2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bunlar sıcaktan mı olur ilk kez oldu sadece yüzünde emzirirken terlemekten filan mi olur acaba
İsilik olmuş annesi pamugu ıslatıp suyla sil benim oglumun tüm vucudunda oldu sıcaktan yanakları da boyle emzirirken artıyordu az ve ince giydirmeyle azalttık isiliği, yıkayınca da tamamen gecti

Oktivus maflor soruyordun, benimki bundan cok rahatlattı bizi neredeyse hic gaz problemimiz yok. Kabını atmışım ama nasıldı hatırlayamadım da

Eklentiler

• IMG_20220814_085811.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_20220814_085804.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 57
Hayirli olsun. Tebrik ederim. Anali babali buyusun. Gozunde capak olusuyorsa goz yasi kanali tikanikligi olabilir. Sercw parmakla yapilan pompalama seklinde minik bi manevrali masaji var. Temiz suyla pamukla temizleyip, temiz elle masaj yapmak lazim. % 99 acilir. Benim kizim % 1lik kisimdaydi ne yazik ki. Operasyon gerekiyor. Narkoz vermeleri lazim 10 dklik bi operasyon icin. Istemedigimiz icin gozu hala capaklaniyor. Acilmadi tikaniklik. Sizinki tez zamanda duzelir insallah.

Aynen canım öyle emzir emdikçe çektikçe gelir. Ben yalnız emziriyorum çoğunlukla emzirirken ilk meme tutusunda elim ayağım ters dönüyor suratım şeklim değişiyor kimse beni öyle görmemeli

Canım ben o acıdan streç folyoyla kurtuldum akrabamızdan görmüştüm emzirdikten sonra birazcık süt sürüp üstüne streç folyo kapattım sonraki emzirmede ucunu silip verdim göğüs ucu nemli kalınca yara yumuşadı iki üç gün sonra iyileşmeye başladı bende açmaya başladım streci daha az kapattım sonra tamamen iyileşti çok şükür şu an bişey kullanmıyorum. Yalnız söylemem gerek hemşire üstüne streç kapatma bakteri üretip mastite sebep olur demişti yapacaksan bunu bilerek yap bende bişey olmadı şükür. Göğüs yarası gerçekten fenaymış. Dayanmak çok zor. Bide bebişin memeyi doğru tuttuğundan emin olman lazım yanlış tutunca yara oluyor. Süt için de ılık ballı süt benim favorim oldu onu içip biraz dinlenince geliyor süt

Bugun sutum damlamaya basladi meme uclarindan. Boyle sagliksiz degil mi ya, gumus kapak icinde sut icinde beklemesi. Mikrop uremesi icin cok uygun bir ortam.

İsilik olmuş annesi pamugu ıslatıp suyla sil benim oglumun tüm vucudunda oldu sıcaktan yanakları da boyle emzirirken artıyordu az ve ince giydirmeyle azalttık isiliği, yıkayınca da tamamen gecti
Bende öyle düşündüm sağol canmm
Benmkinin yuzu de bole. Azck opuom bazen ondan da olabilir
Ahahah bende azıcık öpüyorum

Gözünüz aydın canım çok şükür sağ salim kavuştunuz Allah analı babalı büyütsün inşallah

Çok geçmiş olsun. İki çocuğumda da göğüs acısı yaşadım emzirirken birşeyler ısırırdım bağırmamak için. benim göğüs uçlarım da kanadı kabuk bağladı o arada emzirmeye devam ettim kabuklanmasi bittikten sonra tekrar etmedi göğüs acım. 2 yıldan uzun süre emzirdim. Vazgeçmeyin siz de. O süreçte lansinoh kullandım ama çok etkisini görmedim.

Evet çok zor, amin inş bu minnoşum un erken düşer
Çok haklısın o konuda katılıyorum söylediklerine bazı şeyleri abartıyoruz ben de aynı kendim de dahilim korkuyorum halbuki çocuk hergün yıkansa ne güzel rahatlar.. Ben de işte kanama devam edince hiç girişmedim artık.. Ne güzel ya maşallah totişleri bile hergün yıkanıyo oh miss

Hem hayırlı olsun hem geçmiş olsun. Hastalık ve doğumun denk gelmesi kötü olmuş en kısa zamanda toparlanırsınız inşallah süt çekilmeye başlasa bile tamamen bitip gelmemesi 2 haftayı bulur sen kızı emzirmeye çalış ardina sağım yap sürekli uyar memeyi sütün artacaktır.
Yetersizlik hissi hepimiz de oluyor, olacak anneliğin doğasında var kendini çok yıpratma ve kendine iyi bak. Sen iyi ol ki çocuklar daha iyi olsun. Yeme içme olayı zorda olsa yapmalısın sütten ziyade vücut direncin düşer o zaman hiç faydan olmaz. Zor yerken protein ve enerji veren şeyler tüket ki 10 lokma yerine birkaç lokma bile iyi gelir.
Kv ve anne için diyecek laf bulamıyorum herkes kendi doğurmamış gibi davranıyor. Ama onlarsız da yaparım diyorsan gönder gitsin.

Kizlar emzik kullaniyor musunuz? Bizimki emzigi guzel tutuyor, agladiginda hemen susturuyor filan. Ama 2-3 kere vermisizdir. Acil ihtiyac olursa kullandik yani. Acaba kullanmalimiyim surekli bikac ay yoksa boyle acil durumlarda mi versem bilemedim
Sürekli uyku hali, meme reddine meyil vb durumlar yoksa emzik çok rahat bir şey. Oğlum yoğun bakımdan alışkın olarak gelmişti 2. Ay ile 3. Ay arasiniydi.3le 4 mü emin olamadim şimdi ama 1 ay meme reddi oldu hiç mama vermeden uykuluyken emzirirerk falan atlattık o dönemi. Biraksam hep emerdinde ben sadece uykuya geçiş için kullanmıştım ve 2 yaşındayken bıraktırdim. O 2 senelik konfor için 1 aylık meme reddi gözüme gözümedi açıkçası

Şimdi de kan uyuşmazlığından dolayı yarınki kontrolü bekliyorum onun sonucuna göre vericem, arada verdim bir kaç kere biraz uğraşsam tutacak gibi çünkü. İnşallah kilosu falan iyi çıkar da içimiz rahat eder.
Bence hastanede verdikleri poşet poşet serumların, güçlü ağrı kesicilerin etkisi geçip eve gelince asıl sıkıntılar o zaman başlıyor. Bana da günde 3 türk kahvesi ve 3 litre süt iç, bitter çikolata ye demişlerdi. Evde de hastanede de dediklerini yaptım. Hastanede başım hiç ağrımadı ama evde ağrıyor.

Doğumdan 8 gün sonra geçti baş ağrım böyle bı ağrı hiç yaşamadım

Merhaba ben de doğum yaptım 10 Ağustos ta ,bebek kilosu dolayısıyla ve hiç aşağıya inmediği için epidural sezeryan ile doğum yaptım ….
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

Canım iyiye odaklan, her sey güzel olacak inşallah. İyiye odaklanmaktan vazgeçme.

Ay anne yüreği, ödem atınca kilo kaybı olunca ona bile üzülmek serbest sağlıkla buyusunler inşallah

Kızlar bu oğlanla baş edemiyorum daha 3günlük karnı tok altı temiz gazı yok ama nasıl yıkıyor ortalığı. 3 kişi baş edemiyoruz

Ac mi, altı temiz mi? Gazı var mı? Bunları geçtiyse memede ten teması istiyor sıpaları. Yataklarında yalnız ve güvende hissetmiyorlarmis, anne göğsünde sıcak ve güvenli. Sonuncusu dene, hemşire tavsiyesi oldu bizde :)

7 kilo gitti benden de daha vermem gereken cook kilo var of offf zaten 16 kilo almıstım e bide 7-8 kilo fazlam varken hamile kalmıştım. Bi 15 kilo daha vermrm lazım nasıl olcak bilmiyorum
Ben de aynı durumdayim zaten fazla kiloyla hamile kaldım Allah'tan hamilelikte çok kilo almadım ama 15 kg vermem lazım. Yarın kontrolde bir tartilayim bakayım kaç kg gitmiş doğumla.

Ben de dün eşimi AVM'ye e-bebek'e gönderdim reflü yatağı aldırdım. Çok gereksiz gelmişti hamileyken ama Lohusalıkta kendi evinde değilsen en konforlusu oymuş valla. Sağolsun bir tanıdık park yatak vermişti annem de içine ne bulduysa doldurdu yükseltti ama koca yatak evin içinde yatağın önünü neredeyse tamamen kapladı, ben yataktan kalkarken yolumu kapadı, sezaryen dikislerinden doğrulamakta zorlanıyorum, doğrulumadan bebeğe ulaşmam imkansiz falan derken kaldırdık yatağı Kendi evimizdeki ahşap beşik anne yani kademesine gelebiliyor, çok konforlu ama aramızda kıtalar var şu anda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…