2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benimde dikkatimi çekti bu durum. Dudaklarını büzüp rüyasında üüü diye ağlıyor birde

Kaç gündür mahvolduk kakasını yapıyor ama gaz ne gazmış kendini sıka sıka bir hal oldu.bir süre sabredeceğiz sanırım hem ben yoruluyorum uykusuz kalıyorum hem yavrucum

Kaç gündür mahvolduk kakasını yapıyor ama gaz ne gazmış kendini sıka sıka bir hal oldu.bir süre sabredeceğiz sanırım hem ben yoruluyorum uykusuz kalıyorum hem yavrucum
Aynen öyle bu gece de uykusuz geçti hep bir ıkınma pırtı daha kolay yapıyo yüzüstü yatırdığım zaman kendiliğinden yapıyo ama hiç bitmiyor kakayı yaptırıyorum tekrar ıkınıyor ah ne zormuş ya ilk bebeğimde hiç böyle sıkıntılar çekmemiştim

Canım ben de 15 günlükken mastit den acile gittim enfeksiyon değerim 128 çıktı hemen hastaneye yatırdılar ateşim 39 olmuştu memem yanıyordu sağdım emzirdim sıcak kompres yaptım geçmemişti yoğun antibiyotik tedavisi yapıcaz dediler başımda doktor hemşireler 2 saatte bir sağdırdılar yarım saatte bir 10 dk buz koydurdular 24 saatin sonunda mememdeki kızarıklık gitti ateşim tekrar artmadı bu arada hastaneye bebeğimi de getirttirdiler sütü hep bebeğe verdirdiler bebeğe zararı yokmuş. Eğer geçmeseydi ameliyatla memeyi açıp enfeksiyon olan alanı açıyorlarmış. Dikkat et ateşlendiysen evde uğraşmaya devam etme. 1 hafta da agumentin kullandırdılar. Çok ciddi birşey yani. Çok geçmiş olsun.

Günaydın kızlar,biberonla mama içtikten sonra sizin bebeklerin de nefesi kesilip hık hık yapıyormu
Biberon deliği fazla mı acaba çok süt geldiğinde yada hızlı geldiğinde oluyor. Ben 1 yada 2 delik kullanıyorum. Mememden emerken öyle nefesi kesiliyor

Biberon deliği fazla mı acaba çok süt geldiğinde yada hızlı geldiğinde oluyor. Ben 1 yada 2 delik kullanıyorum. Mememden emerken öyle nefesi kesiliyor
Evet çok akıyor süt biberonumu değiştirsem iki delik nasıl kullanıyorsnz,benimde sütüm çok yok ama emdikten sonrada yapıyor bazen korkutuyor insanı

Gunaydiin. Bugun kizi krese birskmam lazim bebisle. Kanguruyla mi, araba koltugu ile taksiyle mi, normal bebek arabasiyla mi gitsem cok stres oldum. Ikisiyle ilk kez yalniz cikicam. Luna yola fln atlayan bi bebek degil ama dikkatini ceken bir sey olunca durup incelemek, oynamak istiyor. Bir de gidecegi yola kendi karar veren tam bir aslan beni korkutuyor beraber cikmak.

Günaydın kızlar, valla nasıl idare ediyorsunuz bugün 30 günlük olduk ama bana sorsanız 3 aydır perişan gibiyim hayır ilk çocuk oğlum yani ne zorluk çektiğimi unuttum sanki o daha kolaydı şimdi 2 tane diye mi yada bu mu daha zor yoksa yaş 38 ben mi zaten yorgunum anlamadım.

Ayyy benim birinci 6 buçuk yaşında 2 . 30 günlük oldu daha doktor dışında hiç dışarı çıkmadım beni normal dışarı çıkmak bile korkutuyor birde ikisiyle tek başıma çıkma düşüncesi bile henüz düşünemediğim birşey Ama bebek arabasına luna da biniyorsa olabilir gibi.

Öyle şey mi olur ya anne sütü şifadır vardir bi yolu başka doktor bul kendine canim cok üzüldüm insallah çözüm bulunur
Günaydın kızlar,biberonla mama içtikten sonra sizin bebeklerin de nefesi kesilip hık hık yapıyormu
Üstüne bi de bogazina kaçirip öksuruyor arkasindan atli kovaladigi icin
Kanguru daha pratik geldi

Öyle bir durumda benim oğlum asla durmayacağı için kanguruya bağlardım bebisi. Çünkü elimi bırakıp koşsa bebek arabasını bırakamam. Ama Luna sözünü dinliyorsa bebek arabasıyla yürüyüş yaparak gidin bence

Canım ben de yakın zamanda mastit geçirdim. Mutlaka doktora görün. Bana üç poşet serum taktılar öyle kendime geldim. Bir üşüyüp bir terliyordum. Sağ göğsüm diğerinin iki katı kadar şişmişti. Lahana yaprağı önerdiler ama o iyi gelmedi. Duşta çok sıcak suyla masaj yapmak ve emzirip sağmak çok iyi geliyor ama tek başına yeterli değil antibiyotik kullanman lazım. Bir hafta oldu hala ufak tefek birkaç kanalım tıkalı ama düzeldim ben. Çok geçmiş olsun. Çok zor bilirim

Ateşim düştü meme de kızarıklık yok o göğsümde birde fibroadenom var daha çok acıttı canımı biraDan aile hekimine gideceğim oğlanın aşısı var kendimde görüneceğim bakalım ilerlese hastaneye giderim olmadı gerçekten çok berabt birşeymiş

Ya bu alerji çok illet bir şey hiç aklına gelmeyecek bir şey de alerji yapıyor olabilir. Ben oğlum için uğraşırken bir Facebook Grubu vardi alerji ile yaşam mi ne, orada bir anne doktor kontrolünde diyet yapiyordu, yediği 5-6 gıda vardı sadece patates, zeytin, biber bir kaç bir şey daha, bir türlü tam düzelme olmuyordu meğer çocuğunun zeytine de alerjisi varmış. O yediği 3-5 gıdayı da teker teker kesip gözlemleyerek bulmuştu.

Bebeğinde kanlı gayta, kilo alamama, sürekli ağlama, sürekli kusma vs. Yoksa bu kadar katı diyetlere gerek olmayabilir. Grup grup çıkarır azaldı mı gözlemlersin. İlk başta tüm alerji yapan gıdaları bulana kadar tamamen geçmez ama bazı belirtiler mutlaka azalır. Ek gıdaya geçmeden tespit edersen rahatlarsın. Anne sütünden geçeni bile tolere edemediklerine göre alerjileri baya ileri seviyede bebeklerimizin o yuznden kendileri tuketince daha büyük reaksiyonlar olabilir, şimdiden bilersek önlem alırız.

Gluteni kestin mi? Benim oğluma katkı maddesi olan gıdalar da dokunuyordu paketli ürünleri de yiyemedim bir süre kendisine de uzun süre vermedim onun yememesi iyi oldu tabi bağırsak florası için.
Domates gibi asidik şeyler de pişiği arttırabiliyor.
Bir de sürekli etiket okumak lazım ummadığın şeylerin içinde peyniralti tozu, yumurta, soya vs. Olabiliyor.

Birazdan aile hekimine gideceğim gerçekten çok berbat birşeymiş emzirdikten canım daha çok yanıyor şükür ateşim düştü
Çok geçmiş olsun ateşinin düşmesine sevindim, gerçekten mastit çok zor ilk bebeğimde de olmuştu bunda da oldu ilk süt geldiğinde memelerim kocaman ve taş gibi olmuştu. Rahatlatacak kadar sağ ama sakın tüm memeyi boşaltma memen o sütü döktüğünü bilmez bebek içti diye aynen fazla üretime devam eder. Sağarken sıcak kompres yapsan da devamlı yapma, kanallari genişletir yine süt üretimi artar asıl yapman gereken soğuk kompres o şekilde kanallar daralacak ki süt akımı yavaşlasın. Soğuk kompresi lahana yaprağıyla yapabilirsin. Lahana yoksa bir havluyu ıslatıp buzluğa koyabilirsin

çocuklarının arası yakın olan arkadaslarim çözümü İkiz bebek arabasinda buldu.

Ama sana acil bir çözüm lazım. Damir kanguruda duruyor mu? Duruyorsa tabi ki ellerin serbest kalacağı için kanguru en mantikli seçenek.

Ben evde bir kaç denedim Hale Deniz uyurken duruyor ama uyanikken sıkılıyor. Sling deneyeceğim Türkiye'ye dönünce. Bir şekilde ikisinden birine alışması lazım çünkü Cezayir'de bebek arabasını uçağın kapisinda vermiyorlar bir şekilde kucağımda durması lazım.

Pasaport kontrolünde falan ellerim serbest olmak zorunda Kosova'da da uçak kapısında vermediler ama hem pasaport kontrolünde bebekli yolculara öncelik verildi hem de annem yanımdaydı. Oğlum da 9 yaşında olduğu için o da yardımcı oluyor Allah için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…