TabiiEpiduralli hikayenizi dinlemek isteriz
Epidural verilince bende cok rahatlamıştım. Doğum sancıları cok korkunctu. Özellikle nstte yatarken elin kolun baglı hiçbir pozisyon alamıyosun bi vuruyor 100lerde bende bagırıyordum ölcem galibaa diyeTabiiBenim sancılarım su geldikten bir saat sonra başladı. Hastane saat 8 de gel dedi ama ben 6 ya kadar zor dayandım. Evde her sancı geldiğinde ne yapacağımı şaşırdım. Açıkçası ben bu kadar sert beklemiyordum doğum sancılarını. Neyse gittik nst ye bağladılar. Sancı geldiğinde yatmak çok zor eşimin elini sıktım hep. Ben bağırıyorum yan odada başka birisi bağırıyor çok zordu. Öyle 10 a kadar sancı çektim, bi ara ölmek istiyorum diye bağırıyordum Epidural yaptılar hiç acımadı o sancıların yanında. Ay sonra bir rahatlık hissi geldi cennetteyim sanki. Sancıları görüyorum nst de 127 ye çıkıyor ama bende sadece baskı hissi var acı yok. 11 gibi ebe baktı bebek geliyor şimdi ıkınmaya geçiyoruz dedi. Karnım her sertleştiğinde ıkınmaya başladım. Bir saatin sonuna doğru kafası artık baya aşağıda saçını görüyorlar ama yok çıkaramıyorum. Artık baskı aşağıda fena halde çıkması lazım. Doktor mecbur vakumla çekeceğiz büyük bebek dedi. Kilosu en son 1 ay kadar önce 3200 dü sonra bi daha hiç bakılmadı. Ne çatıya ne kilosuna. En istemedğim şey oluyordu ama mecbur.. Başka bir doktor daha geldi elinde tüp ve tüpe bağlı hortum gibi bir şey vardı. Oda kalabalıklaştı eşim arkada oturuyor şok içinde. Vakumu taktılar sanırım hep bir ağızdan ıkın ıkın diyr bağırmaya başladı odadaki 7 kişi ay korku filmi gibiydi Sonrası karmaşa başladım gene ıkınmaya aşağıda baskı çok daha fazla dedim herhalde her yerlerim yırtıldı Sonunda çıkardık beyefendiyi hemen göğsüme verdiler biraz sonra temizlemeye aldılar. Plasenta da çıktı sonra tahmin ettiğim gibi başladılar dikmeye. İçten dikiş acısını hissetmedim ama dış dikişleri ipin geçişini hissettim. Ohh şükür bitti dedim ama zorluydu ama değerdi
Bende de aynı sorun var yatakta yanımda uyudu ama kendi yatagında uyanıyordu ısrarla geri yatırdım gece falan uyudu cok sükür ilk defa. Israrla denemen lazım. Alısırsa yatmaz kendı yatagındaHanımlar merhabanasılsınız? Pek fazla takip edemez oldum şu aralar forumu
Tecrübeli annelerden yardım istiyorum. Benim kız hiç yerinde uyumak istemiyor huysuzluk çıkarıyo. Yanımda uyuttum kaç kere rahatta etti çoçuk. Dünden beride uyuyor meme emince yerine geçince gözler açılıyo uyumuyor. Pış pışla zorla uyuttum yanımda. Uyuyunca 2saat yatar o sorun değil. Napiyim ben bu çoçuğayerinde uyumazmı artık? Yanımdada artık mız mızlanıyor zor uyutuyorum.
Bende verme taraftariyim. Avent aldim bizimki tutuyor onu. Emzigi verince Bosa yorulacakmis gibi geliyor ama kiyamiyorumAnnem emzik senin kurtarıcın olur dedi verdi agzına bazen tutuyor bazen tutmuyor bizimki, ben mamajonun damaklı yenidoğan emzigini almıstım arads tutuyor diye gittik aventin meshur damaksızını aldık, memenin ucu arşa cıktıgı için agzına buyuk geldi cocugun midesini bulandırdı onu hic tutmadı mamajo yu daha iyi tutuyor, ben kesinlikle meme tutturma taraftarıyım. Hepimiz neredeyse emzikle buyuduk, o kadar da pimpirikle bebek buyutulmez valla yok emzik verme yok biberon verme
Canım gümüş kapak alsana. En iyi gelen oymuşKızlar benimde doğumum gerçekleşti çok şükür .. göğüs uçlarım 2 günde kan oturup yara oldu ve süt gelmiyor göğüs ucumda yok ..
bebeğim hırsla çekiyor ben herkesin içinde bağıra bağıra ağlıyorum dayanılmaz bir acı ve sancı her defası .. biraz daha çabalamak istiyorum mama takviyesi yapıyoruz zaten ..
önerisi olan var mı yaralara ve sütün inmesine
( lansinoh krem ,zeytin yağı ,soğan suyu denedim
Göğüs ucu koruyucu aldım onun başı bile büyük geldi olmadı ..
Herkes emzirdikçe gelir diyor ama acıda imkansızlaşıyor artık
Ay hayırlı olsunHerkese merhaba,
Ara ara girip okumaya ve yazmaya çalıştım,ama yaziyorum, bitene kadar ekrandan atiyor,olmadi. Doğum yapan ve yapacak tüm annelere hayırlı olsun şimdiden..Doğumu gerçekleşenlerii tebrik ederim.
Evlat kokusu cooook başkaymışAllah isteyene nasip etsin...
️ ️ ️Bu, "3 saatte 1" olayı çok yipraticiymis, geceyi, uykuyu nasil yönetiyorsunuz? Zombi gibiyim. Bir de pimpirikliyim, gece on kez bakasım geliyor bebeğe...
Simdi gelim.doguma , spinal anestezi ile bebeğinin doğumuna şahit olmak paha biçilemez Ama spinalde 3.seferde tutturduk igneyi. Doktor, kıpırdama diyor anestezi için de iğne battığında refleks olarak hareket etmemek pek mümkün değil. Beni 2 kişi tuttu önden ve yandan Evet buz gibi sprey sikiliyor, sonra dezenfekte ediliyor ve uyuşmaya başliyorsunuz. Solda uyusma karincalanma var sagda hissetmedim ve ben panik. Doktora uyusmadi sanırım diyorum Ayağını kaldır dedi, baktım aaa olmuyor.
Spinal tarif edilemez bir duygu olsa da (bebenizi goruyorsunuz dogar dogmaz) imkan varsa tabii, bacaklarım saatler sonra açıldı, genel anestezide erkenden kalkmistim, o sonda saatlerce bende kaldı. Kac gündür sondadan dolayı yanma ve ağrım var, bugün antibiyotik yazdi doktor. Gaz sancisindan tükendim, 3 gün çıkmadı, bedenimin.ici.agridi... Sonda, sezaryen, gaz sancisi derken iptal etti kaç gündür beni. Aşırı yorgun ve uykusuzum...
Bebek 37.haftada 3200 kg +48 cm doğdu.Sonra da ödem kaybediyor dediler 200 gram azaldı kilosu. Doktor, emzirme ve mama takviyesi önerdi, sarılık değeri 8, iyi ama sarilığa dönmesin, iyi beslensin kilo alsin dedi.
️Bir de bıraksam 1 saat emmek istiyor ama ne kadar süt geldigini bilmiyorum, mamayi üzerine veriyorum 15 20 cc doktor önerdi diye. Siz kac dakika emziriyorsunuz? 3 saatte 1 Emzirme + 15 20 cc civarı mama veriyoruz şu an son durumda.
Bebis iyi çok şükür, çok küçük geliyor gözümeNe zaman buyuyecekler bilmiyorum
Sevgiler Delirella
Çarşambadan beri kimler dogurdu? Kimler doğuracak haftaya ? Aklım sizde.
Allah herkese sağlıklı doğum nasip etsin
Ay ne biliyim en azından neyi nasıl yapacağınızı biliyorsunuz. Mesela ben bez bağlamayı giydirmeye bile bilmiyordum. Çok zorlandım kıyafet giydirirken. Hapşurunca hasta oldu sandım. Yani bilmediğim çok şey var.Tecrube hic bi ise aramio cunku her bebek baska karakterde. Tipi ayni kuzey. Sanki kuzeyi yeniden dogurdum diye dusunuyodum. Ama suandan belli karakteri cok baska. Kuzey suyu cok severdi mesela güney yikanirken ciglik kiyamet. Kuzey altinin temizlenmesine bayilirdi. Güney yine ciglik kiyamet. Kuzey cok saatli bi cocuktu güneyde duzenden eser yok
Olsun kız sonuçta bazı şeyler konusunda tecrüben varCanım tecrübe diye birşey yok her bebek farklı ayrı bir macera valla o yüzden hiç üzülmebenim ikinci bebek üstelik ilki küçükken yaptım ki birşeyleri unutmamış olayım ama ikisi de apayrı
HahahaKız senin bebe iyiymiş o zaman benimki emzik de tutmadı kanmıyor öyle yalancı şeylere gerçeği olacak emziği ben oluyorum mecbur
Ay gözünde çapak oldu bebişimin 5. Gün kontrolünde Dr görünce hemen damlayı dayadı sonra sağlık ocağına gittik ordan çıkıp topuk kanı vermeye, aile hekimim damlayı kullanma bi süre kaynamış ılımış suyla sil geçmezse kullanırsın dedi. Dr lar da garip kimisi hemen veriyor ilacıönce doğal yöntemlerle gideyim o zaman ilaçlı tedavi gerekir yazıyodu nette o yüzden hemen ilaç düşündüm
Ya inan çok üzülüyorum nasılsın bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. İnsanın gözü bebeğini görmüyor. Ben resmen öldürün beni diye ağladım 1 haftaİklye yaşamamıştım ama felaket bişey kafam dik durmuyor resmen hastanede falan çok içtim oysa Nescafe falan dün artık acile gittim serum taktırdım1 hafta sürmesi beni üzer umarım bugün son gün olur ne zor annelik gerçekten
Gumus kapak kullaniyorum hem sagiyorum hem emziriyorum suan hic bisey yok goguslerimde. Krem kullanmiyorum. Gumus kapak hep nemli kalmasini sagliyor gogus ucun kurumuyor. 3 gece once krem suruyim dedim gece uyumadan once. Oglan agladi memeyi verdim sinir oldu Ben veriyorum o agliyor geri cekiyor kendini. Meme alan bebegime Noldu diye korkmaya basladim korkuyla kv uyandirdim. Uyandirinca aklima geldi krem surdugumu. Meme uclarimi silince hemen emmeye basladi krem kullanmiyorum gumus kapak gayet yetiyorKızlar benimde doğumum gerçekleşti çok şükür .. göğüs uçlarım 2 günde kan oturup yara oldu ve süt gelmiyor göğüs ucumda yok ..
bebeğim hırsla çekiyor ben herkesin içinde bağıra bağıra ağlıyorum dayanılmaz bir acı ve sancı her defası .. biraz daha çabalamak istiyorum mama takviyesi yapıyoruz zaten ..
Başta mama mı veriyordun bizimde öyleydi mamayı kesince koyu sarı sulu oldu doktora gösterdim normal sadece anne sütü ile beslenen bebek kakası dediKızlar bir şey soracağım kızım kakasını ilk başlar da pütürlü sarı renk yapıyordu. Şimdi ishal gibi hardal rengi yapıyor. Normal mi?
Amin canımRabbim şifanı versin inşaallah canım
Benim bebeğim de de kalbinde parlaklık vardı down riski vardı sağsalim kavuştum çok şükür bir sıkıntısı yok sende sağlıxakla kavuşursun inşallahCanım gözün aydın Allah analı babalı buyutsun
Haftaya Allah nasip ederse ben doğuracagim pazartesi günü.
Dualarıniİ eksik etmeyin olur mu.
Malum hala korkum var bebekte sorun olur mu down sendromu vs diye korkuyor biryanim hep
İnsalalh bende sizler gibi sağlıkla kucağımıza aliriz
Geçmiş olsun canım . Rabbim analı babalı büyütsün sizlere bağışlasın. Sonu güzel bitmişTabiiBenim sancılarım su geldikten bir saat sonra başladı. Hastane saat 8 de gel dedi ama ben 6 ya kadar zor dayandım. Evde her sancı geldiğinde ne yapacağımı şaşırdım. Açıkçası ben bu kadar sert beklemiyordum doğum sancılarını. Neyse gittik nst ye bağladılar. Sancı geldiğinde yatmak çok zor eşimin elini sıktım hep. Ben bağırıyorum yan odada başka birisi bağırıyor çok zordu. Öyle 10 a kadar sancı çektim, bi ara ölmek istiyorum diye bağırıyordum Epidural yaptılar hiç acımadı o sancıların yanında. Ay sonra bir rahatlık hissi geldi cennetteyim sanki. Sancıları görüyorum nst de 127 ye çıkıyor ama bende sadece baskı hissi var acı yok. 11 gibi ebe baktı bebek geliyor şimdi ıkınmaya geçiyoruz dedi. Karnım her sertleştiğinde ıkınmaya başladım. Bir saatin sonuna doğru kafası artık baya aşağıda saçını görüyorlar ama yok çıkaramıyorum. Artık baskı aşağıda fena halde çıkması lazım. Doktor mecbur vakumla çekeceğiz büyük bebek dedi. Kilosu en son 1 ay kadar önce 3200 dü sonra bi daha hiç bakılmadı. Ne çatıya ne kilosuna. En istemedğim şey oluyordu ama mecbur.. Başka bir doktor daha geldi elinde tüp ve tüpe bağlı hortum gibi bir şey vardı. Oda kalabalıklaştı eşim arkada oturuyor şok içinde. Vakumu taktılar sanırım hep bir ağızdan ıkın ıkın diyr bağırmaya başladı odadaki 7 kişi ay korku filmi gibiydi Sonrası karmaşa başladım gene ıkınmaya aşağıda baskı çok daha fazla dedim herhalde her yerlerim yırtıldı Sonunda çıkardık beyefendiyi hemen göğsüme verdiler biraz sonra temizlemeye aldılar. Plasenta da çıktı sonra tahmin ettiğim gibi başladılar dikmeye. İçten dikiş acısını hissetmedim ama dış dikişleri ipin geçişini hissettim. Ohh şükür bitti dedim ama zorluydu ama değerdi
Yok taaa ilk doğduğu gün 30cc mama vermiştik sütüm inmediği için. Ama ondan sonra hep anne sütü aldı ekstra bir şey içmedi.Başta mama mı veriyordun bizimde öyleydi mamayı kesince koyu sarı sulu oldu doktora gösterdim normal sadece anne sütü ile beslenen bebek kakası dedi
Sulu cıvık Koyu sarı kaka normalmiş ama ishal değilmiş bnde öyle sanmıştımYok taaa ilk doğduğu gün 30cc mama vermiştik sütüm inmediği için. Ama ondan sonra hep anne sütü aldı ekstra bir şey içmedi.
Sevindim baya korktum acaba üşüttük mü falan diye düşündümS
Sulu cıvık Koyu sarı kaka normalmiş ama ishal değilmiş bnde öyle sanmıştım
Yaaa tüm o agrılara sancılara rağmen nasıl da neşeyle yazmıssın. Allah bebege uzun sağlıklı ömürler verisnMerhaba
Cuma günü hastaneye yatışım yapıldı. Önce odama yerleştim. Süsledik toplandık eğlendik filan derken kapıdan tüm ihtişamıyla doktor girdi ve tüm enerjimi aldı yerine korkuyu pompaladı. Hadi bakalım dedi gidelim. O an dedim ben vazgeçtim geri iade edecem çocuğu.
Sedasyon diye yine kandırıldım. Ameliuathanedeyim titriyorum adımı unuttum. Hoppp dön sırtını dediler durun ben genel istedim sedasyon dediniz dedim kıldan verdim şimdi başın dönecek dedi ve başım dönmeye başladı. Sonuç iki saniye baş dönmesi yani spinal iğnesi vurana kadar sonrası ağla kork dur
Yanımda başka biri daha var kadın hem operasyonda kesiliyor biçiliyor hemde beni teselli ediyor.
Biraz sonra ki bana yıllar gibi geldi. Yanımda çekik gözlü mis kokulu top suratlı birşey
Odaya geçtiğimde o çoktan ablasının kucağındaydı. Kimse bana dönüp bakmadı. Herkes bebeğin etrafında ben acılar içinde hasta bakıcılar hemşireler yatağa attılar ve onlarda bebeğin başına geçtiler.Duygularımı yazmıyorum.
O gün bugün beş dakika uyumadım uykum yok neden bilmiyorum. Hastanede annem dediki sen biraz uyu çok uykusuz kaldın eşimle kendisi için biz bakarız bebeğe dedi. Beş dakika sürmeyen göz kapatmam sonrası göz açtığımda ikisininde ayrı ayrı uyuduğunu gördüm.
Kızçe çok cadı. Sarılık oldu. Kan grubundan dolayıymış. Sütüm var ama kalitesiz ve az. Bir saat emiyor çocuk bir çay kaşığı belki yiyor arkasından mama vermeye başladım sarılık ilerledi.
Gözünün birinde çapak oluşuyor damla verdi doktor ama ılık suyla temizliyorum. İlaçlık durumda değil.
Kapkara saçları var benim saçlarımdan çok boşuna yanmamışım kulakları bile saç
Şuan evdeyim dün akşam çıkardı doktor gaz sorunu olmayıp yürümeye başlayınca ama hastanede gül gibi abana bkan hastabakıcılat hemşireler vardı. Ev öylemi dikişlerime akşam atmadıysa daha atmaz. Çok ağrım var. Dikiş yerlerim çok ağrıyor. Korkudan katı yemiyorum sıvı tüketiyorum hala. Şun karın ağrısı çok fena ne zaman geçer acaba ytar kalkarken özellikle
Belimde ağrıyor bu arada.
Kıızm kardeşinin annesi olduğunu düşünüyor lohusa depresyonuna girdi tipler tripler. Gaz öyle çıkmamış o çıkarcakmış ondan başkası kucağına alamazmış mikrop kaparmış. Hastane sertifika verdi neden onun adı yazmıyormuş
Soru ağrılarım ne zaman biter
Süt nasıl kaliteli ve çok olur
Benim miniğim niye bu kadar ballı
Bir daha 10 yıl sonra bu çektiklerimi unutunca doğururum menepoza girmezsem daha da davosa gelmem nokta
Belki de senin kokuna alışmıştır senin kokunu istiyordur. Kendi kıyafetinxsn bir kıyafet bırak yatagına belki işe yararHanımlar merhabanasılsınız? Pek fazla takip edemez oldum şu aralar forumu
Tecrübeli annelerden yardım istiyorum. Benim kız hiç yerinde uyumak istemiyor huysuzluk çıkarıyo. Yanımda uyuttum kaç kere rahatta etti çoçuk. Dünden beride uyuyor meme emince yerine geçince gözler açılıyo uyumuyor. Pış pışla zorla uyuttum yanımda. Uyuyunca 2saat yatar o sorun değil. Napiyim ben bu çoçuğayerinde uyumazmı artık? Yanımdada artık mız mızlanıyor zor uyutuyorum.
Silikon göğüs ucu da mı acıtıyor. Onu takarak emzirebilirsen yaran çok daha cabuk iyileşir, ama bebişin alması önemli ben mamajonunkini kullanıyorum bebrm 3 kilo bile değil sgzı kucucuk aldı onunla emiyor bende de hic göğüs ucu yokKızlar benimde doğumum gerçekleşti çok şükür .. göğüs uçlarım 2 günde kan oturup yara oldu ve süt gelmiyor göğüs ucumda yok ..
Şimdi anlamazsın da bıraz buyusun emzigin değerini anlarsın diyor annemBende verme taraftariyim. Avent aldim bizimki tutuyor onu. Emzigi verince Bosa yorulacakmis gibi geliyor ama kiyamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?