2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benim bebede pişik olmuş tam popo arası neredeyse beline kadar evdeki kremleri hep denedim geçmiyor. Oksizinc işe yarıyor mu?
Hayır yaramıyor asla kaka değişmeden hiç bi krem işe yaramıyor mama başladın mı düzeldi mi ya senden haber bekliyorum düzelirse alıcam bende direk

Damlayı deneyeceğim insallah diper bilgiler içinde teşekkür ederim mama da vermek istemiyorm ama mafoldu cocuk bi tık olsun katılaşır belki sanırım 3 haftadır pişikle uğraşıyoruz cok üzülüyorum o yüzden düşündüm mama da tek çare o geldi gibi aralar da versem kıvam arttır belki diye rowlet de aynı mantıkla mama başladı etkili olursa alacağım bakalım

Hahah bende öyle yapıyorum artık. çoksa hiç Bi şey yapamayız ki. Su bile içemiyordum
Evet su içmeye bile gidemiyodum aman güvenli bağlanma çocuk ağladığında yanında bulsun bilmem ne. Sonra bi yerde okudum bebek 2 dk ağladı diye bişey olmaz onlar affedicidir unuturlar falan diyordu bende kasmadım ondan sonra çoook uzun süreler ağlayıp ağlayıp çaresizlikten kendi kendine uyuyakalmadıktan sonra sorun yok. Ay yazarken bile içim fena oldu Allah göstermesin

Laktoz intöleransı alerjiye göre masum kalıyor bence ve diyeti daha kolay. Paketli gıdalar yasak hepsinde süt bulunuyor eser miktarda bile olsa. Dışarda tatlı sütlü ürünler tüketmşyorsunuz. Laktozsuz süt alarak evde keki böreği kendiniz yapabilirsiniz. Laktozsuz ayran, yoğurt ve kefirler var. Peynirler falan yasak normalde. Kakada kan yoksa sadece yeşil veya normal renkte mukuslu sümüklü ise, gaz sancısı var ise, ağlama katılma ıkınma varsa özellikle kulak arkası kabuklanma için küçükler ama en önemli belirtilerden laktoz intöleransı oluyor. Yani aşırı gaz ve mukuslu kakaya dikkat etmelisinşz. Fakat hiçbir problemi olmayan bebeğinde kakası yeşil ve mukuslu olabilir tek başına bişey anlam ifade etmiyor. Bizim 1yaşına kadar devam etti gaz sancıları çünkü ben paketli gıda peynir tükettim ara ara. Ve 2.5yaşına kadar emzirdim o kadar uzun sene diyet yapamadım. Şuan 3yaşında direk süt içmek isterse laktozsuz veriyorum faydası olmadığı için içirmiyorum bile. Onun haricinde herşey serbest sadece kulak arkası kabuklanma kaldı. Relactaz anne sütünde bulunan laktozu parçalıyor bildiğim inek sütü laktozunu değil. Belki yanlış biliyorumdur. Gaz damlaları bir işe yaramaz süt ürünü tükettiğiniz müddetçe. Tavsiyem maddi gücünüz varsa nefes testi yaptırın. Ve ilk 6ay diyet yapın laktoz için sizde rahat edin bebekte rahat etsin

Ben bilmiyorum neyi var ama tahminim laktoz intolransına belirtileri uyuyor gibi kesinlikle test yaptırmak lazım ama nefes testi ilk kez duydum kakadan bakılmıyor mu ? Peki kakası nasıldı böyle ciş gibi sarı ve sürekli miydi yani abartmıyorum her bez kakalı cünkü ve çiş gibi kaka

Yok yok seninki normal. Bizim dedigimiz sivi epey sivi. Misal pirtliyor.totsundan su gibi kaka geliyor genel anlamda bir kismi partikullu de olsa. Bezde partikul altinda emdigi kisim oluyor cis gibi kaka emmis.
Bizimkide öyle oluyor kimi zaman. Koruyucu pişik kremi kullanıyormusun canım? Ben her alt açmada bepantol sürüyorum. İlk oğlumda da öyle yapmıstım bazen unutsam kızarma olursa falan desitin kullanıyordum hemen. Ama devamlı kullanmalısın bunlar önleyici çünkü tedavi ediciler farklı. Birde çiş değil kaka pişik yapıyor aklınızda olsun

Ben onu da gaz icin sanmıştım ne bileyim bırakalm dedim bilir kişiyim ya hangi probiyotik sizin ki biz biogaia almıştık değiştirmek istiyorum onu da
Hayır yaramıyor asla kaka değişmeden hiç bi krem işe yaramıyor mama başladın mı düzeldi mi ya senden haber bekliyorum düzelirse alıcam bende direk
İlk hafta forbıome kullandık ama memnun kalmadık. 9 gündür maflor kullanıyoruz çok iyi geldi bize. Gaz kaka sorunumuz çözüldü. Yapıyoruz çok rahat ama tek sorun bitmiyor Doktorun size söylemesi ya da sorması gerekiyordu probiyotik kullanıp kullanmadığınızı aslında. Neyse geç değil baila bir an önce tavsiyem maflor mama da işe yaradı ishali düzelmeye başladı pütürlü yapıyor ama sümüksü yapısı hala var. O da benim sütümden kaynaklı herhalde.
Ben bazen yatağa bırakıyorum mızırdanıp konuşup duruyor. Gerçekten ağlayana kadar ellemiyorum. Yoruluyorum artık çünkü

Teşekkür ederim canım motiven için doğru diyorsun bir şekilde büyüyorlar sağlıklı olsunlar da

Oo masallah cok iyi emzirmissin. Ben 16. Ayda birakmistim bunu da ayni zamanlar birakmayi istiyorum. Yeter bana o kadar. Relactoz mamadaki laktozu anne sutundeki laktozu parcaliyormus. Bugun doktorla konustum test yapmiyolarmis burda. Laktozu kesjnce sorun duzeldiyse dedigin gibi laktoz intoleransidir dedi. Sag olsunlar teshisimi kendim koymus, cozumu kendim bulmus oldun yine. Kendim derken, sizin sayenizde bu forum sayesinde ogrendim, laktozu kesince sikayetlerinin duzeldigini fark ettim. Ben anlamasaydim buyuk ihtimalle gazli cocuktur normaldir diyeceklerdi. Bir test yapacaklar diye akillari cikiyor. Cok ilgincler.
Belki intoleransin seviyeleri farklidir bilmiyorum ama Turkiyeden bir doktor laktozu tamamen birakmasin dedi. Sonrasinda daha ciddi alerjilere sebep olabilirmis. Az az yesin ve damlayi versin beslemeden once dedi. Arkadasim bahsetmisti kulak arkasi pullanmasindan. Surekli bakiyorum su an icin normal.

Normal mamada anne sutunden daha guclu ve agir laktoz var. Eger laktoz intoleransi varsa daha kotu olabilir. Illaki mama alacaksan laktoktuz olandan alin. Ha belki senin baska bir durumun vardir tabi. Ben benimkinden eminim. Ilk duz aptamil kullaniyordum onu biraktigim an duzelmeye basladi. Sonra kendim de kestim laktozu tamamen iyilesti. Biraz fazla kacirsam yine hemen kzariyor totisi.
Bak intolerans hakkinda tanidigi bir doktorla iletisime gecmis arkadasim benim icin sag olsun. Doktorun soylediklerini paylasiyorum.

"Intoleransta kusma, gaz, pişik, memeye yerleşememe, emerken huzursuzlanma falan olabilir. Cozumu icin laktaz enzimi kullanacak
Anne sütünde de laktoz olduğu için bebeğe enzim kullanması gerekiyor. Bir de kuru kabuklu yemişleri nadiren tuketmeli sürekli yememeli. Süte sivanan yağ hacmi intoleransa sebep olur sindirim güçleşir. Hem kendisi de mastit sorunu yaşar tıkanan kanallardan. "

Yok kullanmiyordum ama bugun baktim yine kizarmis hassaslasmis, baslicam ben dep.

Gebelik sekerinden dolayi diyet yaptigimizdan simdi ise birden her seyi yemeye basladigimizdan dolayi mi bebeklerin intoleransi cikiyor acaba.

Mukus oluyor mu? Reflusu, gurultulu kaka yapmasi fln? Kusuyor Damir, bir de kaka yaparken oyle bir ses geliyor ki ishal oldu zannediyorum minicik bir sey yapmis.
Sanırım biraz mukuslu oluyor tam anlamıyorum bilmiyorum ki. 3 gündür kusması arttı. Sabaha dogru hırıltılanmaya baslıyor. Reflu mu bilemedik ama babası gitti reflu yatagı aldı. Gece koyuyorum onda da hareket ederken asagı kayıveriyor veve iki gerek yatagın dibinde buldum bebemi. Evet kaka aynı dediğin gibi gürültülü yapıyor ama minnacık kaka yapmıs, neye işaret bunlar. Bu saabaa saat 6 gibi hatta burnunı actım hırıltı var diye. Hırıltı gitmedi. Ama sonradan kaybolmus gunduz pek olmuyor gece oluyor

Kızlar daha önceki doktor symbisys gaz damlasını vermişti dün akşam acilde metsil i verdi sabah da bu ilacı verdi doktor sizce hangisi etkili
Bence herşey gibi damlalarım da bebek bünyesine göre değişiyor etkisi. Biz maflor kullanıyoruz memnunuz

Sma laktozsuz varmış onu almıştık en basında da içmiştinormal olanını eğer geçmezse onu deneyeceğim bakalım 3-4 gün süre var yine geçmezse iyi bi doktora gidip test vs yaptıracağım cok uzadı süreç cidden pişik içinde eczaneden bi yap karışımı aldım eczacı cok övdü insallah işe yarar ama kaka düzelmedği sürece cok zor dünden beri laktoz içeren her şeyi kestimmhemeb etki eder mi acaba süte ya.. ya bu belirtilerin hepsi oğlum da var kuruyemiş yiyordum onu bilmiyordum onu da keselim bakalım insallahnişe yarar artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…