Kızımda kullandım büyük kurtarıcı vallahiŞimdi anlamazsın da bıraz buyusun emzigin değerini anlarsın diyor annem
İsilik olmuş annesi pamugu ıslatıp suyla sil benim oglumun tüm vucudunda oldu sıcaktan yanakları da boyle emzirirken artıyordu az ve ince giydirmeyle azalttık isiliği, yıkayınca da tamamen gectiBunlar sıcaktan mı olur ilk kez oldu sadece yüzünde emzirirken terlemekten filan mi olur acaba
Benmkinin yuzu de bole. Azck opuom bazen ondan da olabilirBunlar sıcaktan mı olur ilk kez oldu sadece yüzünde emzirirken terlemekten filan mi olur acaba
Hayirli olsun. Tebrik ederim. Anali babali buyusun. Gozunde capak olusuyorsa goz yasi kanali tikanikligi olabilir. Sercw parmakla yapilan pompalama seklinde minik bi manevrali masaji var. Temiz suyla pamukla temizleyip, temiz elle masaj yapmak lazim. % 99 acilir. Benim kizim % 1lik kisimdaydi ne yazik ki. Operasyon gerekiyor. Narkoz vermeleri lazim 10 dklik bi operasyon icin. Istemedigimiz icin gozu hala capaklaniyor. Acilmadi tikaniklik. Sizinki tez zamanda duzelir insallah.Merhaba
Cuma günü hastaneye yatışım yapıldı. Önce odama yerleştim. Süsledik toplandık eğlendik filan derken kapıdan tüm ihtişamıyla doktor girdi ve tüm enerjimi aldı yerine korkuyu pompaladı. Hadi bakalım dedi gidelim. O an dedim ben vazgeçtim geri iade edecem çocuğu.
Sedasyon diye yine kandırıldım. Ameliuathanedeyim titriyorum adımı unuttum. Hoppp dön sırtını dediler durun ben genel istedim sedasyon dediniz dedim kıldan verdim şimdi başın dönecek dedi ve başım dönmeye başladı. Sonuç iki saniye baş dönmesi yani spinal iğnesi vurana kadar sonrası ağla kork dur
Yanımda başka biri daha var kadın hem operasyonda kesiliyor biçiliyor hemde beni teselli ediyor.
Biraz sonra ki bana yıllar gibi geldi. Yanımda çekik gözlü mis kokulu top suratlı birşey
Odaya geçtiğimde o çoktan ablasının kucağındaydı. Kimse bana dönüp bakmadı. Herkes bebeğin etrafında ben acılar içinde hasta bakıcılar hemşireler yatağa attılar ve onlarda bebeğin başına geçtiler.Duygularımı yazmıyorum.
O gün bugün beş dakika uyumadım uykum yok neden bilmiyorum. Hastanede annem dediki sen biraz uyu çok uykusuz kaldın eşimle kendisi için biz bakarız bebeğe dedi. Beş dakika sürmeyen göz kapatmam sonrası göz açtığımda ikisininde ayrı ayrı uyuduğunu gördüm.
Kızçe çok cadı. Sarılık oldu. Kan grubundan dolayıymış. Sütüm var ama kalitesiz ve az. Bir saat emiyor çocuk bir çay kaşığı belki yiyor arkasından mama vermeye başladım sarılık ilerledi.
Gözünün birinde çapak oluşuyor damla verdi doktor ama ılık suyla temizliyorum. İlaçlık durumda değil.
Kapkara saçları var benim saçlarımdan çok boşuna yanmamışım kulakları bile saç
Şuan evdeyim dün akşam çıkardı doktor gaz sorunu olmayıp yürümeye başlayınca ama hastanede gül gibi abana bkan hastabakıcılat hemşireler vardı. Ev öylemi dikişlerime akşam atmadıysa daha atmaz. Çok ağrım var. Dikiş yerlerim çok ağrıyor. Korkudan katı yemiyorum sıvı tüketiyorum hala. Şun karın ağrısı çok fena ne zaman geçer acaba ytar kalkarken özellikle
Belimde ağrıyor bu arada.
Kıızm kardeşinin annesi olduğunu düşünüyor lohusa depresyonuna girdi tipler tripler. Gaz öyle çıkmamış o çıkarcakmış ondan başkası kucağına alamazmış mikrop kaparmış. Hastane sertifika verdi neden onun adı yazmıyormuş
Soru ağrılarım ne zaman biter
Süt nasıl kaliteli ve çok olur
Benim miniğim niye bu kadar ballı
Bir daha 10 yıl sonra bu çektiklerimi unutunca doğururum menepoza girmezsem daha da davosa gelmem nokta
Aynen canım öyle emzir emdikçe çektikçe gelir. Ben yalnız emziriyorum çoğunlukla emzirirken ilk meme tutusunda elim ayağım ters dönüyor suratım şeklim değişiyor kimse beni öyle görmemeliKızlar benimde doğumum gerçekleşti çok şükür .. göğüs uçlarım 2 günde kan oturup yara oldu ve süt gelmiyor göğüs ucumda yok ..
bebeğim hırsla çekiyor ben herkesin içinde bağıra bağıra ağlıyorum dayanılmaz bir acı ve sancı her defası .. biraz daha çabalamak istiyorum mama takviyesi yapıyoruz zaten ..
önerisi olan var mı yaralara ve sütün inmesine
( lansinoh krem ,zeytin yağı ,soğan suyu denedim
Göğüs ucu koruyucu aldım onun başı bile büyük geldi olmadı ..
Herkes emzirdikçe gelir diyor ama acıda imkansızlaşıyor artık
Bende geçen gece ağzına emzik verip burnunun ucuna göğüs peşini koydum kafalar artık zehir gibi işliyorBelki de senin kokuna alışmıştır senin kokunu istiyordur. Kendi kıyafetinxsn bir kıyafet bırak yatagına belki işe yarar
Canım ben o acıdan streç folyoyla kurtuldumKızlar benimde doğumum gerçekleşti çok şükür .. göğüs uçlarım 2 günde kan oturup yara oldu ve süt gelmiyor göğüs ucumda yok ..
bebeğim hırsla çekiyor ben herkesin içinde bağıra bağıra ağlıyorum dayanılmaz bir acı ve sancı her defası .. biraz daha çabalamak istiyorum mama takviyesi yapıyoruz zaten ..
Bende öyle düşündüm sağol canmmİsilik olmuş annesi pamugu ıslatıp suyla sil benim oglumun tüm vucudunda oldu sıcaktan yanakları da boyle emzirirken artıyordu az ve ince giydirmeyle azalttık isiliği, yıkayınca da tamamen gecti
Ahahah bende azıcık öpüyorumBenmkinin yuzu de bole. Azck opuom bazen ondan da olabilir
Sıcaktan da olur emzirdikten sonra ağız çevresini ılık su pamukla sil süt kalıntılari gözenekleri tahriş etmişte olabilirBunlar sıcaktan mı olur ilk kez oldu sadece yüzünde emzirirken terlemekten filan mi olur acaba
Gözünüz aydın canım çok şükür sağ salim kavuştunuz Allah analı babalı büyütsün inşallahMerhaba
Cuma günü hastaneye yatışım yapıldı. Önce odama yerleştim. Süsledik toplandık eğlendik filan derken kapıdan tüm ihtişamıyla doktor girdi ve tüm enerjimi aldı yerine korkuyu pompaladı. Hadi bakalım dedi gidelim. O an dedim ben vazgeçtim geri iade edecem çocuğu.
Sedasyon diye yine kandırıldım. Ameliuathanedeyim titriyorum adımı unuttum. Hoppp dön sırtını dediler durun ben genel istedim sedasyon dediniz dedim kıldan verdim şimdi başın dönecek dedi ve başım dönmeye başladı. Sonuç iki saniye baş dönmesi yani spinal iğnesi vurana kadar sonrası ağla kork dur
Yanımda başka biri daha var kadın hem operasyonda kesiliyor biçiliyor hemde beni teselli ediyor.
Biraz sonra ki bana yıllar gibi geldi. Yanımda çekik gözlü mis kokulu top suratlı birşey
Odaya geçtiğimde o çoktan ablasının kucağındaydı. Kimse bana dönüp bakmadı. Herkes bebeğin etrafında ben acılar içinde hasta bakıcılar hemşireler yatağa attılar ve onlarda bebeğin başına geçtiler.Duygularımı yazmıyorum.
O gün bugün beş dakika uyumadım uykum yok neden bilmiyorum. Hastanede annem dediki sen biraz uyu çok uykusuz kaldın eşimle kendisi için biz bakarız bebeğe dedi. Beş dakika sürmeyen göz kapatmam sonrası göz açtığımda ikisininde ayrı ayrı uyuduğunu gördüm.
Kızçe çok cadı. Sarılık oldu. Kan grubundan dolayıymış. Sütüm var ama kalitesiz ve az. Bir saat emiyor çocuk bir çay kaşığı belki yiyor arkasından mama vermeye başladım sarılık ilerledi.
Gözünün birinde çapak oluşuyor damla verdi doktor ama ılık suyla temizliyorum. İlaçlık durumda değil.
Kapkara saçları var benim saçlarımdan çok boşuna yanmamışım kulakları bile saç
Şuan evdeyim dün akşam çıkardı doktor gaz sorunu olmayıp yürümeye başlayınca ama hastanede gül gibi abana bkan hastabakıcılat hemşireler vardı. Ev öylemi dikişlerime akşam atmadıysa daha atmaz. Çok ağrım var. Dikiş yerlerim çok ağrıyor. Korkudan katı yemiyorum sıvı tüketiyorum hala. Şun karın ağrısı çok fena ne zaman geçer acaba ytar kalkarken özellikle
Belimde ağrıyor bu arada.
Kıızm kardeşinin annesi olduğunu düşünüyor lohusa depresyonuna girdi tipler tripler. Gaz öyle çıkmamış o çıkarcakmış ondan başkası kucağına alamazmış mikrop kaparmış. Hastane sertifika verdi neden onun adı yazmıyormuş
Soru ağrılarım ne zaman biter
Süt nasıl kaliteli ve çok olur
Benim miniğim niye bu kadar ballı
Bir daha 10 yıl sonra bu çektiklerimi unutunca doğururum menepoza girmezsem daha da davosa gelmem nokta
Çok geçmiş olsun. İki çocuğumda da göğüs acısı yaşadım emzirirken birşeyler ısırırdım bağırmamak için. benim göğüs uçlarım da kanadı kabuk bağladı o arada emzirmeye devam ettim kabuklanmasi bittikten sonra tekrar etmedi göğüs acım. 2 yıldan uzun süre emzirdim. Vazgeçmeyin siz de. O süreçte lansinoh kullandım ama çok etkisini görmedim.Kızlar benimde doğumum gerçekleşti çok şükür .. göğüs uçlarım 2 günde kan oturup yara oldu ve süt gelmiyor göğüs ucumda yok ..
Uuu baya da geç düşmüş canım zor olur tabi insallah bu oyle olmaz ..ya tercih meselesi tabi ama biz yeni nesil analar olarak bazı şeyleri cok abartıyoruz bazı konular da bende dahil olmak üzere ama yıkama olayına takılmadım hem yeğenlerimde hep oyle yapıldı diye hem de bebek rahatlasın diye düşündüm her gün yıkıyoruz o yüzden eve geldiğimizden beri erken düşmesi de cok iyi oldu bizim icin yıkarken rahatlık oluyor hiç kanamadı da akıntı vs de olmadı önceden hep böyle yapılıyormuş sonuç daBid eben suyu seviyorum son 3 gündür her bez değişimin de de totosunu yıkıyorum silmeyle uğraşmıyorum hem o da rahatlıyor gazlı bi bebek gaz sancılarına iyi geldi gibi normal de bebek yıkamak en korktuğum şeydi şuan aştım kendimi baya
Hem hayırlı olsun hem geçmiş olsun. Hastalık ve doğumun denk gelmesi kötü olmuş en kısa zamanda toparlanırsınız inşallahBenim hikayem doğum olarak problemsiz şükür ama sonrası sıkıntılı oldu sadece oğlumun hastalığından
8 ağustos büyük gün geldi çattı stresle beklerken hastaneye sabah gidip yatışım yapıldı işte hemen genel prosedürler uygulandı.. Ben daha damar yolu açılırken başladım sorun çıkarmaya bu iğne falan fobilerimden, damar yolundan kan alamadı hemşire zaten en acıyan tuhaf biyere taktı.. Doğru yerde değil diye diye söyledim ettim kontrol etti falan değiştirmedi sıkıntı yokndedi.. Ama doğru yerdeymiş tabiben kesin bu koluma bişey olacak ameliyathandye ineyim ordakilere değiştirtcem diye koydum aklıma.. Tabi oraya gidince uçtu gitti herşey unuttum korkudan .. Biran önce orda uyuyup çekilmeyi istiyordum.. Beni bebeğe anestezi ilacı çok gitmesin diye tabi uyumadan hazırladılar o süreçte benim bacaklar zangır zangır oynuyordu korkudan masa üzerinde.. Neyse sonra uyudum bitti.. Uyanırken tabi yine ağrılar eşliğinde uyandım ama ilk sezaryenimdeki kadar felaket ağrıyla değildi o acının içinde bu daha hafifimiş diye düşündüm.. Deliler gibi ağlayarak uyandım, baya sesli sesli, ilkinde de öyle uyanmıştım niye bilmem.. Sonra hemen bebeğimi sordum aklımda ilkinden kalma yoğun bakım süreci vardı hep korkuyla.. Çok şükür iyi tosun UK geldi dediler.. Öğle saatlerinde 51cm 3900kg kızımız geldi aramıza..
Bu sırada bunlar yaşanırken 5 yaşındaki oğlum doğumdan 2 gün önce ateşlenmeye başlamıştı fena değildi ama.. Doğum olduğu gün de idare ederdi.. Sonra gecesinden dün sabaha kadar ağırlaştı ateşi düşmüyor ilaçlara rağmen boğazı iltihaplanmış bide üstüne tüm ağzı yara oldu her yeri ama.. Salı günü eve geldik ama düne kadar günleri nasıl geçirirdim anlayamadım.. Dikişli halimle çocuğuma eğilip bakıp ilgilenemedim yavrum anne diye ağlıyor, sarılsam öpsem kıza bulaşır dikkat edin dediler, bi yandan sütüm başta çıkmıştı az az yedikçe çoğalır dediler ama ne iştahım kaldı ne zorla yiyebildim.. N bebeğime odaklanabildim ne oğlumun hastalığı çyla doğru düzgün ilgilenebildim ilka ndan o kadar yetersizlik hissi oluştu ki anlatamam size.. Oğlumun ateşi 38 den aşağıya düşmedi 39 larda sayıklarken dayanamadım başında bekledim yere oturup.. O çektiğim acı gözümde değildi dikişleden oturup kalkarken tabi eşim annem yapman dediler ama dayanamadım kimseyi dinmeledim oturdum başucunda.. Acile de gidip geliyorlar aklım ayrı onda falan çok kötüydü daha bugün rahat nefes alıyorum.. Ben birazda lohusalığın etkisiyle çok çok korktum süre o kadar uzun gibi geldi ki bu kadar sürmezdi bu hastalık bişey mi var diye neler neler geçti aklımdan..
Bi yandan da süt olayımmız, benim sütüm ilk doğumumda maşallah güzeldi hiç sorun bol boldu.. Bunda ilk gün olmadı az biraz oldu hemşireler yeterli dedi mama vermediler veriidiler de içmemiş doymuş.. açlık falan haliyle ilk gün böyle olur dedim sonra da sanırım oğlumun hastalığıına üzüntüden çok yiyememeden başka streslerden (kaynana ve anne stresi diyimherşeyi yazsam sayfalar alır) çok olmadı sütüm ama yine de dün geceye kadsr yani 4 "günde 3 kez mama vermiştik sadece gerisi emmeydi.. Ben de sevinmiştim bu hastalık bitip rahat erince yine gelecek heralde diye ama tam tersi dün gece hi emmedi süt yok çünkü gelmiyor full mama verdim sabah oldu yine aynı dün geceden şu saate kadar mamayla besliyorum süt alamıyor emmiyo alıyor ağzına ve bi iki emip ağlayarak bırakıyor kaç kez deniyorum.. Yok bir a de kesildi mi neden böyle oldu hiç anlamadım.. Çaresi hissediyorum kendimi..
Sürekli uyku hali, meme reddine meyil vb durumlar yoksa emzik çok rahat bir şey. Oğlum yoğun bakımdan alışkın olarak gelmişti 2. Ay ile 3. Ay arasiniydi.3le 4 mü emin olamadim şimdi ama 1 ay meme reddi oldu hiç mama vermeden uykuluyken emzirirerk falan atlattık o dönemi. Biraksam hep emerdinde ben sadece uykuya geçiş için kullanmıştım ve 2 yaşındayken bıraktırdim. O 2 senelik konfor için 1 aylık meme reddi gözüme gözümedi açıkçasıKizlar emzik kullaniyor musunuz? Bizimki emzigi guzel tutuyor, agladiginda hemen susturuyor filan. Ama 2-3 kere vermisizdir. Acil ihtiyac olursa kullandik yani. Acaba kullanmalimiyim surekli bikac ay yoksa boyle acil durumlarda mi versem bilemedim
Bence hastanede verdikleri poşet poşet serumların, güçlü ağrı kesicilerin etkisi geçip eve gelince asıl sıkıntılar o zaman başlıyor. Bana da günde 3 türk kahvesi ve 3 litre süt iç, bitter çikolata ye demişlerdi. Evde de hastanede de dediklerini yaptım. Hastanede başım hiç ağrımadı ama evde ağrıyor.Kızlar ilk spinal doğumdan sonra hiç baş boyun ağrım olmamıştı ama bunda basım boynum bugün ağrıma başladı böyle ağrı değilde tutulma sonra ağrı gibi değişik yemek yerken bile cignerken direk ağrıyor aranızda varmı baş ağrısı 2nci gün başlayan ve kaç gün sürdüparol yazdı doktor sadece hiç fayda etmiyor sanki
Doğumdan 8 gün sonra geçti baş ağrım böyle bı ağrı hiç yaşamadımSürekli uyku hali, meme reddine meyil vb durumlar yoksa emzik çok rahat bir şey. Oğlum yoğun bakımdan alışkın olarak gelmişti 2. Ay ile 3. Ay arasiniydi.3le 4 mü emin olamadim şimdi ama 1 ay meme reddi oldu hiç mama vermeden uykuluyken emzirirerk falan atlattık o dönemi. Biraksam hep emerdinde ben sadece uykuya geçiş için kullanmıştım ve 2 yaşındayken bıraktırdim. O 2 senelik konfor için 1 aylık meme reddi gözüme gözümedi açıkçası
Şimdi de kan uyuşmazlığından dolayı yarınki kontrolü bekliyorum onun sonucuna göre vericem, arada verdim bir kaç kere biraz uğraşsam tutacak gibi çünkü. İnşallah kilosu falan iyi çıkar da içimiz rahat eder.
Bence hastanede verdikleri poşet poşet serumların, güçlü ağrı kesicilerin etkisi geçip eve gelince asıl sıkıntılar o zaman başlıyor. Bana da günde 3 türk kahvesi ve 3 litre süt iç, bitter çikolata ye demişlerdi. Evde de hastanede de dediklerini yaptım. Hastanede başım hiç ağrımadı ama evde ağrıyor.
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsinMerhaba ben de doğum yaptım 10 Ağustos ta ,bebek kilosu dolayısıyla ve hiç aşağıya inmediği için epidural sezeryan ile doğum yaptım ….
Canım iyiye odaklan, her sey güzel olacak inşallah. İyiye odaklanmaktan vazgeçme.Canım gözün aydın Allah analı babalı buyutsun
Haftaya Allah nasip ederse ben doğuracagim pazartesi günü.
Dualarıniİ eksik etmeyin olur mu.
Malum hala korkum var bebekte sorun olur mu down sendromu vs diye korkuyor biryanim hep
İnsalalh bende sizler gibi sağlıkla kucağımıza aliriz
Hoşgeldin aramızaDelirella spinal beni cok korkutmustu hala hatirlayinca geriliyorum ama ilk bebeği getirip boynuma koyduklarinda ağlama krizine girdim o kadar güzel bir duygu bende genel anesteziye göre daha çabuk iyileştim gaz sancısı çok kötüydü ilk çiş ve kaka daha kötüydü uzun sure sondanin verdiği acı geçmiyor hala hafif ağrım olmuyor değil ama çok şükür Rabbime en zor günler geçti daha beben seni yönlendirecek canım o 3 saatler 2'ye hatta 1.30 saate düşecek kalkıp kontrol etmen gayet normal canım kızımda her 10 dakikada kontrol ediyordum benim bebede 3.200 kg doğdu 200 gr verdi çabuk toparlandı valla şimdi takımları olmuyor tulumları hiç olmuyor ayağını uzatıyor tam uzatamayinca basıyor yaygarayi sen biran önce iyles bebeğine daha rahat bakarsın inşallah çok geçmiş olsun gözünüz aydın olsun inşallah canım
Kızlar bu oğlanla baş edemiyorum daha 3günlükkarnı tok altı temiz gazı yok ama nasıl yıkıyor ortalığı. 3 kişi baş edemiyoruz
Tesekkur ederim canim. Turuncu bi kutusu mu vatdi bunun? Sen gunde 3 mu 2 mi kullaniosunOktivus maflor soruyordun, benimki bundan cok rahatlattı bizi neredeyse hic gaz problemimiz yok. Kabını atmışım ama nasıldı hatırlayamadım da
Ben de aynı durumdayim zaten fazla kiloyla hamile kaldım Allah'tan hamilelikte çok kilo almadım ama 15 kg vermem lazım. Yarın kontrolde bir tartilayim bakayım kaç kg gitmiş doğumla.7 kilo gitti benden de daha vermem gereken cook kilo var of offfzaten 16 kilo almıstım e bide 7-8 kilo fazlam varken hamile kalmıştım. Bi 15 kilo daha vermrm lazım nasıl olcak bilmiyorum
Ben de dün eşimi AVM'ye e-bebek'e gönderdim reflü yatağı aldırdım. Çok gereksiz gelmişti hamileyken ama Lohusalıkta kendi evinde değilsen en konforlusu oymuş valla. Sağolsun bir tanıdık park yatak vermişti annem de içine ne bulduysa doldurdu yükseltti ama koca yatak evin içinde yatağın önünü neredeyse tamamen kapladı, ben yataktan kalkarken yolumu kapadı, sezaryen dikislerinden doğrulamakta zorlanıyorum, doğrulumadan bebeğe ulaşmam imkansiz falan derken kaldırdık yatağıKızlar benım bebe yatagında değilde sallanan ana kucağında uyumak istiyormus meğer ya ona bi koydum sustu uyudu hepbende hemen bi reflü yatağı siparisi verdm sevi bebenın bu tasınabilir olanlarından. Hem misafirliğe gidince kullanırım dedim hemde anne yanının icine koyarım dedim. Cünkü cocuk suan resmen o düz yatakta yatmak istemiyor her defasında uyanıyor dün uykusuzluktan hiç gücüm kalmamıstı resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?