2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çok faydalı bir paylaşım olmuş teşekkür ederim mesela bugün bebeğim çok huysuzdu hiç uyumadı sürekli kucağımda durmak emmek istedi ama sürekli emdiği zaman da memede biriken süt bitiyor hatta bir süre sonra elimle sıktığımda süt gelmiyor bile. Sık emdiğinde az az emdiği için kesmiyor çocuğu çekip getirmek zor geliyor sinirlenip ağlıyor bu sefer bununla nasıl başa çıkıcaz? Böyle olunca doymuyormuş gibi geliyor mama veriyorum onu da deli gibi içiyor ne versem içiyor midesi dolu mamayı kusacak olsa bile bitirmeden bırakmıyor bu sefer yetersiz hissediyorum kendimi doyuramıyormuşum gibi hissediyorum süt artmıyor da azalıyor gibi geliyor göğsü sürekli boşaltınca. 3 saatte tam doluyor göğüslerim o zaman bebişin doyduğuna emin oluyorum ağzının kenarından akıyor fazlasını çıkartıyor falan. Sık emince oluşan bu doymadı hissinden nasıl kurtulucaz? Dolu dolu emmeyince uykuya geçmesine de yeterli olmuyor sinirlenince açılıyor uykusu. Siz bunları yaşadınız mı nasıl düzene girdi ne zaman tatmin oldunuz inandınız sütünüzün yeterli olduğuna? Uzun oldu kusura bakmayın sürekli tedirginim doyuramıcam kendi sütümle diye ondan sormak istedim

Yan tarafima dikislerden ziyade gogusumun altiba yel girdi derler ya oyle oldu cok fazla batiyor nefes aldikca daha fazlasiyor oda yatma dengemi cok bozmus durumda
Makina aldik dedigin gbi yaptim evet rahatlatiyor gercekten kurtarici ama bebis bazen cok emiyor bazen az emiyor derken daha alisamadigimiz icin (kuvezden cikti) gogusum boş kaldi neyseki sütümuz var rabbim herkese bol bol versin
Sondaki guzel cumlelerin icin tesekkur ederim cesaret verdi en azindan olumsuz dusuncelerden uzaklastim

Ne demek Ay okurken eskiye döndüm resmen. Emerdi doymazdı aglardi. Memeyi çekip çekip bırakırdı. Süt yetmedimi zaten ağlıyorlar, huzursuz oluyorlar hemen anlaşılıyor. O zaman artık mama veriyordum. İns acikmaz sütüm dolsun diye saatleri sayardım. Cok zor gunlerdi. Zamanla geçiyor ama. Sadece ısrarla meme vermeye devam etmek lazım. Diyelim meme verdin yarım saate açıktı. Yine meme ver önce hep meme... Baktın doymadı artık mama takviye lazim. Oda işte 30 CC yada 60 CC yeterli. Çok icincede bu kez uzun süre tok kaliyorlar yada cok uyuyorlar. Süt az emdikleri içinde süt geç doluyor. Gece tok yatmak lazım. Ne zaman aç yatsam gece sütüm dolmazdi. İyi beslenmek çok önemli. Bu durum 4-5 ay gibi geçiyor. Biraz zaman ve sabır lazım. Zamanla mama artmamali azalmali...

Mama günde 2 3 kez veriyorum böyle sık emip de tatmin olmadığında doymadı gibi hissettiğimde. Gündüz uyumuyor genelde sık emiyor ama babası işten gelince uyutmak için mamayı veriyor 60 cc veriyoruz en fazla o zaman uzun uyuyor göğüsler de doluyor gündüz doyuramıyorum gece doyuruyorum gibi geliyor ne zaman süt hızlı dolmaya bebeği tam anlamıyla doyurmaya başlıyor? Anlattıklarınızı yaşıyorum şu an saat sayıyorum resmen uyanmasın hemen süt dolsun diye. Gece uyumadan bir bardak ballı süt içiyorum iyi geliyor dolduruyor o

Aslında süt her zaman oluyor çok dolmasına gerek yok canım. Bende öyle yapardım mamayı gece verince iyi oluyor. Aslında yavaş yavaş oldu bu. Önce günde 2-3 kez mama verirdim. Doymaya basladikca günde bı kez mama vermeye başladım. 4. Ay gibi tam doymaya başladı. Mamayida tamamen bıraktım. Zaten 6. Ayda ek gıdaya geçince çok rahat oluyor. Süt her zaman yetiyor o zaman... Yani anne iyi beslenmeli ve inatla emdirmeli. Yoksa zamanla tamamen mamaya dönüp sütü kesilenlerde var. İyi beslenme biraz kilo aldırıyor ama napalim ben ne zaman iyi beslensem sütüm çok oluyor. Diyetide artık sütten kestidigimde yaparım
Şimdilik bebeğimiz için katlaniyoruz Yaşadıkların geçici canım zamanla kolaylaşıyor.Bence en zor yeni doğan dönemleri ama geçiyor

Kizlar bebekleriniz kaç dk emiyor tek memeyi benimki 10 dk sonra uyuyor asla emmiyor o memeyi

6
Bebek annenin stresini hissediyor anne mutluysa bebek mutlu anne üzgün bebek üzgün bu dönemde Eşlere iş düşüyor
Aynen öyle canim
Ama kesin alerji gözüyle bakma değildir belki normalde dd inatçı pişikler oluyor geçmiyor. bu işte gözlem önemli.
Insallah degildir kantarin yagi gecirdi cok şükür
Off böyle pütür pütür olmuş kızımın düzelmiyor. Şu arko kremi deniyim olmazsa kantoron yağı. Nerde bulabilirim?
Bilmiyirum ki canim orjinali nerde satilir ben adanadan bi arkadaşa getirtmiştim
Sab simplex kullaniyorum 6 saatte bir 10 damla canim qma smsaat takibi yapmadim valla karambole veriyorum
Kızlar sade soda içebilir miyiz. Hamileyken o kadar dedi doktor içmedim şimdi canım çekiyor ya
Ben iciyorum bisey olmuyo
Hastanelik oldum iyi mi bağırsak enfeksiyonu varmıs ve bulasıcıymıs doktor bebeğede geçmiştir dedi. Aynı şikayetler bebistede var zaten dertler bir değil elvan elvan
Ay çok geçmiş olsun hasarsiz atlat insallah canım
Yetersin tabi neden yetmeyesin kendini stresten kasma kv dende kalsana sen eşin gelene kadar daha rahat olursun ya da o sana gelsin rica et kendini kasmamaya çalış ben cok guzel dogum gecirdim sezeryan 3 4. Gün stresten kendimi cok kastim emmiyordu dikislerim cok agridi dikkst et saglikla büyüt ❤

Evet aşırı zorlanıyorum özellikle uykusuzluk çok zor bide üstüne süt yetiyor mu düşünceleri kilo almak hiç hoş değil ama bebeğim için değer yapacak bişey yok yeter ki sütüm yetsin emsin

Hastanelik oldum iyi mi bağırsak enfeksiyonu varmıs ve bulasıcıymıs doktor bebeğede geçmiştir dedi. Aynı şikayetler bebistede var zaten dertler bir değil elvan elvan
Gecmis olsun canim. Iyilesmeni diliyorum goz acip kapayana kadar.

Dun burnu akmaya basladi demistim. Dogdugundan beri burnu tikaliydi ama akmiyordu en azindan. Temizliyor, klimadan fln deyip geciyorduk. Dun ilk defa akmaya da basladi. U0suttum ben bu cocugu diye aglanmistim. Dun aksam birden cok tuhaf sekilde oksurmeye basladi. Bu ses ondan mi cikiyor ya. Burnu tikali ya normal fln dedi arkadasim. Ama normalde de burnu tiksliydi boyle sesler cikarmiyordu, boyle oksurmuyordu. Sonradan dusunurkem krup hastaligi aklima geldi. Arastirdim internetten. Tipatip ayni oksuruyo. Krup soluk borusu girisinde odem olusmasina sebep olan, virus kaynakli bir enfeksiyon. Oksurukleri kopek havlamasi gibi metalik bi ses gibi oluyor. Kizim kresten bol bol hastalik geciriyor olabilir. Daha 36 gunluk ya. Solunum yollari cok.dar zaten. Aksam dus aldirdim burnunu temizledik. Yarin hastaneye gitmeyi dusunuyoruz.

Slovenyali arkadasimin yengesi ikiz dogurmustu, bizom bebeklrimizle yasit. 1 bebegin cok gazi oluyormjs. Doktor emzirmeyi birak 3 gun sutunu sagip biberonla besle demis. Emerken cok hava kaciriyor iceriye. Karni hava doluyor. Biberonla besleyince sisligi inecek daha iyi emecek daha uzun uyuyacak demjs. Her sey birbiriyle baglantili.

Dogru ben sagmayi bırakıp emzirmeye basladigimdan beri gazli bi bebege dönüstu cocugum gaz damlasini kullanmiyordum ne guzel artik kullaniyorum

Sera aş nin yağlarına bakabilirsiniz trendyol da vardı güvenilir şekilde yapılıyor

Çok geçmiş olsun insallah ilerlemez sık sık burun temizlemek lazım bide arkasına elini kubbe şeklinde yapıp vurmak sekresyonun kolay çıkmasını sağlıyor Muhtemleen ablası kreşten getiriyordur bağışıklığı düşük olduğu içinde bebişin vücut direk tepki veriyor ne yazık ki.Daha minik olduğu icin bence de ihmal etmeyin dr görsün en azından içiniz rahat eder

Biz Kosova'da geldik 3 gün oldu, her gün dışarda geziyoruz. Bebekler bence dışarda daha çok uyuyor. Aşırı gazlı ve kolik bir bebek değilse emzir, yatır safhasindayken gezmek bana ayaklandiklari dönemde gezmekten daha kolay geliyor. Hele emekleme dönemi arabasında durmayan bir bebekse aman aman evlerden ırak
Bizim ki fitik degil dedi olmasada bu kadar ikinmaya olucak bide kizimdan biliyorum ama yinede para koyucam kizimin ki oyle düzeldi0öp
Ben de mi para koysam acaba yaa. 2 senede geçiyormuş kendi halinde kalırsa o zamana kadar geçti mi geçmedi mi cerrahi müdahale mi gerekecek aman ağladı da arttı mı falan diye stres olacağıma para koymanın bir zararı olmaz faydası olursa ne ala. Annem oğluma göbek bağı diye uzun bir şey yapmışti Müslin kumaştan oğlumda da kızımda da kullanmamıştık. Para koyup onunla sarayım ben en iyisi

CipisS oksizinc çok iyi baya hızlı iyileştiriyor pişiği. Hatta ben 3 tane daha aldım Cezayir'e giderken götürmek için.

Su içmek için pipetli suluk alın emzirirken gecede gündüzde yatar pozisyonda bile tek elle su icmenizi sağlar

İkisi birlikte kullanılıyor muymuş ?

Hava makinesi varsa izotonikle hava verebilirsin körüğün çaresi soğuk buhar makinesi doktora sorup ventolinle izotonik karıstıradabilirsin ama küçük ya ventolini yine de doktora sorup verebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…