- 29 Kasım 2021
- 468
- 402
- 33
Hayır yaramıyor asla kaka değişmeden hiç bi krem işe yaramıyor mama başladın mı düzeldi mi ya senden haber bekliyorum düzelirse alıcam bende direkBenim bebede pişik olmuş tam popo arası neredeyse beline kadarevdeki kremleri hep denedim geçmiyor. Oksizinc işe yarıyor mu?
Damlayı deneyeceğim insallah diper bilgiler içinde teşekkür ederim mama da vermek istemiyorm ama mafoldu cocuk bi tık olsun katılaşır belki sanırım 3 haftadır pişikle uğraşıyoruz cok üzülüyorum o yüzden düşündüm mama da tek çare o geldi gibi aralar da versem kıvam arttır belki diye rowlet de aynı mantıkla mama başladı etkili olursa alacağım bakalımGeri basladiktan sonra sivilasti bir nebze ama ilk zamanki gibi degil. Nispeten daha iyi. Ilk zamanlarda gebelik sekerinin verdigi acliktan ben cikolata sutlu tatli bol bol yiyordum, ondan fazlaca etkilenmis. Simdi bir parca peynir yiyorum ya da cappuccino iciyorum yani az laktoz geciyor. Evet care laktoksuz urun tuketmekte. Yani cok aramiyosan hic tuketmesen de olur ama ben peynir yogurt sut severim laktoksuz olanlarini aldim. Dedigim gibi bazen normal beyaz peynir, normal sutle hazirlanmis bir sey fln da yiyorum, çünkü laktozu tamamen kesersen ileride alerjiye cevirme ihtimali varmis. Az laktoz tuketip yani az sut urunu tuketip o damlaya baslarsan duzelir insallah. Relactaz damla laktaz enzimiymis. Ardindan emzirince sutundeki laktozun %80i bebege gecmiyormus. Normalde mama kullanmiyorsan mamaya baslamana gerek yok tabi sen bilirsin. Aptamil lactose free diye yazinca cikar googledan. B Bluemom44 in ilk oglunda laktoz intoleransi varmis. O hepsini daha iyi bilir.
Evet su içmeye bile gidemiyodum aman güvenli bağlanma çocuk ağladığında yanında bulsun bilmem ne. Sonra bi yerde okudum bebek 2 dk ağladı diye bişey olmaz onlar affedicidir unuturlar falan diyordu bende kasmadım ondan sonra çoook uzun süreler ağlayıp ağlayıp çaresizlikten kendi kendine uyuyakalmadıktan sonra sorun yok. Ay yazarken bile içim fena oldu Allah göstermesinHahah bende öyle yapıyorum artık.çoksa hiç Bi şey yapamayız ki. Su bile içemiyordum
Ben bilmiyorum neyi var ama tahminim laktoz intolransına belirtileri uyuyor gibi kesinlikle test yaptırmak lazım ama nefes testi ilk kez duydum kakadan bakılmıyor mu ? Peki kakası nasıldı böyle ciş gibi sarı ve sürekli miydi yani abartmıyorum her bez kakalı cünkü ve çiş gibi kakaLaktoz intöleransı alerjiye göre masum kalıyor bence ve diyeti daha kolay. Paketli gıdalar yasak hepsinde süt bulunuyor eser miktarda bile olsa. Dışarda tatlı sütlü ürünler tüketmşyorsunuz. Laktozsuz süt alarak evde keki böreği kendiniz yapabilirsiniz. Laktozsuz ayran, yoğurt ve kefirler var. Peynirler falan yasak normalde. Kakada kan yoksa sadece yeşil veya normal renkte mukuslu sümüklü ise, gaz sancısı var ise, ağlama katılma ıkınma varsa özellikle kulak arkası kabuklanma için küçükler ama en önemli belirtilerden laktoz intöleransı oluyor. Yani aşırı gaz ve mukuslu kakaya dikkat etmelisinşz. Fakat hiçbir problemi olmayan bebeğinde kakası yeşil ve mukuslu olabilir tek başına bişey anlam ifade etmiyor. Bizim 1yaşına kadar devam etti gaz sancıları çünkü ben paketli gıda peynir tükettim ara ara. Ve 2.5yaşına kadar emzirdim o kadar uzun sene diyet yapamadım. Şuan 3yaşında direk süt içmek isterse laktozsuz veriyorum faydası olmadığı için içirmiyorum bile. Onun haricinde herşey serbest sadece kulak arkası kabuklanma kaldı. Relactaz anne sütünde bulunan laktozu parçalıyor bildiğim inek sütü laktozunu değil. Belki yanlış biliyorumdur. Gaz damlaları bir işe yaramaz süt ürünü tükettiğiniz müddetçe. Tavsiyem maddi gücünüz varsa nefes testi yaptırın. Ve ilk 6ay diyet yapın laktoz için sizde rahat edin bebekte rahat etsin
Bizimkide öyle oluyor kimi zaman. Koruyucu pişik kremi kullanıyormusun canım? Ben her alt açmada bepantol sürüyorum. İlk oğlumda da öyle yapmıstım bazen unutsam kızarma olursa falan desitin kullanıyordum hemen. Ama devamlı kullanmalısın bunlar önleyici çünkü tedavi ediciler farklı. Birde çiş değil kaka pişik yapıyor aklınızda olsunYok yok seninki normal. Bizim dedigimiz sivi epey sivi. Misal pirtliyor.totsundan su gibi kaka geliyor genel anlamda bir kismi partikullu de olsa. Bezde partikul altinda emdigi kisim oluyor cis gibi kaka emmis.
Ben onu da gaz icin sanmıştım ne bileyim bırakalm dedim bilir kişiyim yahangi probiyotik sizin ki biz biogaia almıştık değiştirmek istiyorum onu da
İlk hafta forbıome kullandık ama memnun kalmadık. 9 gündür maflor kullanıyoruz çok iyi geldi bize. Gaz kaka sorunumuz çözüldü. Yapıyoruz çok rahat ama tek sorun bitmiyorHayır yaramıyor asla kaka değişmeden hiç bi krem işe yaramıyor mama başladın mı düzeldi mi ya senden haber bekliyorum düzelirse alıcam bende direk
Ben bazen yatağa bırakıyorum mızırdanıp konuşup duruyor. Gerçekten ağlayana kadar ellemiyorum. Yoruluyorum artık çünküEvet su içmeye bile gidemiyodum aman güvenli bağlanma çocuk ağladığında yanında bulsun bilmem ne. Sonra bi yerde okudum bebek 2 dk ağladı diye bişey olmaz onlar affedicidir unuturlar falan diyordu bende kasmadım ondan sonra çoook uzun süreler ağlayıp ağlayıp çaresizlikten kendi kendine uyuyakalmadıktan sonra sorun yok. Ay yazarken bile içim fena oldu Allah göstermesin
Teşekkür ederim motiven için güldürdünO milletin ağzını kulaklarına kadar yırt seni erkilemelerine izin verme sen dünyanın en iyi annesinin onların doğdukları sanki çok matahmış bir oktaybsinanoğluymuş gibi davranmalarına müsade etme
Teşekkür ederim canım motiven için doğru diyorsun bir şekilde büyüyorlar sağlıklı olsunlar daHer çocuğun gelişimi ve fıtratı farklı hiç kendini üzme doktorun dediklerini dinle yeter canım benim kızımda 2800 doğdu 2600 cktk hastaneden minik bir kızım War ama sağlık olsun ne yapalm büyüyüp gidiyorlar iki kızımda öyleydi şimdi biri ilkokul diğeri ortaokullyu oldu ben kendimi zayıf minik diye heba ettiğimlr kaldım anneliğin tadını çıkar
Ama adam tıpışlarken de bebenin ciğerleri dökülecek bee
Mukus oluyor mu? Reflusu, gurultulu kaka yapmasi fln? Kusuyor Damir, bir de kaka yaparken oyle bir ses geliyor ki ishal oldu zannediyorum minicik bir sey yapmis.Bemim bébé boyle yapıyor bazen bi sorun mu var acaba. Bu kaka işinden hic anlamıyorun ya
Oo masallah cok iyi emzirmissin. Ben 16. Ayda birakmistim bunu da ayni zamanlar birakmayi istiyorum. Yeter bana o kadar.Laktoz intöleransı alerjiye göre masum kalıyor bence ve diyeti daha kolay. Paketli gıdalar yasak hepsinde süt bulunuyor eser miktarda bile olsa. Dışarda tatlı sütlü ürünler tüketmşyorsunuz. Laktozsuz süt alarak evde keki böreği kendiniz yapabilirsiniz. Laktozsuz ayran, yoğurt ve kefirler var. Peynirler falan yasak normalde. Kakada kan yoksa sadece yeşil veya normal renkte mukuslu sümüklü ise, gaz sancısı var ise, ağlama katılma ıkınma varsa özellikle kulak arkası kabuklanma için küçükler ama en önemli belirtilerden laktoz intöleransı oluyor. Yani aşırı gaz ve mukuslu kakaya dikkat etmelisinşz. Fakat hiçbir problemi olmayan bebeğinde kakası yeşil ve mukuslu olabilir tek başına bişey anlam ifade etmiyor. Bizim 1yaşına kadar devam etti gaz sancıları çünkü ben paketli gıda peynir tükettim ara ara. Ve 2.5yaşına kadar emzirdim o kadar uzun sene diyet yapamadım. Şuan 3yaşında direk süt içmek isterse laktozsuz veriyorum faydası olmadığı için içirmiyorum bile. Onun haricinde herşey serbest sadece kulak arkası kabuklanma kaldı. Relactaz anne sütünde bulunan laktozu parçalıyor bildiğim inek sütü laktozunu değil. Belki yanlış biliyorumdur. Gaz damlaları bir işe yaramaz süt ürünü tükettiğiniz müddetçe. Tavsiyem maddi gücünüz varsa nefes testi yaptırın. Ve ilk 6ay diyet yapın laktoz için sizde rahat edin bebekte rahat etsin
Normal mamada anne sutunden daha guclu ve agir laktoz var. Eger laktoz intoleransi varsa daha kotu olabilir. Illaki mama alacaksan laktoktuz olandan alin. Ha belki senin baska bir durumun vardir tabi. Ben benimkinden eminim. Ilk duz aptamil kullaniyordum onu biraktigim an duzelmeye basladi. Sonra kendim de kestim laktozu tamamen iyilesti. Biraz fazla kacirsam yine hemen kzariyor totisi.Damlayı deneyeceğim insallah diper bilgiler içinde teşekkür ederim mama da vermek istemiyorm ama mafoldu cocuk bi tık olsun katılaşır belki sanırım 3 haftadır pişikle uğraşıyoruz cok üzülüyorum o yüzden düşündüm mama da tek çare o geldi gibi aralar da versem kıvam arttır belki diye rowlet de aynı mantıkla mama başladı etkili olursa alacağım bakalım
Yok kullanmiyordum ama bugun baktim yine kizarmis hassaslasmis, baslicam ben dep.Bizimkide öyle oluyor kimi zaman. Koruyucu pişik kremi kullanıyormusun canım? Ben her alt açmada bepantol sürüyorum. İlk oğlumda da öyle yapmıstım bazen unutsam kızarma olursa falan desitin kullanıyordum hemen. Ama devamlı kullanmalısın bunlar önleyici çünkü tedavi ediciler farklı. Birde çiş değil kaka pişik yapıyor aklınızda olsun
Arko krem deneyin arkadaşlar yeşil olan klasikBenim bebede pişik olmuş tam popo arası neredeyse beline kadarevdeki kremleri hep denedim geçmiyor. Oksizinc işe yarıyor mu?
Sanırım biraz mukuslu oluyor tam anlamıyorum bilmiyorum ki. 3 gündür kusması arttı. Sabaha dogru hırıltılanmaya baslıyor. Reflu mu bilemedik ama babası gitti reflu yatagı aldı. Gece koyuyorum onda da hareket ederken asagı kayıveriyor veve iki gerek yatagın dibinde buldum bebemi. Evet kaka aynı dediğin gibi gürültülü yapıyor ama minnacık kaka yapmıs, neye işaret bunlar. Bu saabaa saat 6 gibi hatta burnunı actım hırıltı var diye. Hırıltı gitmedi. Ama sonradan kaybolmus gunduz pek olmuyor gece oluyorMukus oluyor mu? Reflusu, gurultulu kaka yapmasi fln? Kusuyor Damir, bir de kaka yaparken oyle bir ses geliyor ki ishal oldu zannediyorum minicik bir sey yapmis.
Bence herşey gibi damlalarım da bebek bünyesine göre değişiyor etkisi. Biz maflor kullanıyoruz memnunuzKızlar daha önceki doktor symbisys gaz damlasını vermişti dün akşam acilde metsil i verdi sabah da bu ilacı verdi doktor sizce hangisi etkili
Tamam canım teşekkür ederim deneyeceğim hemenArko krem deneyin arkadaşlar yeşil olan klasik
Sma laktozsuz varmış onu almıştık en basında da içmiştinormal olanını eğer geçmezse onu deneyeceğim bakalım 3-4 gün süre var yine geçmezse iyi bi doktora gidip test vs yaptıracağım cok uzadı süreç cidden pişik içinde eczaneden bi yap karışımı aldım eczacı cok övdü insallah işe yarar ama kaka düzelmedği sürece cok zor dünden beri laktoz içeren her şeyi kestimmhemeb etki eder mi acaba süte ya.. ya bu belirtilerin hepsi oğlum da var kuruyemiş yiyordum onu bilmiyordum onu da keselim bakalım insallahnişe yarar artıkNormal mamada anne sutunden daha guclu ve agir laktoz var. Eger laktoz intoleransi varsa daha kotu olabilir. Illaki mama alacaksan laktoktuz olandan alin. Ha belki senin baska bir durumun vardir tabi. Ben benimkinden eminim. Ilk duz aptamil kullaniyordum onu biraktigim an duzelmeye basladi. Sonra kendim de kestim laktozu tamamen iyilesti. Biraz fazla kacirsam yine hemen kzariyor totisi.
Bak intolerans hakkinda tanidigi bir doktorla iletisime gecmis arkadasim benim icin sag olsun. Doktorun soylediklerini paylasiyorum.
"Intoleransta kusma, gaz, pişik, memeye yerleşememe, emerken huzursuzlanma falan olabilir. Cozumu icin laktaz enzimi kullanacak
Anne sütünde de laktoz olduğu için bebeğe enzim kullanması gerekiyor. Bir de kuru kabuklu yemişleri nadiren tuketmeli sürekli yememeli. Süte sivanan yağ hacmi intoleransa sebep olur sindirim güçleşir. Hem kendisi de mastit sorunu yaşar tıkanan kanallardan. "
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?