2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gözün aydın canım sağlıkla büyüt insallah, bence beslemeyi 3 saate bir bırakma saat bası 15 20 cc mama ver 3 saatte bir sarılık olur, ve az gelir verdiğin mama,
Sagol cnm 3 saati beklemiyor, talepler sekild3 ağlamaya başladı zaten

Zaten zor düşen bir göbek yıkanırsa düşmesi daha da uzayabilir, bizimki galiba kpnyanın sıcagından 7. Gün kuruyup düştü

Y normal mi, bizim plasenta dün gece düştü e 4.gun?

Ya zaten 3 saatte bir den önce oluyor.
Sizde de öyle mi bilmiyorum. 20 dak meme, 15 dak mama, sonra mayismak için çekmese de 5 10 dak meme istiyor. Zaten bun süreç 1 saate variyie neredeyse.

Sagol cnm analık zor iş valla, bir doğum yaptım perte çıktım

Gumus kapak, krem ve silikon gogus ucu kullaniyorum. Buna rağmen meme ucum pert, emzirirken bağırıyorum çünkü bebem sabırsız, kafasını sağa sola atiyor, Memeden sut çekene kadar nasıl bir Yenidogan damagi varsa kistiriyor ve her Emzirme acılı suan. Silikonu da ısırıyor bizimki, meme ucu ile silikon arasında mesafe var. Oraya sut gelene kadar sikilip kiziyior

Bugun sutum damlamaya basladi meme uclarindan. Boyle sagliksiz degil mi ya, gumus kapak icinde sut icinde beklemesi. Mikrop uremesi icin cok uygun bir ortam.
Gumus oldugu icin mikrop üretmez de diğer silikon ürünler için sorun olur.

Silikon göğüs ucu lansinohunki biraz büyük, bizde başta weebaby vardı, göğüs ucum küçük olduğu için tutmadı onunla verdik çok güzel emdi, sonradan lansinoh da aldım onu beğenmedi tutmadı mesela. Sen de lansinoh aldıysan belki büyük gelmiştir bir de weebaby dene. Sadece ucunu tuttuğu için yara oluyormuş ve yanlış tuttuğu için süt de gelmeyebiliyormuş, belki silikon uçla hem daha rahat tutar, hem yaraların biraz iyileşir. Yine vakumlarken acıyor uç olsa da ama direkt ucunu emdiğindeki gibi olmaz

Canım 3.-4. ayda meme reddi normal zaten o dönem bir atak var atakların babası o

Kızlar ilk doktor randevunuz ne zamandı? Bizim pazartesi 4.gün oluyor. Gidince kan alıp sarılığa bakıyorlar mı? Birde daha sonra ne zaman gitmek gerekiyor 1.hafta mı 10günlükken mi aynı şekilde sağlıkocağına? Beni bilgilendirir misiniz rütin kontroller konusunda

Normaldir tabi azı göbek cabucak kururmuş, bazısı kurumazmıs

Ben bebeyi uyandıramadıgım an sarılık olmustu, gözlemliyor musun vucudunda gözlerinde öyle bişey
Gözlerinde var göbegin yarısında var bacaklara inerse 15 olur deger dedi. Benimki gözü açmıyor ama memeyi emiyor ben uyurum sen agzıma sok diyor galiba
Sarılık durumu nasıl uyanmıyorsa ondan olabilir mi benim ki gündüz uyanıyor sıkça kus gibi uykusu sürekli memedeyiz.
Sarılık için kan almıştı cuma günü 11 dedi düşer dedi eger bacagın da görürsen gel yatış yaparız dedi. Gece uyanıyor sagolsun.

4. Gun hem saglik ocagi hem hastane dediler pazara geliodu 5. Gun gittik. Sarilik icin kan alacaklardi. Almayin bi alet var ates olcer gibi onla bakin dedm. Bizim.hastanede yenidogan yogunbakimda vardi o cihaz onu bildigimden istedim onunla baktilar

Biz 5 gün gitmiştik vücutta sarılığı görünce kan aldı. 1 ay sonra gel dedi bize

Bizi kan uyusmazlıgı nedeniyle 4. Gğn göreyim dedi hastanede yok diye 6 gün görecekti biz 4. Gün bebemde sarılık gözlemleyip acile gitmiştik doktorumuzla görüşülüp yüksek cıkınca yatış vermişti. Sonra 4 gün sonra tekrar göreyim dedi hastaneden cıkınca. Tekrar gittik sarılık yine cıkınca 4 gün sonra tektar gelin dedi. Dogumdan bir hafta sonra sağlık ocagından sorumlu ebem aradı beni bebeni getir bugun topuk kanı alayım dedi gittik verdik 2. Topuk kanını. Dogumun 15. Günü boy kilo takibine cagırdı. Tam bir ay sonra da hepatit in 2. Dozu icin gideceğiz aile hekimliğine. Bir de kırkı cıktıktan sonra 3 ayı dolmadan herhangi bir zamanda kalca cıkıklıgı için doktora gidin dedi. Bu arada 2. Kez doktora gittiğimizde işitme testi için kulak burun bogazdan da ramdevu alıp işitme testimizi yaptırdık biz bazı hastaneler dogumdan sonra kendi yapıyormus bazen de kulagı ıslak oldugu için yapılamıyormus yeni dogunca. Bunlarım dışında baslaca devlet ası takvimine alınmayan özel ama önerilen aşılar varsa onları da yaptıracagım ben de daha arastırmadım onları.

Saat bası zorla da olsa emzir kesinlikle, saat bası 25 cc mama süt vermeye calıs göğsunu sagabiliyorsan sagıp bi bak ne kadar süt cıkıyor ona göre her emzirmeyi hesaplarsın. Süt yetmiyorsa mama ile destekle mutlaka bu sarılık cok illet bişey

Öyleymiş cidden ben pert oldum

Ya benim yardımınıza ihtiyacım var..
oğlum 2. Gündür ağladığı zaman benim kucağımda asla sakinleşmiyor hatta aşırı ağlıyor ama kız kardeşime verdiğimde onun kucağında sakinleşir uyuyor.. anlamadım niye böyle oldu resmen üzülüyorum artık esas anne kucağında sakinleşmesi gerekmez mi?

Yarın büyük gün canım inşallah Allah korkularınızdan emin eyleyecek sizleri. Aylardır hepimiz dua ediyoruz. Ben inaniyorum yarın müjdeli haberlerle geleceksin. Bebeğinin sağlıklı olduğunu görünce hamileliğin boyunca yaşadığın stresi bile unutacaksın

Öyle iyi düşünmeye çalışıyorum olabildiğince.

Amin inşallah canım. Dualarınızı esirgemeyin yarın büyük gun

Bir yerde okumuştum.anne bebek ağlayınca panikliyormus stres yapıyormus ama baba sakin olduğu için anne gibi tüm gün uğraşıp bebek için en ufak seyde paniklemediginden bebek baba kucağında sakinliği hissedip düşüyormuş diye. Belki öyle bir şeydir.
Acaba sizde ağladıkça panik olup stres mi yapiyorsunuz ki

Kolay gelsin canım .asi takvimleri nette sosyal medyada var. Özel aşıları bende yaptıracağım inşallah da benim yurt dışı durumumu var nasıl oalcak bilmiyorum yurt dışındaki aşı ile buradaki aynı mi bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…