Kesinlikle katılıyorum. Biz gündüzleri ne zaman gezmeye çıksak İpek çok güzel uyuyor. Ama evdeysek resmen kolik gibi anlamadım gittiBiz Kosova'da geldik 3 gün oldu, her gün dışarda geziyoruz. Bebekler bence dışarda daha çok uyuyor. Aşırı gazlı ve kolik bir bebek değilse emzir, yatır safhasindayken gezmek bana ayaklandiklari dönemde gezmekten daha kolay geliyor. Hele emekleme dönemi arabasında durmayan bir bebekse aman aman evlerden ırak
Ben de mi para koysam acaba yaa. 2 senede geçiyormuş kendi halinde kalırsa o zamana kadar geçti mi geçmedi mi cerrahi müdahale mi gerekecek aman ağladı da arttı mı falan diye stres olacağıma para koymanın bir zararı olmaz faydası olursa ne ala. Annem oğluma göbek bağı diye uzun bir şey yapmışti Müslin kumaştan oğlumda da kızımda da kullanmamıştık. Para koyup onunla sarayım ben en iyisi
CipisS oksizinc çok iyi baya hızlı iyileştiriyor pişiği. Hatta ben 3 tane daha aldım Cezayir'e giderken götürmek için.
Su içmek için pipetli suluk alın emzirirken gecede gündüzde yatar pozisyonda bile tek elle su icmenizi sağlar
Sab simplex bizde cok işe yaradı resmen hayatımızı kurtardı. 2x15 damla olacak sekilde kasıkla veriyorum ben sabah akşam. Öbür türlü bütün günümüz ağlamakla tepinmekle ve emzirme döngüsünde geçiyordu şimdi en azından uyuyorBio gaiayı eczacı bize gaz İçin de olur dedi ama kullanmaya başladığımızdan beri cocuk daha zor yapar oldu sab simplex sizde işe yaradı mı kakayı yaptırıyorum ardından tekrar ıkınmaya başlıyor hiç bitmiyen bi döngü var kakası sulu kabız değil ama yapamıyor
Bende alayım bari ya yeter ki rahat bi uyku uyusun sürekli ıkınmaktan ne kendi uyuyabiliyor ne benBizede doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktoru gaz için vermişti biogaiayı. Ama o bağırsak düzenleyiciymiş, yeni çocuk doktoruna başladık yeni doktorumuz bebeğin kefiri dedi biogaia için. Gaz için saba dün başladık, öncesinde mommy’s bliss kullandik ama memnun degildik, Düzenli kullanmadik o yuzden de ise yaramamis olabilir. Sab simplexi merak ettim dun bugun iyi bebegim gazini cikariyor, duzenli kullanacagim merak ediyorum ise yarayacak mi
Evet zeytinyağ sürdüm aslında Muğla’da yaşıyorum Köyceğiz de burası gayet nemli ve sıcakSehir olarak kuru bir yerde yaşıyorsan nemlendirici sür belki kuruluktandır egzamanın temelinde de cilt kurulugu var zaten
Evet ilk sizden duymuştum zaten okumuştum ama bioya başlamıştık bende ikisini aynı amda vermek istemedim ama veriliyormuş deneyeceğim hemen insallah işe yarar bizde deSab simplex bizde cok işe yaradı resmen hayatımızı kurtardı. 2x15 damla olacak sekilde kasıkla veriyorum ben sabah akşam. Öbür türlü bütün günümüz ağlamakla tepinmekle ve emzirme döngüsünde geçiyordu şimdi en azından uyuyor
Canım.yukarsaki mesajima seni etiketlemeyecegime greenbirey i etiketlemisim o ilk çocuğundan alışkın zaten laktoz intoleransi vardı sanki onun ilk çocuğunda.Tesekkür ederim kızlar. Yarın sabah doktordayız yine bebisede kaka tahlili yapılacakmısAlerji testi sonucuda çıkmış. Negatif boşuna yaptık diyeti sanırım
Benimki de 1 haftadır en fazla 15 dk emiyo ve uyuyo diğer memeyi vermeye çalışsam da uyanmıyoKizlar bebekleriniz kaç dk emiyor tek memeyi benimki 10 dk sonra uyuyor asla emmiyor o memeyi
Benim oğlum sadece 5 dk emerdi, hem de 2 haftalık falan olduğundan beri, gebelik eğitiminde de 15 dk bir meme 15 dk diğer meme diye öğrenmiştik ben de telaş ediyordum. Sağlık ocağına gittim hemşire tartti gayet iyi kilo almış hiç takma aynen devam dedi. Çocuk doktoru kontrolümüzde de ilk 5 dk da memenin %80ini boşaltır zaten geri kalan kısmı daha çok psikolojik ihtiyaç dedi. Ama bu psikolojik ihtiyaç kısmı da çok önemli, oğlumda uyaran olmamıştı ben de uslu uslu duran bebeği yeterince kucağıma almamışım herhalde o yüzden güvenli bağlanmamız zedelenmiş hala oyun terapisine gidiyor.Kizlar bebekleriniz kaç dk emiyor tek memeyi benimki 10 dk sonra uyuyor asla emmiyor o memeyi
İlk sıçramadan sonra gülmeye başlıyorlar genelde. Bizde de öyle oldu. Daha gülücüklere agular ve sesler de eşlik edecek ve tadından yenmeyeceklerBebişleriniz gülmeye başladı mı? Ben hala o ilk gülücüğü alamadım dört gözle bekliyorum. Etrafını incelemeye, her zamankinden farklı sesler çıkarmaya başladı ama gülmedi daha uykudayken gülüyor sadece çok heyecanlanıyorum gülücüklü iletişim için
Üşüyüp usumediğini anlamak için burnuna dokun. Burnu sıcaksa üşümüyordur.CipisS Bu markaya bak canim
Ben dogdugundan beri reflü yatagina yatiriyorum ama 9 gün sonra kontrolümüz var hepsini not edip sorcam artik
Aynen neyse tek degilmisim
Gazini falan cikarip oyle yatiriyorum aslinda yatarak emerken basladi yatarak emmekmreflüye sebep olabilir diyor google amca üsütüyormu acaba diye de dusunuyorum ankara birden sogudu bebeğe gore soguk kiyafet katini 1 kat arttirdim ama üşütmüyodur insallah
Kızlar Hale Deniz bir kaç gündür kabus görüyor, seslerden de çok ürkmeye başladı. Çocukcağız sürekli korkuyor.
Hayır bu yaşta ne kabusu görüyor olabilir. Meme uzaklaşıyor ve o ona ulaşamıyor falan gibi bir senaryosu var acaba rüyalarınınAma gözleri kapalı ve baya baya korkuyor, ya da bir anda ağlıyor ama hala uyuyor oluyor.
Sizde de oluyor mu böyle şeyler?
Gazı varmı,gazdan dolayı yapıyordur benimki ağlıyo uykusunda gaz başladığından beri böyle
Dün başladık simplex e etkili yarım saat sonra bütün bağırsağın boşalttı kaka ile pıt ile inşallah hep böyle sürerBio gaiayı eczacı bize gaz İçin de olur dedi ama kullanmaya başladığımızdan beri cocuk daha zor yapar oldu sab simplex sizde işe yaradı mı kakayı yaptırıyorum ardından tekrar ıkınmaya başlıyor hiç bitmiyen bi döngü var kakası sulu kabız değil ama yapamıyor
Olabilir, bugün ben de iki meme full emzirince kustu ve burnundan çıktı çok üzüldümAyy yoksa benimki de mi öyle. Sık emziriyorum bende. Bide çok kusuyor ya. Ben veriyorum o kusuyor sonra aranıyor bidaha veriyorum yine kusuyor. Bazen burnundan bile kusuyor. Niye öyle oluyor acaba
Rabbime şükürler olsun kiSilikonsuz emmeye başladı mı
Kiz senin ki kolik degil sokakçıKesinlikle katılıyorum. Biz gündüzleri ne zaman gezmeye çıksak İpek çok güzel uyuyor. Ama evdeysek resmen kolik gibi anlamadım gitti
Ayniyiz işteBenimki de 1 haftadır en fazla 15 dk emiyo ve uyuyo diğer memeyi vermeye çalışsam da uyanmıyo
Neden oyun terapisine gidiyor benimki memee uyumayi cok seviyor yaBenim oğlum sadece 5 dk emerdi, hem de 2 haftalık falan olduğundan beri, gebelik eğitiminde de 15 dk bir meme 15 dk diğer meme diye öğrenmiştik ben de telaş ediyordum. Sağlık ocağına gittim hemşire tartti gayet iyi kilo almış hiç takma aynen devam dedi. Çocuk doktoru kontrolümüzde de ilk 5 dk da memenin %80ini boşaltır zaten geri kalan kısmı daha çok psikolojik ihtiyaç dedi. Ama bu psikolojik ihtiyaç kısmı da çok önemli, oğlumda uyaran olmamıştı ben de uslu uslu duran bebeği yeterince kucağıma almamışım herhalde o yüzden güvenli bağlanmamız zedelenmiş hala oyun terapisine gidiyor.
Şimdiki bebeğim de aynı abisi gibiydi ama bol ten tene temas yaparak ihtiyaçlarını ifade etmesini sağlamaya çalışıyoruz. Şimdilik baya etki etti gibi.
Yani 5 dk beslenmesi için yeterli ama duygusal ihtiyacını kucağında uyuyarak, masaj yaparak vb. Tentene temas ile başka yoldan gidermen lazım yoksa büyüyünce daha çok uğraşman gerekebilir.
Dr gogsu ya da sirti dedi dün burnu soguktu yaÜşüyüp usumediğini anlamak için burnuna dokun. Burnu sıcaksa üşümüyordur.
Ayyy bebişim oyle ya cok uzuluyorum yavru köpek gibi degisik bi ses cikariyorKızlar Hale Deniz bir kaç gündür kabus görüyor, seslerden de çok ürkmeye başladı. Çocukcağız sürekli korkuyor.
Hayır bu yaşta ne kabusu görüyor olabilir. Meme uzaklaşıyor ve o ona ulaşamıyor falan gibi bir senaryosu var acaba rüyalarınınAma gözleri kapalı ve baya baya korkuyor, ya da bir anda ağlıyor ama hala uyuyor oluyor.
Sizde de oluyor mu böyle şeyler?
Benimkini hic kandan bakmadilqr cihazla alnindan ve gögsunden olcuyorlar ben hep cihazla olculuyor saniyodumKızlar sarılık değeri kaça düşünce ve kaç günlük olunca doktor takibi bıraktı? Bizimki 8. Gününde 11.6 da atlattınız artık dedi ama içimde hep bi şüphe var. Gidip tekrar tekrar baktırmak istiyorum. Yazık yavrum kan alına alına delik deşik oldu
Ne kadar bilgilendirici olmuş ihtiyacım vardı böyle bir şeye cok teşekkür ederim ya ben süt ürünlerini çıkardım kaka yine mukuslu ve sıvı altını açıkça fışkırıyor bildiğin ve ilk kez dün sırt üstü yatarken kıyameti kopardı canı cok yanıyor muhtemelenG greenbirey M MiruneCipisS başka alerjiden şüphelenen kim vardı unuttum
Kızlar bugün oğlum için fonksiyonel tıp uzmanı çocuk doktoruyla randevumuz vardı. (Instagram'da izmircocukdoktoru) Hazır uzman bulmuşken Hale Deniz'in alerji durumlarını da sordum. Tıp dünyası ikiye ayrılıyor bir kısmı alerjik reaksiyona sebep olan gıdayı kesmek alerji ihtimalini arttırır diyor bir kısmı da sıkı diyetten yana dedim.
Öncelikle aşırı gaz, huzursuzluk, aşırı reflü, kilo alamama, meme reddi, kanlı kaka olursa bunlar ağır tepkiler derhal sıkı bir diyete girilmesi gerekir dedi. Hale Deniz de hiç biri yok çok şükür ama mide bulantısı, mukuslu ve sulu kaka ve pişik problemlerinin de büyük ihtimalle alerji kaynaklı olacağını söyledi. Bu şikayetler ortadan kalkana kadar yapmam gereken deneme yanılma yöntemiyle alerji yapan gıdayı bulmakmış.
Mesela babası, halası ve abisinde de yumurta alerjisi olduğundan ilk yumurtayı kesmiştim, pişiği büyük oranda düzeldi ve kaka sayısı azaldı ama sulu ve mukuslu kaka ve mide bulantısı devam ediyor.
Kakası normale dönene ve bulantısı geçene kadar eleme yapmam gerekiyormuş.
Mesela şu anda süt ürünlerinden şüpheleniyorum o yüzden bana 4 hafta hiç bir süt ürünü tüketme sonra teker teker dene dedi. 1 hafta peyniri dene belirtiler artarsa bırak, bir kaç ay sonra tekrar denersin, sonra 1 hafta yoğurdu dene yine aynı şekilde değişiklik olmazsa devam et, belirtiler artarsa bırak dedi.
Yani yediğim içtiğim şeyleri hep takip edicem mesela böğürtlen yedim mukus, bulantı ya da pişik arttı diyelim bir süre böğürtlen (ve muhtemelen kırmızı meyvelerin çoğunu) yemicem. Bir süre sonra da kırmızı meyve denerken kontrollü gidicem.
Kusma olmadığı için mide bulantısı reflü belirtisi olmaz sanıyordum. Ona da hayır illa kusma olmasına gerek yok bulantı da reflü belirtisidir. Sindiremediği için bulantısı oluyor dedi.
Aşıları ertelemeyi sordum annelik içgüdülerinizi dinleyin. Bağışıklığını güçlendirmek çok daha önemli aşılar bir süre ertelenebilir. Sizi takip eden bebek hemsirenize oğlumuzun alerjik şikayetlerinin aşılardan sonra arttığını anlatırsanız takvimini ona göre tekrar düzenler dedi. Zaten aynı sağlık ocağı oğlumun aşılarını da alerjileri tamamen bittikten sonra tamamlamıştık herhalde sistemden görürler şimdi kızımda da aynısını yapmayı isteyeceğim inşallah.
Probiyotik desteğini sordum. Sezaryen doğum olduysa kısa bir süre biogaia damla ile destekleyebiliriz zaten anne sütüyle beslediğiniz için oradan da bir sürü probiyotik ve prebiyotik alıyor dedi. Ve şimdi başlamayin en az 40'ının çıkmasını bekleyin dedi. Günde 1 kere 5 damla.
Bizimki yine ikiniyor, Bence her ilacta Ikinacaklar. Etkili sihirli ilac oldugunu dusunmuyorumBende alayım bari ya yeter ki rahat bi uyku uyusun sürekli ıkınmaktan ne kendi uyuyabiliyor ne ben
Bize doktorumuz 4*15 demisti. Acaba fazla mi olur cocugaSab simplex bizde cok işe yaradı resmen hayatımızı kurtardı. 2x15 damla olacak sekilde kasıkla veriyorum ben sabah akşam. Öbür türlü bütün günümüz ağlamakla tepinmekle ve emzirme döngüsünde geçiyordu şimdi en azından uyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?