Aynen benimki de öyle aptamil kullanırken yemek istemiyordu . Bunda durmuyor meme üstüne illa yiyor mamayı .Bizim de alerjik durumdan dolayı sma laktozsuz denedik aşırı iştahlı icti hatta şaşırdım doğduğunda da ilk 15 gün normal sma vermiştik o ara bide bebelac denemiştik içmemişti sma baya seviyor
Laktoz icin test yapmiyolar burda. Sadece sut alerjisi testi var. Yaptiricam bakalim, haber veririm. Kan mi aliyolar bakarken ya, nasil okcak acaba? Laktozu kesmene ragmen anne sutu alinca mukuslu mu kakasi?Biz de iki gün sonra gidicez alerji testi icin sizin sonucu buradan yazar mısın ben artık net emin oldum laktozsuz mama aldık cocuk 4 saat kesintisiz uyudu ne kaka çıkışı ne bişey ama anne sütü alıyor saniye de mukuslu kaka pişik desen bitik durumdayız bir aydır cekiyor yavrum nerdeyse emzirmekten sogudum resmen emince huzursuz hazmedemiyor umarım sadece laktoz İntoleransı ile kalır başka bit şeye alerjisi çıkmaz cok canım sıkkın
Kizlar günaydin bebişinizin burnunu nasil temizliyorsunuz göktuğ sümüklenmiş biraz burun aspiratörunu ilk ay kullanmayi onermiyorlar ya napcam bilemedim
Kızlar benim oğlan sma kullanmaya başladıgımzdan beri mama yemek istiyor hep. Memeyi yarım saat emiyor hemen huzursuzlanıyor aç aç hareketler yapıyor mama veriyorum bi görseniz sanki sabahtan beri aç asla 5 dakika önce meme yemiş gibi değil. Neden böyle ya doyduğunu mu anlamıyor yoksa. Meme de doymuyor desem baya emiyor yutkundugunu görüyorum mememyi çıkarınca sütün olduğunu da görüyorum anlamadım ben bu işi.
Sanirim Danir de oyle. Dun gece aglarken aynilarini düşündüm. Ne bitmeyen gazmis. Surekli gazli surekli agliyor. Gunduz 3-4 saat iyi uyuyor. Tam o siralardayiz. Ama icinden hicbir sey yapmak gelmiyor. Yorgunum.Kerem kolik sanırımgece 3te uyandı ağlaya ağlaya bi hal oldu sesi kısıldı. Memede bile sakinleşmiyor sancı vurduğu an çığlık kopuyor kimse susturamıyor. Sancılardan uyuyamadı sabah 6da anca gözünü kapattı uyumalarda en fazla yarım saat 1 saat sürüyor nasıl olacak böyle o ağladıkça giden sesini duydukça içim gidiyor sabah en sonunda bende ağladım dayanamadım. Çok canı yanıyor kasıyor kendini gazı çıkaramıyor değil çıkarıyor ama bitmiyor ne gazı ne sancısı
Meme hep ağzımızda onuda yiyor mamayı da yiyor obur oldu cocumAspiratör kullanmadım daha, serum fizyolojik sikip sonra bununla burnundakileri aliyorum, kolay oluyor
Medifine Bebek Burun Temizleme Aparatı Kulak Temizleyici Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Medifine Bebek Burun Kulak Temizleme yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Emzirme dsnismani mamayi azalırken sütü daha sık ver, mamayi azalt. Aciksin yine meme ver, alisiyirlar demisti
Daha 41 günlükBebeginiz kac aylik
Evet var bir sıkıntısı, öncdden mama verdiğimde 2 3 saat uyuyordu, mama verdim bana mısın demedi yine mızıranmaya devamSüt az geliyorsa doymadigindan yapıyor çekip gelmeyince sinirleniyordur benimki de öyle yada altta gaz sancısı vardır dikkat toplayamiyordur memeye
Ayyy kırktan sonra değişir derler ya öyle bişi değildir insallah. Bizimki hemen değişti oyleyseHe demi insan bi söyler. Hiç bilmiyordum sa ıyor ki 10 çocuk doğurdum. Neyseki regl o ladar uzun sürmüyor benim ama bakalım inşallah düzen bozulmamıştır
Valla bana resmen balık kokuyor. Eşime de aynı
Doğduğundan bu yana onu kullanıyordum ama engel olmadı maalesef bıraktım o yüzden. Şimdi oksizinc e başladım iyi geldi gibi bakalım
Off bizim de öyleydi. Nöbet tuttuk eşimle resmen ya.
Lansinoh kullanıyorum canım ben. Çekimi biraz daha zor. Hatta kızım içerken arada memedeymiş gibi durup mola veriyor dinleniyor.
İnşallah 1-2 günlük bişeydir diyip duruyorum. 2 gecedir uykusuzuz. Gaz çıkıyor göbeği sert değil rahat ama sancı gaz bitmiyor bende dikkat ediyorum yediklerime kimyon yiyorum içiyorum. İnşallah kurtuluruz günlüktürSanirim Danir de oyle. Dun gece aglarken aynilarini düşündüm. Ne bitmeyen gazmis. Surekli gazli surekli agliyor. Gunduz 3-4 saat iyi uyuyor. Tam o siralardayiz. Ama icinden hicbir sey yapmak gelmiyor. Yorgunum.
Battaniye arasında sallayın susuyo,bizimkide öyle çok ağlıyo sallayınca susuyo yoksa sesi kısılıyor kıpkırmızı oluyor ağlamaktan ne zaman geçecek bu bilmiyorumKerem kolik sanırımgece 3te uyandı ağlaya ağlaya bi hal oldu sesi kısıldı. Memede bile sakinleşmiyor sancı vurduğu an çığlık kopuyor kimse susturamıyor. Sancılardan uyuyamadı sabah 6da anca gözünü kapattı uyumalarda en fazla yarım saat 1 saat sürüyor nasıl olacak böyle o ağladıkça giden sesini duydukça içim gidiyor sabah en sonunda bende ağladım dayanamadım. Çok canı yanıyor kasıyor kendini gazı çıkaramıyor değil çıkarıyor ama bitmiyor ne gazı ne sancısı
Ben bildiğim senin uyandırman lazım cnm, bebe icin 5 saat açlık çok fazla.Meme hep ağzımızda onuda yiyor mamayı da yiyor obur oldu cocumbide gece uykusuna 2 de yatıyor sabah 7 de uyanıyor beşikte oyalanıyor yedirmeye çalışıyorum yemiyor geri uyuyor 8-8 bucuk gibi kalkıp yiyor gece uykusunu bu kadar çok uzun uyuması normal mi ya . Uyumaya yakın çok yiyor ama gecede altını alıyorum meme vermeye çalışıyorum kalkmıyor
Kaç günlük sizin? Kırkta huy değişir derlermiş umarım kalmaz kolik molikBattaniye arasında sallayın susuyo,bizimkide öyle çok ağlıyo sallayınca susuyo yoksa sesi kısılıyor kıpkırmızı oluyor ağlamaktan ne zaman geçecek bu bilmiyorum
Yüzünü öpme.bebeklerim yüzünü öpmeyin diyorlar. Hoş arada bende öpüyorum.Öpmeden nasil durcam bilmiyorum
Kafasinda da var emerken terliyor cunku
Off bende ayniyim ya
Yok kiz bana öyle kokmuyor
Özel bir ritüeli mi var ya? Ben 40.gün abdest aldım, sonra da bebemi yıkadım40ı cıkan hanimlar tam 40 gunlukken mi abdestlendiniz yoksa 41de mi yapmak lazim bunda kimseyi cagirmak istemiyorum kndim cıkaricam 40ı ne zman yapsam acaba yarın mi carsamba mi arada kaldim
40.gün birileri geliyo bebek beraber mi yıkanıyo? Pis gelen nası abdestsiz mi demek? Ay çok cahilim anlamadımBen istemedim kimseyi pek disarida cikmadim acil bisey olmadikca oglumda 40inda pis gelen olmuş hastalandi yuzunde yaralar cikti ben bu kırklıyken basina gelen herseye inaniyorm Allah pis nefisli insanlardan korusun cunlemizin evlatlarini hayirlisyla kırklansaydık bi ..
Ben el pompası almıştım eczaneden 24 günlükken onunla çekmiştim birkaç damla serum fizyolojik damlatıp, şimdi de onunla yapıyorum ama tam temizlenmiyor, genzinden bi hırıltı geliyo bazen otribebe ağızla çeken aldım onla da çıkmadı, nasıl temizlenecek bilemedimKizlar günaydin bebişinizin burnunu nasil temizliyorsunuz göktuğ sümüklenmiş biraz burun aspiratörunu ilk ay kullanmayi onermiyorlar ya napcam bilemedim
Sorun yasamamak içeriğini güvenli kılmıyor bence ama kimsenin Pişik kremine kimse karışamaz, sadece içerik bilgisi paylasmak istedim cnm
Var ya temiz içerikliler arastirdiginda, inicia, minoris, babydream, ecowell, Mustela, penaten, bubchen gibi...
Genellikle zararlı bilesen olarak içlerinde️"Likit parafin" ve ️"petrolatum" var kremlerde,
petrolatum = vazelin = petrol jeli
Buna ek kremlerde parafin ve petrolatum (sentetik kremelstirici, temiz iceriklerde genelde bunun yerine balmumu kullaniliyor) disinda;
️"Phenoxyrthanol" (kimyasal koruyucu, tahriş, egzama, dermatit vb sonuçlar uzun dönem kullanımda cikabilir)
️"Sodyum benzoat" (ABD ve İngiltere yasaklanan bir kimyasal, astım, kasintili cilt rahatsızlıklarına sebebiyet verebiliyor)
️"Dimethicone" (silikon bazlı yumuşatıcı, gozenek tıkama ihtimali mevcut deride, cilt gozenegini dolduran bir bilesen)
️"BHA" (uzun ömürlü olsun diye konulan kimyasal)
️Sodium lauryl sulfate (cilt, göz ve karaciğer zehirlenmesine giden bir kimyasal)
️"Propilen Glikol" araba sularında donma yapmasın diye antifrizlerde de bulunan bir madde . Tahriş, iltihaplanma uzun dönem kullanımda sebep olabiliyor.
Ciltte durulama olmayacak ürünlerde bebekler için parfumsuz seçim yapılması öneriliyor, bir diğer madde ise lanolin. Cildi oynarsın diye ekleniyor ama evdeki zeytinyağı kadar etkisi yokmuş
Bu kimyasallar var mı diye bakılabilir satın alırken... Gıda içinde kullanılanlar da var yukarıdaki yasaklı listede veya yetişkin kozmetik ürünlerinin çoğunda da var. Konu bebekler olduğu için paylaşmak istedim
Yukarıda yazdığım markaları kullansak da ileriki zamanlarda içerik okumak gerekebilir icerigi degisriyor bazıları, dun temiz icerikken bugün olmuyor...
Topige küçük bir not olarak kalsın :)
Uzun dönem kullanmamış olursun en azından cnmNormalde mustela kullanıyorum her alt açmada ama tam popo yanaklarının birleştiği yer kızardı birkaç gündür de geçmiyo bi türlü, ben de tedavi edici bir şey süreyim diye sudocrem sipariş vermiştim bugün gelecek
Birkaç sefer iyileşene kadar kullansam mı kararsız kaldım şimdi ya
Islamda aslinda boyle bisey yok ben her banyoda zaten abdestlendim bundada adi 40 diye bi dus alip abdestlenip cikicam ozel bisey yok dua etmek yeterli sadece .. pis derken adet goren 40li bebege gelmemeli onu dedim canimÖzel bir ritüeli mi var ya? Ben 40.gün abdest aldım, sonra da bebemi yıkadım
40.gün birileri geliyo bebek beraber mi yıkanıyo? Pis gelen nası abdestsiz mi demek? Ay çok cahilim anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?