Kulak cöpü mantıklıymıs deneyim bakalım, bikac kişiden soguk sıkım duydum ben de, bizde de var mugladan gelen zeytiyagı ama nasıl olur bebeğe verilir mi bilemedimZeytinyağ sürebilirsin canım elinle biraz yada kulak çöpüyle hafif uyarabilirsin ama bunu cok deneme bizim kendi zeytinyağımız var ondan veriyorum ama marketlerdeki nasıl bilmiyorum soğuk sıkım falan iyi diyorlardı
Çok zorlanırsa ben de vereceğim bizde de kuru kaka yok ama hep bi ıkınma hali var bizimki mama yese bile sakinlemiyor. Mama kaka yapıyosa yandık cunku anne sütü yetişmiyor artık hep acEvet instada var hesaplar, içerik bilmesek de hazır incelemeleri mevcut. Hiç beklenmedik incelemeler var, büyük bir markanın ıslak mendili içerik değişmiş uygun değil diye postta açıklamışlar ama zincir bir marketin ucuz fiyata sattığı ıslak mendil sadece su ve mendilden oluştuğu için tercihi markaya yapmak yerine bu ürüne gidebilir. Marka algısı tam bir kaos, içerik her şey:)
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı veriyorum Ben doktor günde max 1 kere demişti. Kabız derken kuru kaka çıkmıyoruz, normal yumusal sıvı kaka ama içmeyince hic çıkamadık. Belki hazır mamayi azalınca artık kabizlik da biter, doktor azaltıp kesebilirsiniz dedi artık çok şükür. Sadece gece ve yola çıkacaksan veririm mamayi sanırım. Tok tuttuğundan güzel uyuyor sıkıntısı yoksa yavrum
Ben de cok agladım ama bi sebep yok bebeme bakıp aglıyordum bi ağlamak geliyodu banaLohusalik nasil geciyor? Ben her seyi dusunup dusunup agliyorum, onun kucuklugune bakip agliyorum, kusuyo agliyorum, gazini cikaramiyor agliyorum. Sebepsiz her seye agliyorum
Benimki de aynen bu modda ben gun icinde cesutli imkanlar yaratiyorum. Biraz pusetine koyup sarki soyleyip dansettiriyorum. Kanepeye hafif yayilip bacaklari dikiyorum puset pozisyonu okuyo yine oraya koyup cingirak salliyorum inu hoplatiyorum. Sonra piyanolu oyun halisina koyuyorum ara ara. Bazen donence calistiriyorum. Agladikca kaldirip geri yatirip bisiler yaptiriyorum yani. Alisicak insallah zamanla. Anne kucagi istiyolar. 9 aylik aliskanlik isteKızlar benim kız çok ağlıyor ya. Yani başta yenidoğan, derdini bu şekilde anlatıyordur diye üzerinde durmamıştım ama altı temiz, karnı tok ve gazını çıkarmışken bile ağlıyor. Uyanık kaldığı sürece gezdirmediğimiz sürece çığlık ata ata ağlıyor. Gezmeye de alıştırmadım inatla ama artık çok yorulmaya başladım bu ağlama durumundan. Dün gece ben de baya ağladım çare bulamıyorum diye. Kolikler aynı saatte ağlıyordu diye hatırlıyorum. Bizimkinde saat olayı yok. Sizce niye böyledir?
Ben susturma derdine düştüğüm için başka şeyler düşünemiyorum o an. Teşekkürler deneyeceğim.Benimki de aynen bu modda ben gun icinde cesutli imkanlar yaratiyorum. Biraz pusetine koyup sarki soyleyip dansettiriyorum. Kanepeye hafif yayilip bacaklari dikiyorum puset pozisyonu okuyo yine oraya koyup cingirak salliyorum inu hoplatiyorum. Sonra piyanolu oyun halisina koyuyorum ara ara. Bazen donence calistiriyorum. Agladikca kaldirip geri yatirip bisiler yaptiriyorum yani. Alisicak insallah zamanla. Anne kucagi istiyolar. 9 aylik aliskanlik iste
Asidik değeri ve soğuk sıkım olması da önemli diye biliyorum. Keşke doğal bulabilsek ama araştırayım markalarıEvde ayvaliktan fabrikasından aldığım yağ var cnm ama markadan bağımsız sızma olması yeterli bence. Rivierada yağ ısıtılıp kimyasal işlem görüyor ne yazık ki.
Sut alerjisi olabilir mi acaba, sebepsiz aglamalarin altindan genelde alerji cikiyor. Kakasinda mukus var mi?Kızlar benim kız çok ağlıyor ya. Yani başta yenidoğan, derdini bu şekilde anlatıyordur diye üzerinde durmamıştım ama altı temiz, karnı tok ve gazını çıkarmışken bile ağlıyor. Uyanık kaldığı sürece gezdirmediğimiz sürece çığlık ata ata ağlıyor. Gezmeye de alıştırmadım inatla ama artık çok yorulmaya başladım bu ağlama durumundan. Dün gece ben de baya ağladım çare bulamıyorum diye. Kolikler aynı saatte ağlıyordu diye hatırlıyorum. Bizimkinde saat olayı yok. Sizce niye böyledir?
Benim kızda öyle maalesef,tükendik artık nezaman düzelecek bilmiyorum iyice psikolojim bozulmaya başladı birde eşim nöbetli çalışıyor o yokken kabus gibi susturamıyorum aslaKızlar benim kız çok ağlıyor ya. Yani başta yenidoğan, derdini bu şekilde anlatıyordur diye üzerinde durmamıştım ama altı temiz, karnı tok ve gazını çıkarmışken bile ağlıyor. Uyanık kaldığı sürece gezdirmediğimiz sürece çığlık ata ata ağlıyor. Gezmeye de alıştırmadım inatla ama artık çok yorulmaya başladım bu ağlama durumundan. Dün gece ben de baya ağladım çare bulamıyorum diye. Kolikler aynı saatte ağlıyordu diye hatırlıyorum. Bizimkinde saat olayı yok. Sizce niye böyledir?
Çok zorlanırsa ben de vereceğim bizde de kuru kaka yok ama hep bi ıkınma hali var bizimki mama yese bile sakinlemiyor. Mama kaka yapıyosa yandık cunku anne sütü yetişmiyor artık hep ac
Asidik değeri ve soğuk sıkım olması da önemli diye biliyorum. Keşke doğal bulabilsek ama araştırayım markaları
Sut alerjisi olabilir mi acaba, sebepsiz aglamalarin altindan genelde alerji cikiyor. Kakasinda mukus var mi?
Benim psikoloji de kayıyor artık. Tam lohusa depresyonunu hafif atlattım diyorken bu çıktı. Bazen kendimi çok yalnız hissediyorum. Sürekli bana ihtiyacı var ve çare olamıyorum. Geçecek inşallah biliyorum ama annelik çok zormuş. Çok zorlanıyorum.Benim kızda öyle maalesef,tükendik artık nezaman düzelecek bilmiyorum iyice psikolojim bozulmaya başladı birde eşim nöbetli çalışıyor o yokken kabus gibi susturamıyorum asla
Oh ne güzel sen devretmişsin bende şeker falan da olunca iş yerinde cok zor oluyordu diyet o yüzden ayrıldım direk.Bende bunu coook düşündüm aslında hangi aralıkta ayrılsam diye bırakmak zor geliyor ama dedimki sonra zaten daha minicik uyuyarak geçirir en geç 1 buçukta evde olurum 6 ay sonrası almak mantıklı geldi baktım olmuyor zor oluyor biraz çalışır alırım yine ücretsiz annelik cok zor cokYaa ben 37 de ayrıldım 38 kurban bayramına denk geliyordu 39 ve 40 da da yıllık izini bağladım problem olmadı. Bende yarım gün olayına girmedim şubata Kadar benle birlikte 6 ay benden beslensin doyayim kuzuya diye Şubat'ta tam baslicam
İyi o zaman sadece laktoz intoleransi olma ihtimali çok yüksek. Ay çok sevindim alerji olmamasına laktozun çözümü çok daha kolay çünkü.
A. Fazla ön süt alması
B. Laktoz intoleransı
Tam günü gününe olmayabiliyor Hale Deniz de erken girdi atağa. Atak sonrası çok tatlı oluyorlar amaresmen güncelleme geliyor bebelere
Benim oğlum 10 değil 5 dk emiyordu sonrasında 2-3 saat asla meme almıyordu hele gece 4-5 saati buluyordu, mama da hiç vermedim ama gelisimi çok iyiydi. Doktor ilk 5 dk da memenin %80ini boşaltır zaten o yüzden yeterli demişti. Gece de bırak uyusun, sen de uyursun sütün artar. Yetmese kilo alımından belli olurdu demişti.
Cok büyük oran da tahminim o yönde artık ben laktoz diyeti cok beceremedim galiba şuan daha sıkı yapıyorum mama sonrası rahatlamayı görünce tüm belirtiler laktoz İntoleransına uyuyor gibi sanki köpüklü kaka pişik huzursuzluk sürekli sıvı kaka vs insallah en fazla öyledirİyi o zaman sadece laktoz intoleransi olma ihtimali çok yüksek. Ay çok sevindim alerji olmamasına laktozun çözümü çok daha kolay çünkü.
A. Fazla ön süt alması
B. Laktoz intoleransı
Tam günü gününe olmayabiliyor Hale Deniz de erken girdi atağa. Atak sonrası çok tatlı oluyorlar amaresmen güncelleme geliyor bebelere
Benim oğlum 10 değil 5 dk emiyordu sonrasında 2-3 saat asla meme almıyordu hele gece 4-5 saati buluyordu, mama da hiç vermedim ama gelisimi çok iyiydi. Doktor ilk 5 dk da memenin %80ini boşaltır zaten o yüzden yeterli demişti. Gece de bırak uyusun, sen de uyursun sütün artar. Yetmese kilo alımından belli olurdu demişti.
Ultrasonda belli oluyor sadece basini rahatlikla saga sola cevirebiliyo mu peki ? Benim kizim gormeye basladigi an basini egmeye basladi saga sola ceviriyodu basini tortikolis olan bebeklerde scm kasında sislik olur ve ceviremez basini .. ben bu bebegimde doktora belirttim kizimda boyle bi sorun yasadim diye 3 aylikken goturebilirsin goze dedi bende ayini bekliyorum goturucem hemen insallah sanada gecmis olur .. tortikolis olsa bile egzersizle 1 yasina kalmadan duzelebiliyor gozde olsa duzeliyor o yonden hic uzulme 3 sene boynu egri gezdi kizim goren engelli mi diyorduÇok teşekkür ederim ,Şişlik yok dedi ama o tarafa dönmüyor scm kası ultrason damı belli oluyor ,göz muayenesi ne nekadar zaman sonra gitmeliyim 55 günlük şuan ,çok teşekkür ederim bilgilendirme için ,sizede gelmiş geçmiş olsun
5. Hafta atak dönemine erken girmiş olabilir. Biz de şu an onu yaşıyoruz memede uyumayı geçtim uyuyor yatağa koyar koymaz başlıyor ağlamaya beraber uyuyoruz artıkKızlar benim kız çok ağlıyor ya. Yani başta yenidoğan, derdini bu şekilde anlatıyordur diye üzerinde durmamıştım ama altı temiz, karnı tok ve gazını çıkarmışken bile ağlıyor. Uyanık kaldığı sürece gezdirmediğimiz sürece çığlık ata ata ağlıyor. Gezmeye de alıştırmadım inatla ama artık çok yorulmaya başladım bu ağlama durumundan. Dün gece ben de baya ağladım çare bulamıyorum diye. Kolikler aynı saatte ağlıyordu diye hatırlıyorum. Bizimkinde saat olayı yok. Sizce niye böyledir?
Çeviriyor başını ama o tarafa hiç yatmak istemiyor biz çeviriyoz hemen diğer tarafa dönüyo birde ememiyor çok zorlanıyor o tarafa yatırımca bugüne kadar dikkatli incelememiştim açıkçası aklıma gelmemişti bugün kontrolde doktor söylediUltrasonda belli oluyor sadece basini rahatlikla saga sola cevirebiliyo mu peki ? Benim kizim gormeye basladigi an basini egmeye basladi saga sola ceviriyodu basini tortikolis olan bebeklerde scm kasında sislik olur ve ceviremez basini .. ben bu bebegimde doktora belirttim kizimda boyle bi sorun yasadim diye 3 aylikken goturebilirsin goze dedi bende ayini bekliyorum goturucem hemen insallah sanada gecmis olur .. tortikolis olsa bile egzersizle 1 yasina kalmadan duzelebiliyor gozde olsa duzeliyor o yonden hic uzulme 3 sene boynu egri gezdi kizim goren engelli mi diyordusukur 6 yasina giricek dimdik duruyo doktor cok onemli o konuda cok titiz ol.. doktorumuz deseydi ki goze muane ol diye belkide 3 yasina kalmicakti ..
İşte ben mamayı azaltamıyorum gitgide artırıyorum hep emdiği halde sorun ordaOylr düşünme cnm, emzirme danışmanı mamayi azaltip memeyi daha çok emdikce sütün daha da artacak dedi. Tek sorun mama 3 saate kadar giderken anne sütünden hızlı açıklıyorlar o kadar. 6
Aydan sonra ek gıda gelecek zaten, öyle düşünme.
Güzel olur, en azindan soğuk sıkım bulabilirsin.
Mamayi arttirmA, mecbur memeye dönecekİşte ben mamayı azaltamıyorum gitgide artırıyorum hep emdiği halde sorun orda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?