2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bizimki sıçrama olmadan gülmeye başladı bana valla. Daha sıcramaya cok var

Bizimki de 10. Gündw filan 11 di. 14 günde tekrar gittik arrık bu saattwm sonra bisey olmaz desi tekrar kan almadı. Cok sukur biraz uzadı sarılık ama su an gecti

Ara ara ben de yesil kaka görüyorum parlak yeşil yanı fıstık ywşili gibi değilse normal o kaka. Önsütü fazla içtiğinde oluyor arada bir sıkıntı yaratmıyor merak etme.

Bizimki sıçrama olmadan gülmeye başladı bana valla. Daha sıcramaya cok var
Bizim de sıçramadan önce olmuş ben de geçti sanıyordum çünkü öncesinde 2-3 gün çok huzursuzdu hep emmek istedi, uyumadı falan. İnsallah sıçrama gelip geçmiştir ve bu yaşadığımız fragman değildir

Ara ara ben de yesil kaka görüyorum parlak yeşil yanı fıstık ywşili gibi değilse normal o kaka. Önsütü fazla içtiğinde oluyor arada bir sıkıntı yaratmıyor merak etme.
Evet mukus da yeşil kaka da sürekli değilse sıkıntı değil aslında. Ben alerji mi ön süt mü ayırt etmek için her emzirmede sadece tek meme veriyorum. Memeyi tamamen boşaltınca hem ön sütü hem son sütü almış oluyor.

Sizin bebeler bazen memede uyuyup kalıp emmeye devam etmiyorsa o ara sadece ön süt almış olabilirler. Hale Deniz'i memeden sökerek alıyorum resmen yoksa asla kendi bırakmıyor 15-20 dk olunca ağzına emzik sokup mememi kurtarıyorum

Tesekkur ederim bilgiler icin. Alerji konusu cok derin ve ayrintili bir konu ya. Ben basindan beri ciddi bir alerjisi oldugunu dusunmuyorum. Laktoz intoleransi sut proteini alerjisiyle karistiriliyor ama farkli bir durum. 2 cozumu var. Laktozu tamamen kesmek ya da emzirmeden once laktoz enzimi damlasi vermek. Ama damla direkt agzina verilmiyor. Once kendi sutunu 2-3 kasik kadar sagman ardindan icine 4 damla koyup onu icirmen ardindan emzirmen gerek. Ama her emzirmede sterilize et sut sag fln cok kulfet geliyor. Arada laktoz kacirirsqm yapiyorum laltozlu bi sey yemedigim gun duz emziriyorum laktozlu yemedigim surece ya da yesem de damlayi verdigim surece muthis sakin veu uyumlj bir bebek nazar degmesin. Laktozlu yemeyince yiyecek bir sey bulamiyorum. Ama en azindan aglamayacagibi biliyorum. Aglayinca ucu bana da dokunuyor sonucta. Ikimizin de mutlulugu icin laktoza hayir.

Valla hafifledi geçti diye düşündüm bende antibiyotik cefaks vermiş nette anne sütüne geçtiği için dikkatli kullanılmalıdır diyor. İçtikten ne kadar sonra emzirmem gerekir
Onu duymadım ama agumentin yada flagyl yazdırabilirsin sağlıkocağından emzirmeye engel değil

Bugün doktorumuza gittik bir sürü şeyler oldu, bizim doğumla gelen hemanjiyom lekemiz var alnıyla saçın birleşim yerinde, onunla ilgili içimiz rahattı herkes geçer diyor geçmezsede tedavisi varmış. Sonra ben ilk doğduğu hafta dilinin altındaki bağın çok fazla belirgin olduğunu farketmiştim. Kvye söylemiştim bununla ilgili Temmuz annelerinde birinin çocuğunda da okumuştum emmesine engel olduğunu okumuştum. Ama bizimkinin emmesinde bişey olmadığı için bişey yoktur demiştim. Bugün sabah kv ya çağla bende dikkat ettim Kerem simdiye kadar dilini hiç çıkarmadı, bugün doktora soralım dedi ve dil bağımız varmış azmış. Ileride bikac kelimeyi soylerken sikinti olabilirmis. Ayni anda pipimizede baktirdik Yarin hem sunnet oluyoruz hemde dil bagimiz kesiliyor Kilomuz 4520, boyumuz 55cm. Kilo alimi gelisimi Iyi olmasina ragmen 1 aydir devam eden sarilik var deger 7 cikti bugun. Doktor 3 ay suren var ama o zaman rahatsizliklar ortaya cikabiliyor bazi onlemler icin gec kalinabiliyor biz simdiden kan tahlili bakalim dedi. Karaciger enzimleri tiroit vs hepsine bakilacak sarilik icin sebep olabilicek bisey var mi diye. Idrar ve Kultur alinmisti onda bisey cikmamisti. Kan icin 3 tup aldilar nasil agladi agladikca kan gelmedi bi ara Tamam birakin almayin demeyi dusundum icim gitti, en sonunda vazgecti gozleri daldi uzaklara oyle bitirebildik kan alma islemini

Eklentiler

• 1FA349A7-568B-4C30-A4B1-A629F15B0E50.webp
    22 KB · Görüntüleme: 72
Normal doğum yapan arkadaşlar kanamanız kaçıncı gün bitti? Benim 19. Gün az ama sürekli devam ediyor. Bu kadar süre ped kullanmak biraz yara yaptı sanırım yeni fark ettim. Dış dikişin bir kenarı yara olmuş su değince yakıyor biraz. Ne önerirsiniz?

Kızlar bebeğinizin duyduğunu nasıl anlıyorsunuz? Kızım 1 hafta içinde 100gr almış sadece. Birde emiyor ama doymuyor sanki sürekli aranıyor. Artık resmen mama takviyesi yağmaya başladım çocuğa. Bu durum üzmeye başladı beni

Ay bende biraktirmak istiyorum mamayi dogdugunda sarıliktan dolayi baslamistik bir de emmiyordu ya ama asla doymuyor birakmak istiyorum ama doymadigi için yapamıyorum

Benim hala ara ara geliyor valla cnm ben yıkama jeli kullanıp o bölgeyi hep kuru tuttum pedüde pamuklu kullandım bir sorun olmadı şimdlik

Ay bende biraktirmak istiyorum mamayi dogdugunda sarıliktan dolayi baslamistik bir de emmiyordu ya ama asla doymuyor birakmak istiyorum ama doymadigi için yapamıyorum
Bende mama takviyesi yapıyorum sütümün doyuruculuğu arttıkça bırakırım diye düşünüyordum ama tam tersine mamanın miktarını arttırıyorum gün geçtikçe doymuyor kız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…