- 7 Şubat 2022
- 668
- 731
- 33
Kanguruyla bence en azından iki kolun boş olur Luna için :)Gunaydiin. Bugun kizi krese birskmam lazim bebisle. Kanguruyla mi, araba koltugu ile taksiyle mi, normal bebek arabasiyla mi gitsem cok stres oldum. Ikisiyle ilk kez yalniz cikicam. Luna yola fln atlayan bi bebek degil ama dikkatini ceken bir sey olunca durup incelemek, oynamak istiyor. Bir de gidecegi yola kendi karar veren tam bir aslanbeni korkutuyor beraber cikmak.
Paketli gıdaları kestim canım aynı dediğin gibi arkasını bir çeviriyorum çok alakasız bile olsa eser miktarda süt içerir yazıyor. Allahtan alerjen uyarısı var tüm paketli gıdaların arkasında. Cevizli sucuk yedim bugün onun arkasında yazmıyordu allahtanYa bu alerji çok illet bir şey hiç aklına gelmeyecek bir şey de alerji yapıyor olabilir. Ben oğlum için uğraşırken bir Facebook Grubu vardi alerji ile yaşam mi ne, orada bir anne doktor kontrolünde diyet yapiyordu, yediği 5-6 gıda vardı sadece patates, zeytin, biber bir kaç bir şey daha, bir türlü tam düzelme olmuyordu meğer çocuğunun zeytine de alerjisi varmış. O yediği 3-5 gıdayı da teker teker kesip gözlemleyerek bulmuştu.
Bebeğinde kanlı gayta, kilo alamama, sürekli ağlama, sürekli kusma vs. Yoksa bu kadar katı diyetlere gerek olmayabilir. Grup grup çıkarır azaldı mı gözlemlersin. İlk başta tüm alerji yapan gıdaları bulana kadar tamamen geçmez ama bazı belirtiler mutlaka azalır. Ek gıdaya geçmeden tespit edersen rahatlarsın. Anne sütünden geçeni bile tolere edemediklerine göre alerjileri baya ileri seviyede bebeklerimizin o yuznden kendileri tuketince daha büyük reaksiyonlar olabilir, şimdiden bilersek önlem alırız.
Gluteni kestin mi? Benim oğluma katkı maddesi olan gıdalar da dokunuyordu paketli ürünleri de yiyemedim bir süre kendisine de uzun süre vermedim onun yememesi iyi oldu tabi bağırsak florası için.
Domates gibi asidik şeyler de pişiği arttırabiliyor.
Bir de sürekli etiket okumak lazım ummadığın şeylerin içinde peyniralti tozu, yumurta, soya vs. Olabiliyor.
Bizim hemşire aşıdan sonra ağrısı şişmesi olursa pamukla limon kolonyası dök üzerine bastır dedi bı iki defaKızlar oğlanın aşısı oldu hepatit b aşıdan sonra çok kustu eve geldikten yarım saat sonra yıkadım sorun olur mu ya herkes neden yıkadın diyor . Benim için de daha tam olmamış başlangıcı bol bol emzir sıcak havlu koy falan dedi eğer dayanacak gücün kalmaz sa ilaca öyle başla dedi antibiyotik verdi
Ben de 1 hafta sonra 35 okuyoruGünaydın kızlar, valla nasıl idare ediyorsunuz bugün 30 günlük olduk ama bana sorsanız 3 aydır perişan gibiyim hayır ilk çocuk oğlum yani ne zorluk çektiğimi unuttum sanki o daha kolaydı şimdi 2 tane diye mi yada bu mu daha zor yoksa yaş 38 ben mi zaten yorgunum anlamadım.
Gluten ve kuruyemişin de alerji yapma ihtimali yüksek benim oğlumda da bir kere iplik gibi kan olmuştu aşıdan sonra. Sonra diyetle devam edince devam etmedi. Makat çatlağı olur mu ki kakalari bu kadar sıvıykenPaketli gıdaları kestim canım aynı dediğin gibi arkasını bir çeviriyorum çok alakasız bile olsa eser miktarda süt içerir yazıyor. Allahtan alerjen uyarısı var tüm paketli gıdaların arkasında. Cevizli sucuk yedim bugün onun arkasında yazmıyordu allahtanaslında kakada kan 1 kez gördük ip gibi ince ve minicikti. Onun haricinde gaz belirtisi var. Kilo alımı çok iyi. Şuan 4.800kg yaklaşık 1.400kg almıs bu ay sadece anne sütüyle. Kusmamız egzamamız döküntümüz pişiğimiz falan yok. Off gluteni kesmedim doğru ya lavaş yiyordum. Arkasında un su tuz yazan tek paketli şey sanırım. İçine kıvırcık sarıp yiyordum Aslında okuyorum burada herkesin bebesi ağlıyor hepsi gazlı hepsinde karın guruldaması var kakada mukus var. Bizde sadece ip gibi kan gördük diye doktor alerji dedi. Ve okadar küçüktü ki dikkatli balmasam hiç görmezdim. Yani bakıyorum internetten kakada kanın birçok sebebi olabilşyor en basiti makat çatlağı. Ama doktor hiç değerlendirmedi direk alerji dedi. İnan besinsizlikten serum alıyorum 2-3günde bir o kadar yorgun ve haldizim ki sürekli açım sürekli başım ağrıyor. Ve hiç bir değişiklik olmaması beni çok yoruyor. En azından kakasında uykusunda gazında bir iyiye gitme bekliyorum
Mesajım yarıda kalmış. Ben de 1 hafta sonra 35 oluyorum ama gerçekten gençken çocuk doğurmak lazımmış. 9 sene önceki halimden eser yok şimdiGünaydın kızlar, valla nasıl idare ediyorsunuz bugün 30 günlük olduk ama bana sorsanız 3 aydır perişan gibiyim hayır ilk çocuk oğlum yani ne zorluk çektiğimi unuttum sanki o daha kolaydı şimdi 2 tane diye mi yada bu mu daha zor yoksa yaş 38 ben mi zaten yorgunum anlamadım.
Ne gibi sorun olur ki aşıdan sonra banyo etmesinde ? Şimdi ebe ile görüştüm verem aşısında banyo yok sadece bunda yıkabilirsin sorun olmaz dedi çocuk doktorunuda aradım takipte kal sorun olmaz dedi ama bikere evham yaptım yani. Herkes üzerime geldi eşimde dahil niye yıkadın çocuğu diyeBizim hemşire aşıdan sonra ağrısı şişmesi olursa pamukla limon kolonyası dök üzerine bastır dedi bı iki defa
Canım ılık suyla ıslattığı pamuk la silip biraz pamukla zeytinyağı sür biraz bekle sonra silmeyi dene bakalım temizlenirse birşey değildir inşallah.Eki Görüntüle 3126453
Arkadaşlar bebeğimin kulagında egzamaya benzer bişey var kabuk gibi Konak gibi de değil daha önce bebeğinde böyle bişey gören oldu mu nedir nedendir acaba
Canım sütün de çok geliyor olabilir hızlı emerken arada hava yutuyorlar biz hepsini çıkaramıyoruz o yüzden gaz çıkarayım derken tazyikli kusabiliyor.Bebeginizin reflü oldugunu nasil anlarsiniz reflü yataginda yatiriyorum silikonsuz emzirmeye alisirken sadece yatarak emiyordu ondan beri tazyikli kusma olustu göktuğda sanki surekli midesi agzina geliyor kusuyor hıçkırık tutuyor bu reflü mü sizce doktora goturmelimiyim
Aynı şey işde midesi dolu sen tekrar veriyorsun fazla geliyor aranmasının nedeni de rahatlamak İçin gaz çıkarabilmek için emmek istiyorlar aslında aç olduğundan değilAyy yoksa benimki de mi öyle. Sık emziriyorum bende. Bide çok kusuyor ya. Ben veriyorum o kusuyor sonra aranıyor bidaha veriyorum yine kusuyor. Bazen burnundan bile kusuyor. Niye öyle oluyor acaba
Çok güzel bilgiler çok teşekkürler canım@greenbirey M MiruneCipisS başka alerjiden şüphelenen kim vardı unuttum
Kızlar bugün oğlum için fonksiyonel tıp uzmanı çocuk doktoruyla randevumuz vardı. (Instagram'da izmircocukdoktoru) Hazır uzman bulmuşken Hale Deniz'in alerji durumlarını da sordum. Tıp dünyası ikiye ayrılıyor bir kısmı alerjik reaksiyona sebep olan gıdayı kesmek alerji ihtimalini arttırır diyor bir kısmı da sıkı diyetten yana dedim.
Öncelikle aşırı gaz, huzursuzluk, aşırı reflü, kilo alamama, meme reddi, kanlı kaka olursa bunlar ağır tepkiler derhal sıkı bir diyete girilmesi gerekir dedi. Hale Deniz de hiç biri yok çok şükür ama mide bulantısı, mukuslu ve sulu kaka ve pişik problemlerinin de büyük ihtimalle alerji kaynaklı olacağını söyledi. Bu şikayetler ortadan kalkana kadar yapmam gereken deneme yanılma yöntemiyle alerji yapan gıdayı bulmakmış.
Mesela babası, halası ve abisinde de yumurta alerjisi olduğundan ilk yumurtayı kesmiştim, pişiği büyük oranda düzeldi ve kaka sayısı azaldı ama sulu ve mukuslu kaka ve mide bulantısı devam ediyor.
Kakası normale dönene ve bulantısı geçene kadar eleme yapmam gerekiyormuş.
Mesela şu anda süt ürünlerinden şüpheleniyorum o yüzden bana 4 hafta hiç bir süt ürünü tüketme sonra teker teker dene dedi. 1 hafta peyniri dene belirtiler artarsa bırak, bir kaç ay sonra tekrar denersin, sonra 1 hafta yoğurdu dene yine aynı şekilde değişiklik olmazsa devam et, belirtiler artarsa bırak dedi.
Yani yediğim içtiğim şeyleri hep takip edicem mesela böğürtlen yedim mukus, bulantı ya da pişik arttı diyelim bir süre böğürtlen (ve muhtemelen kırmızı meyvelerin çoğunu) yemicem. Bir süre sonra da kırmızı meyve denerken kontrollü gidicem.
Kusma olmadığı için mide bulantısı reflü belirtisi olmaz sanıyordum. Ona da hayır illa kusma olmasına gerek yok bulantı da reflü belirtisidir. Sindiremediği için bulantısı oluyor dedi.
Aşıları ertelemeyi sordum annelik içgüdülerinizi dinleyin. Bağışıklığını güçlendirmek çok daha önemli aşılar bir süre ertelenebilir. Sizi takip eden bebek hemsirenize oğlumuzun alerjik şikayetlerinin aşılardan sonra arttığını anlatırsanız takvimini ona göre tekrar düzenler dedi. Zaten aynı sağlık ocağı oğlumun aşılarını da alerjileri tamamen bittikten sonra tamamlamıştık herhalde sistemden görürler şimdi kızımda da aynısını yapmayı isteyeceğim inşallah.
Probiyotik desteğini sordum. Sezaryen doğum olduysa kısa bir süre biogaia damla ile destekleyebiliriz zaten anne sütüyle beslediğiniz için oradan da bir sürü probiyotik ve prebiyotik alıyor dedi. Ve şimdi başlamayin en az 40'ının çıkmasını bekleyin dedi. Günde 1 kere 5 damla.
Canım avent in biberon emziklerinde 1-2-3-4 diye gidiyor kendi sütümü sağıp 1 delikliye veriyorum ama mama vereceksem 3 delikliyle veriyorumEvet çok akıyor süt biberonumu değiştirsem iki delik nasıl kullanıyorsnz,benimde sütüm çok yok ama emdikten sonrada yapıyor bazen korkutuyor insanı
Ya çok fenaydı benim de 24 saat de azalma olmasaydı operasyona alacaklardı çok geçmiş olsun canım.Canım ben de yakın zamanda mastit geçirdim. Mutlaka doktora görün. Bana üç poşet serum taktılar öyle kendime geldim. Bir üşüyüp bir terliyordum. Sağ göğsüm diğerinin iki katı kadar şişmişti. Lahana yaprağı önerdiler ama o iyi gelmedi. Duşta çok sıcak suyla masaj yapmak ve emzirip sağmak çok iyi geliyor ama tek başına yeterli değil antibiyotik kullanman lazım. Bir hafta oldu hala ufak tefek birkaç kanalım tıkalı ama düzeldim ben. Çok geçmiş olsun. Çok zor bilirim
Canım dayanacak gücün kalmadığında başlamak saçma değil mi zaten tablet olarak aldığın hemen etki etmiyor söyleyeyim yoksa bize hastanede defalarca antibiyotik serum takmazlardı.Kızlar oğlanın aşısı oldu hepatit b aşıdan sonra çok kustu eve geldikten yarım saat sonra yıkadım sorun olur mu ya herkes neden yıkadın diyor . Benim için de daha tam olmamış başlangıcı bol bol emzir sıcak havlu koy falan dedi eğer dayanacak gücün kalmaz sa ilaca öyle başla dedi antibiyotik verdi
Aynen katılıyorum canım düşün benim kv 78 yaşında bu bebeğimi sadece 2 saat görmeye geldiMesajım yarıda kalmış. Ben de 1 hafta sonra 35 oluyorum ama gerçekten gençken çocuk doğurmak lazımmış. 9 sene önceki halimden eser yok şimdiO zamanlar 2. Ayda işe dönmüştüm homeoffice ama çok yoğun çalışıyordum şimdi olsa hiç sanmıyorum yapabileceğimi hiiiiiiç o tempoyu gözüm yemiyor
Bu kadar ara verince de insan unutuyor bebek bakımını. Bebek bakımı gerçekten bebek uslu olsa bile çok zor. 1 ay geçti zor zamanlarin 1/3 ü geçti diyebiliriz artık
Annem bile torunun olacaksa da genç olacaksın diyor. Oğlum da çok daha dinçti, şimdi yaşlandı çok çabuk yoruluyor. İlk hamileligimde beni yürüyüşe tek göndermezdi, şimdi yürüyüş yapsa eve dönünce direkt pert olur başka bir iş yapamaz. Allah'tan ilk torun hevesiyle 5 bebeğe yetecek kadar dikiş dikmiş de Hale Deniz de abisinin bebe çeyizlerinden nasiplendiÖrgü işleri de bir arkadaşı bir sürü şey örüp getirmiş o şekilde halloldu. Annem normalde otomatik makina gibi örerdi şimdi sadece bir takım örebildi. Getir süsleyelim dediği oğlumdan kalan örgüleri bile süsleyemeden geri götüreceğim muhtemelen
Korkma canım birşey olmaz herkes çok biliyor doktor yıkayabilirsin dedi de stres yapmaNe gibi sorun olur ki aşıdan sonra banyo etmesinde ? Şimdi ebe ile görüştüm verem aşısında banyo yok sadece bunda yıkabilirsin sorun olmaz dedi çocuk doktorunuda aradım takipte kal sorun olmaz dedi ama bikere evham yaptım yani. Herkes üzerime geldi eşimde dahil niye yıkadın çocuğu diye
Çok güzel bilgiler verdin bana canım çok teşekkür ederim. Bu hafta glutensiz besleneyim. Zaten makarna ekmek veya pilavın içinde şehriye vs tüketmiyorum. Lavaşıda birkaç gün önce yemiştim. Birde vegan kek yaptım kendime sürekli un var onda. Ama şimdi sen söyleyince düşünüyorum gluten yediğim günler daha çok gazlı olabilir. Takip edeyim bu hafta belki sadece gluten alerjisiyle yırtarızBen de 1 hafta sonra 35 okuyoru
Gluten ve kuruyemişin de alerji yapma ihtimali yüksek benim oğlumda da bir kere iplik gibi kan olmuştu aşıdan sonra. Sonra diyetle devam edince devam etmedi. Makat çatlağı olur mu ki kakalari bu kadar sıvıyken
Sizin durumunuz bizimki gibi aslında o yüzden bence bu kadar sıkı diyet yapıp kendini yıpratma bence. Bir hafta her şeyi ye sadece yumurta ya da süt ürünlerini yeme bak bakalım değişiklik olacak mı?(doktor 1 ay dedi ama daha öncesinden de iyileşme başlıyor bence) Sonra baktın degisiklik yok baska gıdaları denersin. Bu arada çok yemiyorsan kuruyemiş, soya, kırmızı meyve, paketli gıdalari da kesebilirsin orası senin beslenme alışkanlığına kalmış. Beslenmenden çıkarınca seni zorlamayacak şüphelileri de kesersen bir an önce onları da elersin ya da alerji listesine eklersin.
Ben de ilk başta kakada kan görünce senin gibi korkup aç gezmistim bir süre ama baktım bu şekilde yine bulamıyorum alerji yapan şeyi sonra iyice araştırıp grup grup denedim, gluteni sonlara bırakmıştım karnım doyar en azından diyeNeyseki ona sıra gelmeden suçlulari bulduk
Bir de çapraz etkileşim var mesela oğlumun yumurta alerjisi olduğu için tavuk eti de dokunuyordu. Süt alerjisi kesinlesirse et dokunuyor mu hemen onu test edersin onun çaprazı da dana eti çünkü.
Elhamdülillah çıldırtan gaz sancıları, gelişim geriliği, sürekli kanlı kaka falan yok. O yüzden rahat bir diyetle buluruz bence alerji yapan gıdaları.
Alerji yapan şeyleri bulduktan sonrası daha kolay. Oğlum hep persentil egrisinde %90 üzeri çıkardı şimdi de öyle enine boyuna gelişkin bir çocuk.
Bir de fonksiyonel tıp doktoru yaptırdığımız test sonucunda bağırsaklarini çok beğendi ve en büyük sebebi alerji sebebiyle bebeklik ve erken çocukluk döneminde paketli gıda tüketmemesi ve sağlıklı beslenmesinden dolayı. Alerji olunca kimse bir şey vermeye cesaret edemiyorBu açıdan da alerjinin olumlu bir katkısı oldu bize
Çok teşekkür ederim bilgiler için@greenbirey M MiruneCipisS başka alerjiden şüphelenen kim vardı unuttum
Kızlar bugün oğlum için fonksiyonel tıp uzmanı çocuk doktoruyla randevumuz vardı. (Instagram'da izmircocukdoktoru) Hazır uzman bulmuşken Hale Deniz'in alerji durumlarını da sordum. Tıp dünyası ikiye ayrılıyor bir kısmı alerjik reaksiyona sebep olan gıdayı kesmek alerji ihtimalini arttırır diyor bir kısmı da sıkı diyetten yana dedim.
Öncelikle aşırı gaz, huzursuzluk, aşırı reflü, kilo alamama, meme reddi, kanlı kaka olursa bunlar ağır tepkiler derhal sıkı bir diyete girilmesi gerekir dedi. Hale Deniz de hiç biri yok çok şükür ama mide bulantısı, mukuslu ve sulu kaka ve pişik problemlerinin de büyük ihtimalle alerji kaynaklı olacağını söyledi. Bu şikayetler ortadan kalkana kadar yapmam gereken deneme yanılma yöntemiyle alerji yapan gıdayı bulmakmış.
Mesela babası, halası ve abisinde de yumurta alerjisi olduğundan ilk yumurtayı kesmiştim, pişiği büyük oranda düzeldi ve kaka sayısı azaldı ama sulu ve mukuslu kaka ve mide bulantısı devam ediyor.
Kakası normale dönene ve bulantısı geçene kadar eleme yapmam gerekiyormuş.
Mesela şu anda süt ürünlerinden şüpheleniyorum o yüzden bana 4 hafta hiç bir süt ürünü tüketme sonra teker teker dene dedi. 1 hafta peyniri dene belirtiler artarsa bırak, bir kaç ay sonra tekrar denersin, sonra 1 hafta yoğurdu dene yine aynı şekilde değişiklik olmazsa devam et, belirtiler artarsa bırak dedi.
Yani yediğim içtiğim şeyleri hep takip edicem mesela böğürtlen yedim mukus, bulantı ya da pişik arttı diyelim bir süre böğürtlen (ve muhtemelen kırmızı meyvelerin çoğunu) yemicem. Bir süre sonra da kırmızı meyve denerken kontrollü gidicem.
Kusma olmadığı için mide bulantısı reflü belirtisi olmaz sanıyordum. Ona da hayır illa kusma olmasına gerek yok bulantı da reflü belirtisidir. Sindiremediği için bulantısı oluyor dedi.
Aşıları ertelemeyi sordum annelik içgüdülerinizi dinleyin. Bağışıklığını güçlendirmek çok daha önemli aşılar bir süre ertelenebilir. Sizi takip eden bebek hemsirenize oğlumuzun alerjik şikayetlerinin aşılardan sonra arttığını anlatırsanız takvimini ona göre tekrar düzenler dedi. Zaten aynı sağlık ocağı oğlumun aşılarını da alerjileri tamamen bittikten sonra tamamlamıştık herhalde sistemden görürler şimdi kızımda da aynısını yapmayı isteyeceğim inşallah.
Probiyotik desteğini sordum. Sezaryen doğum olduysa kısa bir süre biogaia damla ile destekleyebiliriz zaten anne sütüyle beslediğiniz için oradan da bir sürü probiyotik ve prebiyotik alıyor dedi. Ve şimdi başlamayin en az 40'ının çıkmasını bekleyin dedi. Günde 1 kere 5 damla.
Neden üstüne geliyor ki zaten yıkamaman gereken bir aşı olsa hemşire mutlaka uyarıyor merak etme.Ne gibi sorun olur ki aşıdan sonra banyo etmesinde ? Şimdi ebe ile görüştüm verem aşısında banyo yok sadece bunda yıkabilirsin sorun olmaz dedi çocuk doktorunuda aradım takipte kal sorun olmaz dedi ama bikere evham yaptım yani. Herkes üzerime geldi eşimde dahil niye yıkadın çocuğu diye
Bende yıkadım banyoda sıkıntı yok rutin gün içinde şişme kızarıklik olursa diyeNe gibi sorun olur ki aşıdan sonra banyo etmesinde ? Şimdi ebe ile görüştüm verem aşısında banyo yok sadece bunda yıkabilirsin sorun olmaz dedi çocuk doktorunuda aradım takipte kal sorun olmaz dedi ama bikere evham yaptım yani. Herkes üzerime geldi eşimde dahil niye yıkadın çocuğu diye
Canım mastiti 8-10 kere yaşamış ve her seferinde yatak döşek yatıp kemikleri bile ağrımış biri olarak kesinlikle antibiyotik başla. Hiç bir zararı yok doktorun verdiği süte geçmez. 7gün düzenli kullanmalısın. Antibiyotik 2güne etki ediyor sakın geçti diyip kesme ilacı çünkü geçmiyor iyileşti sanıp bırakma 1hafta düzenli kullan. Yoksa tekrar başlıyor şikayetlerKızlar oğlanın aşısı oldu hepatit b aşıdan sonra çok kustu eve geldikten yarım saat sonra yıkadım sorun olur mu ya herkes neden yıkadın diyor . Benim için de daha tam olmamış başlangıcı bol bol emzir sıcak havlu koy falan dedi eğer dayanacak gücün kalmaz sa ilaca öyle başla dedi antibiyotik verdi
Normal canımKızlar bebeğimin yanağında ve boynunda bi kaç tane kırmızı sivilce gibi şeyler var normal mi .. gün içinde batıyor ertesi gün başka yerde tekrar çıkıyor iz yapmıyor ..
Valla hafifledi geçti diye düşündüm bende antibiyotik cefaks vermiş nette anne sütüne geçtiği için dikkatli kullanılmalıdır diyor. İçtikten ne kadar sonra emzirmem gerekirCanım mastiti 8-10 kere yaşamış ve her seferinde yatak döşek yatıp kemikleri bile ağrımış biri olarak kesinlikle antibiyotik başla. Hiç bir zararı yok doktorun verdiği süte geçmez. 7gün düzenli kullanmalısın. Antibiyotik 2güne etki ediyor sakın geçti diyip kesme ilacı çünkü geçmiyor iyileşti sanıp bırakma 1hafta düzenli kullan. Yoksa tekrar başlıyor şikayetler
Herkes yıkanmaz demiş oda bana çemkiriyor dedim herşeyi en iyi sen biliyorsun zatenNeden üstüne geliyor ki zaten yıkamaman gereken bir aşı olsa hemşire mutlaka uyarıyor merak etme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?