2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginiz kac aylik

Sudocrem kullandin mi hic ben dogdugundan beri kullaniyorum her alt degismede suruyorum surekli pisik olmadik hic buyuk oglumdan beri her cocukta kullandim
Ne yazık ki sudocrem etkili olsa da temiz içerikli değil. Parafin, petrolatum ve BHa içeriyor... Ben sivilcem çıkınca kullanıyordum ama bebeğime kullanamadım acikcasi

Süt az geliyorsa doymadigindan yapıyor çekip gelmeyince sinirleniyordur benimki de öyle yada altta gaz sancısı vardır dikkat toplayamiyordur memeye

Dün biz de actamil aldık evde dursun bazen yetmiyor 60 ml sagdigim da yutuyor e her benden kendi emdigi de o kadar gelmiyo anca saginca. Karnı tikabasa doyunca o kadar sesi çıkmıyor

Ne yazık ki sudocrem etkili olsa da temiz içerikli değil. Parafin, petrolatum ve BHa içeriyor... Ben sivilcem çıkınca kullanıyordum ama bebeğime kullanamadım acikcasi
Hangisinin icerigi temiz ki .. 3 cocuktada kullandim sukur hic bi sorunla karsilasmadim

Hangisinin icerigi temiz ki .. 3 cocuktada kullandim sukur hic bi sorunla karsilasmadim

Sorun yasamamak içeriğini güvenli kılmıyor bence ama kimsenin Pişik kremine kimse karışamaz, sadece içerik bilgisi paylasmak istedim cnm

Var ya temiz içerikliler arastirdiginda, inicia, minoris, babydream, ecowell, Mustela, penaten, bubchen gibi...

Genellikle zararlı bilesen olarak içlerinde ️"Likit parafin" ve ️"petrolatum" var kremlerde,
petrolatum = vazelin = petrol jeli

Buna ek kremlerde parafin ve petrolatum (sentetik kremelstirici, temiz iceriklerde genelde bunun yerine balmumu kullaniliyor) disinda;

️"Phenoxyrthanol" (kimyasal koruyucu, tahriş, egzama, dermatit vb sonuçlar uzun dönem kullanımda cikabilir)

️"Sodyum benzoat" (ABD ve İngiltere yasaklanan bir kimyasal, astım, kasintili cilt rahatsızlıklarına sebebiyet verebiliyor)

️"Dimethicone" (silikon bazlı yumuşatıcı, gozenek tıkama ihtimali mevcut deride, cilt gozenegini dolduran bir bilesen)

️"BHA" (uzun ömürlü olsun diye konulan kimyasal)

️Sodium lauryl sulfate (cilt, göz ve karaciğer zehirlenmesine giden bir kimyasal)

️"Propilen Glikol" araba sularında donma yapmasın diye antifrizlerde de bulunan bir madde. Tahriş, iltihaplanma uzun dönem kullanımda sebep olabiliyor.

Ciltte durulama olmayacak ürünlerde bebekler için parfumsuz seçim yapılması öneriliyor, bir diğer madde ise lanolin. Cildi oynarsın diye ekleniyor ama evdeki zeytinyağı kadar etkisi yokmuş

Bu kimyasallar var mı diye bakılabilir satın alırken... Gıda içinde kullanılanlar da var yukarıdaki yasaklı listede veya yetişkin kozmetik ürünlerinin çoğunda da var. Konu bebekler olduğu için paylaşmak istedim

Yukarıda yazdığım markaları kullansak da ileriki zamanlarda içerik okumak gerekebilir icerigi degisriyor bazıları, dun temiz icerikken bugün olmuyor...

Topige küçük bir not olarak kalsın :)

Kızlar işe başlamama kısa bir süre kaldı mama ve meme olarak ilerleyenler meme reddi olmaması icin hangi biberonu kıllanıyorsunuz memnun kaldıgınıx ürünler varsa link atabilir misiniz

He demi insan bi söyler. Hiç bilmiyordum sa ıyor ki 10 çocuk doğurdum. Neyseki regl o ladar uzun sürmüyor benim ama bakalım inşallah düzen bozulmamıştır
Öpmeden nasil durcam bilmiyorum

Kafasinda da var emerken terliyor cunku

Off bende ayniyim ya

Yok kiz bana öyle kokmuyor
Valla bana resmen balık kokuyor. Eşime de aynı
Sudocrem kullandin mi hic ben dogdugundan beri kullaniyorum her alt degismede suruyorum surekli pisik olmadik hic buyuk oglumdan beri her cocukta kullandim
Doğduğundan bu yana onu kullanıyordum ama engel olmadı maalesef bıraktım o yüzden. Şimdi oksizinc e başladım iyi geldi gibi bakalım
Off bizim de öyleydi. Nöbet tuttuk eşimle resmen ya.
Kızlar işe başlamama kısa bir süre kaldı mama ve meme olarak ilerleyenler meme reddi olmaması icin hangi biberonu kıllanıyorsunuz memnun kaldıgınıx ürünler varsa link atabilir misiniz
Lansinoh kullanıyorum canım ben. Çekimi biraz daha zor. Hatta kızım içerken arada memedeymiş gibi durup mola veriyor dinleniyor.

Doktor doğuduğu gün 1.günü demişti

Ya bu oksizinc krem ne iğrenç bi şeymiş. Midem alt üst oldu iğrenç kokuyor. Bildiğin balık gibi. İnşallah şu pişik iyi olurda çektiğimiz çileye değer. Kusacağım yoksa
Çinkolu kremler tedavi edici oluyor canım öyle kokuyorlar maalesef. Umarım hızlıca geçer

Ya dogru diyosun ama ben kendim deneyimledim emzirilen bebegin bagisikliginin daha iyi oldugunu. Bir de oglum biraz alerjik gibi o yuzden mumkun oldugunca emzirmek istiyorum. Oldurabildigim kadar. Bugun doktora sut alerjisi testi icin gidicem. Boynjnu da gostericem bakalim. Insallah cikmaz bi alerjisi.

Hangi modeli canım tam olarak link atar mısın

Kizlar günaydin bebişinizin burnunu nasil temizliyorsunuz göktuğ sümüklenmiş biraz burun aspiratörunu ilk ay kullanmayi onermiyorlar ya napcam bilemedim

Biz de iki gün sonra gidicez alerji testi icin sizin sonucu buradan yazar mısın ben artık net emin oldum laktozsuz mama aldık cocuk 4 saat kesintisiz uyudu ne kaka çıkışı ne bişey ama anne sütü alıyor saniye de mukuslu kaka pişik desen bitik durumdayız bir aydır cekiyor yavrum nerdeyse emzirmekten sogudum resmen emince huzursuz hazmedemiyor umarım sadece laktoz İntoleransı ile kalır başka bit şeye alerjisi çıkmaz cok canım sıkkın

Kızlar benim oğlan sma kullanmaya başladıgımzdan beri mama yemek istiyor hep. Memeyi yarım saat emiyor hemen huzursuzlanıyor aç aç hareketler yapıyor mama veriyorum bi görseniz sanki sabahtan beri aç asla 5 dakika önce meme yemiş gibi değil. Neden böyle ya doyduğunu mu anlamıyor yoksa. Meme de doymuyor desem baya emiyor yutkundugunu görüyorum mememyi çıkarınca sütün olduğunu da görüyorum anlamadım ben bu işi.

Bizim de alerjik durumdan dolayı sma laktozsuz denedik aşırı iştahlı icti hatta şaşırdım doğduğunda da ilk 15 gün normal sma vermiştik o ara bide bebelac denemiştik içmemişti sma baya seviyor

Kizlar dikis yerine atilan steri serit bant ciltten nasil cikar fikri olan var mi internetten baktim ama hic bisey bulamadim

Kizlar günaydin bebişinizin burnunu nasil temizliyorsunuz göktuğ sümüklenmiş biraz burun aspiratörunu ilk ay kullanmayi onermiyorlar ya napcam bilemedim
Serum fizyolejikten siringa ile burnuna verip aspiratorle cekiyorum yoksa rahatlamiyor 1 aylikken basladim doktorun ve eczacinin tavsiyesiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…