- 23 Mayıs 2021
- 244
- 237
- 53
Gerçekten bende öyle tahammül seviyem çok düştü okadar üzülüyorum ki bazen oğluma kızıyorum ama oda bebek sonra kendime çok kızıyorum telafi etmeye çalışıyorum ama kız çok fena uykusuzluk başa vurduğu zamanlar insanin sinir sistemi çöküyor gerçekten..birde lohusa kafası var heralde duygusal çöküşler,sinirlerin tavan yapması herşeye yetmek istemek bugünlerde gecicek diye telkin ediyorum hep kendimi Allah'tan destekcim eşim kayınvalidem hergün oğlanı parka götürüyor dedesi amcası oğlum evden gidincede Allah'ım bir ağlamak özlüyorum nasıl kafalarEmzigi arada tutuyor arada birakiyor. Bazi gun cok iyi, uyuyor hep, uyaniksa bakiniyor. Biz rahat rahat yenek yiyoruz, film izliyoruz. Bazi gun cok fena. Saatlerce uyumuyor, bazen oyle agliyor ki korkuyorum. Hele gece 4-6 arasi uyanmalari var. Onu yaparsa ifrit oluyorum. Bagiriyorum el kadar bebege. yeter, ne istiyosun sen benden diye. Kizima 1 yasina kasar sesimi yukseltmemistim. Cok uzuluyorum boyle yaptigim icin. Limitim 1 cocukla kisitliymis, bunyem 2sini kaldiramadi, cok asabiyim, cok mutsuzum, tahammulsuzum. Hep agliyorum. Evde ne esimi ne kizimi istiyorum. Olabilse bebegi de istemiyorum. Ben direkt yalniz olmak herkesten ve her seyden uzaklasabilmek istiyorum ama ne mumkun.
Aynı şey kucağımda uyuyor mis gibi ama yatağa koy anakucagina köy gözler açılıyor al diye ağlıyor ama ne ağlamakKızlar gaz çıkarabilen kaka yapabilen bebek kolik olurmu, kızım gündüzleri çok ağlayan bir bebek değil ama akşamları yırtıyor kendini, uyumuyor yerine koyduğumuz anda uyanıyor her akşam aynı şey
Benimkide yapıyor onu ya neden acaba emerken yapıyor aradaKızlar iyi geceler bebekleriniz emerken yada emzik tutarken çenesini titretiyor mu sizinde
Bende ayniyim azalts azalta bitirmem gerekirken ccler çoğalıyorBende mama takviyesi yapıyorum sütümün doyuruculuğu arttıkça bırakırım diye düşünüyordum ama tam tersine mamanın miktarını arttırıyorum gün geçtikçe doymuyor kız
Ayynen aynı şeyi yaşıyoruz beni anlatmışsın resmen benimde var sütüm ama yetmiyor gündüz sürekli emdiğinde. Aslında azıcık azıcık kusuyor emdikten sonra karnı doluyor ama uykuya dalmak için biriken sütü içer gibi cokur cokur içemediği için uykuya dalamıyor sürekli aranıyor yalanıyor süt bitince kızıyor sinirinden kıpkırmızı oluyorEvet benim de sütüm var baya hemde. Gece sorunumuz yok şükür. Dolu olduğu için güğsüm doyuyor. Ama gündüzleri yetmiyor boşalıyor göğüslerim doymuyor sinirleniyor bu sefer ortalığı yıkıyor.
Benim de öyle. Doymuyor. Ağlıyor sürekli aranıyor.
Silikonsuz emzirmeyi nasıl başardın canım benimki hala silikonlu emiyorRabbime şükürler olsun ki
Kiz senin ki kolik degil sokakçı
Ayniyiz işte
Neden oyun terapisine gidiyor benimki memee uyumayi cok seviyor ya
Dr gogsu ya da sirti dedi dün burnu soguktu ya
Ayyy bebişim oyle ya cok uzuluyorum yavru köpek gibi degisik bi ses cikariyor
Benimkini hic kandan bakmadilqr cihazla alnindan ve gögsunden olcuyorlar ben hep cihazla olculuyor saniyodum
Benim bebe de aynılarını yapıyor valla kendi kendine etrafı da izliyor, beni yataktan al diye yalandan aglıyor valla akıllandı kuzularKızlar bebekleri 1ay civarı olanlar nasıl değişiklikler oldu bebislerdebizimki uyanık kalıyor belli sürelerde, göz teması kuruyor, bilinçli gülümsüyor sevip konuşunca, etrafı gözleme peşinde gördüğü kadar. Nesneleri takip ediyor ve ufak ufak aguluyor. Ağlamak harici sesini duymaya başladık meğer çok güzelmis
Kesinlikle uyandır daha cok kucuk 2 aydan once uyandırılmalı bence kan şekerleri çabuk düşüyor cunkuKızlar kızım 16 günlük oldu geceleri 2 saate bir uyanfirmali mi yoksa kendi uyanmasını mi beklemeliyim
Biberonla depil de memde iken ilk gelen süt tazyikli oldugunda birden cekince cocugun kursagında birikiyor birden yutamıyor haliyke nefes de alamıyor yutana kadar iki uc yudumda hık hık ediyor nefesi kesiliyor sonra canı mı yanıyor ne aglıyor sonra emmeye devam ediyor.Günaydın kızlar,biberonla mama içtikten sonra sizin bebeklerin de nefesi kesilip hık hık yapıyormu
Ya benim emzirmeden sonra sağacak sütüm kalmıyor sömürüyor hepsini nasıl sağıyosunuz sizler? Normalde bebek emerken sıktığımda fışkırıyor ama hepsini sömürüyor emdikten sonra sıkınca hiç akmıyor bile pompam da iyi değil sanırım manuel ya da ben beceremiyorum sağmayı bilemedimUzme kendini Bende 2-3 gundur basladim mama vermeye. Oncedende evde mama oluyordu haftada 1-2 Belki 30 ml verirdim. Artik kiloyla beslenmesi gereken miktar artiyor bide Sutum dinlenmezsem yemek yemezsem bol olmuyor. Bende mama vermiycem kafasindan ciktim, bazen tek ogun 90ml mama veriyorum hem doyduğundan emin oluyorum hemde dinleniyorum kafam rahat oluyor. Tabi sütümü çoğaltmak içim uğraşıyorum genelde her emzirme sonrası sağım yapıyorum umarım artar yeter ileride
Benim sütüm fazla canım tek memeyi 5dk emip doyuyor. Sonra sağmam gerekiyor. Bir uygulama var oradan takip ediyorum çok yardımcı oluyor kaç dk emdiğini kaydediyorum. Birde sadece aç olduğu için emmek istemezki annesi benim bebe sürekli emmek istiyor gazı olduğu için emzik veriyorum kurtarıcı oluyor emme istediğini bastırıyorOff benim kız Japon balığı gibi ya. Sürekli emmek istiyor ama süt kalmıyor akşama kadar. Hiç öyle bir şey yapmıyor bu kız
2 gündür benim kızda da çıktı yanaklarında ensesinde çok sıcakta değil baktıkça üzülüyorum yaBebeğimin yanaklarında günlük batıp çıkan minik sivilceler var kırmızı kırmızı . sizde de var mı nedir bunlar
Bu benim kızımda da oluyor her bezde azda olsa o şekilde pırt yapsa dediğin gibi alerjik mi yani bu konuyu kaçırdım giremiyorum 2 çocuk oluncaYok yok seninki normal. Bizim dedigimiz sivi epey sivi. Misal pirtliyor.totsundan su gibi kaka geliyor genel anlamda bir kismi partikullu de olsa. Bezde partikul altinda emdigi kisim oluyor cis gibi kaka emmis.
Allah'ım ne kadar harika benşm sütüm de öyle olsa keşke o kadar fazla olmasa da benim de dolu olduğunda tek memede doyuyor gibi ilk meme bitmeye yakın durup birazını kusuyor ama sonra devam ediyor ikisini de bitirene kadar bırakmıyor. Sonra memede süt dolmasına izin vermeden emmek isteyince doymuyor. Ya bu çocuk tıka basa tok olduğunda bile mama versem mesela bitirene kadar içiyor asla itmiyor tabi sonrası kusmukBenim sütüm fazla canım tek memeyi 5dk emip doyuyor. Sonra sağmam gerekiyor. Bir uygulama var oradan takip ediyorum çok yardımcı oluyor kaç dk emdiğini kaydediyorum. Birde sadece aç olduğu için emmek istemezki annesi benim bebe sürekli emmek istiyor gazı olduğu için emzik veriyorum kurtarıcı oluyor emme istediğini bastırıyor
Canım bende tek meme veriyorum ama galiba en önemli şey sıvı bol bol su iç 2855 doğdu çıkışta 2810 Du 13 gunluk Ken 3400 olmuş birde sütüm az vs deme moral de etkiliyor hep olumlu düşünAllah'ım ne kadar harika benşm sütüm de öyle olsa keşke o kadar fazla olmasa da benim de dolu olduğunda tek memede doyuyor gibi ilk meme bitmeye yakın durup birazını kusuyor ama sonra devam ediyor ikisini de bitirene kadar bırakmıyor. Sonra memede süt dolmasına izin vermeden emmek isteyince doymuyor. Ya bu çocuk tıka basa tok olduğunda bile mama versem mesela bitirene kadar içiyor asla itmiyor tabi sonrası kusmukneyse sonuç olarak bu süt bu kadar nasıl artıyor
Bizim biraz fazla gaz sıkıntımız var. Doğru düzgün emmiyor bile süt fazla ama emse bir işe yarayacak yoksa buzluk dolduruyoruz. Ona rağmen yine kilo almış şaşırdım. Süt oranıda tamamen bünye meselesi. İki farklı anne aynı beslense aynı emzirse bile süt oranları farklı olacaktır. Bebeğinin kilo alımı anne sütüyle yeterli ise mamaya hiç gerek yok, kusuyormus da zaten. Sütünüzün yetip yetmediğinin tek göstergesi bebeğin aylık kilo alımıdır benceAllah'ım ne kadar harika benşm sütüm de öyle olsa keşke o kadar fazla olmasa da benim de dolu olduğunda tek memede doyuyor gibi ilk meme bitmeye yakın durup birazını kusuyor ama sonra devam ediyor ikisini de bitirene kadar bırakmıyor. Sonra memede süt dolmasına izin vermeden emmek isteyince doymuyor. Ya bu çocuk tıka basa tok olduğunda bile mama versem mesela bitirene kadar içiyor asla itmiyor tabi sonrası kusmukneyse sonuç olarak bu süt bu kadar nasıl artıyor
Emmeye göre değişiyor bende. Güzel emdiyse 15-20 anca topluyorum güzel emmediyse 30-40 geliyor. Bendeki hastane tipi belki o yüzden geliyordur. çekim gücü iyi. Arkadaşım lansinoh kullanıyordu mastit oldu en son söyledim bu firmayı kiraladı oda kendine, diğeriyle çekmiyormuşum damla damla uğraşıyodum dediYa benim emzirmeden sonra sağacak sütüm kalmıyor sömürüyor hepsini nasıl sağıyosunuz sizler? Normalde bebek emerken sıktığımda fışkırıyor ama hepsini sömürüyor emdikten sonra sıkınca hiç akmıyor bile pompam da iyi değil sanırım manuel ya da ben beceremiyorum sağmayı bilemedim
Maşallah nasıl o kadar fazla sütün ne yiyip içiyorsunBenim sütüm fazla canım tek memeyi 5dk emip doyuyor. Sonra sağmam gerekiyor. Bir uygulama var oradan takip ediyorum çok yardımcı oluyor kaç dk emdiğini kaydediyorum. Birde sadece aç olduğu için emmek istemezki annesi benim bebe sürekli emmek istiyor gazı olduğu için emzik veriyorum kurtarıcı oluyor emme istediğini bastırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?