Evet bebeginde sut alerjisi olan bir arkadasim var. 10. Ayda diyet actilar, cok sıkı diyetteydi. Et bile yiyemiyordu. Daha dogrusu birkac bir sey haricinde hicbir sey yiyemedi. Cok doktorla gorustu. Bitki caylari ishal yapar, alerjiyi de trtikler, ozellikle sık yapilan yanlis kimyon gibi seyleri icmemek lazim, alerjiyi tetikliyor demişti.Bu doktorlar da hemen alerji teşhisini yapıştıyorlar. Bence sadece kusma varsa ilk akla gelen fazla beslenme ya da bebeklik reflüsü olmalı. Alerji ciddi bir rahatsızlık, tedavisi de uzun ve genelde şekil değiştirerek ömür boyu kalan bir rahatsızlık. Bebek bu tok olsa bile rahatlamak için emer sonra fazla emdiğini kusar. Bebeklik reflüsü varsa da 3-4 aya kadar düzelir zaten büyüdükçe mide kapakçığı düzgün kapanacak, kusmayacak.
Kusmaya başka belirtiler de eklenirse o zaman alerjiden şüphe edersin tabi o başka.
Aynen yaa hemde bizde hem çiş hem kakaEski bezi henüz almadiysak kardayız ama yeni bezi koyduktan sonra yaparsa gitti babanın parçacıkları
Böyle zor olmuyor mu tozu boğazınıza kaçmıyor mu? Ben bir kaşık çorba, yemek, acuka, zeytin ezmesi vb. bir şeyin içine karistirip yutuyordum çok daha kolay oluyor.
M Mirune bir arkadaşının kimyonun da alerjik olabileceğini söylemişti. Hale Deniz'in sürekli ağzına geliyor, midesi bulanıyor kimyonunazaltarak bırakayım diye düşünüyordum. 2 gün azalttım Kosova'ya gelirken valize koymayı unutmuşum burada da kaç market gezdik bulamadık böylece kimyon maceramız sona ermiş oldu. Hale Deniz'in gazinda da pek bir değişiklik olmadı bulantısı sanki çok çok az bir şey azaldı gibi ama yine bulanıyor malesef
Ben de oyle dusundum ki bugun gittigim caz calan havali brunch rstoranundaki yasli garson Turk cikmasin mi? Ay dedim ortama bak, yine gittim anadolu amcasi buldum. Kim bilir neler geciriyor aklindan diye dusundum. Sonra da ammaan ne bok dusunurse dusunsun dedimMoral şeysi bekliyordum ama ne umdum ne buldum
Harikasın ya. İmkansız 3 saat, benimki az çiş yapsın yaygarayi basıyor, mecbur sık değişiyorumacil bezden çıkmamız lazım. Emzirme ortusu aldım ben de ama cafede felan çekinirim gibi. Sen Avrupa'daki ben TR de.
Park yataklı 2 si bir arada hem maddi hem de yer anlamında iyi olacaktı ama forever modeli yatak yanına sığmadı ne yazık ki. Ben de Park yatak olmayan anne yani aldım ama chicco almadım bu kez. Jooe roomie aldım, memnunum. Linkini birakiyorum
Joie Roomie Anne Yanı Beşiği - ebebek
Joie Roomie Anne Yanı Beşiği uygun fiyatla ebebek.com'da. Hemen keşfedin.www.e-bebek.com
Masallah, topikcenek ataklara erken zipladik
Usutmesi fln gecer de beni daha cok uzen bir konu var. Boyun kaslarinin birinde bir kasin kisaligindan kaynaklanan bir boyun egriligi ragatsizligi var. Cogu iyilesebiliyor fizik tedaviyle ilk 1 yilda. Ama cok can sikici bir sey. Henuz tani almadi ama alacagina eminim. Agzini acinca alt damagi simetrik, soyle ki yuzu kafasi kasin kisa oldugu tarafa dogru cekilmis, egri ve yamuk duruyor. Hep ayni yone dogru yattigindan kafasinin bir yani duzlesti, diger taraf bombeli. Her ne kadar degistirsem de rahat edemediginden o yana donuyor, elinde değil. Uyurken bebeklerin tek tarafi tercih etmesinden daha karmasik bir durum. Fizik tedaviye yonkendiricek doktor.Bizim burun akintimiz oksurugumuz devam ediyor. Burun temizliyorum gunde 4-5 kez. Nefret ediyor cocuk. Ben de biktim. Dogdugundan beri gobek deligi, pisik, laktoz intoleransi, usutme,burun akintisi derken eremedik duzluge. Burun akintisi gecsin varsin gazli olsun, varsin diyet yapayim. Cok zor gercekten. Rahat ememiyot rahat uyuyamiyor, ikimiz de yorulduk.
Diyet yaparkende belirtiler artmadı diyetten önce nasılsa hep aynı kaldı. Diyette bir fark düzelme göremedik. Bence normal gazlı bir bebek işte tüm bebekler gibi. İp gibi kan gördük sadece belki ıkınmaktan oldu belki ishalden belki benim yediğim bişeyden bilemiyorum. Yeni doktor ne diyecek bakalımBence bir daha tahlil falan verme bebişe yazık zaten bebeklerden kan almak çok zor kör atış yapıyor hemşireler resmen damarları belli olmadığı için. Bu yaştaki sonuçlar doğru çıkmıyor zaten. Senin yediklerin etkileniyorsa alerjisi yok demektir işte daha ne olsun.
Diyet yaparken belirtiler arttiysa o ara kısıtlı şey yediğin için belli gıdaları falza tüketmişsindir ve alerjisi varsa bile muhtemelen onlardan birine karşı olabilir.
Fotoğraf atabilir misin canım yüzünü gizleyerekUsutmesi fln gecer de beni daha cok uzen bir konu var. Boyun kaslarinin birinde bir kasin kisaligindan kaynaklanan bir boyun egriligi ragatsizligi var. Cogu iyilesebiliyor fizik tedaviyle ilk 1 yilda. Ama cok can sikici bir sey. Henuz tani almadi ama alacagina eminim. Agzini acinca alt damagi simetrik, soyle ki yuzu kafasi kasin kisa oldugu tarafa dogru cekilmis, egri ve yamuk duruyor. Hep ayni yone dogru yattigindan kafasinin bir yani duzlesti, diger taraf bombeli. Her ne kadar degistirsem de rahat edemediginden o yana donuyor, elinde değil. Uyurken bebeklerin tek tarafi tercih etmesinden daha karmasik bir durum. Fizik tedaviye yonkendiricek doktor.
Ay bu ben nefret ediyorum nefretOğlan çığlığı basıp son noktayı görünce bı çay kaşığı kimyonu yutup üzerine bi güzel su içiyorum korkunun gözünü seveyim. Tadını fln unutuyorum
Sadece garson Turkmus en azından:))Ben de oyle dusundum ki bugun gittigim caz calan havali brunch rstoranundaki yasli garson Turk cikmasin mi? Ay dedim ortama bak, yine gittim anadolu amcasi buldum. Kim bilir neler geciriyor aklindan diye dusundum. Sonra da ammaan ne bok dusunurse dusunsun dedim
En riskli olan ilk 10 gün 1 aya kadar da risk azalarak devam eder demişti bana sağlık ocağındaki doktor. Gözlerinde falan sarılık yoksa geçmiştir. En son gözlerden geçermiş.Kilo alımı güzel şükür sarılığı 10 günlükken 8 e düşmüştü geçti artık dediler tekrarlar mı bidaha ki.
E sizde alerji yok o zaman. Alerjinin denklemi çok basit çünkü yediğinde belirtiler artıp bıraktığında azalması sizde ikisi de olmamış. Tekrar kanlı kaka görürseniz o zaman bir daha değerlendirirsiniz ama bence şu şartlarda şimdi doktor da alerji yok diyecektir.Diyet yaparkende belirtiler artmadı diyetten önce nasılsa hep aynı kaldı. Diyette bir fark düzelme göremedik. Bence normal gazlı bir bebek işte tüm bebekler gibi. İp gibi kan gördük sadece belki ıkınmaktan oldu belki ishalden belki benim yediğim bişeyden bilemiyorum. Yeni doktor ne diyecek bakalım
Yok canım ne alakası var benimki de kusmuyor hem de o kadar midesi bulanmasina rağmen 1 ayda en fazla 3 kere falan az bir şey kusmustur. İlla her bebek kusacak diye bir şart yok ya da kusmayan doymuyor diye de bir şart yok. Bebek yeterince kilo alıyorsa doyuyordur.Kızlar benim bebişim hiç kusmuyor çok çok arada kusuyor bu doymuyor anlamına mı geliyor acaba
Memede de sakin durmuyor alıp veremediği var sanki memeyleGeçmiş olsun kurtarmışsınız. Memede uyumaz mı? Öyle sakinleştirip uyutsan?
sürümün miktar olarak yetemeyeceğini düşündüm. Çünkü kilo aldıkça yiyeceği ml miktarı artacak. Şimdiye kadar kilo alımı güzeldi ama şimdiden sonrası için yeterli olacak mı ondan şüphe ettim takviyeye başladımBacım kilosu artınca niye doyuramiyorum hissi geliyor tam tersi olması lazım anne sütü alırken bu kadar kilo almış demek ki gayet yeterli ki 1 kilodan fazla almış bir ayda. Mamanin sindirimi ile anne sütünün sindirimi aynı değil. Mama yiyince uzun uyudu demek ki sütüm yetmiyordu diye düşünüyor genelde anneler ama sebep sadece mamanın daha geç sindirilebilmesi. Çok iyi kilo almış bence mama takviyesine hiç gerek yok gibi duruyor. Gerek olsa doktor mutlaka uyarırdı zaten. Bir de iştahlı bir bebekse mama ile çok kilo alınca doktorlar fazla buluyor, bu sefer azaltmak için uğraşırsın dertsiz başına der alırsın. Anne sütüyle ayda 2 kilo da alsa sorun olmuyor.
O emdikçe senin vücudun da ona göre süt üretecek zaten. Sen emzirmeye aynen devam et, arz talep dengesine göre sütün de çoğalacak ama sen göremeyeceksin çünkü artık memeler ne kadar süt üretmesi gerektiğini bildiği için o ilk zananlardaki gibi sertleşmeyecekler. Maşallah çok iyi kilo almış zaten1300 Gr gayet iyi hiç takviyeye gerek yok.sürümün miktar olarak yetemeyeceğini düşündüm. Çünkü kilo aldıkça yiyeceği ml miktarı artacak. Şimdiye kadar kilo alımı güzeldi ama şimdiden sonrası için yeterli olacak mı ondan şüphe ettim takviyeye başladım
Evet beyaz akıntı geldiyse ve kanaman tamamen kesildiyse boy abdesti alabilirsin nifasin bitmiş demektir. Hadi gözün aydınKızlar benim kanamam 1 haftaeır gelmiyor en son sarımsı birşey gelince bitmiş oluyormuş ya benim oda geldi. Artık boyabdesti alabilir miyim?
Umarım yokturEn riskli olan ilk 10 gün 1 aya kadar da risk azalarak devam eder demişti bana sağlık ocağındaki doktor. Gözlerinde falan sarılık yoksa geçmiştir. En son gözlerden geçermiş.
E sizde alerji yok o zaman. Alerjinin denklemi çok basit çünkü yediğinde belirtiler artıp bıraktığında azalması sizde ikisi de olmamış. Tekrar kanlı kaka görürseniz o zaman bir daha değerlendirirsiniz ama bence şu şartlarda şimdi doktor da alerji yok diyecektir.
Yok canım ne alakası var benimki de kusmuyor hem de o kadar midesi bulanmasina rağmen 1 ayda en fazla 3 kere falan az bir şey kusmustur. İlla her bebek kusacak diye bir şart yok ya da kusmayan doymuyor diye de bir şart yok. Bebek yeterince kilo alıyorsa doyuyordur.
Ben de humana içiyorum ama her gün içmiyorum o yeterli olur muCanım e bebekte kimyonlu anne çayları var ben ondan almıştım
Ahaha cidden o korku neler yaptırırOğlan çığlığı basıp son noktayı görünce bı çay kaşığı kimyonu yutup üzerine bi güzel su içiyorum korkunun gözünü seveyim. Tadını fln unutuyorum
Ben bi suyla deneyim içemezsem senin taktiği denerim artıkBen tadından nefret ettiğim icin çayını içemedim bildiğin bir çay kaşığı ağzıma alıp hap gibi yutuyorum üstüne bi kazan su içiyorumannelik ne zormus en nefret ettiğin şeyleri bile yapıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?