Ben dün ilkokula başlycak olan kızıma çanta alacak diye bebek uyur uyumaz evden resmen kaçtım arabada müziği son ses açıp gezdim arkadaşıma kahve içmeye ugradim döndüğümde dünyalar benim olmuştu sanki çünkü kendi başıma özgürce bisiler yapmıştım bence sende kuzuları eşine bırakıp bir kahve içmeye dolaşmaya çık bir nefes al çok iyi gelecek eminim kiEmzigi arada tutuyor arada birakiyor. Bazi gun cok iyi, uyuyor hep, uyaniksa bakiniyor. Biz rahat rahat yenek yiyoruz, film izliyoruz. Bazi gun cok fena. Saatlerce uyumuyor, bazen oyle agliyor ki korkuyorum. Hele gece 4-6 arasi uyanmalari var. Onu yaparsa ifrit oluyorum. Bagiriyorum el kadar bebege. yeter, ne istiyosun sen benden diye. Kizima 1 yasina kasar sesimi yukseltmemistim. Cok uzuluyorum boyle yaptigim icin. Limitim 1 cocukla kisitliymis, bunyem 2sini kaldiramadi, cok asabiyim, cok mutsuzum, tahammulsuzum. Hep agliyorum. Evde ne esimi ne kizimi istiyorum. Olabilse bebegi de istemiyorum. Ben direkt yalniz olmak herkesten ve her seyden uzaklasabilmek istiyorum ama ne mumkun.
Her çocuğun gelişimi ve fıtratı farklı hiç kendini üzme doktorun dediklerini dinle yeter canım benim kızımda 2800 doğdu 2600 cktk hastaneden minik bir kızım War ama sağlık olsun ne yapalm büyüyüp gidiyorlar iki kızımda öyleydi şimdi biri ilkokul diğeri ortaokullyu oldu ben kendimi zayıf minik diye heba ettiğimlr kaldım anneliğin tadını çıkarKızlar ben çok kötüyüm ya çocuğum hiç toplanmıyor sanki 1 aylık kontrolde Dr kilosu iyi mama verme emzirmeye devam et dedi ama çok takmaya başladım herkes zaten zayıf diyor sütün yetmiyor gibisinden konuşuyorlar çok kötü oluyorum böyle bir dönem olacağını bilseydim hep hamile kalmak isterdim. Sürekli çocuğuma yetemiyor gibi hissediyorum çok zor bı durum psikolojimi nasıl toparlayacagim bilmiyorum
Biz kibarca acıyarak dokunduğumuz içinAy ne bilim ben rezene içiyim mi içmeyim mi kararsız kaldım miktarını azalttım bu zamana kadar rezene içenlerin çocuklarına bakıyorum beyinleri gayet yerindeabartmadan içersek bişey olmaz bence
Evet yardım ediyo babası sağolsun işten gelince beni baya rahatlatıyor maşallah diyimama bu gaz çıkarma işini öğrenmem lazım babası işteyken kıvranıp duruyor yavrum eviriyorum çeviriyorum tıpışlıyorum yankusuyor ya geğiriyor popişi harekete geçiremiyorum
Geri basladiktan sonra sivilasti bir nebze ama ilk zamanki gibi degil. Nispeten daha iyi. Ilk zamanlarda gebelik sekerinin verdigi acliktan ben cikolata sutlu tatli bol bol yiyordum, ondan fazlaca etkilenmis. Simdi bir parca peynir yiyorum ya da cappuccino iciyorum yani az laktoz geciyor. Evet care laktoksuz urun tuketmekte. Yani cok aramiyosan hic tuketmesen de olur ama ben peynir yogurt sut severim laktoksuz olanlarini aldim. Dedigim gibi bazen normal beyaz peynir, normal sutle hazirlanmis bir sey fln da yiyorum, çünkü laktozu tamamen kesersen ileride alerjiye cevirme ihtimali varmis. Az laktoz tuketip yani az sut urunu tuketip o damlaya baslarsan duzelir insallah. Relactaz damla laktaz enzimiymis. Ardindan emzirince sutundeki laktozun %80i bebege gecmiyormus. Normalde mama kullanmiyorsan mamaya baslamana gerek yok tabi sen bilirsin. Aptamil lactose free diye yazinca cikar googledan. B Bluemom44 in ilk oglunda laktoz intoleransi varmis. O hepsini daha iyi bilir.Tam olarak bizim de oyle altını değişirken su gibi atıyor kakayı ve mukuslu artık kafayı yicem poposu cok kötü bende başladım tüketmemeye bi ara dikkat etmiştim biraz düzelir gibiydi sonra yeniden yemeye başladım laktoz değildir diye düşünerek ama yanılmışım sanırım muhtemelen laktoz İntoleransı var mama n e aldın peki laktozsuz olmalı sanırım düzelmesi için düzelirse ben dr alayim henüz almadım da ..bide eşimin tespiti biz probiyotik kullanıyorduk elimiz de ki bitince yenisini almadık eşim onu bıraktığımız günden beri kaka böyle diyor haklı olabilir yarın ona dw geri başlayacaz umarım düzelir ne bez dayanıyor ne bakım örtüsü ne de bebişin totosu cok yorulduk
geri başladıktan sonra ki kakası nasılpeki hafif hafi geri başlansa sorun olmuyor mu yani ? bir de kesince direk süt peynir vs tamamen kesiyoruz degil mi laktozsuz ürünler tüketsek sorun çözülür mü acaba ya.. damlaya bi bakayim alayim hemen insallah etkisi olur gerçekten o da ben de cok yorulduk artık meyve falan her şeyi kestim olmadı tek çare süt ürünü kaldı artık insallah bulabilirim sorunu
Cok zor cunku ya. O kadar soylendim simdi cocugumun burnu akiyor, simdi de ona agliyorumÜzülmü canımbende ilk bebek ben öyleyim tahammülsüzüm(( bilmiyorum niye böyle olduki( oysa ne kadar çok istemiştim
Aynı ben parmak ucunda yürüyorum odada bende besige koyup yatağa yatana kadar görmeniz lazımUykusu açılacak da tekrar dalamayacak diye beslemek için uyandırmaya korkuyorum. Resmen elim kadar bebekten korkuyorum.
Hangi fitil o bizimde bilgimiz olsunGecenin köründe başlayan 1,5saatlik bir gaz macerası sona erdi. Son çare fitil yaptım, önce üstüne sonra koltuğa kaka yaptıgaz maz ne varsa çıkarttı koca adam gibi. Sıcak suyla yıkandı, karnını doyurdu ama uyumuyor. 3.aya ışınlanmak istiyorum
Kesinlikle. El kadar bebelerin bizi düşürdüğü hale bakAynen bende kendiliğinden uyansın diye bekliyorum bu sefer de çok acıkmış oluyor hırslanıp emerken yine uykusu kaçacaken iyisi tam uyanmadan emzirip tekrar dalması için dua etmek sanırım
Neden probiyotiği bıraktınız ki ? Bağırsak gelişimi için önemli çünkü. Biz ilk günden beri kullanıyoruz. Hipp aldık bakalım kakasını uzun zamandır ilk defa partiküllü yaptıTam olarak bizim de oyle altını değişirken su gibi atıyor kakayı ve mukuslu artık kafayı yicem poposu cok kötü bende başladım tüketmemeye bi ara dikkat etmiştim biraz düzelir gibiydi sonra yeniden yemeye başladım laktoz değildir diye düşünerek ama yanılmışım sanırım muhtemelen laktoz İntoleransı var mama n e aldın peki laktozsuz olmalı sanırım düzelmesi için düzelirse ben dr alayim henüz almadım da ..bide eşimin tespiti biz probiyotik kullanıyorduk elimiz de ki bitince yenisini almadık eşim onu bıraktığımız günden beri kaka böyle diyor haklı olabilir yarın ona dw geri başlayacaz umarım düzelir ne bez dayanıyor ne bakım örtüsü ne de bebişin totosu cok yorulduk
O milletin ağzını kulaklarına kadar yırt seni erkilemelerine izin verme sen dünyanın en iyi annesinin onların doğdukları sanki çok matahmış bir oktaybsinanoğluymuş gibi davranmalarına müsade etmeKızlar ben çok kötüyüm ya çocuğum hiç toplanmıyor sanki 1 aylık kontrolde Dr kilosu iyi mama verme emzirmeye devam et dedi ama çok takmaya başladım herkes zaten zayıf diyor sütün yetmiyor gibisinden konuşuyorlar çok kötü oluyorum böyle bir dönem olacağını bilseydim hep hamile kalmak isterdim. Sürekli çocuğuma yetemiyor gibi hissediyorum çok zor bı durum psikolojimi nasıl toparlayacagim bilmiyorum
Çok geçmiş olsun canım yaaEvet orda hemen rahatladı. Şimdi emzirdim yine aynı basıyor çığlığı ya
Ay tabi iyi gelmez mi. Sık sık yapmak lazim. Ben de yapıyorum. Bebegi babasina birakip kizi alip cikiyorum. Yalniz da cikmam lazim tabi. Bakalim bugun is arkadaslarim gelecek bebege gormeye. Iki muhabbet doner kafam dagilir. Insana hasret kaldim ben yaBen dün ilkokula başlycak olan kızıma çanta alacak diye bebek uyur uyumaz evden resmen kaçtım arabada müziği son ses açıp gezdim arkadaşıma kahve içmeye ugradim döndüğümde dünyalar benim olmuştu sanki çünkü kendi başıma özgürce bisiler yapmıştım bence sende kuzuları eşine bırakıp bir kahve içmeye dolaşmaya çık bir nefes al çok iyi gelecek eminim ki
Bacım ilk çocuğum da başıma gelenleri yaptığım şeyleri anlatsam cezaevine atarlar beniBurnu akmaya basladi. Usuttum cocugu burnunu temizliyorum ama tetmiyor. Insallah ates cikarmaz ya. Sikayet edip duruyorum. Bana mustehak
İste en çok insana sohbete farklı konuşmalara ihtiyaç War ben tembihlemistim yakın arkadaşlarımı o yüzden habire gidip geldiler çok bunalmadm tatlida getirdiler ama o iyi olmadı herkes eriyip dal olmaya başladı ben 2 kilo aldimm miruneAy tabi iyi gelmez mi. Sık sık yapmak lazim. Ben de yapıyorum. Bebegi babasina birakip kizi alip cikiyorum. Yalniz da cikmam lazim tabi. Bakalim bugun is arkadaslarim gelecek bebege gormeye. Iki muhabbet doner kafam dagilir. Insana hasret kaldim ben ya
Bence senin içinde iyi olacak biraz işten konusursnz filan derken kafan dağılır sadece ev ve bebek warmis gibi hissediyo insan hep aynı döngüde oluncaAy tabi iyi gelmez mi. Sık sık yapmak lazim. Ben de yapıyorum. Bebegi babasina birakip kizi alip cikiyorum. Yalniz da cikmam lazim tabi. Bakalim bugun is arkadaslarim gelecek bebege gormeye. Iki muhabbet doner kafam dagilir. Insana hasret kaldim ben ya
İnsanlar hep öyle der zaten illa sütün yetmediğine kanaat getirirler sanki kendileri emiyorlar bebek güzel kilo aldıysa hiçkimseyi dinleme bana da cok demişlerdi hiç takmadım çünkü süt geliyo bebek de kilo alıyo gerisi boş canım insanlara inandıramazsın ki zorunda da değilsinKızlar ben çok kötüyüm ya çocuğum hiç toplanmıyor sanki 1 aylık kontrolde Dr kilosu iyi mama verme emzirmeye devam et dedi ama çok takmaya başladım herkes zaten zayıf diyor sütün yetmiyor gibisinden konuşuyorlar çok kötü oluyorum böyle bir dönem olacağını bilseydim hep hamile kalmak isterdim. Sürekli çocuğuma yetemiyor gibi hissediyorum çok zor bı durum psikolojimi nasıl toparlayacagim bilmiyorum
Ama adam tıpışlarken de bebenin ciğerleri dökülecek beeBiz kibarca acıyarak dokunduğumuz için
Ben bebeğin uyuduğu odaya girerken terliklerimi bile çıkarıyorum ayağımdan ses yapıp bebeyi utandırmasın diyeAynı ben parmak ucunda yürüyorum odada bende besige koyup yatağa yatana kadar görmeniz lazım
Merhaba ilk başta vermedim Bem de mama ama baktım anne sütü ile doymuyor belki de yetmiyor aptamilin 0-6 ay sütü nü aldım hipp de verdim ama en iyisi aptamil dediler ,hem anne sütü sağıp veriyorum hem de mama tam doyuyor bilmiyorum belki yaşımla da alakası vardır az geliyor anne sütü kzımı 10 sene önce sadece anne sütü ile beslemiştim ama oğluma yetmiyor dönüşümlü veriyorum ikisini deHem mama hem anne sütü ile bebiş besleyen anneler hangi marka kullanıyorsunuz? Bir de mama vermeyi deneyeceğim. Belki sütüm vardır ama doyurucu değildir yani ne bileyim son çarem o kaldı
Dur ben daha vahiminj diyeyim ben coraplarimi yataga girene kadar çıkarmıyorum çünküüü çıplak ayak parkelerde ses yapıyorBen bebeğin uyuduğu odaya girerken terliklerimi bile çıkarıyorum ayağımdan ses yapıp bebeyi utandırmasın diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?