Bizimki sıçrama olmadan gülmeye başladı bana valla. Daha sıcramaya cok varİlk sıçramadan sonra gülmeye başlıyorlar genelde. Bizde de öyle oldu. Daha gülücüklere agular ve sesler de eşlik edecek ve tadından yenmeyecekler
Kaçıncı haftada doğmuştu doğması gereken tarihten hesaplanıyor sıçrama haftası. İlk sıçrama 5. Haftada.
Bizimki de 10. Gündw filan 11 di. 14 günde tekrar gittik arrık bu saattwm sonra bisey olmaz desi tekrar kan almadı. Cok sukur biraz uzadı sarılık ama su an gectiKızlar sarılık değeri kaça düşünce ve kaç günlük olunca doktor takibi bıraktı? Bizimki 8. Gününde 11.6 da atlattınız artık dedi ama içimde hep bi şüphe var. Gidip tekrar tekrar baktırmak istiyorum. Yazık yavrum kan alına alına delik deşik oldu
Ara ara ben de yesil kaka görüyorum parlak yeşil yanı fıstık ywşili gibi değilse normal o kaka. Önsütü fazla içtiğinde oluyor arada bir sıkıntı yaratmıyor merak etme.Kızlar benim bebişin kakasında az önce altını açtığımda biraz yeşillik vardı sarıyla karışık. Mekonyumu attığından beri ilk defa yeşil kakayla karşılaşıyoruz neden olabilir acaba? Dışarı çıkmıştık bugün ağlayınca mama verdim 60 cc onunla geçirdik bir öğünü mamadan olmuş olabilir mi ya da demir hapı içiyorum sütten mi geçti dicem ama bitti o da 2 gündür yazdırmaya üşendim içmedim bilemedim ya neden oldu acaba alerji falan desem huzursuz bi hali de yok normal midir ki
Bizim de sıçramadan önce olmuş ben de geçti sanıyordum çünkü öncesinde 2-3 gün çok huzursuzdu hep emmek istedi, uyumadı falan. İnsallah sıçrama gelip geçmiştir ve bu yaşadığımız fragman değildirBizimki sıçrama olmadan gülmeye başladı bana valla. Daha sıcramaya cok var
Evet mukus da yeşil kaka da sürekli değilse sıkıntı değil aslında. Ben alerji mi ön süt mü ayırt etmek için her emzirmede sadece tek meme veriyorum. Memeyi tamamen boşaltınca hem ön sütü hem son sütü almış oluyor.Ara ara ben de yesil kaka görüyorum parlak yeşil yanı fıstık ywşili gibi değilse normal o kaka. Önsütü fazla içtiğinde oluyor arada bir sıkıntı yaratmıyor merak etme.
Tesekkur ederim bilgiler icin. Alerji konusu cok derin ve ayrintili bir konu ya. Ben basindan beri ciddi bir alerjisi oldugunu dusunmuyorum. Laktoz intoleransi sut proteini alerjisiyle karistiriliyor ama farkli bir durum. 2 cozumu var. Laktozu tamamen kesmek ya da emzirmeden once laktoz enzimi damlasi vermek. Ama damla direkt agzina verilmiyor. Once kendi sutunu 2-3 kasik kadar sagman ardindan icine 4 damla koyup onu icirmen ardindan emzirmen gerek. Ama her emzirmede sterilize et sut sag fln cok kulfet geliyor. Arada laktoz kacirirsqm yapiyorum laltozlu bi sey yemedigim gun duz emziriyorum laktozlu yemedigim surece ya da yesem de damlayi verdigim surece muthis sakin veu uyumlj bir bebek nazar degmesin.@greenbirey M MiruneCipisS başka alerjiden şüphelenen kim vardı unuttum
Kızlar bugün oğlum için fonksiyonel tıp uzmanı çocuk doktoruyla randevumuz vardı. (Instagram'da izmircocukdoktoru) Hazır uzman bulmuşken Hale Deniz'in alerji durumlarını da sordum. Tıp dünyası ikiye ayrılıyor bir kısmı alerjik reaksiyona sebep olan gıdayı kesmek alerji ihtimalini arttırır diyor bir kısmı da sıkı diyetten yana dedim.
Öncelikle aşırı gaz, huzursuzluk, aşırı reflü, kilo alamama, meme reddi, kanlı kaka olursa bunlar ağır tepkiler derhal sıkı bir diyete girilmesi gerekir dedi. Hale Deniz de hiç biri yok çok şükür ama mide bulantısı, mukuslu ve sulu kaka ve pişik problemlerinin de büyük ihtimalle alerji kaynaklı olacağını söyledi. Bu şikayetler ortadan kalkana kadar yapmam gereken deneme yanılma yöntemiyle alerji yapan gıdayı bulmakmış.
Mesela babası, halası ve abisinde de yumurta alerjisi olduğundan ilk yumurtayı kesmiştim, pişiği büyük oranda düzeldi ve kaka sayısı azaldı ama sulu ve mukuslu kaka ve mide bulantısı devam ediyor.
Kakası normale dönene ve bulantısı geçene kadar eleme yapmam gerekiyormuş.
Mesela şu anda süt ürünlerinden şüpheleniyorum o yüzden bana 4 hafta hiç bir süt ürünü tüketme sonra teker teker dene dedi. 1 hafta peyniri dene belirtiler artarsa bırak, bir kaç ay sonra tekrar denersin, sonra 1 hafta yoğurdu dene yine aynı şekilde değişiklik olmazsa devam et, belirtiler artarsa bırak dedi.
Yani yediğim içtiğim şeyleri hep takip edicem mesela böğürtlen yedim mukus, bulantı ya da pişik arttı diyelim bir süre böğürtlen (ve muhtemelen kırmızı meyvelerin çoğunu) yemicem. Bir süre sonra da kırmızı meyve denerken kontrollü gidicem.
Kusma olmadığı için mide bulantısı reflü belirtisi olmaz sanıyordum. Ona da hayır illa kusma olmasına gerek yok bulantı da reflü belirtisidir. Sindiremediği için bulantısı oluyor dedi.
Aşıları ertelemeyi sordum annelik içgüdülerinizi dinleyin. Bağışıklığını güçlendirmek çok daha önemli aşılar bir süre ertelenebilir. Sizi takip eden bebek hemsirenize oğlumuzun alerjik şikayetlerinin aşılardan sonra arttığını anlatırsanız takvimini ona göre tekrar düzenler dedi. Zaten aynı sağlık ocağı oğlumun aşılarını da alerjileri tamamen bittikten sonra tamamlamıştık herhalde sistemden görürler şimdi kızımda da aynısını yapmayı isteyeceğim inşallah.
Probiyotik desteğini sordum. Sezaryen doğum olduysa kısa bir süre biogaia damla ile destekleyebiliriz zaten anne sütüyle beslediğiniz için oradan da bir sürü probiyotik ve prebiyotik alıyor dedi. Ve şimdi başlamayin en az 40'ının çıkmasını bekleyin dedi. Günde 1 kere 5 damla.
Onu duymadım ama agumentin yada flagyl yazdırabilirsin sağlıkocağından emzirmeye engel değilValla hafifledi geçti diye düşündüm bende antibiyotik cefaks vermiş nette anne sütüne geçtiği için dikkatli kullanılmalıdır diyor. İçtikten ne kadar sonra emzirmem gerekir
Bitki oldugu için içme dedi.karaciger enzimlerini etkiliyor filan dediAa rezene neden içme dedi? Ben içiyorum her gün 2 kupa
Steal tea dediler rezene karaciğeri etkiler dediValla yokturnherhalde steel tea karisimlarinda hep var rezene neden icme dedi bana hep hastanede rezene icirdiler evde useniyorum yapmaya
Benimki de ayni midesinin buyumesi anlamina geliyor sanirim
Bizim doktor tam bir aylık olunca gelin demişti canımKızlar kalça ultrasonuna kaçıncı ayda gidiyorduk
Tamam canım çok teşekkür ederimOnu duymadım ama agumentin yada flagyl yazdırabilirsin sağlıkocağından emzirmeye engel değil
Bize 45 günlükken gel dedi canımKızlar kalça ultrasonuna kaçıncı ayda gidiyorduk
Bizi 2. Ayda çağırdı doktor.Kızlar kalça ultrasonuna kaçıncı ayda gidiyorduk
Ay bende biraktirmak istiyorum mamayi dogdugunda sarıliktan dolayi baslamistik bir de emmiyordu ya ama asla doymuyor birakmak istiyorum ama doymadigi için yapamıyorumKızlar bebeğinizin duyduğunu nasıl anlıyorsunuz? Kızım 1 hafta içinde 100gr almış sadece. Birde emiyor ama doymuyor sanki sürekli aranıyor. Artık resmen mama takviyesi yağmaya başladım çocuğa. Bu durum üzmeye başladı beni
Benim hala ara ara geliyor valla cnmNormal doğum yapan arkadaşlar kanamanız kaçıncı gün bitti? Benim 19. Gün az ama sürekli devam ediyor. Bu kadar süre ped kullanmak biraz yara yaptı sanırım yeni fark ettim. Dış dikişin bir kenarı yara olmuş su değince yakıyor biraz. Ne önerirsiniz?
Bende mama takviyesi yapıyorum sütümün doyuruculuğu arttıkça bırakırım diye düşünüyordum ama tam tersine mamanın miktarını arttırıyorum gün geçtikçe doymuyor kızAy bende biraktirmak istiyorum mamayi dogdugunda sarıliktan dolayi baslamistik bir de emmiyordu ya ama asla doymuyor birakmak istiyorum ama doymadigi için yapamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?