2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kesinlikle katılıyorum. Biz gündüzleri ne zaman gezmeye çıksak İpek çok güzel uyuyor. Ama evdeysek resmen kolik gibi anlamadım gitti

Sab simplex bizde cok işe yaradı resmen hayatımızı kurtardı. 2x15 damla olacak sekilde kasıkla veriyorum ben sabah akşam. Öbür türlü bütün günümüz ağlamakla tepinmekle ve emzirme döngüsünde geçiyordu şimdi en azından uyuyor

G greenbirey M Mirune CipisS başka alerjiden şüphelenen kim vardı unuttum

Kızlar bugün oğlum için fonksiyonel tıp uzmanı çocuk doktoruyla randevumuz vardı. (Instagram'da izmircocukdoktoru) Hazır uzman bulmuşken Hale Deniz'in alerji durumlarını da sordum. Tıp dünyası ikiye ayrılıyor bir kısmı alerjik reaksiyona sebep olan gıdayı kesmek alerji ihtimalini arttırır diyor bir kısmı da sıkı diyetten yana dedim.

Öncelikle aşırı gaz, huzursuzluk, aşırı reflü, kilo alamama, meme reddi, kanlı kaka olursa bunlar ağır tepkiler derhal sıkı bir diyete girilmesi gerekir dedi. Hale Deniz de hiç biri yok çok şükür ama mide bulantısı, mukuslu ve sulu kaka ve pişik problemlerinin de büyük ihtimalle alerji kaynaklı olacağını söyledi. Bu şikayetler ortadan kalkana kadar yapmam gereken deneme yanılma yöntemiyle alerji yapan gıdayı bulmakmış.

Mesela babası, halası ve abisinde de yumurta alerjisi olduğundan ilk yumurtayı kesmiştim, pişiği büyük oranda düzeldi ve kaka sayısı azaldı ama sulu ve mukuslu kaka ve mide bulantısı devam ediyor.

Kakası normale dönene ve bulantısı geçene kadar eleme yapmam gerekiyormuş.

Mesela şu anda süt ürünlerinden şüpheleniyorum o yüzden bana 4 hafta hiç bir süt ürünü tüketme sonra teker teker dene dedi. 1 hafta peyniri dene belirtiler artarsa bırak, bir kaç ay sonra tekrar denersin, sonra 1 hafta yoğurdu dene yine aynı şekilde değişiklik olmazsa devam et, belirtiler artarsa bırak dedi.

Yani yediğim içtiğim şeyleri hep takip edicem mesela böğürtlen yedim mukus, bulantı ya da pişik arttı diyelim bir süre böğürtlen (ve muhtemelen kırmızı meyvelerin çoğunu) yemicem. Bir süre  sonra da kırmızı meyve denerken kontrollü gidicem.

Kusma olmadığı için mide bulantısı reflü belirtisi olmaz sanıyordum. Ona da hayır illa kusma olmasına gerek yok bulantı da reflü belirtisidir. Sindiremediği için bulantısı oluyor dedi.

Aşıları ertelemeyi sordum annelik içgüdülerinizi dinleyin. Bağışıklığını güçlendirmek çok daha önemli aşılar bir süre ertelenebilir. Sizi takip eden bebek hemsirenize oğlumuzun alerjik şikayetlerinin aşılardan sonra arttığını anlatırsanız takvimini ona göre tekrar düzenler dedi. Zaten aynı sağlık ocağı oğlumun aşılarını da alerjileri tamamen bittikten sonra tamamlamıştık herhalde sistemden görürler şimdi kızımda da aynısını yapmayı isteyeceğim inşallah.

Probiyotik desteğini sordum. Sezaryen doğum olduysa kısa bir süre biogaia damla ile destekleyebiliriz zaten anne sütüyle beslediğiniz için oradan da bir sürü probiyotik ve prebiyotik alıyor dedi. Ve şimdi başlamayin en az 40'ının çıkmasını bekleyin dedi. Günde 1 kere 5 damla.

Bende alayım bari ya yeter ki rahat bi uyku uyusun sürekli ıkınmaktan ne kendi uyuyabiliyor ne ben

Sehir olarak kuru bir yerde yaşıyorsan nemlendirici sür belki kuruluktandır egzamanın temelinde de cilt kurulugu var zaten
Evet zeytinyağ sürdüm aslında Muğla’da yaşıyorum Köyceğiz de burası gayet nemli ve sıcak her banyodan sonra nemlendirmiyordum açıkçası bundan sonra dikkat edeyim

Evet ilk sizden duymuştum zaten okumuştum ama bioya başlamıştık bende ikisini aynı amda vermek istemedim ama veriliyormuş deneyeceğim hemen insallah işe yarar bizde de

Tesekkür ederim kızlar. Yarın sabah doktordayız yine bebisede kaka tahlili yapılacakmıs Alerji testi sonucuda çıkmış. Negatif boşuna yaptık diyeti sanırım
Canım.yukarsaki mesajima seni etiketlemeyecegime greenbirey i etiketlemisim o ilk çocuğundan alışkın zaten laktoz intoleransi vardı sanki onun ilk çocuğunda.

Bebeklik döneminde kan tahlilinde çıkmıyor zaten genellikle. Benim oğlumda çoklu gıda alerjisi vardı ama 3 aylıkken yaptırdığımız kan tahlilinde negatif çıkmıştı. Alerjileri 3 yaşına kadar devam etti. Yani tahlil yanıltıcı olabiliyor malesef.

Aslında formül basit sen diyet yaptığında alerji belirtileri azalıyorsa, yapmadığın zaman artıyorsa alerji vardır. Belirli aralıklarla teker teker deneyeceksin alerjisi geçmiş mı hala devam ediyor mu diye. Anne sütündekini tolere etmesi daha kolay oluyor, mesela oğlum anne sütündekini tolere ettikten taaa 1 sene sonra kendi yemeye başlayabildi.

Süt ürünleri de olmayabilir mesela oğlumun en ağır alerjisi yumurtaya karşıydı. Kuruyemiş de olabilir çok başka bir şey de.

Bir de aile büyükleriyle bir konuş, ailede alerji hikayesi varmıymış. Bu illa gıda alerjisi olmayabilir, astım olur, egzama olur, döküntü olur. Ben oğlumun neye alerjisi var diye kıvranırken hiç kimse bir şey demedi. Yumurta alerjisi olduğunu bulduktan sonra halası bende de babasında da yumurta yiyince döküntü olurdu dedi. Be vicdansız ben ne alerji yapıyor diye bulmak için aç gezerken söylesene bunu, alerji genetik bir şey sonuçta

Kizlar bebekleriniz kaç dk emiyor tek memeyi benimki 10 dk sonra uyuyor asla emmiyor o memeyi
Benim oğlum sadece 5 dk emerdi, hem de 2 haftalık falan olduğundan beri, gebelik eğitiminde de 15 dk bir meme 15 dk diğer meme diye öğrenmiştik ben de telaş ediyordum. Sağlık ocağına gittim hemşire tartti gayet iyi kilo almış hiç takma aynen devam dedi. Çocuk doktoru kontrolümüzde de ilk 5 dk da memenin %80ini boşaltır zaten geri kalan kısmı daha çok psikolojik ihtiyaç dedi. Ama bu psikolojik ihtiyaç kısmı da çok önemli, oğlumda uyaran olmamıştı ben de uslu uslu duran bebeği yeterince kucağıma almamışım herhalde o yüzden güvenli bağlanmamız zedelenmiş hala oyun terapisine gidiyor.
Şimdiki bebeğim de aynı abisi gibiydi ama bol ten tene temas yaparak ihtiyaçlarını ifade etmesini sağlamaya çalışıyoruz. Şimdilik baya etki etti gibi.
Yani 5 dk beslenmesi için yeterli ama duygusal ihtiyacını kucağında uyuyarak, masaj yaparak vb. Tentene temas ile başka yoldan gidermen lazım yoksa büyüyünce daha çok uğraşman gerekebilir.

İlk sıçramadan sonra gülmeye başlıyorlar genelde. Bizde de öyle oldu. Daha gülücüklere agular ve sesler de eşlik edecek ve tadından yenmeyecekler
Kaçıncı haftada doğmuştu doğması gereken tarihten hesaplanıyor sıçrama haftası. İlk sıçrama 5. Haftada.

Üşüyüp usumediğini anlamak için burnuna dokun. Burnu sıcaksa üşümüyordur.

Kızlar Hale Deniz bir kaç gündür kabus görüyor, seslerden de çok ürkmeye başladı. Çocukcağız sürekli korkuyor.

Hayır bu yaşta ne kabusu görüyor olabilir. Meme uzaklaşıyor ve o ona ulaşamıyor falan gibi bir senaryosu var acaba rüyalarının Ama gözleri kapalı ve baya baya korkuyor, ya da bir anda ağlıyor ama hala uyuyor oluyor.

Sizde de oluyor mu böyle şeyler?

Dün başladık simplex e etkili yarım saat sonra bütün bağırsağın boşalttı kaka ile pıt ile inşallah hep böyle sürer

Ayy yoksa benimki de mi öyle. Sık emziriyorum bende. Bide çok kusuyor ya. Ben veriyorum o kusuyor sonra aranıyor bidaha veriyorum yine kusuyor. Bazen burnundan bile kusuyor. Niye öyle oluyor acaba
Olabilir, bugün ben de iki meme full emzirince kustu ve burnundan çıktı çok üzüldüm

Kızlar sarılık değeri kaça düşünce ve kaç günlük olunca doktor takibi bıraktı? Bizimki 8. Gününde 11.6 da atlattınız artık dedi ama içimde hep bi şüphe var. Gidip tekrar tekrar baktırmak istiyorum. Yazık yavrum kan alına alına delik deşik oldu

Silikonsuz emmeye başladı mı
Rabbime şükürler olsun ki
Kesinlikle katılıyorum. Biz gündüzleri ne zaman gezmeye çıksak İpek çok güzel uyuyor. Ama evdeysek resmen kolik gibi anlamadım gitti
Kiz senin ki kolik degil sokakçı
Benimki de 1 haftadır en fazla 15 dk emiyo ve uyuyo diğer memeyi vermeye çalışsam da uyanmıyo
Ayniyiz işte
Neden oyun terapisine gidiyor benimki memee uyumayi cok seviyor ya
Üşüyüp usumediğini anlamak için burnuna dokun. Burnu sıcaksa üşümüyordur.
Dr gogsu ya da sirti dedi dün burnu soguktu ya
Ayyy bebişim oyle ya cok uzuluyorum yavru köpek gibi degisik bi ses cikariyor
Benimkini hic kandan bakmadilqr cihazla alnindan ve gögsunden olcuyorlar ben hep cihazla olculuyor saniyodum

Ne kadar bilgilendirici olmuş ihtiyacım vardı böyle bir şeye cok teşekkür ederim ya ben süt ürünlerini çıkardım kaka yine mukuslu ve sıvı altını açıkça fışkırıyor bildiğin ve ilk kez dün sırt üstü yatarken kıyameti kopardı canı cok yanıyor muhtemelen pişi tam gaz devam yani meyveleri komple çıkarmayı deniyim bide meyve cok sevdiğim için tüketiyorum ama abartmıyorum adaba meyveler mi of nasıl bulucam bunu mafoldu cocuk öneriyle birlikte bi krem sipariş ettik insallah işe yarar 1 aydır pişikle uğraşıyoruz ve sulu kaka ile denemedigimiz şey kalmadı

Bende alayım bari ya yeter ki rahat bi uyku uyusun sürekli ıkınmaktan ne kendi uyuyabiliyor ne ben
Bizimki yine ikiniyor, Bence her ilacta Ikinacaklar. Etkili sihirli ilac oldugunu dusunmuyorum keske oyle bi ilac olsa Bende rahat olurdum. Bizimki ikinirken oyle bir sikiyorki kendini bacaklari titriyor icim gidiyo uzuluyorum

Bize doktorumuz 4*15 demisti. Acaba fazla mi olur cocuga

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…