresten ateşlenmiş iki gün sadece ateşli idi onunla ilgilenmeye çalıştım bir de neyseki kardeşine adapte oldu kıskançlık yaşamadık. Sütüm geç geldi şimdilerde dolup taşmıyor ilkindeki gibi ama yetiyor surekli çis kala değişiyorum. Üzmemeye çalış kendini hersey nasip emdikçe artar inşallahBenim hikayem doğum olarak problemsiz şükür ama sonrası sıkıntılı oldu sadece oğlumun hastalığından
8 ağustos büyük gün geldi çattı stresle beklerken hastaneye sabah gidip yatışım yapıldı işte hemen genel prosedürler uygulandı.. Ben daha damar yolu açılırken başladım sorun çıkarmaya bu iğne falan fobilerimden, damar yolundan kan alamadı hemşire zaten en acıyan tuhaf biyere taktı.. Doğru yerde değil diye diye söyledim ettim kontrol etti falan değiştirmedi sıkıntı yokndedi.. Ama doğru yerdeymiş tabiben kesin bu koluma bişey olacak ameliyathandye ineyim ordakilere değiştirtcem diye koydum aklıma.. Tabi oraya gidince uçtu gitti herşey unuttum korkudan .. Biran önce orda uyuyup çekilmeyi istiyordum.. Beni bebeğe anestezi ilacı çok gitmesin diye tabi uyumadan hazırladılar o süreçte benim bacaklar zangır zangır oynuyordu korkudan masa üzerinde.. Neyse sonra uyudum bitti.. Uyanırken tabi yine ağrılar eşliğinde uyandım ama ilk sezaryenimdeki kadar felaket ağrıyla değildi o acının içinde bu daha hafifimiş diye düşündüm.. Deliler gibi ağlayarak uyandım, baya sesli sesli, ilkinde de öyle uyanmıştım niye bilmem.. Sonra hemen bebeğimi sordum aklımda ilkinden kalma yoğun bakım süreci vardı hep korkuyla.. Çok şükür iyi tosun UK geldi dediler.. Öğle saatlerinde 51cm 3900kg kızımız geldi aramıza..
Bu sırada bunlar yaşanırken 5 yaşındaki oğlum doğumdan 2 gün önce ateşlenmeye başlamıştı fena değildi ama.. Doğum olduğu gün de idare ederdi.. Sonra gecesinden dün sabaha kadar ağırlaştı ateşi düşmüyor ilaçlara rağmen boğazı iltihaplanmış bide üstüne tüm ağzı yara oldu her yeri ama.. Salı günü eve geldik ama düne kadar günleri nasıl geçirirdim anlayamadım.. Dikişli halimle çocuğuma eğilip bakıp ilgilenemedim yavrum anne diye ağlıyor, sarılsam öpsem kıza bulaşır dikkat edin dediler, bi yandan sütüm başta çıkmıştı az az yedikçe çoğalır dediler ama ne iştahım kaldı ne zorla yiyebildim.. N bebeğime odaklanabildim ne oğlumun hastalığı çyla doğru düzgün ilgilenebildim ilka ndan o kadar yetersizlik hissi oluştu ki anlatamam size.. Oğlumun ateşi 38 den aşağıya düşmedi 39 larda sayıklarken dayanamadım başında bekledim yere oturup.. O çektiğim acı gözümde değildi dikişleden oturup kalkarken tabi eşim annem yapman dediler ama dayanamadım kimseyi dinmeledim oturdum başucunda.. Acile de gidip geliyorlar aklım ayrı onda falan çok kötüydü daha bugün rahat nefes alıyorum.. Ben birazda lohusalığın etkisiyle çok çok korktum süre o kadar uzun gibi geldi ki bu kadar sürmezdi bu hastalık bişey mi var diye neler neler geçti aklımdan..
Bi yandan da süt olayımmız, benim sütüm ilk doğumumda maşallah güzeldi hiç sorun bol boldu.. Bunda ilk gün olmadı az biraz oldu hemşireler yeterli dedi mama vermediler veriidiler de içmemiş doymuş.. açlık falan haliyle ilk gün böyle olur dedim sonra da sanırım oğlumun hastalığıına üzüntüden çok yiyememeden başka streslerden (kaynana ve anne stresi diyimherşeyi yazsam sayfalar alır) çok olmadı sütüm ama yine de dün geceye kadsr yani 4 "günde 3 kez mama vermiştik sadece gerisi emmeydi.. Ben de sevinmiştim bu hastalık bitip rahat erince yine gelecek heralde diye ama tam tersi dün gece hi emmedi süt yok çünkü gelmiyor full mama verdim sabah oldu yine aynı dün geceden şu saate kadar mamayla besliyorum süt alamıyor emmiyo alıyor ağzına ve bi iki emip ağlayarak bırakıyor kaç kez deniyorum.. Yok bir a de kesildi mi neden böyle oldu hiç anlamadım.. Çaresi hissediyorum kendimi..
Zaten zor düşen bir göbek yıkanırsa düşmesi daha da uzayabilir, bizimki galiba kpnyanın sıcagından 7. Gün kuruyup düştüYok yıkamadık, bir kere sadece göbeğine değdirmeden elimizle kafasını gövdesini filan ıslattık. Ama annemi tutamıyorum artık, yarın göbeğini bağlayıp yıkayacam artık diyo
Çok saolun Allah sizinkini de analı babalı büyütsün ,sağlıkla büyüsün hepsi de ,39. Haftada doğum yaptım 3950 ,boy 53 cm ismi EgehanAllah anali babali buyutsun. Szglikli huzurlu bir hayat diliyorum. Tebrik ederim.Kacinci haftada dogum yapmis oldunuz? Kac kilo dogdu?
Ben bebeyi uyandıramadıgım an sarılık olmustu, gözlemliyor musun vucudunda gözlerinde öyle bişeyKızlar benim bebe bugün hiç uyanmadı gündüz zorla meme sokuyorum agzına emiyor ama gözü kapalı hiç ayılmadı normal mi yoksa gece beni benden mi alacak
Belki de bizimki 14,83 tü fototerapi ile 6 ya düştü 3 gün sonra tekrar 11 e cıkmıs, doktor 14 olsaydı yatıracaktım dedi 11 olunca eve gönderdi saat bası besle dedi. yarın kontrol var su an kac bilmiyorum bakalımBen fototerapi 17' den sonra veriliyor diye biliyordum düşüşe geçip tekrar yükselmesini de bilmiyordum belki kan uyuşmazlığı sarılığı farklıdır canim
Herkese merhaba,
Ara ara girip okumaya ve yazmaya çalıştım,ama yaziyorum, bitene kadar ekrandan atiyor,olmadi. Doğum yapan ve yapacak tüm annelere hayırlı olsun şimdiden..Doğumu gerçekleşenlerii tebrik ederim.
Evlat kokusu cooook başkaymışAllah isteyene nasip etsin...
️ ️ ️Bu, "3 saatte 1" olayı çok yipraticiymis, geceyi, uykuyu nasil yönetiyorsunuz? Zombi gibiyim. Bir de pimpirikliyim, gece on kez bakasım geliyor bebeğe...
Simdi gelim.doguma , spinal anestezi ile bebeğinin doğumuna şahit olmak paha biçilemez Ama spinalde 3.seferde tutturduk igneyi. Doktor, kıpırdama diyor anestezi için de iğne battığında refleks olarak hareket etmemek pek mümkün değil. Beni 2 kişi tuttu önden ve yandan Evet buz gibi sprey sikiliyor, sonra dezenfekte ediliyor ve uyuşmaya başliyorsunuz. Solda uyusma karincalanma var sagda hissetmedim ve ben panik. Doktora uyusmadi sanırım diyorum Ayağını kaldır dedi, baktım aaa olmuyor.
Spinal tarif edilemez bir duygu olsa da (bebenizi goruyorsunuz dogar dogmaz) imkan varsa tabii, bacaklarım saatler sonra açıldı, genel anestezide erkenden kalkmistim, o sonda saatlerce bende kaldı. Kac gündür sondadan dolayı yanma ve ağrım var, bugün antibiyotik yazdi doktor. Gaz sancisindan tükendim, 3 gün çıkmadı, bedenimin.ici.agridi... Sonda, sezaryen, gaz sancisi derken iptal etti kaç gündür beni. Aşırı yorgun ve uykusuzum...
Bebek 37.haftada 3200 kg +48 cm doğdu.Sonra da ödem kaybediyor dediler 200 gram azaldı kilosu. Doktor, emzirme ve mama takviyesi önerdi, sarılık değeri 8, iyi ama sarilığa dönmesin, iyi beslensin kilo alsin dedi.
️Bir de bıraksam 1 saat emmek istiyor ama ne kadar süt geldigini bilmiyorum, mamayi üzerine veriyorum 15 20 cc doktor önerdi diye. Siz kac dakika emziriyorsunuz? 3 saatte 1 Emzirme + 15 20 cc civarı mama veriyoruz şu an son durumda.
Bebis iyi çok şükür, çok küçük geliyor gözümeNe zaman buyuyecekler bilmiyorum
Sevgiler Delirella
Çarşambadan beri kimler dogurdu? Kimler doğuracak haftaya ? Aklım sizde.
Allah herkese sağlıklı doğum nasip etsin
Sarılık durumu nasıl uyanmıyorsa ondan olabilir mi benim ki gündüz uyanıyor sıkça kus gibi uykusu sürekli memedeyiz.Kızlar benim bebe bugün hiç uyanmadı gündüz zorla meme sokuyorum agzına emiyor ama gözü kapalı hiç ayılmadı normal mi yoksa gece beni benden mi alacak
Annem emzik senin kurtarıcın olur dedi verdi agzına bazen tutuyor bazen tutmuyor bizimki, ben mamajonun damaklı yenidoğan emzigini almıstım arads tutuyor diye gittik aventin meshur damaksızını aldık, memenin ucu arşa cıktıgı için agzına buyuk geldi cocugun midesini bulandırdı onu hic tutmadı mamajo yu daha iyi tutuyor, ben kesinlikle meme tutturma taraftarıyım. Hepimiz neredeyse emzikle buyuduk, o kadar da pimpirikle bebek buyutulmez valla yok emzik verme yok biberon vermeKizlar emzik kullaniyor musunuz? Bizimki emzigi guzel tutuyor, agladiginda hemen susturuyor filan. Ama 2-3 kere vermisizdir. Acil ihtiyac olursa kullandik yani. Acaba kullanmalimiyim surekli bikac ay yoksa boyle acil durumlarda mi versem bilemedim
Dün gece aynısını yaşadım demek oluyormuş böyleAynı benımkısı yemin ederim 60-70 cc mememden süt icmis gece altı temız gazı cıkık hala aglıyor cocuk . Delircektim ve ısrarla hala meme istiyordu. En son 30 cc mama verdim sustu uyudu
Arkadasımın doktoru ilk 3 hafta verme demişti bende vermiyorum emzik şuanda. 1-2 kere denedim sıkılıp attı zatenKizlar emzik kullaniyor musunuz? Bizimki emzigi guzel tutuyor, agladiginda hemen susturuyor filan. Ama 2-3 kere vermisizdir. Acil ihtiyac olursa kullandik yani. Acaba kullanmalimiyim surekli bikac ay yoksa boyle acil durumlarda mi versem bilemedim
Benım bu gece rahattı uyudum cok şükür ilk defaDün gece aynısını yaşadım demek oluyormuş böyleikisini de sömürene kadar emdi hala aranıyor ama süt kalmadı memede neyine emiyorsa. Dolapta gündüzden sağıp koyduğum süt vardı onu verdim sonra biraz daha emdi ve nihayet uyudu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?