2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar benimde doğumum gerçekleşti çok şükür .. göğüs uçlarım 2 günde kan oturup yara oldu ve süt gelmiyor göğüs ucumda yok ..
bebeğim hırsla çekiyor ben herkesin içinde bağıra bağıra ağlıyorum dayanılmaz bir acı ve sancı her defası .. biraz daha çabalamak istiyorum mama takviyesi yapıyoruz zaten ..
önerisi olan var mı yaralara ve sütün inmesine
( lansinoh krem ,zeytin yağı ,soğan suyu denedim
Göğüs ucu koruyucu aldım onun başı bile büyük geldi olmadı ..
Herkes emzirdikçe gelir diyor ama acıda imkansızlaşıyor artık

Epiduralli hikayenizi dinlemek isteriz
Tabii Benim sancılarım su geldikten bir saat sonra başladı. Hastane saat 8 de gel dedi ama ben 6 ya kadar zor dayandım. Evde her sancı geldiğinde ne yapacağımı şaşırdım. Açıkçası ben bu kadar sert beklemiyordum doğum sancılarını. Neyse gittik nst ye bağladılar. Sancı geldiğinde yatmak çok zor eşimin elini sıktım hep. Ben bağırıyorum yan odada başka birisi bağırıyor çok zordu. Öyle 10 a kadar sancı çektim, bi ara ölmek istiyorum diye bağırıyordum Epidural yaptılar hiç acımadı o sancıların yanında. Ay sonra bir rahatlık hissi geldi cennetteyim sanki. Sancıları görüyorum nst de 127 ye çıkıyor ama bende sadece baskı hissi var acı yok. 11 gibi ebe baktı bebek geliyor şimdi ıkınmaya geçiyoruz dedi. Karnım her sertleştiğinde ıkınmaya başladım. Bir saatin sonuna doğru kafası artık baya aşağıda saçını görüyorlar ama yok çıkaramıyorum. Artık baskı aşağıda fena halde çıkması lazım. Doktor mecbur vakumla çekeceğiz büyük bebek dedi. Kilosu en son 1 ay kadar önce 3200 dü sonra bi daha hiç bakılmadı. Ne çatıya ne kilosuna. En istemedğim şey oluyordu ama mecbur.. Başka bir doktor daha geldi elinde tüp ve tüpe bağlı hortum gibi bir şey vardı. Oda kalabalıklaştı eşim arkada oturuyor şok içinde. Vakumu taktılar sanırım hep bir ağızdan ıkın ıkın diyr bağırmaya başladı odadaki 7 kişi ay korku filmi gibiydi Sonrası karmaşa başladım gene ıkınmaya aşağıda baskı çok daha fazla dedim herhalde her yerlerim yırtıldı Sonunda çıkardık beyefendiyi hemen göğsüme verdiler biraz sonra temizlemeye aldılar. Plasenta da çıktı sonra tahmin ettiğim gibi başladılar dikmeye. İçten dikiş acısını hissetmedim ama dış dikişleri ipin geçişini hissettim. Ohh şükür bitti dedim ama zorluydu ama değerdi

Epidural verilince bende cok rahatlamıştım. Doğum sancıları cok korkunctu. Özellikle nstte yatarken elin kolun baglı hiçbir pozisyon alamıyosun bi vuruyor 100lerde bende bagırıyordum ölcem galibaa diye büyük ihtimalle epidurali almasaydım bebeği cıkartacak gücüm kalmazdı o sancılardan sonra. Hastanede birisi almamıstı benden önce geldiği halde benden cok sonra doğurdu. O bagırdıkca ben üzüldüm yatarken valla

Bende de aynı sorun var yatakta yanımda uyudu ama kendi yatagında uyanıyordu ısrarla geri yatırdım gece falan uyudu cok sükür ilk defa. Israrla denemen lazım. Alısırsa yatmaz kendı yatagında

Bende verme taraftariyim. Avent aldim bizimki tutuyor onu. Emzigi verince Bosa yorulacakmis gibi geliyor ama kiyamiyorum

Canım gümüş kapak alsana. En iyi gelen oymuş inşallah bi önce düzelir geçmiş olsun

Ay hayırlı olsun inşallah sağlıkla büyüt kuzunu. Benim bebe artık kendisi uyanıyor 2 saatte bir. Besleyip yatırıyorum. Gece uykusu da az buçuk düzene girdi bakalım. Bol bol kahve iç. İlk günler insan iyi gibi oluyor ama sonra narkozun etkisi başlıyor. Sürekli tüket. 2 parol 1 fincan Türk kahvesi iç. Her gün mutlaka kafein tüket. Gerçekten berbat bir ağrı. İnsanın gözü bebeğini bile görmüyor sen çekme bari
Ay ne biliyim en azından neyi nasıl yapacağınızı biliyorsunuz. Mesela ben bez bağlamayı giydirmeye bile bilmiyordum. Çok zorlandım kıyafet giydirirken. Hapşurunca hasta oldu sandım. Yani bilmediğim çok şey var.
Canım tecrübe diye birşey yok her bebek farklı ayrı bir macera valla o yüzden hiç üzülme benim ikinci bebek üstelik ilki küçükken yaptım ki birşeyleri unutmamış olayım ama ikisi de apayrı
Olsun kız sonuçta bazı şeyler konusunda tecrüben var
Hahaha çok şükür emzik kurtarıyor beni
Ya inan çok üzülüyorum nasılsın bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. İnsanın gözü bebeğini görmüyor. Ben resmen öldürün beni diye ağladım 1 hafta bol bol kafein tüket. Bana acildeki doktor dayanamadığım için anestezi ile görüşüp narkotik bir ilaç vermişti. O beni 1 gün düzeltti 2. Gün yine aynı olmuştum hatta 2 katıydı. Sonra yine acile gittik adam bu ilaç bağımlılık yapar veremeyiz ikinciyi falan dedi. 81 ilin hastanelerinde adın çıkar dedi. Parol takti sadece. Bir de 6 saatte bir 2 tane parol 1 fincan Türk kahvesi iç dedi. Öyle yaptım düzeldi şükür.

Gumus kapak kullaniyorum hem sagiyorum hem emziriyorum suan hic bisey yok goguslerimde. Krem kullanmiyorum. Gumus kapak hep nemli kalmasini sagliyor gogus ucun kurumuyor. 3 gece once krem suruyim dedim gece uyumadan once. Oglan agladi memeyi verdim sinir oldu Ben veriyorum o agliyor geri cekiyor kendini. Meme alan bebegime Noldu diye korkmaya basladim korkuyla kv uyandirdim. Uyandirinca aklima geldi krem surdugumu. Meme uclarimi silince hemen emmeye basladi krem kullanmiyorum gumus kapak gayet yetiyor

Kızlar bir şey soracağım kızım kakasını ilk başlar da pütürlü sarı renk yapıyordu. Şimdi ishal gibi hardal rengi yapıyor. Normal mi?
Başta mama mı veriyordun bizimde öyleydi mamayı kesince koyu sarı sulu oldu doktora gösterdim normal sadece anne sütü ile beslenen bebek kakası dedi

Benim bebeğim de de kalbinde parlaklık vardı down riski vardı sağsalim kavuştum çok şükür bir sıkıntısı yok sende sağlıxakla kavuşursun inşallah

Bunlar sıcaktan mı olur ilk kez oldu sadece yüzünde emzirirken terlemekten filan mi olur acaba

Eklentiler

• EFBBE95D-616C-412C-BAC0-1595DAA01938.webp
    17 KB · Görüntüleme: 84
Geçmiş olsun canım . Rabbim analı babalı büyütsün sizlere bağışlasın. Sonu güzel bitmiş

Başta mama mı veriyordun bizimde öyleydi mamayı kesince koyu sarı sulu oldu doktora gösterdim normal sadece anne sütü ile beslenen bebek kakası dedi
Yok taaa ilk doğduğu gün 30cc mama vermiştik sütüm inmediği için. Ama ondan sonra hep anne sütü aldı ekstra bir şey içmedi.

Yaaa tüm o agrılara sancılara rağmen nasıl da neşeyle yazmıssın. Allah bebege uzun sağlıklı ömürler verisn ağrılarım benim 6. Günde azalmaya basladı, cok yorma kendini ayakta durup ama hareketsizlik de iyi değilmiş, süt işinde ben de acemiyim biz yaptı mı tatlı ballı cocuk yaparız o yüzden ballıdır

Belki de senin kokuna alışmıştır senin kokunu istiyordur. Kendi kıyafetinxsn bir kıyafet bırak yatagına belki işe yarar

Silikon göğüs ucu da mı acıtıyor. Onu takarak emzirebilirsen yaran çok daha cabuk iyileşir, ama bebişin alması önemli ben mamajonunkini kullanıyorum bebrm 3 kilo bile değil sgzı kucucuk aldı onunla emiyor bende de hic göğüs ucu yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…