2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğine zeytinyağ veren var mı ? Delirella sen veriyordun sanırım doktora sormuştun bende bayadır veriyorum buradaki cocuk doktoru anne sütünden baska bişey verme dedi sab simplex damlayı sordum onu da verme dedi bebeklerin gazlı olması normal falan filan dedi cok küçük daha dedi ama cocuk dün gece rahat bi uyku uyuyamadı hala gürül gürül ya nasıl başa çıkıcam bilmiyorum

Kızlar günaydın benim bebenin ağzından çok tük
Bizde olmuyor çok ağladığında ağzının içinde görüyorum sadece ama bence korkulacak bişey değildir canım kendisi dışarı çıkarıyor da olabilir farketmeden
Ne bileyim sıklıkla yapıyo ya

Canım geçmiş olsun. Benim kızımın da 5. Gün muayenesinde bebek hemşiresine mememin şeklini gösterdim emerken hem yara yapmıştı hem meme ucumun üst kısmını uzatıyordu o da şüphelenip diline baktı dil bağı varmış hemen KBB ye götürdük öyle kucağımda biraz uyuşturdu dilinin altını ve bağı kesti önümüzdeki hafta tekrar gideceğiz bir parça daha kesecek. Erken farketmek önemli çünkü ilerde daha büyük operasyon gerekiyormuş. Böyle ufak tefek şeyleri bebekken farketmek iyi hiç canını sıkma ve erken sünnet de iyi ben oğlumu 1 günlükken yaptırmıştım çok rahat etmiştik.

Gazlı olması normal tabi ama bizimkilerin kini serbest bırakırsak çocuklar ciyak.ciyak Allah korusun ya ses tellerine bişey olacak yada ciğerlerine sonrasında uykusu geldiği için değil ağlamaktan yorgun düştüğü için uyuyorlar bizde bı yerimiz agriyinca ağrı kesici içmeyelim o zaman normal diye. Bence ver canım yazık Kasım.kasim kasılmalarına

Yetmiyor sanırım, çünkü emme sonrası sağımla sütümün arttığını gerçekten hissettim. Tamamen boşaltıyorum daha hızlı doluyor

Canım ben de 15 günlükken mastit olup hastanede yatınca doktor destek amaçlı mama aldırdı sütümü sağıp verdik ama arada da mamayla destekledik ve hastaneden çıkarken kendine işkence etme arada mama ver dediler sütüm çok geliyor ve çok geldiği için Ece boğuluyor gibi oluyor o da meme reddine neden olan bir durummuş önden sağ biraz dediler o zaman da doymuyor sağdığımmsütü de istemiyor o zaman üstüne mama veriyorum sanki vermezsem uyumuyor gibi Valla gece de veriyorum sağlıklı olsun da. Oğlumda 2 ay meme yarasıyla uğraştığım halde gezerken bile emziriyordum bunda çok zor geliyor valla bıraktırırmıyım mamayı bilmiyorum şimdiden süt birikmeye başladı buzlukta onları da napçam hiç bilmiyorum

Kızlar Biz henuz iki haftalığız doğum kilosuna +90 gr alabildi sadece her ağladığında emzirdim emziriyorum yani gece de 2 saat bazen daha az sürede çoğu zaman sürekli gece de memede sarılık oldugu icin emzirmeye çok dikkat etmeye çalışıyorum gerci sarılıgı hastane cıkısından beri çok yüksek değil tepe noktası 14 oldu kanda cıktı oda cihaz ölçümü en fazla 11 di. Bu yüzden mi acaba Kilo alamadı bilmiyorum birde sünnet ettirdik 7 günlükken göbek bağı düştü o gece babamız gazını çıkartırken sonra gümüş nitratla dr kuruttu orayı. Cok huysuzdu emzirirken memeyi apzına alıyor kafasını sallaya bi hal alıyo Çığlığı basıyordu. Emziremiyordum babası geliyo mememi tutuyo Bebeğimin ağzına koyuyodu anca öyle emmiyordu. şükürki huzursuzluk bitti Emzire biliyorum Artık tek başıma ama Kilo alımı cok düşük sütüm olduğu halde onu da kv inanmadı sütün yok herhalde bu sefer sağım yaptım anca öyle inandırdım şuan gögüslerim yaniyor. sürekli emzirdiğim için manuelle sağım yapmıyorum acaba yapmam mı lazım. Süt artırıcı bestlak damla aldım onu kullanıyorum. Humana süt artırıcı cay var onu içiyorum. Solgarinkini de aldım ama daha kullanmadım. Bu arada gecen hafta hastaneye gebe okuluna gittim emzirme danışmanlığı almaya ebe ye. hemde kendi başıma ilk defa otobusle bebeğime bebek arabasına ana kucağına koydum ağlayacak diye cok korktum napıcam nasıl emzircem diye ağlamadı Allah tan cok sevdi Anakucağını.Emzirme danışmanı ebe mamaya baslamana gerek yok sütün iyi dedi Emzirebiliyorsun da dedi. Süt artırıcılarını teker teker iç hepsini birlikte içemene gerek yok biri bitince içersin dedi. Dr gittik kilo alması güzel dedi kaybına nazaran yanii ama kilosu az mama almalısın demedi. Oğluşumla hamileliliğimden beri kilo alma problemimiz var hep az alıyoruz napsam olmuyo

Dediğin gibi iyi ki yaptırdık. Hastanedeyiz çıktı ameliyattan iyiyiz çok şükür dil bağı çok basit bişeymiş zaten ağzında emzikle çıktı yanımıza, hemen emzirdim emdi sünnet içinde 1-2 günü geçirelim rahatlarız

Maşaallah ne güzel . bizim de sarılığımız sürüyor . 13 de kaldı ne iniyor ne çıkıyor . Nolcak böyle bilmiyorum .

Sarılık bizim hala devam ediyor. Sizin ne durumda , Mama meme ilerledik bizde ama artık tamamen memeye dönmeye çalışıyorum tehlikeyi geçtiği için

Benimki doğumdan sonra kilosu 3200e dusmustu 1 ayda 4500 olmus. Simdiye kadar anne sutuyle gittim cok nadir mama verdim. Ama kilosu artinca doyuramiyorum hissi geldi o yuzden basladim mamaya. Yanlis mi dusundum acaba :/
Bence yanlıs düşünmüşsün canım sadece anne sütüyle 1.300 almıs daha ne olsun masallah

Ben deniyorum ama hiç uç yok bende cocuk bir türlü kavrayamıyor. Ama ucla emmeyi seviyor. Zamanla denedikce dur bakalım alıstırabilecek miyim.

Emdikten sonra pompa yaparsan sütün artar canım. Arz talep gibi düşün meme ne kadar çok uyarılırsa o kadar çok süt olur

Benimki de öyle. Bıraktıramıyorum. Bugün yine denedim almıyor ağzına başka yerlerde arıyor memeyi
Evet tutamıyor sanki meme arıyor tutuyor hemen bırakıyor, her gün bi kere veriyorum deniyorum, belki zamanla tutar bakalım

Bende zeytinyağı verdim bi kere kabızdı, doktorumuz olur dedi sabda kullanıyorum. Bebek gazlı olur biz yardımcı oluyoruz çıkarmasına

Kiz allahtan belanı mı istiyosun keşke benimki de öyle olsa toplasan 2 saat uyumamişimdir saat başi uyaniyor meme mama agxima etti bu gece baş agrisindan geberiyorum
Valla yavrum normal de ben de öyleydim 1 bucuk saatte bir kalkardı şimdi iki gündür böyle olunca bünye alışık değil ya korktum normal gelmedi neyse ben en iyisi sesimi çıkarmayayım

Bizim de dört saati bulan uykularımız var. Sarılık kalmadığı için oralı olmuyorum zaten uyanınca herşeyin normal olduğunu anlatan çığlıkla uyanıyor
Aynen bizimkine de baktım bugün gayet normal yedirip hemen yerine bıraktım geri uyumuş çok şükür iki gündür dinlendiğimi hissediyorum .

Evet tutamıyor sanki meme arıyor tutuyor hemen bırakıyor, her gün bi kere veriyorum deniyorum, belki zamanla tutar bakalım
Ucla biraz emzir o zaman memenin ucu biraz cikiyo oyle denr bi de. Benm de solda tok emzirme danismani oyle denetmisti

Kızlar günaydın benim bebenin ağzından çok tük

Ne bileyim sıklıkla yapıyo ya
Belki süt ağzına geliyordur o da yutkunurken falan tükrük artıyordur aşırı değilse normal bence ala yine de bi doktora sorabilirsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…