Biz de hipp içiyoruz ama gğn içinde gazı olmasa da sabaha karsı saat 6 dan 8 9 a kadar 10 dk da bir gaz sancısı vuruyor her gün. Önceden yoktu yeni basladı. Bem de humana içiyorum o cok süt yapıyor. Ama gaza bi etkisi yok galiba.Canım ben aptamil kullanırken içiyordum gaz olayı için günde bir kez içiyordum ama sonra mamayı değişince gaz olayımız çok kalmadı normal kendi çıkarıyor artık kullanmıyorum. Sütüm için de laktamax verdi doktor içinde kimyon ve rezene var sanırım çok güzel süt getiriyor bilgin olsun doktorum onu önerdi
Belki enfeksiyona bakmıstır alerji bağırsak iltihabına yol açıyor. Crp yüksek çıkıyor mu bilmiyorum iltihap olunca. şaşırdım tam kan sayımından alerji mi belli oluyormus yani. başka bir doktora da git canım tek doktorla kalmaNormal hemogram testinden bakti. Şaşırdım ben de
Kahve zaten gaz yapan bişey sütte aynı şekilde vegan falan beslenme doktor evet alerji var demeden. Ay tek çok hiç çocukmus seni çok iyi anlıyorumDun kajhveyi biraz abarttim diye sanirim en gazli gunuydu. Ogleden sonra felaket gecti. Esim evde olmasaydi napardim bilmiyorum. Bazen o kadar bunaliyorum ki Allahin gucine gitmesin sanki dogdugundan beri hicbir sey yolunda gitmiyor gibi geliyor. Cok zor. Kizim uyuyan guzelmis resmen. Ben cok rahatmisim. Simdi bi de diyetin verdigi stres var. Laktozsuz yiyordum ama kakasi hala mukuslu biraz. ya burun akintisindan ya da dusundugumden de kotusu inek sut proteini alerjisi var. Vegan yemeye basladim. Gercekten hep bir sorun cikiyor onumuze. Neye ugradigimi sasirdim. Nevrim dondu. 4. Aya atlamak istiyorum direkt. Tek iyi yani hamile kaldigim kiloya dondum. Amaml benim amacim zaten normalde de sisman oldugumdan daha da kilo vermek. Bakalim. Boyle ac kalmaya devam edersem kilo veririm sanirim. Hayatimin sonuna kadar veganlari anlamicam.
Bakici teyzemizin torununda vardi, ondan biliyordum nasil oldugunu. Basini egik tuttugubu fark ettigimde hemen boynunu damagini kontrol ettim. Tesekkurler video icin. Biz de izliyoruz, dikkat etmeye calisiyoruz esimle. Insallah iyilesir.Buna tortikolis deniyordu kuzenimin bebeğinde vardı canım YouTube da egzersiz videolar vardı onları yaparak düzeltmişti. Oda çok erken fark etmişti. Tam tanı için ultrasonla bakılıyormus. Ama sen annesisin anlarsın yani.bende Sen yazınca baktım videolara linkini atıyorum. Sen araştırmıssındır gerçi ama. Zaten henüz çok küçükler ufak egzersizlerle hemen düzelir. Doktor kuzenime çok erken fark etmişsiniz 5-6ay civarı fark edenler var demisti. Hiç fark etmeyip amelşyat olanlar varmıs ileriki yaşlarda. Ve kuzenim doktora gitmeden yapmıstı düzenli egzersizleri doktora gidene kadar geçmişti bile. Doktorda fizik tedaviye gönlendiriyormus zaten haftanın belli günleri gidiyormussundur orada hareketleri gösteriyorlarmıs uygulamalı evde de tekrar ediyormuşsun ama gerek kalmamıstı kuzenimin bebisine
Emzik maceramız kisa surdu ya. Sinirleniyor itiyor diliyleBenim ki de aynısı emzik veriyorum ben emzşkten güç alarak pırtlıyor. Çünkü memeden süt gelince boğuluyor ağlıyor ıkınıyor bir yandan onyğzden gazı varken emmek isteyince direk emzik veriyorum
Sag ol, insallah gecer. Sag ol teyzesi ya. Tam bir pamuk gercekten. Cok tatli bir bebek. Tutamiyorum kendimi bol bol opuyorumVeririm canim insallah saliya gelir diye umuyorum
Foto atar misin bize
Tortikolis miydi tam hatirlayamadim. Ama egzersizle gececek bisey diye hatirliyorum hic canini sikma. Bunun disinda. Nasi pamuk bebe dogurmussun kar gibi bembeyaz masallah. Kolundaki bogumlari benim.icin azicik.isirsana
Bizdede aynı durum((( iki gündür delirdi bu çoçuk uyumaz oldu sabah akşam. Ne yapıcağımı şaşırdımBiz atak haftasında mıyız anlayamadım, 26 saatte en fazla 3-4 saat uyumuşturuykusu var belli ama uykuya dalamıyor dalsa yarım saat sonra uyanıyor. Kan aldılar, sünnet, dil bağı bunlar mu etkiledi diyorum ama pipiyle sorunu yok emmeside iyi memeyi emziği düşürmüyor ağzından. Sorunu ne çözemedik. Doktor sünnetten sonra huzursuz olursa diye calpol verdi onu kullanıyoruz günde 4 kere
Benimki de hızlandı baya 10 dk da boşaltıyor güçlü emiyor maşallah çişli bez iyi boyumuz uzadı ilk ay da 800 gram aldık. 2780 gram doğup 2500 e düşmüştü bebem o yüzden hala etli boğum boğum değil mamayla destekliyorum günde 2 3 kez veriyorum çabuk toparlar inşallah minik oğluşumBen dakika tutuyorum valla yoksa mememi bebemin agzindan kurtarma imkanım yokTek memeyi 15 en fazla 20 dk emziriyorum gündüzleri 2 saatte bir bazen uyumazsa bir saat arayla da istediği oluyor. Geceleri daha uzun uyuyor maşallah diyim totomu karşıyayım tahtaya vurayım Çişli bez sayısı gayet iyi, Türkiye'ye dönünce 1 ay kontrolüne gidince tartilacak o yüzden kilosunu bilmiyorum ama hem boyu uzadı hem de baya etlendi yani gelişimi için de yeterli geliyor demek ki bu kadar emmesi. Ama Hale Deniz 40+1 de 4 kiloya yakın doğdu emmesi baya güçlü onun da çok etkisi oluyor. Ama çabuk yorulan bir bebek bile yarım saate çok rahat boşaltır memeyi.
Amacı kucakta durmak zaten sürekli emmiyor meme boşalınca ağzından çıkartmadan uyuyor çıkardığı zaman yerine yatırıyorum çünkü o da çığlığı basıyorDuygusal ihtiyacını masaj yaparak, koynunda uyuyarak, tentene temas yaparaj da karşılayabilirsin. Zaten sık emiyorlar arada es verse yeter sana
Kolay değilmiş gerçekten bebek bakmak, en sıkıntısızı bile zorken bi de yeme içme problemi olunca dayanılmaz olabilir. Geçici olduğunu düşünüp kendimizi de çok hırpalamasak. En kötü mama verilir mesela… sen nasıl daha mutlu olacaksan öyle olmalı bence. Biraz bencilce gelebilir ama mutlu anne mutlu bebe demişlerDun kajhveyi biraz abarttim diye sanirim en gazli gunuydu. Ogleden sonra felaket gecti. Esim evde olmasaydi napardim bilmiyorum. Bazen o kadar bunaliyorum ki Allahin gucine gitmesin sanki dogdugundan beri hicbir sey yolunda gitmiyor gibi geliyor. Cok zor. Kizim uyuyan guzelmis resmen. Ben cok rahatmisim. Simdi bi de diyetin verdigi stres var. Laktozsuz yiyordum ama kakasi hala mukuslu biraz. ya burun akintisindan ya da dusundugumden de kotusu inek sut proteini alerjisi var. Vegan yemeye basladim. Gercekten hep bir sorun cikiyor onumuze. Neye ugradigimi sasirdim. Nevrim dondu. 4. Aya atlamak istiyorum direkt. Tek iyi yani hamile kaldigim kiloya dondum. Amaml benim amacim zaten normalde de sisman oldugumdan daha da kilo vermek. Bakalim. Boyle ac kalmaya devam edersem kilo veririm sanirim. Hayatimin sonuna kadar veganlari anlamicam.
Hele bazen ne bunu istiyor ne beşiği kucakta uyumak istiyo. Diyorum sefillik ruhumuzda varBu bebeler sanırım en çok ana kucağında yatmayı seviyor bizim ki de yatağına yatınca gündüz hemen uyanıyor ama onun içindeyken uyuyor gece yatağıyla ilgili sıkıntı yok ama gündüz böyle
Yeniden kanama oldu muKızlar 2 hafta oldu doğum olalı 10gun sonra olan doktor kontrolüne götürdüm bebeğimi, göbeğinde kanaması var dedi doktor ama öyle şıp şıp kan değil hatta doktor söyleyince şaşırdım kanıyor mu diye bana göre kanamiyordu çünkü demekki o gördü,iğne verdi iki güne geçer (inşallah)dedi geçmezse getir bebeği bana dedi.aksam banyo yaptırdım gercekten bebeği yatırıp göbeğine baktığımda kurumamis kan var gibiydi,boyle bişey yaşayan var mı??
Relamax da iyi diyorlar memnun kalmadınız miNurse harvays cold şurup şeklinde bir çay kaşığı veriyoruz etkili oldu baya bizde kendi kendine geğiirp gaz çıkarabiliyor sıkılması %70 azaldı bu denediğimiz 5. Gaz icin olan ürün
Günde üç kez miAy günde 2 3 kez içiliyormuş öyle mi ben bir iki kere yaptım geçenlerde unuttum sonra dur tekrar başlayım kurtaralım bebeleri şu pırtlardan
Ya ben günde 1 kere içiyorum Suya karıştırıp kafama dikiyorum direkt içimi zor oluyor biraz ama napalım gaz çıksın yeter ki diyorum. Son birkaç gündür yaptığım hiçbir şey işe yaramıyor sanki sürekli gaz var bebede napıcam şaşırdımGünde üç kez mi
Ay mide kalmaz insanda
Daha önce bahsetmiştim burada. Bizim doktor kan sayımında eos diye bi değer var o bi raz yüksek cıkınca alerjik bir bebek olabilir bir ihtimal demişti. Sonradan ortaya da cıkabilir demişti bize. Belki o değeri değerlendirmiştir DoktoruBelki enfeksiyona bakmıstır alerji bağırsak iltihabına yol açıyor. Crp yüksek çıkıyor mu bilmiyorum iltihap olunca. şaşırdım tam kan sayımından alerji mi belli oluyormus yani. başka bir doktora da git canım tek doktorla kalma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?