2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gerçekten bende öyle tahammül seviyem çok düştü okadar üzülüyorum ki bazen oğluma kızıyorum ama oda bebek sonra kendime çok kızıyorum telafi etmeye çalışıyorum ama kız çok fena uykusuzluk başa vurduğu zamanlar insanin sinir sistemi çöküyor gerçekten..birde lohusa kafası var heralde duygusal çöküşler,sinirlerin tavan yapması herşeye yetmek istemek bugünlerde gecicek diye telkin ediyorum hep kendimi Allah'tan destekcim eşim kayınvalidem hergün oğlanı parka götürüyor dedesi amcası oğlum evden gidincede Allah'ım bir ağlamak özlüyorum nasıl kafalar

Aynı şey kucağımda uyuyor mis gibi ama yatağa koy anakucagina köy gözler açılıyor al diye ağlıyor ama ne ağlamak kaka yapıyor pırt yapıyor ama o karındaki gsz bitmiyor

Bende mama takviyesi yapıyorum sütümün doyuruculuğu arttıkça bırakırım diye düşünüyordum ama tam tersine mamanın miktarını arttırıyorum gün geçtikçe doymuyor kız
Bende ayniyim azalts azalta bitirmem gerekirken ccler çoğalıyor

Ayynen aynı şeyi yaşıyoruz beni anlatmışsın resmen benimde var sütüm ama yetmiyor gündüz sürekli emdiğinde. Aslında azıcık azıcık kusuyor emdikten sonra karnı doluyor ama uykuya dalmak için biriken sütü içer gibi cokur cokur içemediği için uykuya dalamıyor sürekli aranıyor yalanıyor süt bitince kızıyor sinirinden kıpkırmızı oluyor süt artar diye ayırmıyorum elimden geldiğince emzirmeye çalışıyorum ama sonunda pes edip veriyorum mamayı yoksa uyuyamıyor. Öğlen bir akşam bir veriyorum uzun uyuyor onu içince göğüs doluyor bir dahaki uyanıklık vaktine kadar güzel emzir emzir uyut. Çok moralim bozuluyor yetmiyor muyum çocuğa diye daha nasıl artar süt nasıl yeter bilmiyorum. Tecrübeli anneler tavsiye verseler keşke nasıl geçicek bu durum bebe de büyüyor midesi de büyüyor hiç mi doyuramıcaz biz bunları

Silikonsuz emzirmeyi nasıl başardın canım benimki hala silikonlu emiyor

Benim bebe de aynılarını yapıyor valla kendi kendine etrafı da izliyor, beni yataktan al diye yalandan aglıyor valla akıllandı kuzular

Günaydın kızlar,biberonla mama içtikten sonra sizin bebeklerin de nefesi kesilip hık hık yapıyormu
Biberonla depil de memde iken ilk gelen süt tazyikli oldugunda birden cekince cocugun kursagında birikiyor birden yutamıyor haliyke nefes de alamıyor yutana kadar iki uc yudumda hık hık ediyor nefesi kesiliyor sonra canı mı yanıyor ne aglıyor sonra emmeye devam ediyor.

Ya benim emzirmeden sonra sağacak sütüm kalmıyor sömürüyor hepsini nasıl sağıyosunuz sizler? Normalde bebek emerken sıktığımda fışkırıyor ama hepsini sömürüyor emdikten sonra sıkınca hiç akmıyor bile pompam da iyi değil sanırım manuel ya da ben beceremiyorum sağmayı bilemedim

Off benim kız Japon balığı gibi ya. Sürekli emmek istiyor ama süt kalmıyor akşama kadar. Hiç öyle bir şey yapmıyor bu kız
Benim sütüm fazla canım tek memeyi 5dk emip doyuyor. Sonra sağmam gerekiyor. Bir uygulama var oradan takip ediyorum çok yardımcı oluyor kaç dk emdiğini kaydediyorum. Birde sadece aç olduğu için emmek istemezki annesi benim bebe sürekli emmek istiyor gazı olduğu için emzik veriyorum kurtarıcı oluyor emme istediğini bastırıyor

Yok yok seninki normal. Bizim dedigimiz sivi epey sivi. Misal pirtliyor.totsundan su gibi kaka geliyor genel anlamda bir kismi partikullu de olsa. Bezde partikul altinda emdigi kisim oluyor cis gibi kaka emmis.
Bu benim kızımda da oluyor her bezde azda olsa o şekilde pırt yapsa dediğin gibi alerjik mi yani bu konuyu kaçırdım giremiyorum 2 çocuk olunca

Allah'ım ne kadar harika benşm sütüm de öyle olsa keşke o kadar fazla olmasa da benim de dolu olduğunda tek memede doyuyor gibi ilk meme bitmeye yakın durup birazını kusuyor ama sonra devam ediyor ikisini de bitirene kadar bırakmıyor. Sonra memede süt dolmasına izin vermeden emmek isteyince doymuyor. Ya bu çocuk tıka basa tok olduğunda bile mama versem mesela bitirene kadar içiyor asla itmiyor tabi sonrası kusmuk neyse sonuç olarak bu süt bu kadar nasıl artıyor

Canım bende tek meme veriyorum ama galiba en önemli şey sıvı bol bol su iç 2855 doğdu çıkışta 2810 Du 13 gunluk Ken 3400 olmuş birde sütüm az vs deme moral de etkiliyor hep olumlu düşün

Bizim biraz fazla gaz sıkıntımız var. Doğru düzgün emmiyor bile süt fazla ama emse bir işe yarayacak yoksa buzluk dolduruyoruz. Ona rağmen yine kilo almış şaşırdım. Süt oranıda tamamen bünye meselesi. İki farklı anne aynı beslense aynı emzirse bile süt oranları farklı olacaktır. Bebeğinin kilo alımı anne sütüyle yeterli ise mamaya hiç gerek yok, kusuyormus da zaten. Sütünüzün yetip yetmediğinin tek göstergesi bebeğin aylık kilo alımıdır bence

S Semasimo canım sana bir şey soracaktım. Alerjiyi bulmak için diyet yaparken alerjik besini yediğinde bebekte nasıl bir fark olmuştu tamam buna alerjisi var demistin? Ben vegan besleniyorum ya şuan mesela yarın peynir tükettim diyelim. Bebeğin süte alerjisi varsa nasıl tepki vermeli? Daha mı çok ağlayacak ( zaten hiç susmuyor) kakada kan mı görmem lazım nasıl anlıycam buna alerjisi varmıs diycem

Emmeye göre değişiyor bende. Güzel emdiyse 15-20 anca topluyorum güzel emmediyse 30-40 geliyor. Bendeki hastane tipi belki o yüzden geliyordur. çekim gücü iyi. Arkadaşım lansinoh kullanıyordu mastit oldu en son söyledim bu firmayı kiraladı oda kendine, diğeriyle çekmiyormuşum damla damla uğraşıyodum dedi

Maşallah nasıl o kadar fazla sütün ne yiyip içiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…