- 22 Ocak 2015
- 1.206
- 842
- 123
- 33
Aynen bizde 2 ayBizi 2. Ayda çağırdı doktor.
Ben şöyle anlıyorum emiyor doyunca kafasını çekiyor memeyi diliyle itiyor. Tekrar almıyor memeyi karnı tokken anca 2saat sonra midesi boşalınca tekrar aranmaya başlıyorKızlar bebeğinizin duyduğunu nasıl anlıyorsunuz? Kızım 1 hafta içinde 100gr almış sadece. Birde emiyor ama doymuyor sanki sürekli aranıyor. Artık resmen mama takviyesi yağmaya başladım çocuğa. Bu durum üzmeye başladı beni
Evet benim de sütüm var baya hemde. Gece sorunumuz yok şükür. Dolu olduğu için güğsüm doyuyor. Ama gündüzleri yetmiyor boşalıyor göğüslerim doymuyor sinirleniyor bu sefer ortalığı yıkıyor.Ay bende biraktirmak istiyorum mamayi dogdugunda sarıliktan dolayi baslamistik bir de emmiyordu ya ama asla doymuyor birakmak istiyorum ama doymadigi için yapamıyorum
Benim de öyle. Doymuyor. Ağlıyor sürekli aranıyor.Bende mama takviyesi yapıyorum sütümün doyuruculuğu arttıkça bırakırım diye düşünüyordum ama tam tersine mamanın miktarını arttırıyorum gün geçtikçe doymuyor kız
Off benim kız Japon balığı gibi ya. Sürekli emmek istiyor ama süt kalmıyor akşama kadar. Hiç öyle bir şey yapmıyor bu kızBen şöyle anlıyorum emiyor doyunca kafasını çekiyor memeyi diliyle itiyor. Tekrar almıyor memeyi karnı tokken anca 2saat sonra midesi boşalınca tekrar aranmaya başlıyor
Benimkindede çıkıyor sonra geçiyor. Sıcaktan muhtemelenKızlar bebeğimin yanağında ve boynunda bi kaç tane kırmızı sivilce gibi şeyler var normal mi .. gün içinde batıyor ertesi gün başka yerde tekrar çıkıyor iz yapmıyor ..
1. Ay canımKızlar kalça ultrasonuna kaçıncı ayda gidiyorduk
Gazli bezin icine pamuk koyup onu ped gibi yapip koyabilirsinNormal doğum yapan arkadaşlar kanamanız kaçıncı gün bitti? Benim 19. Gün az ama sürekli devam ediyor. Bu kadar süre ped kullanmak biraz yara yaptı sanırım yeni fark ettim. Dış dikişin bir kenarı yara olmuş su değince yakıyor biraz. Ne önerirsiniz?
Ayyy benimde aynı durum dikişler düşmüş birazı 1 2 tane kalmış oda dediğin gibi aşımdırmış ped orayı yara olmuş su gelince peçete ile dokundurunca açıyor. Kanamada bitmedi 2 gün gelmiyor tam bitti diyorum sonra böyle lekelenme gibi yine geliyorNormal doğum yapan arkadaşlar kanamanız kaçıncı gün bitti? Benim 19. Gün az ama sürekli devam ediyor. Bu kadar süre ped kullanmak biraz yara yaptı sanırım yeni fark ettim. Dış dikişin bir kenarı yara olmuş su değince yakıyor biraz. Ne önerirsiniz?
Al benden de okadar yaşım 42 bir aylık oldu oğlum ama ben de bittim gerçekten kızımda bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum ya da yaş ileri diye böyle diyorum …Bi an önce büyüsün diye gözüne bakıyorum oğlumunGünaydın kızlar, valla nasıl idare ediyorsunuz bugün 30 günlük olduk ama bana sorsanız 3 aydır perişan gibiyim hayır ilk çocuk oğlum yani ne zorluk çektiğimi unuttum sanki o daha kolaydı şimdi 2 tane diye mi yada bu mu daha zor yoksa yaş 38 ben mi zaten yorgunum anlamadım.
Yasla ilgili mi bilmiyorum. Ama her cocuk bi oncekinden daha zor buyuyo bunu anladm. Birini 27 de birini 31 de dogurdum. Ilki boyle zor degildi. Iki cocuk zorlugu degil bahsettigim. Atlas guney kendi basina zor geldi bana. Her gun allahim sukur bi gun daha bitti diye yatiyorumAl benden de okadar yaşım 42 bir aylık oldu oğlum ama ben de bittim gerçekten kızımda bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum ya da yaş ileri diye böyle diyorum …Bi an önce büyüsün diye gözüne bakıyorum oğlumun
İki çocuk eğer ilki büyükse zor değil ikinci tel çocuk gibi oluyor aynen ikinciler daha Zormuş ozmn yorgunluktan uykusuzluktan ölüyorum ama yine de şükür diyorum geçecek bu zor günler de elbet büyüyeceklerYasla ilgili mi bilmiyorum. Ama her cocuk bi oncekinden daha zor buyuyo bunu anladm. Birini 27 de birini 31 de dogurdum. Ilki boyle zor degildi. Iki cocuk zorlugu degil bahsettigim. Atlas guney kendi basina zor geldi bana. Her gun allahim sukur bi gun daha bitti diye yatiyorum
Bizde de var alnında daha hafif kırmızı ama desenli gibi tuhaf bi leke doktorumuzda geçer demişti ama galiba ilerde bağırınca sinirlenince beliren bi leke gibi bişey olucak ben çok takmıyorum ama yeter ki sağlıkları yerinde olsunBugün doktorumuza gittik bir sürü şeyler oldu, bizim doğumla gelen hemanjiyom lekemiz var alnıyla saçın birleşim yerinde, onunla ilgili içimiz rahattı herkes geçer diyor geçmezsede tedavisi varmış. Sonra ben ilk doğduğu hafta dilinin altındaki bağın çok fazla belirgin olduğunu farketmiştim. Kvye söylemiştim bununla ilgili Temmuz annelerinde birinin çocuğunda da okumuştum emmesine engel olduğunu okumuştum. Ama bizimkinin emmesinde bişey olmadığı için bişey yoktur demiştim. Bugün sabah kv ya çağla bende dikkat ettim Kerem simdiye kadar dilini hiç çıkarmadı, bugün doktora soralım dedi ve dil bağımız varmış azmış. Ileride bikac kelimeyi soylerken sikinti olabilirmis. Ayni anda pipimizede baktirdik Yarin hem sunnet oluyoruz hemde dil bagimiz kesiliyorKilomuz 4520, boyumuz 55cm. Kilo alimi gelisimi Iyi olmasina ragmen 1 aydir devam eden sarilik var deger 7 cikti bugun. Doktor 3 ay suren var ama o zaman rahatsizliklar ortaya cikabiliyor bazi onlemler icin gec kalinabiliyor biz simdiden kan tahlili bakalim dedi. Karaciger enzimleri tiroit vs hepsine bakilacak sarilik icin sebep olabilicek bisey var mi diye. Idrar ve Kultur alinmisti onda bisey cikmamisti. Kan icin 3 tup aldilar nasil agladi agladikca kan gelmedi bi ara Tamam birakin almayin demeyi dusundum icim gitti, en sonunda vazgecti gozleri daldi uzaklara oyle bitirebildik kan alma islemini
Tamam canım teşekkür ederim iki kere oldu geçti sonra yok parlak değil mat bi yeşildi normal olmasına sevindim içim rahatladıAra ara ben de yesil kaka görüyorum parlak yeşil yanı fıstık ywşili gibi değilse normal o kaka. Önsütü fazla içtiğinde oluyor arada bir sıkıntı yaratmıyor merak etme.
Bende takmiyorum icim rahat, kolundada var ufak leke:) dedigin gibi sagliklari yerinde olsun.Bizde de var alnında daha hafif kırmızı ama desenli gibi tuhaf bi leke doktorumuzda geçer demişti ama galiba ilerde bağırınca sinirlenince beliren bi leke gibi bişey olucak ben çok takmıyorum ama yeter ki sağlıkları yerinde olsun
Biz normalde bugun gidecektik erteledik 2. Aya. Doktorumuz acelesi yok zamaniniz var dediKızlar kalça ultrasonuna kaçıncı ayda gidiyorduk
Bana bugün 2. Ayını doldurduğubda 182 yi arayıp randevu alın dedilerKızlar kalça ultrasonuna kaçıncı ayda gidiyorduk
Uzme kendini Bende 2-3 gundur basladim mama vermeye. Oncedende evde mama oluyordu haftada 1-2 Belki 30 ml verirdim. Artik kiloyla beslenmesi gereken miktar artiyor bide Sutum dinlenmezsem yemek yemezsem bol olmuyor. Bende mama vermiycem kafasindan ciktim, bazen tek ogun 90ml mama veriyorum hem doyduğundan emin oluyorum hemde dinleniyorum kafam rahat oluyor. Tabi sütümü çoğaltmak içim uğraşıyorum genelde her emzirme sonrası sağım yapıyorum umarım artar yeter ilerideKızlar bebeğinizin duyduğunu nasıl anlıyorsunuz? Kızım 1 hafta içinde 100gr almış sadece. Birde emiyor ama doymuyor sanki sürekli aranıyor. Artık resmen mama takviyesi yağmaya başladım çocuğa. Bu durum üzmeye başladı beni
Bu sütlerin doyuruculuğu ne zaman artacak ya benimki de doymuyor veriyorum mama. şimdi inat ettim mamasız uykuya geçebilecek mi görmek için emziriyorum şu anBende mama takviyesi yapıyorum sütümün doyuruculuğu arttıkça bırakırım diye düşünüyordum ama tam tersine mamanın miktarını arttırıyorum gün geçtikçe doymuyor kız
Valla normali böyleyse sicrama zamanı nasıl olacak ben de bilmiyorum insallah dediğin gibi fragman değildirBizim de sıçramadan önce olmuş ben de geçti sanıyordum çünkü öncesinde 2-3 gün çok huzursuzdu hep emmek istedi, uyumadı falan. İnsallah sıçrama gelip geçmiştir ve bu yaşadığımız fragman değildir
Bende de bazen yarıda uyuyakalınca öyle oluyorEvet mukus da yeşil kaka da sürekli değilse sıkıntı değil aslında. Ben alerji mi ön süt mü ayırt etmek için her emzirmede sadece tek meme veriyorum. Memeyi tamamen boşaltınca hem ön sütü hem son sütü almış oluyor.
Sizin bebeler bazen memede uyuyup kalıp emmeye devam etmiyorsa o ara sadece ön süt almış olabilirler. Hale Deniz'i memeden sökerek alıyorum resmenyoksa asla kendi bırakmıyor 15-20 dk olunca ağzına emzik sokup mememi kurtarıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?