2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bu gece cok zordu yakinimda kimse yok esimde ise gidiyor diye annem ve kv donusumlu geliyor bana. Kv geldiginde mental ve fiziksel olarak cok rahat oluyorum sagolsun islerimi hafifletiyor beni dusunuyor surekli yememi uykumu hatirlatiyor moral olarakta o oldugunda mama kullanmam Sutum olur beslenme duzeni olur bebegin bana Sutun var kizim der. Annem geldiginde bazen ondan cok ev isi yapiyomusum gibi, beni dusunmedigini hissediyorum buraya sadece Kerem icin gelmis gibi. Hatta geceleride o kadar agir uyuyorki agir uyumasada keremin aglamasini duyuyormus basi agridigi icin gelmiyormus. Ve surekli her aglamada saatte 1 mesela bu cocuk ac meme ver diyor. Bende her agladiginda meme verince ne sut kaliyor ne moral stres oluyorum. Sonra mama vermeye basliyorum yetemiyorum diye. O zamanda gaz sikintisi basliyor bu gece tam boyle oldu. Biogaia birakmistik onu kullaninca daha cok kivraniyor diye annem dun basla dedi gunduz verdik bide surekli mama meme verince bagirsaklarin sesi bitmiyor surekli ses geliyor bebegimin bagirsaklarindan bide 5 gundur balgam dolu bogazi, hiriltisi bitmiyor surekli serum yapiyoruz ama geniz kisimda cikmiyor. Uykusunda hiriltisina korkup uyaniyor yada gaz sancisina gece 3 ten beri ayaktayiz

Ben dün ilkokula başlycak olan kızıma çanta alacak diye bebek uyur uyumaz evden resmen kaçtım arabada müziği son ses açıp gezdim arkadaşıma kahve içmeye ugradim döndüğümde dünyalar benim olmuştu sanki çünkü kendi başıma özgürce bisiler yapmıştım bence sende kuzuları eşine bırakıp bir kahve içmeye dolaşmaya çık bir nefes al çok iyi gelecek eminim ki

Her çocuğun gelişimi ve fıtratı farklı hiç kendini üzme doktorun dediklerini dinle yeter canım benim kızımda 2800 doğdu 2600 cktk hastaneden minik bir kızım War ama sağlık olsun ne yapalm büyüyüp gidiyorlar iki kızımda öyleydi şimdi biri ilkokul diğeri ortaokullyu oldu ben kendimi zayıf minik diye heba ettiğimlr kaldım anneliğin tadını çıkar

Biz kibarca acıyarak dokunduğumuz için

Geri basladiktan sonra sivilasti bir nebze ama ilk zamanki gibi degil. Nispeten daha iyi. Ilk zamanlarda gebelik sekerinin verdigi acliktan ben cikolata sutlu tatli bol bol yiyordum, ondan fazlaca etkilenmis. Simdi bir parca peynir yiyorum ya da cappuccino iciyorum yani az laktoz geciyor. Evet care laktoksuz urun tuketmekte. Yani cok aramiyosan hic tuketmesen de olur ama ben peynir yogurt sut severim laktoksuz olanlarini aldim. Dedigim gibi bazen normal beyaz peynir, normal sutle hazirlanmis bir sey fln da yiyorum, çünkü laktozu tamamen kesersen ileride alerjiye cevirme ihtimali varmis. Az laktoz tuketip yani az sut urunu tuketip o damlaya baslarsan duzelir insallah. Relactaz damla laktaz enzimiymis. Ardindan emzirince sutundeki laktozun %80i bebege gecmiyormus. Normalde mama kullanmiyorsan mamaya baslamana gerek yok tabi sen bilirsin. Aptamil lactose free diye yazinca cikar googledan. B Bluemom44 in ilk oglunda laktoz intoleransi varmis. O hepsini daha iyi bilir.

Üzülmü canım bende ilk bebek ben öyleyim tahammülsüzüm(( bilmiyorum niye böyle olduki( oysa ne kadar çok istemiştim
Cok zor cunku ya. O kadar soylendim simdi cocugumun burnu akiyor, simdi de ona agliyorum

Hangi fitil o bizimde bilgimiz olsun
Aynen bende kendiliğinden uyansın diye bekliyorum bu sefer de çok acıkmış oluyor hırslanıp emerken yine uykusu kaçacak en iyisi tam uyanmadan emzirip tekrar dalması için dua etmek sanırım
Kesinlikle. El kadar bebelerin bizi düşürdüğü hale bak
Neden probiyotiği bıraktınız ki ? Bağırsak gelişimi için önemli çünkü. Biz ilk günden beri kullanıyoruz. Hipp aldık bakalım kakasını uzun zamandır ilk defa partiküllü yaptı

O milletin ağzını kulaklarına kadar yırt seni erkilemelerine izin verme sen dünyanın en iyi annesinin onların doğdukları sanki çok matahmış bir oktaybsinanoğluymuş gibi davranmalarına müsade etme

Ay tabi iyi gelmez mi. Sık sık yapmak lazim. Ben de yapıyorum. Bebegi babasina birakip kizi alip cikiyorum. Yalniz da cikmam lazim tabi. Bakalim bugun is arkadaslarim gelecek bebege gormeye. Iki muhabbet doner kafam dagilir. Insana hasret kaldim ben ya

Burnu akmaya basladi. Usuttum cocugu burnunu temizliyorum ama tetmiyor. Insallah ates cikarmaz ya. Sikayet edip duruyorum. Bana mustehak
Bacım ilk çocuğum da başıma gelenleri yaptığım şeyleri anlatsam cezaevine atarlar beni
Bebe üşütmüş de bunun için kendini suçlama benimkide üşüttü ishal oldu karnı gurul gurul ağrısı var arada sancı girince nasıl cırlıyor. Ne yapalım biz hiç mi hasta olmuyoruz böyle büyüyecekler. Hasta olmadan büyüyeni ben görmedim
Sen gördünmü

İste en çok insana sohbete farklı konuşmalara ihtiyaç War ben tembihlemistim yakın arkadaşlarımı o yüzden habire gidip geldiler çok bunalmadm tatlida getirdiler ama o iyi olmadı herkes eriyip dal olmaya başladı ben 2 kilo aldimm mirune

Bence senin içinde iyi olacak biraz işten konusursnz filan derken kafan dağılır sadece ev ve bebek warmis gibi hissediyo insan hep aynı döngüde olunca ama geçecek bizde bir zaman sonra yeniden kendimize ait olan hayata donucez sadece bir süreç böyle düşün bunaldıgnda bu bebeler elbet büyüyecek buatz sabır

İnsanlar hep öyle der zaten illa sütün yetmediğine kanaat getirirler sanki kendileri emiyorlar bebek güzel kilo aldıysa hiçkimseyi dinleme bana da cok demişlerdi hiç takmadım çünkü süt geliyo bebek de kilo alıyo gerisi boş canım insanlara inandıramazsın ki zorunda da değilsin

Bebeğimin yanaklarında günlük batıp çıkan minik sivilceler var kırmızı kırmızı . sizde de var mı nedir bunlar

Hem mama hem anne sütü ile bebiş besleyen anneler hangi marka kullanıyorsunuz? Bir de mama vermeyi deneyeceğim. Belki sütüm vardır ama doyurucu değildir yani ne bileyim son çarem o kaldı
Merhaba ilk başta vermedim Bem de mama ama baktım anne sütü ile doymuyor belki de yetmiyor aptamilin 0-6 ay sütü nü aldım hipp de verdim ama en iyisi aptamil dediler ,hem anne sütü sağıp veriyorum hem de mama tam doyuyor bilmiyorum belki yaşımla da alakası vardır az geliyor anne sütü kzımı 10 sene önce sadece anne sütü ile beslemiştim ama oğluma yetmiyor dönüşümlü veriyorum ikisini de

Ben bebeğin uyuduğu odaya girerken terliklerimi bile çıkarıyorum ayağımdan ses yapıp bebeyi utandırmasın diye
Dur ben daha vahiminj diyeyim ben coraplarimi yataga girene kadar çıkarmıyorum çünküüü çıplak ayak parkelerde ses yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…