Ne bileyim sıklıkla yapıyo yaBizde olmuyor çok ağladığında ağzının içinde görüyorum sadece ama bence korkulacak bişey değildir canım kendisi dışarı çıkarıyor da olabilir farketmeden
Canım geçmiş olsun. Benim kızımın da 5. Gün muayenesinde bebek hemşiresine mememin şeklini gösterdim emerken hem yara yapmıştı hem meme ucumun üst kısmını uzatıyordu o da şüphelenip diline baktı dil bağı varmış hemen KBB ye götürdük öyle kucağımda biraz uyuşturdu dilinin altını ve bağı kesti önümüzdeki hafta tekrar gideceğiz bir parça daha kesecek. Erken farketmek önemli çünkü ilerde daha büyük operasyon gerekiyormuş. Böyle ufak tefek şeyleri bebekken farketmek iyi hiç canını sıkma ve erken sünnet de iyi ben oğlumu 1 günlükken yaptırmıştım çok rahat etmiştik.Bugün doktorumuza gittik bir sürü şeyler oldu, bizim doğumla gelen hemanjiyom lekemiz var alnıyla saçın birleşim yerinde, onunla ilgili içimiz rahattı herkes geçer diyor geçmezsede tedavisi varmış. Sonra ben ilk doğduğu hafta dilinin altındaki bağın çok fazla belirgin olduğunu farketmiştim. Kvye söylemiştim bununla ilgili Temmuz annelerinde birinin çocuğunda da okumuştum emmesine engel olduğunu okumuştum. Ama bizimkinin emmesinde bişey olmadığı için bişey yoktur demiştim. Bugün sabah kv ya çağla bende dikkat ettim Kerem simdiye kadar dilini hiç çıkarmadı, bugün doktora soralım dedi ve dil bağımız varmış azmış. Ileride bikac kelimeyi soylerken sikinti olabilirmis. Ayni anda pipimizede baktirdik Yarin hem sunnet oluyoruz hemde dil bagimiz kesiliyorKilomuz 4520, boyumuz 55cm. Kilo alimi gelisimi Iyi olmasina ragmen 1 aydir devam eden sarilik var deger 7 cikti bugun. Doktor 3 ay suren var ama o zaman rahatsizliklar ortaya cikabiliyor bazi onlemler icin gec kalinabiliyor biz simdiden kan tahlili bakalim dedi. Karaciger enzimleri tiroit vs hepsine bakilacak sarilik icin sebep olabilicek bisey var mi diye. Idrar ve Kultur alinmisti onda bisey cikmamisti. Kan icin 3 tup aldilar nasil agladi agladikca kan gelmedi bi ara Tamam birakin almayin demeyi dusundum icim gitti, en sonunda vazgecti gozleri daldi uzaklara oyle bitirebildik kan alma islemini
Gazlı olması normal tabi ama bizimkilerin kini serbest bırakırsak çocuklar ciyak.ciyak Allah korusun ya ses tellerine bişey olacak yada ciğerlerine sonrasında uykusu geldiği için değil ağlamaktan yorgun düştüğü için uyuyorlar bizde bı yerimiz agriyinca ağrı kesici içmeyelim o zaman normal diye. Bence ver canım yazık Kasım.kasim kasılmalarınaBebeğine zeytinyağ veren var mı ?Delirella sen veriyordun sanırım doktora sormuştun bende bayadır veriyorum buradaki cocuk doktoru anne sütünden baska bişey verme dedi sab simplex damlayı sordum onu da verme dedi bebeklerin gazlı olması normal falan filan dedi cok küçük daha dedi ama cocuk dün gece rahat bi uyku uyuyamadı hala gürül gürül ya nasıl başa çıkıcam bilmiyorum
Yetmiyor sanırım, çünkü emme sonrası sağımla sütümün arttığını gerçekten hissettim. Tamamen boşaltıyorum daha hızlı doluyorBenimki de aventin manuel olanı memeye mi oturtamadım sağarken mi yanlış yapıyorum yoksa aletin çekim gücü mü düşük bilmiyorum bebek de her seferinde bitirdiği için sağmaya ihtiyaç duymadım sadece bebeğin emmesi yetmez mi sütün artmasına
Canım ben de 15 günlükken mastit olup hastanede yatınca doktor destek amaçlı mama aldırdı sütümü sağıp verdik ama arada da mamayla destekledik ve hastaneden çıkarken kendine işkence etme arada mama ver dediler sütüm çok geliyor ve çok geldiği için Ece boğuluyor gibi oluyor o da meme reddine neden olan bir durummuş önden sağ biraz dediler o zaman da doymuyor sağdığımmsütü de istemiyor o zaman üstüne mama veriyorum sanki vermezsem uyumuyor gibiKızlar bebeğinizin duyduğunu nasıl anlıyorsunuz? Kızım 1 hafta içinde 100gr almış sadece. Birde emiyor ama doymuyor sanki sürekli aranıyor. Artık resmen mama takviyesi yağmaya başladım çocuğa. Bu durum üzmeye başladı beni
Dediğin gibi iyi ki yaptırdık. Hastanedeyiz çıktı ameliyattan iyiyiz çok şükürCanım geçmiş olsun. Benim kızımın da 5. Gün muayenesinde bebek hemşiresine mememin şeklini gösterdim emerken hem yara yapmıştı hem meme ucumun üst kısmını uzatıyordu o da şüphelenip diline baktı dil bağı varmış hemen KBB ye götürdük öyle kucağımda biraz uyuşturdu dilinin altını ve bağı kesti önümüzdeki hafta tekrar gideceğiz bir parça daha kesecek. Erken farketmek önemli çünkü ilerde daha büyük operasyon gerekiyormuş. Böyle ufak tefek şeyleri bebekken farketmek iyi hiç canını sıkma ve erken sünnet de iyi ben oğlumu 1 günlükken yaptırmıştım çok rahat etmiştik.
Maşaallah ne güzel .bizim de sarılığımız sürüyor . 13 de kaldı ne iniyor ne çıkıyor . Nolcak böyle bilmiyorum .
Kız vegan besleniyorum aç yaşıyorum bişey yiyip içtiğim yokMaşallah nasıl o kadar fazla sütün ne yiyip içiyorsun
Bence yanlıs düşünmüşsün canım sadece anne sütüyle 1.300 almıs daha ne olsun masallahBenimki doğumdan sonra kilosu 3200e dusmustu 1 ayda 4500 olmus. Simdiye kadar anne sutuyle gittim cok nadir mama verdim. Ama kilosu artinca doyuramiyorum hissi geldi o yuzden basladim mamaya. Yanlis mi dusundum acaba :/
Ben deniyorum ama hiç uç yok bende cocuk bir türlü kavrayamıyor. Ama ucla emmeyi seviyor. Zamanla denedikce dur bakalım alıstırabilecek miyim.Tamamen silikon uca kistiriyordubmemeyi canim cok aciyordu yatarak denedim biraz silikonla emdikten sonra zaten bi kere tadini alip yakalayinca birakmadi ama biberonla mama verdigin icin ertesi gün reddeddi yine sonra azimle alistirdim ama asla yapmak zorundayim diye dusunmemek gerekiyor benimki aventin minik ucuyla bile digru duzgun ememiyordu sagiyordum surekli memeyi kendini şartlama sonuçta anne sütü alıyor rahat ol hergün dene
Emdikten sonra pompa yaparsan sütün artar canım. Arz talep gibi düşün meme ne kadar çok uyarılırsa o kadar çok süt olurBenimki de aventin manuel olanı memeye mi oturtamadım sağarken mi yanlış yapıyorum yoksa aletin çekim gücü mü düşük bilmiyorum bebek de her seferinde bitirdiği için sağmaya ihtiyaç duymadım sadece bebeğin emmesi yetmez mi sütün artmasına
Evet tutamıyor sanki meme arıyor tutuyor hemen bırakıyor, her gün bi kere veriyorum deniyorum, belki zamanla tutar bakalımBenimki de öyle. Bıraktıramıyorum. Bugün yine denedim almıyor ağzına başka yerlerde arıyor memeyi
Bende zeytinyağı verdim bi kere kabızdı, doktorumuz olur dedi sabda kullanıyorum. Bebek gazlı olur biz yardımcı oluyoruz çıkarmasınaBebeğine zeytinyağ veren var mı ?Delirella sen veriyordun sanırım doktora sormuştun bende bayadır veriyorum buradaki cocuk doktoru anne sütünden baska bişey verme dedi sab simplex damlayı sordum onu da verme dedi bebeklerin gazlı olması normal falan filan dedi cok küçük daha dedi ama cocuk dün gece rahat bi uyku uyuyamadı hala gürül gürül ya nasıl başa çıkıcam bilmiyorum
Valla yavrum normal de ben de öyleydim 1 bucuk saatte bir kalkardı şimdi iki gündür böyle olunca bünye alışık değil ya korktum normal gelmediKiz allahtan belanı mı istiyosun keşke benimki de öyle olsatoplasan 2 saat uyumamişimdir saat başi uyaniyor meme mama agxima etti bu gece baş agrisindan geberiyorum
Aynen bizimkine de baktım bugün gayet normal yedirip hemen yerine bıraktım geri uyumuşBizim de dört saati bulan uykularımız var. Sarılık kalmadığı için oralı olmuyorum zaten uyanınca herşeyin normal olduğunu anlatan çığlıkla uyanıyor
Ucla biraz emzir o zaman memenin ucu biraz cikiyo oyle denr bi de. Benm de solda tok emzirme danismani oyle denetmistiEvet tutamıyor sanki meme arıyor tutuyor hemen bırakıyor, her gün bi kere veriyorum deniyorum, belki zamanla tutar bakalım
Belki süt ağzına geliyordur o da yutkunurken falan tükrük artıyordur aşırı değilse normal bence ala yine de bi doktora sorabilirsin canımKızlar günaydın benim bebenin ağzından çok tük
Ne bileyim sıklıkla yapıyo ya
Sebzeler mi arttırdı acaba :) yeşillik arttırıyormuşKız vegan besleniyorum aç yaşıyorum bişey yiyip içtiğim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?