Vallahi bilemedim ama üzülüyorum sakinlesin diye inat edip bekletiyorum kucağımda öyle yaptıkça iyice ağlıyorBir yerde okumuştum.anne bebek ağlayınca panikliyormus stres yapıyormus ama baba sakin olduğu için anne gibi tüm gün uğraşıp bebek için en ufak seyde paniklemediginden bebek baba kucağında sakinliği hissedip düşüyormuş diye. Belki öyle bir şeydir.
Acaba sizde ağladıkça panik olup stres mi yapiyorsunuz ki
Gözünüz aydın canım çok şükür sağ salim kavuştunuz Allah analı babalı büyütsün inşallah
Geçmiş olsun. Evet ilk kızımda da öyle olmuştu. Biraz daha büyüsün diye ellemedim ama beklemeyim miHayirli olsun. Tebrik ederim. Anali babali buyusun. Gozunde capak olusuyorsa goz yasi kanali tikanikligi olabilir. Sercw parmakla yapilan pompalama seklinde minik bi manevrali masaji var. Temiz suyla pamukla temizleyip, temiz elle masaj yapmak lazim. % 99 acilir. Benim kizim % 1lik kisimdaydi ne yazik ki. Operasyon gerekiyor. Narkoz vermeleri lazim 10 dklik bi operasyon icin. Istemedigimiz icin gozu hala capaklaniyor. Acilmadi tikaniklik. Sizinki tez zamanda duzelir insallah.
Abooooo 6. Günnnn her saat ha bitti ha bitecek diye sabır ediyorumYaaa tüm o agrılara sancılara rağmen nasıl da neşeyle yazmıssın. Allah bebege uzun sağlıklı ömürler verisnağrılarım benim 6. Günde azalmaya basladı, cok yorma kendini ayakta durup ama hareketsizlik de iyi değilmiş, süt işinde ben de acemiyim biz yaptı mı tatlı ballı cocuk yaparız o yüzden ballıdır
Aynen dediğin gibi ben 2 saate bir desemde kendi ne zaman isterse o zaman aralıklı süreçlerle 1 saati buluyorSagol cnm3 saati beklemiyor, talepler sekild3 ağlamaya başladı zaten
Y normal mi, bizim plasenta dün gece düştü e 4.gun?
Ya zaten 3 saatte bir den önce oluyor.
Sizde de öyle mi bilmiyorum. 20 dak meme, 15 dak mama, sonra mayismak için çekmese de 5 10 dak meme istiyor. Zaten bun süreç 1 saate variyie neredeyse.
Sagol cnmanalık zor iş valla, bir doğum yaptım perte çıktım
Gumus kapak, krem ve silikon gogus ucu kullaniyorum. Buna rağmen meme ucum pert, emzirirken bağırıyorumçünkü bebem sabırsız, kafasını sağa sola atiyor, Memeden sut çekene kadar nasıl bir Yenidogan damagi varsa kistiriyor ve her Emzirme acılı suan. Silikonu da ısırıyor bizimki, meme ucu ile silikon arasında mesafe var. Oraya sut gelene kadar sikilip kiziyior
Gumus oldugu icin mikrop üretmez de diğer silikon ürünler için sorun olur.
Bilmiyorum ki belki birkac hafta beklenir tabi. Ben cok kurcalamak istememistin kendiliginden acilir diye acilmadi. Simdi kendiki sucluyorum belki duzenli masaj yapsaydim acilacakti diye. Ondan mesajini gorunce yazmak istedim. Hangi gun kac haftalik dogum yaptin tam? Kac kg dogdu? Liste icin soruyorumGeçmiş olsun. Evet ilk kızımda da öyle olmuştu. Biraz daha büyüsün diye ellemedim ama beklemeyim mi
Biz 3. Gün gittik işitme testi ve kontrol için. İşitme testinde sol kulağında tıkanıklık çıktı normal durum, siz bişey yapmayın tam 1 hafta sonra tekrar gelin sola bakacağız dedi. Kontrolde sarılığı 8 çıktı, kilosu çıkış kilosundan 30 gr azalmıştı. Bide gözünde çapaklanma var damla aldık 5. Gün için tekrar çağırdı. Dün gittik kilosu 30 gr yine azalmış. Halbuki 2 saatte bir hem 2 meme hemde 30cc süt verdik yeri geliyo 40 cc veriyorum. Kakasında çişinde azalma yok gayet bol bol yapıyor. Ama doktor kilosu sanki çok azalmış gibi bu durum istemediğimiz durum ptesi yine gelin dedi. Gitmeyeceğim sıktılar, perşembe gidicem zaten o zaman gösteririm dedimKızlar ilk doktor randevunuz ne zamandı? Bizim pazartesi 4.gün oluyor. Gidince kan alıp sarılığa bakıyorlar mı? Birde daha sonra ne zaman gitmek gerekiyor 1.hafta mı 10günlükken mi aynı şekilde sağlıkocağına? Beni bilgilendirir misiniz rütin kontroller konusunda
Silikon göğüs ucu da mı acıtıyor. Onu takarak emzirebilirsen yaran çok daha cabuk iyileşir, ama bebişin alması önemli ben mamajonunkini kullanıyorum bebrm 3 kilo bile değil sgzı kucucuk aldı onunla emiyor bende de hic göğüs ucu yok
Aynen canım öyle emzir emdikçe çektikçe gelir. Ben yalnız emziriyorum çoğunlukla emzirirken ilk meme tutusunda elim ayağım ters dönüyor suratım şeklim değişiyor kimse beni öyle görmemeli
Çok geçmiş olsun. İki çocuğumda da göğüs acısı yaşadım emzirirken birşeyler ısırırdım bağırmamak için. benim göğüs uçlarım da kanadı kabuk bağladı o arada emzirmeye devam ettim kabuklanmasi bittikten sonra tekrar etmedi göğüs acım. 2 yıldan uzun süre emzirdim. Vazgeçmeyin siz de. O süreçte lansinoh kullandım ama çok etkisini görmedim.
Aynen canım öyle emzir emdikçe çektikçe gelir. Ben yalnız emziriyorum çoğunlukla emzirirken ilk meme tutusunda elim ayağım ters dönüyor suratım şeklim değişiyor kimse beni öyle görmemeli
Wee ve avent silikon uclar çok büyük geldi yani o çıkıntıyı uç doldurmadı bebeğim boşluk çekti yada kullanımı öyle ben bilemedim .. bugün antibiyotikli krem aldım inşallah geçer ..bu şekilde oda emmeyi kabul etmiyor ..Silikon göğüs ucu lansinohunki biraz büyük, bizde başta weebaby vardı, göğüs ucum küçük olduğu için tutmadı onunla verdik çok güzel emdi, sonradan lansinoh da aldım onu beğenmedi tutmadı mesela. Sen de lansinoh aldıysan belki büyük gelmiştir bir de weebaby dene. Sadece ucunu tuttuğu için yara oluyormuş ve yanlış tuttuğu için süt de gelmeyebiliyormuş, belki silikon uçla hem daha rahat tutar, hem yaraların biraz iyileşir. Yine vakumlarken acıyor uç olsa da ama direkt ucunu emdiğindeki gibi olmaz
Sen cok stres oluyosan onu hissediyodur canim. Ben de cok stresleniyorum agladigi zaman asla sakinlesmiyoYa benim yardımınıza ihtiyacım var..
oğlum 2. Gündür ağladığı zaman benim kucağımda asla sakinleşmiyor hatta aşırı ağlıyor ama kız kardeşime verdiğimde onun kucağında sakinleşir uyuyor.. anlamadım niye böyle oldu resmen üzülüyorum artık esas anne kucağında sakinleşmesi gerekmez mi?
4 günlükkendi ilk randevu. Sonra 1 haftalıkken tekrar çağırdılar. Şimdş 2 haftalık olduk tekrar gideceğiz aşıları falan varmışKızlar ilk doktor randevunuz ne zamandı? Bizim pazartesi 4.gün oluyor. Gidince kan alıp sarılığa bakıyorlar mı? Birde daha sonra ne zaman gitmek gerekiyor 1.hafta mı 10günlükken mi aynı şekilde sağlıkocağına? Beni bilgilendirir misiniz rütin kontroller konusunda
15 gün sağlık ocağına. Ebemle konuştuk beni arıcak sağlık ocağından gitmem gereken gün. Şuan bizim 10. GünümüzKızlar ilk doktor randevunuz ne zamandı? Bizim pazartesi 4.gün oluyor. Gidince kan alıp sarılığa bakıyorlar mı? Birde daha sonra ne zaman gitmek gerekiyor 1.hafta mı 10günlükken mi aynı şekilde sağlıkocağına? Beni bilgilendirir misiniz rütin kontroller konusunda
Hayır koku meselesi değilBelki de senin kokuna alışmıştır senin kokunu istiyordur. Kendi kıyafetinxsn bir kıyafet bırak yatagına belki işe yarar
Benimkide damlıyo(( ama gümüş kapağı kullanmıyorum artık. Ben gögüs pedi kullanıyorum ona yapışıyo canımı sıkıyorBugun sutum damlamaya basladi meme uclarindan. Boyle sagliksiz degil mi ya, gumus kapak icinde sut icinde beklemesi. Mikrop uremesi icin cok uygun bir ortam.
Benim de damlıyor baya hemde akıyor bildiğin. Bende göğüs pedi kullanıyorum ama isilik yapıyor o da beni.Benimkide damlıyo(( ama gümüş kapağı kullanmıyorum artık. Ben gögüs pedi kullanıyorum ona yapışıyo canımı sıkıyor
Benim oğlumun yüzü de böyle bu kadar yoğun olmasa da. sıcak nedeniyle oluşuyor banyodan sonra azalıyor ama. Ben epey ince yatırıyorum arada sadece bezle yatırdığım dahi oluyor ona rağmen engel olamıyorum çıkmasınaBunlar sıcaktan mı olur ilk kez oldu sadece yüzünde emzirirken terlemekten filan mi olur acaba
15 gunlukken aşı yapmıyorlar sadece kilosuna bakıyorlar sarılık vs riski yoksa bir aydan önce kontrole goturmenize gerek yok. Ben sağlık ocağındaki hemşireye kilosunu söyledim sadece.4 günlükkendi ilk randevu. Sonra 1 haftalıkken tekrar çağırdılar. Şimdş 2 haftalık olduk tekrar gideceğiz aşıları falan varmış
Sırf hava alsın diye saldım memeleri. Ne sütyen ne ped.Benim de damlıyor baya hemde akıyor bildiğin. Bende göğüs pedi kullanıyorum ama isilik yapıyor o da beni.Ne yapacağımı şaşırdım bu konu da. En sonunda emzirirken diğerine Peçete koyuyorum
Ay ay ay kimler gelmiiiiiiiişHerkese merhaba,
Ara ara girip okumaya ve yazmaya çalıştım,ama yaziyorum, bitene kadar ekrandan atiyor,olmadi. Doğum yapan ve yapacak tüm annelere hayırlı olsun şimdiden..Doğumu gerçekleşenlerii tebrik ederim.
Evlat kokusu cooook başkaymışAllah isteyene nasip etsin...
️ ️ ️Bu, "3 saatte 1" olayı çok yipraticiymis, geceyi, uykuyu nasil yönetiyorsunuz? Zombi gibiyim. Bir de pimpirikliyim, gece on kez bakasım geliyor bebeğe...
Simdi gelim.doguma , spinal anestezi ile bebeğinin doğumuna şahit olmak paha biçilemez Ama spinalde 3.seferde tutturduk igneyi. Doktor, kıpırdama diyor anestezi için de iğne battığında refleks olarak hareket etmemek pek mümkün değil. Beni 2 kişi tuttu önden ve yandan Evet buz gibi sprey sikiliyor, sonra dezenfekte ediliyor ve uyuşmaya başliyorsunuz. Solda uyusma karincalanma var sagda hissetmedim ve ben panik. Doktora uyusmadi sanırım diyorum Ayağını kaldır dedi, baktım aaa olmuyor.
Spinal tarif edilemez bir duygu olsa da (bebenizi goruyorsunuz dogar dogmaz) imkan varsa tabii, bacaklarım saatler sonra açıldı, genel anestezide erkenden kalkmistim, o sonda saatlerce bende kaldı. Kac gündür sondadan dolayı yanma ve ağrım var, bugün antibiyotik yazdi doktor. Gaz sancisindan tükendim, 3 gün çıkmadı, bedenimin.ici.agridi... Sonda, sezaryen, gaz sancisi derken iptal etti kaç gündür beni. Aşırı yorgun ve uykusuzum...
Bebek 37.haftada 3200 kg +48 cm doğdu.Sonra da ödem kaybediyor dediler 200 gram azaldı kilosu. Doktor, emzirme ve mama takviyesi önerdi, sarılık değeri 8, iyi ama sarilığa dönmesin, iyi beslensin kilo alsin dedi.
️Bir de bıraksam 1 saat emmek istiyor ama ne kadar süt geldigini bilmiyorum, mamayi üzerine veriyorum 15 20 cc doktor önerdi diye. Siz kac dakika emziriyorsunuz? 3 saatte 1 Emzirme + 15 20 cc civarı mama veriyoruz şu an son durumda.
Bebis iyi çok şükür, çok küçük geliyor gözümeNe zaman buyuyecekler bilmiyorum
Sevgiler Delirella
Çarşambadan beri kimler dogurdu? Kimler doğuracak haftaya ? Aklım sizde.
Allah herkese sağlıklı doğum nasip etsin
Aynen somut verilerle beraber konuşmak daha etkili olurHaklısın zaten konuyu hemen açmam bakalım o açacak mı :) elbet yastıktan altınlar toplanacak kim ne taktı muhabbeti olacak aramızdao günü bekliyorum
Ömür boyu hayatında olması gereken insanlar söz konusu olduğunda ben beklentiyi minimuma indirip olumlu bakmaktan yanayım. Hele böyle olumlu özellikleri de varsa onlara odaklan kendi ailenle ya da başkalarına ne yaptıklarıyla kıyaslamayi bırakınca göreceksin sen de daha mutlu olacaksın. Herkesin yapısı farklı. Çok şükür muhtaç değilsin finansal desteğe ihtiyacın yok olsa da ailen yanında, kv den de baska türlü destek al. İnan bazı şeyler paran olsa da olmuyor. Atıyorum parayla eve yatılı yardimci tutsan şu süreçte rahat edemezsin. Sağolsun gelmiş destek olmuş. Bizim hedefimiz hayatımızı kolaylaştıracak insanları onların isteklerine göre değerlendirmek bak şartları demiyorum istekleri parası çoktur vermek istemez belki ama gelir işini gücünü yapar. E istediği oysa onu yapsın, bir şekilde destek olsun senin işin görülsün de gerisi önemli değilBende saldım zaten bize karşı olan huyları belli başından beri. Şu var kv sağolsun çok yardımcı oluyor şu süreçte, yemeğimi yaptı bana baktı, eve geçince temizliğimi bile yaptı. Manevi açıdan eksiklik yok belki ailemden fazla yanımda oldu, maddi açıdan kendilerini hep çektiler. Bende bıraktım artık düşünmeyi.
E çocuğun adını abisinin isminin zıt anlamını koymuşsunuz anacım ne bekliyordunuzTecrube hic bi ise aramio cunku her bebek baska karakterde. Tipi ayni kuzey. Sanki kuzeyi yeniden dogurdum diye dusunuyodum. Ama suandan belli karakteri cok baska. Kuzey suyu cok severdi mesela güney yikanirken ciglik kiyamet. Kuzey altinin temizlenmesine bayilirdi. Güney yine ciglik kiyamet. Kuzey cok saatli bi cocuktu güneyde duzenden eser yok
Aaaa o zaman emzik masum yillardir hep onu suçladımCanım 3.-4. ayda meme reddi normal zaten o dönem bir atak var atakların babası o
Ben sağlık ocağının yalancısıyım. Çağırdılar geleceksiniz dediler gideceğiz o yüzden. Kafama göre gitmiyorum bende. Belki yanlış anlamış olabilirim. 15 inde bir de 31 inde geleceksin dediler. Aşıları belki 31 inde yapacaklardırBenim oğlumun yüzü de böyle bu kadar yoğun olmasa da. sıcak nedeniyle oluşuyor banyodan sonra azalıyor ama. Ben epey ince yatırıyorum arada sadece bezle yatırdığım dahi oluyor ona rağmen engel olamıyorum çıkmasına
3. Gün kontrolünde dahi vardı ama doktor birsey dememişti
15 gunlukken aşı yapmıyorlar sadece kilosuna bakıyorlar sarılık vs riski yoksa bir aydan önce kontrole goturmenize gerek yok. Ben sağlık ocağındaki hemşireye kilosunu söyledim sadece.
Ah evimde olsam bende öyle gezeceğim ama kv ve kb varken olmuyorSırf hava alsın diye saldım memeleri. Ne sütyen ne ped.Islandıkça tişört değiştiriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?