Valla anlamadım bende, bence çok geldiği için kusuyor bazen 1 saat memede kaldığı oluyor yarım saat sonra geri yapışıyor memeye ee sonrada kusuyor tabiBu doktorlar da hemen alerji teşhisini yapıştıyorlar. Bence sadece kusma varsa ilk akla gelen fazla beslenme ya da bebeklik reflüsü olmalı. Alerji ciddi bir rahatsızlık, tedavisi de uzun ve genelde şekil değiştirerek ömür boyu kalan bir rahatsızlık. Bebek bu tok olsa bile rahatlamak için emer sonra fazla emdiğini kusar. Bebeklik reflüsü varsa da 3-4 aya kadar düzelir zaten büyüdükçe mide kapakçığı düzgün kapanacak, kusmayacak.
Kusmaya başka belirtiler de eklenirse o zaman alerjiden şüphe edersin tabi o başka.
Aynen yaa hemde bizde hem çiş hem kakaEski bezi henüz almadiysak kardayız ama yeni bezi koyduktan sonra yaparsa gitti babanın parçacıkları
Böyle zor olmuyor mu tozu boğazınıza kaçmıyor mu? Ben bir kaşık çorba, yemek, acuka, zeytin ezmesi vb. bir şeyin içine karistirip yutuyordum çok daha kolay oluyor.
M Mirune bir arkadaşının kimyonun da alerjik olabileceğini söylemişti. Hale Deniz'in sürekli ağzına geliyor, midesi bulanıyor kimyonunazaltarak bırakayım diye düşünüyordum. 2 gün azalttım Kosova'ya gelirken valize koymayı unutmuşum burada da kaç market gezdik bulamadık böylece kimyon maceramız sona ermiş oldu. Hale Deniz'in gazinda da pek bir değişiklik olmadı bulantısı sanki çok çok az bir şey azaldı gibi ama yine bulanıyor malesef
Bence değil ama dr öyle deyince bazı gıdaları keserek bulmaya çalışıyorum ama çok zor o kadar çok gıda varki alerji yapabilecekBende de aynı durum var merak ettim açıkçası sadece kusma yeterli mi
Bırakıyor normalde doyunca çıkarıp üstünde uyuyor ama bu aralar huysuz ağzının içinde uyuyor çıkarınca ağlıyor tabi ağzının içinde dururken de aklına geldikçe çekiyorKendi kendine bırakmıyor mu emmeyi
Kasik biberonun agzina döküyorum, arkadan mamayi dayiyorumCocuk yiyor yiyor cıkarmıyor şişti iyice. Sen zeytinyagını nasıl veriyorsun.cay kasıgıyla mı
Bizimki de böyle seviyo yadirgamiuo bunda uyutup yatağa alıyorum gündüzleri..bıraksam hiç kalmaz bunda uyur.Bu canim
Fotodan belli olmuyor. Boynunu bukmus bir bebek gibi duruyor ama o minik kalp kiydugum yerde kulaginin altinda zeytin tanesi buyuklugunde bir sertlik var. O uzamasi gereken ama uzamamis bir kas. Buzulmus sekilde duruyor. O tarafa kafasini tam ceviremedigi rhatsiz oldugu icin hep aksi yone ceviriyor kafasini. Kafasinin aksi tarafi duzlesmis oluyor yani. Kasin sorunlu tarafi kullanamadigindan kafasinin o kismi hale duzgun bombeli. Kullanmadigi o tarafi gerecek egzersizler yapmak lazim. Insallah iyilesir.Fotoğraf atabilir misin canım yüzünü gizleyerek
Bu bebeler sanırım en çok ana kucağında yatmayı seviyor bizim ki de yatağına yatınca gündüz hemen uyanıyor ama onun içindeyken uyuyor gece yatağıyla ilgili sıkıntı yok ama gündüz böyleBizimki de böyle seviyo yadirgamiuo bunda uyutup yatağa alıyorum gündüzleri..bıraksam hiç kalmaz bunda uyur.
O serum beynine gider boğar tıkar gibi bir sürü efsane geldi aklıma nasıl korkmadan basıyorsunuz öyleBenimde öyle oluyor göğsüm boşalıyor gündüzleri sürekli emmek istediği için. Mecbur mama veriyorum artık bu sefer de.
Ay valla takmamaya başladım artık. Napalım bebeler büyüdükçe mide de büyüyor. Yetmiyormuş bir yerden sonra süt onu anladım. Şimdi dolu dolu göğüslerimi 10 dk de boşalttı bebe. 3 saatte mümkün değil dolmaz mesela. Mama vereceğim üstüne kesin. Çünkü doymayacak içinde olan süt ile biliyorum
Yaa ne güzel. Aslında benimde çok fazla ama sürekli emzirdiğim içim süt birikmiyor. Fırsat olmuyor. O yüzden sanırım belli bir zaman sonra sadece memem yetmiyor çocuğuma.
Ben çok kullanmıyorum. Gerçekten doymadığını düşündüğüm zamanlarda veriyorum mamayı artık.
İnşallah alışırlar. Çok istiyorum kendi göğsümü tutsun
Valla işeme sayarsak o kadar var. En az 5 çıkıyor
Ay biz girdik çıktık herhalde bu atak haftasından. Sonunda yavaş yavaş normale dönüyoruz.
Aynı dediğin şekilde temizliyoruz biz. Aspiratorle çekiyoruz sonra
Humana nın rezene kimyonlu çayını içiyorum bir de yarım bakdak su kaynatıp içine 1 çk kimyon atıyorum. Posa dibine çökünce kalan suyu içiyorum. Tadı fena değil acı da değil.
5 güne kadar yapmaması normalmiş
Uykuya geçtiği an doymuştur bence, cunku doymasa istemeye cekmeyw devam eder o zaman ayırabilirsin. Bizimki de ısrarla cekiyor doymayınca süt bitiyor memede ayırıp mama veriyorum doydugunda uyuyorBırakıyor normalde doyunca çıkarıp üstünde uyuyor ama bu aralar huysuz ağzının içinde uyuyor çıkarınca ağlıyor tabi ağzının içinde dururken de aklına geldikçe çekiyor
Güzel taktikmiş lazım olursa biliyimKasik biberonun agzina döküyorum, arkadan mamayi dayiyorum
Doktorlar yapıyor zaten bunu. Bebeği yatırdığın pozisyon önemli. Düzgün yaparsan neden bu tarz durumlar yaşayasın ki?O serum beynine gider boğar tıkar gibi bir sürü efsane geldi aklıma nasıl korkmadan basıyorsunuz öyle
Büyüdükçe düzelir merak etme ilk zamanlar gercekten cok zorlayıcı oluyor anneler için ama bebe buyudukce hersey kolaylaşıyor. Normal bebede bile diget işlerden tuvalete zor gidiyoruz seni cok iyi anlıyorum valla. Rabbim hepimize güc kuvvet versinAy kızlar bunaldım gerçektenUyumayan bir bebeğim var hep kucak hep kucak. Kolik kabul ediyorum ama dayanamıyorum bir çoçuk 24 saatın 4saatını uyumazmı yaa yetemiyorum yemeğim yok tuvalete bile gidemez oldum. Bu çoçuk nasıl büyücek offf
Bizde öyleyiz damladan sonra hala aynı olacaksa gerekte yok ama denemeden bilemiyoruz tabiTamamen geçirmedi rahatlatıyo biraz ama sürekli ıkınma mızıklanma halinde sab simpleks kullanıyorum
Bulmaca gibi kusuyo gazı var bu aslında her bebekte var yani bunları düşünüp alerji de demek istemiyorum ama oladabilir bizde sadece pişik yok bende bugün süt ürünleri kesicem bakalım 2 3 gün deneyeceğimBence değil ama dr öyle deyince bazı gıdaları keserek bulmaya çalışıyorum ama çok zor o kadar çok gıda varki alerji yapabilecek
Neye dayanarak böyle dedi ki sümüksü böyle ip gibi uzayan şeyler oluyo kakada adı üstünde böyle sümük gibi uzuyo yapışık yapışıkMerhaba annelerBugün bebeğimin 40ı bitti. Son 2 3 haftadır bebeğim aşırı derece bağırarak ağlıyor. Günde birkaç saat uyuyor sadece ve hep kucakta.
Cuma günü doktora gittik, süt alerjisi olduğunu söyledi. Kakası sümüksü mü diye sordu ama ben anlamıyorum açıkçası. Hep aynı çünkü, başka bebek kakaları da görmedim. Alerji için de bana diyet verdi. Diyet yapıp bebeği düzelen var mı? Saatlerce bağırarak ağlamasına dayanamıyorum artık.
Büyüme atağı haftasını ne zaman geçirdiniz? Bu bağırmalar ondan kaynaklı da olabilir mi sizce?
Canım bunlara takılma bence. Bizimde iki haftada doğum kilosuna anca geldi biliyo musun? Ama doktor dedi ki ilk 2 hafta kilo alımı şaşırtır çok hesaplanmaz ama iki haftadan sonra her hafta en az 150 200 gr alması gerekir dedi. O yüzden sen emzirmeye devam et. Bundan sonra daha hızlı kilo alacak göreceksin. Hem sütün de varmış hiç üzülme. Aynısı bizde de olmuştu sonraki haftalarda nerdeyse 300 er gr aldiKızlar Biz henuz iki haftalığız doğum kilosuna +90 gr alabildi sadece her ağladığında emzirdim emziriyorum yani gece de 2 saat bazen daha az sürede çoğu zaman sürekli gece de memede sarılık oldugu icin emzirmeye çok dikkat etmeye çalışıyorum gerci sarılıgı hastane cıkısından beri çok yüksek değil tepe noktası 14 oldu kanda cıktı oda cihaz ölçümü en fazla 11 di. Bu yüzden mi acaba Kilo alamadı bilmiyorum birde sünnet ettirdik 7 günlükken göbek bağı düştü o gece babamız gazını çıkartırkensonra gümüş nitratla dr kuruttu orayı. Cok huysuzdu emzirirken memeyi apzına alıyor kafasını sallaya bi hal alıyo Çığlığı basıyordu. Emziremiyordum babası geliyo mememi tutuyo Bebeğimin ağzına koyuyodu anca öyle emmiyordu. şükürki huzursuzluk bitti Emzire biliyorum Artık tek başıma ama Kilo alımı cok düşük sütüm olduğu halde onu da kv inanmadı sütün yok herhalde bu sefer sağım yaptım anca öyle inandırdım şuan gögüslerim yaniyor. sürekli emzirdiğim için manuelle sağım yapmıyorum acaba yapmam mı lazım . Süt artırıcı bestlak damla aldım onu kullanıyorum. Humana süt artırıcı cay var onu içiyorum. Solgarinkini de aldım ama daha kullanmadım. Bu arada gecen hafta hastaneye gebe okuluna gittim emzirme danışmanlığı almaya ebe ye. hemde kendi başıma ilk defa otobusle bebeğime bebek arabasına ana kucağına koydum ağlayacak diye cok korktum napıcam nasıl emzircem diye ağlamadı Allah tan cok sevdi Anakucağını.Emzirme danışmanı ebe mamaya baslamana gerek yok sütün iyi dedi Emzirebiliyorsun da dedi. Süt artırıcılarını teker teker iç hepsini birlikte içemene gerek yok biri bitince içersin dedi. Dr gittik kilo alması güzel dedi kaybına nazaran yanii ama kilosu az mama almalısın demedi. Oğluşumla hamileliliğimden beri kilo alma problemimiz var hep az alıyoruz napsam olmuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?