2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Evet bebeginde sut alerjisi olan bir arkadasim var. 10. Ayda diyet actilar, cok sıkı diyetteydi. Et bile yiyemiyordu. Daha dogrusu birkac bir sey haricinde hicbir sey yiyemedi. Cok doktorla gorustu. Bitki caylari ishal yapar, alerjiyi de trtikler, ozellikle sık yapilan yanlis kimyon gibi seyleri icmemek lazim, alerjiyi tetikliyor demişti.

Ben de oyle dusundum ki bugun gittigim caz calan havali brunch rstoranundaki yasli garson Turk cikmasin mi? Ay dedim ortama bak, yine gittim anadolu amcasi buldum. Kim bilir neler geciriyor aklindan diye dusundum. Sonra da ammaan ne bok dusunurse dusunsun dedim

Bizim burun akintimiz oksurugumuz devam ediyor. Burun temizliyorum gunde 4-5 kez. Nefret ediyor cocuk. Ben de biktim. Dogdugundan beri gobek deligi, pisik, laktoz intoleransi, usutme,burun akintisi derken eremedik duzluge. Burun akintisi gecsin varsin gazli olsun, varsin diyet yapayim. Cok zor gercekten. Rahat ememiyot rahat uyuyamiyor, ikimiz de yorulduk.

Usutmesi fln gecer de beni daha cok uzen bir konu var. Boyun kaslarinin birinde bir kasin kisaligindan kaynaklanan bir boyun egriligi ragatsizligi var. Cogu iyilesebiliyor fizik tedaviyle ilk 1 yilda. Ama cok can sikici bir sey. Henuz tani almadi ama alacagina eminim. Agzini acinca alt damagi simetrik, soyle ki yuzu kafasi kasin kisa oldugu tarafa dogru cekilmis, egri ve yamuk duruyor. Hep ayni yone dogru yattigindan kafasinin bir yani duzlesti, diger taraf bombeli. Her ne kadar degistirsem de rahat edemediginden o yana donuyor, elinde değil. Uyurken bebeklerin tek tarafi tercih etmesinden daha karmasik bir durum. Fizik tedaviye yonkendiricek doktor.

Diyet yaparkende belirtiler artmadı diyetten önce nasılsa hep aynı kaldı. Diyette bir fark düzelme göremedik. Bence normal gazlı bir bebek işte tüm bebekler gibi. İp gibi kan gördük sadece belki ıkınmaktan oldu belki ishalden belki benim yediğim bişeyden bilemiyorum. Yeni doktor ne diyecek bakalım

Fotoğraf atabilir misin canım yüzünü gizleyerek

Sadece garson Turkmus en azından:))

Kilo alımı güzel şükür sarılığı 10 günlükken 8 e düşmüştü geçti artık dediler tekrarlar mı bidaha ki.
En riskli olan ilk 10 gün 1 aya kadar da risk azalarak devam eder demişti bana sağlık ocağındaki doktor. Gözlerinde falan sarılık yoksa geçmiştir. En son gözlerden geçermiş.
E sizde alerji yok o zaman. Alerjinin denklemi çok basit çünkü yediğinde belirtiler artıp bıraktığında azalması sizde ikisi de olmamış. Tekrar kanlı kaka görürseniz o zaman bir daha değerlendirirsiniz ama bence şu şartlarda şimdi doktor da alerji yok diyecektir.
Kızlar benim bebişim hiç kusmuyor çok çok arada kusuyor bu doymuyor anlamına mı geliyor acaba
Yok canım ne alakası var benimki de kusmuyor hem de o kadar midesi bulanmasina rağmen 1 ayda en fazla 3 kere falan az bir şey kusmustur. İlla her bebek kusacak diye bir şart yok ya da kusmayan doymuyor diye de bir şart yok. Bebek yeterince kilo alıyorsa doyuyordur.

Kızlar benim kanamam 1 haftaeır gelmiyor en son sarımsı birşey gelince bitmiş oluyormuş ya benim oda geldi. Artık boyabdesti alabilir miyim?

Geçmiş olsun kurtarmışsınız. Memede uyumaz mı? Öyle sakinleştirip uyutsan?
Memede de sakin durmuyor alıp veremediği var sanki memeyle başta alırken sinirleniyor sonra bırakırken ayrı sinirleniyor çözemedim bugün tuhaf yavrum. Atak haftasına erken mi girdik diye düşünüyorum bende

sürümün miktar olarak yetemeyeceğini düşündüm. Çünkü kilo aldıkça yiyeceği ml miktarı artacak. Şimdiye kadar kilo alımı güzeldi ama şimdiden sonrası için yeterli olacak mı ondan şüphe ettim takviyeye başladım

O emdikçe senin vücudun da ona göre süt üretecek zaten. Sen emzirmeye aynen devam et, arz talep dengesine göre sütün de çoğalacak ama sen göremeyeceksin çünkü artık memeler ne kadar süt üretmesi gerektiğini bildiği için o ilk zananlardaki gibi sertleşmeyecekler. Maşallah çok iyi kilo almış zaten1300 Gr gayet iyi hiç takviyeye gerek yok.

Kızlar bide oğlum uykularında bazen nefesi kesilir gibi hııııııhhhh diye uyanıyor normal mi bu. Mesela benim babamda uykusundan öyle uyanır uyku apnesi mi ne var onda. Bebekler de normal mi böyle uyanmak korkarak uyanıyor öyle oldumu

Kızlar benim kanamam 1 haftaeır gelmiyor en son sarımsı birşey gelince bitmiş oluyormuş ya benim oda geldi. Artık boyabdesti alabilir miyim?
Evet beyaz akıntı geldiyse ve kanaman tamamen kesildiyse boy abdesti alabilirsin nifasin bitmiş demektir. Hadi gözün aydın 40 gün geçmeden tekrar kanaman olursa hayal nifas sayılırsın. 40. Günden sonra kanaman gelse dahi gusül abdesti alman gerekir ve o saatten sonraki kanamalar özür sayılır yani kolunun bacağının vb.bir yerin sürekli kanamasıyla aynı hükme girer. Bunlar Hanefi mezhebine mensup San bu şekilde, şafilerde 60 gündü galiba

Umarım yoktur

Ben bi suyla deneyim içemezsem senin taktiği denerim artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…