- 2 Aralık 2018
- 4.392
- 4.625
- 133
Allah yardimcin olsun 40dan sonrasi cok zor adacayi hurma falan yiyomusun bana cok etkisi oldu onlarin 42leri goren biri olarak .. bebegin basinin yerlesmesi onemli benimde basta aciklik yoktu ama basi yerlesmisti o yuzden yatis vermistiKızlar hastaneden döndüm . Doktor bebek kanala girmemiş çok yukarıda dedi . Açıklık hala 3 cm . Bu şekilde yatış yaparsam çok zor olur ve sezeryana dönme ihtimali artar dedi . Cumartesiye kadar bekletelim dedi . İlk kızım daki gibi 42 ye doğru gidiyoruz . Moralim o kadar bozuldu ki . Yaptığım sporların squatların yürüyüşlerin haddi hesabı yok . Yatışım olur diye hazırlıklı gittim ama geri dödümbu gidişle en son doğuran ben olucam.
Ne yapmak lazım bence kayinvalide de olsa utanmamaniz lazım geldiği anda kendinizi tutmamaniz lazım. Varsın kaynana kayınpeder olsun yapacak bisey yok. Sizin iyi olmanız daha iyi bence. Gaz çıkarmadan rahatsız olan durmasin yaninizda. Rahat olun rahatlamaya çalışın.Birde ben hala gaz çıkaramadım. Bugün 2kere geldi kayınvalide var utanıyorum tam lavaboya gideceğim kaçıyor. Ne yapmak lazim
Sal gitsin ne utaniyosunBirde ben hala gaz çıkaramadım. Bugün 2kere geldi kayınvalide var utanıyorum tam lavaboya gideceğim kaçıyor. Ne yapmak lazim
40 gune anca bitiyor gunu gunune devam ediyo basta benimde kanamam baya coktu sonra azaldi antibiyotik etkisi bitince tekrar bugun yine basladiBugün sağlık ocağına gittik, topuğundan kan aldılar nasıl ağladı yavrum. Zeka testi vs bişeyler yapıyorlarmış onun içindi. Ebemiz peltek ve çok hızlı konuşuyor tam anlamadımama ilgili, zaten kendisi uyardı anlamazsan sor diye :) numarasını verdi bişey olduğunda sorabilirsin diye. 7 Eylül’de ilk aşımız var. Kilosunu tarttık ama tartı hastanedeki tartılardan farklı eski usül gibi. En son hastanede ctesi doktor 3230 ölçmüştü doğumdan sonraki kilo azalışı devam ettiği için bizi tedirgin etmişti ama bugün 3400 çıktı. Çok sevindim inşallah böyle devam eder kilo artışımız Ayrıca benim kanamam devam ediyor 2 paket depend almıştım fazlamı aldım diye düşünüyordum ama tam gitti daha yeni pede geçtim. Ne zaman bitecek bu kanama acaba
Sağsın surekli gelene kadar bebek emse gelirdi hemen en fazla sagabilir sivi alsin bol bol bide duş alabiliyorsa sicak su ile baya faydasi oluyor imkan yoksa sicak uygulasin goguslerine gecmis olsunKızlar arkadaşım dün doğurdu bebeği hastanede solunum sıkıntısı varmışaksi bide arkadaşımın da sütü hiç gelmemiş normal doğum yaptı ama yok gelmemiş ne yapsam die sordu ben de size sorayım dedim tecrübeliler cevap verirse çok sevinirim
Evet bende her şeye evhamlanıyorum. Gündüz uyumayınca gece baygın gibi uyuyor emzirmek için uyandıramıyorum eli kolu kafası düşüyor kucağıma alırken derin uykuda olduğunu bildiğim halde çocuğun bişeyi mi var ölecek mi diye düşünüp korkuyorumBize anlatmayacaksin da kime anlatacaksin. Bu donemden beraber geciyoruz, dn cok biz anlariz birbirimizi. Ben de ilk lohusaligimi soyledigin gibi gecirdim. Yalnizdim, basim.senin gibi kalabalik degildi ama surekli evhamliydim. Artık oyle abartmıştım ki gözünün üstünde kaşı var diye evhamlanıyordum. Uyurken başında onu izliyordum. Gercek anlamda her seyi sorguluyordum. Duvara baktı, niye tavana baktı, gözümü şiş, elini böyle tuttu, niye boyle tutuyor, üşüdü mü doydu mu, iyi mi surekli evham. 2020 Agustos annelerinde 2 anne ya bi sal, bi sal, kwyfini cikar, bi daha asla bh kadar kucuk olmicaklar seklinde cok iyi niyetli bir sekilde sakinlestirmeye calismisti da onlara da atarlanmistim. Size mi sorucam neye endiselenip endiselenmeyecegimi. Ben sizin kv muhabbetinizi es gecebiliyorun hic hazetmesem de siz de benim evhamlarimi es gecin o zaman demistimsonradan ikisiyle de arkadas olduk sukur. Yani demek istediğim şey seni çok iyi anlıyorum lohusa kafası çok başka bir şey. Hayatın sarsılıyor tüm hayatın değişiyor çok büyük bir sorumluluk omuzlarına biniyor. Koruman büyütmen gereken bir canli var minicik ve daha önce hiç deneyimlemediğin bir durum. omuzlarına gerçekten büyük bir sorumluluk biniyor birdem bire. annelik endişelenmek derlerdi de abartıyorlar zannederdim. Bu bahsettiğin duygu durumu ne yazık ki çok da geçici değil, bir sure devam ediyor. Ama bu yoğunlukta olmayacak Muhtemelen birkaç aya toparlarız hepimiz. Tabi kişiden kişiye göre değişebilir, benim 10 ay sürmüştü mesela. Disariya cikamadim bebekle uzun sure. Cok fazla korumaci davraniyordum. 2 bebek de aynı şeyleri yaşamam diye düşünmüştüm ama eskisi kadar olmasa da yine evhamlanıyorum. Yarin 2 hafta dolacak ilk defa disari cikicaz. O da mecburiyetten. Doktora gidiyoruz. Simdiden
endiseleniyorum.
Yutkunmuyor mu bebek emmese idrar ve kaka zaten yapmaz canim emiyordurHanımlar emzirmeyi deniyorum ama sütüm geliyor mu gelmiyor mu anlamıyorum
Bebek birkac kez kaka yaptı ama çiş yapıyor mu bilemedim. Çiş göstergesi renklenmiuor gibi.
Bir anormallik olur mu?
Canım benim süt inmesi için hastanede kuvvetli makineyle çekim yapmıştım süt inince evde bebek var gibi 2saate bir sağdım.Kızlar arkadaşım dün doğurdu bebeği hastanede solunum sıkıntısı varmışaksi bide arkadaşımın da sütü hiç gelmemiş normal doğum yaptı ama yok gelmemiş ne yapsam die sordu ben de size sorayım dedim tecrübeliler cevap verirse çok sevinirim
Çok sevindim Rabbim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah bı avazda kurtulun bende 27 olacağım yarın geçermi bilmiyorum inşallah geçerYapicaaaam ahdim var
İnsallah perşembe yapacagim dogumumu plesenta previam 26. Haftada gecti cok sukur
Valla bize öyle bir şey söylemedilerBizede 5.gun kontrole gelince randevu alırsınız demisler.
Yeni doğan olduğu için şu varmış içinde diye
Benim adette 4-5 gün sürerdi düzenli giderdi, kanamam bitmedi ama rahatsız etmeye başladı. Benimkinde de hafif sarılık başlangıcı var diye sürekli besliyorum. İnşallah sarılığı biter kilo alır seninkide annesiMaasallah tosbagaya benim oğlanı gecmis ben de kilo alsım diye ve sarılık gecsin diye cocugun agzını bos bırakmıyorum, benim kanama 5 6 günde bitmişti dependi bırakalı cok oldu ama benim adet de 3 gün sürer yapısal bisey herhalde
Antibiyotik bitti benimde, kanama devam ediyor hala :/40 gune anca bitiyor gunu gunune devam ediyo basta benimde kanamam baya coktu sonra azaldi antibiyotik etkisi bitince tekrar bugun yine basladi
Merhaba sağlıkla kavuşun yavrunuza. Muğlada oturuyorum. Doktorunuz kim acaba?Bende doktordan geldim kızlar tam 36 haftalığım 2700kilosu normalde 16 agustosta falan 38de alıcaktı doktor ama 2 hafta izinliymiş 15nden sonra 12 agustosta alalım dedi ama o zaman 37+4 falan oluyo cok küçük değil mi ya ciğer geliştirici yapalım mı dedim gerek yok dedi cok rahat bi doktordur korktum açıkçası kilosu da az gibi geldi var mı aranızda bu haftada doğum yapan ya cok korktum açıkçası
Benim kv yanımdaydı yaptım benBirde ben hala gaz çıkaramadım. Bugün 2kere geldi kayınvalide var utanıyorum tam lavaboya gideceğim kaçıyor. Ne yapmak lazim
Canim benimde sezeryan oldu dogumum dikiş yapılmadı benim nasıl birseyse içten kaynatma mi nedir yakılmış yani15. Gün bugün. Acıyor ama belki kişiden kişiye değişiyordur. Herkesin acı eşiği bir değil.belki de ben korkuyorum bilmiyorum yani
Çok şükür odadan çıktıkları anda. Yaptım valla rahatladimNe yapmak lazım bence kayinvalide de olsa utanmamaniz lazım geldiği anda kendinizi tutmamaniz lazım. Varsın kaynana kayınpeder olsun yapacak bisey yok. Sizin iyi olmanız daha iyi bence. Gaz çıkarmadan rahatsız olan durmasin yaninizda. Rahat olun rahatlamaya çalışın.
Ayıp olur diye neyseki sonunda ikisi aynı anda çıktılar rahatladimSal gitsin ne utaniyosun
Yutkunuyor mu bilemedjm.Yutkunmuyor mu bebek emmese idrar ve kaka zaten yapmaz canim emiyordur
Hiç birşey demediler. Ay zaten dün doğuma giderken eşin gelexekmi doktor dedi kv atlayıp ben geleuim dedim annem varken sana ne oluyorsa. Sinir oldum. Doktor da sadexe babası gelebilir dedi yoksa ben annemi istiyordum.Benim kv yanımdaydı yaptım bençünkü yapmam lazım iyileşmem için o da biliyor yap kızım diyordu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?